• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aynı sıkıntılara defalarca cevap vermiş kimseler olarak

Hiç tv2 de galiba çıkan 'ah biz kadınlar 'ı izledin mi.yeminle benim araba kullanmam onlardan daha komik,el frenini çekebilmek için koltukların üstüne çıkıp ayağımla direnip bütün vücut yüklenince yapabilirim ancak olmuyor.

önce besmeleyle basla... kasildikça dua et... fatiha ve ihlas oku bol bol... baska dualarda oku...
baktin gördün kontrol edemiyorsun kendini hemen 4'lü leri yak bi süre sonra geri kapat... arkandaki sürücü sana baski kurmayi birakir o vakit... ben yokus yukari bir sokak çiktigimda arabayi kaydiririm diye yapardim hep., böylece hemen arkamdaki araba fazla sokulmazdi bana... ben bu sekilde attim stresimi :)

İnşallah tez zamanda kullanmaya başlarsın rahat rahat. 2 ay araba kullanmak için iyi bir süre. Oturuyordur yavaş yavaş. Ama yine de çok uzun değil her şeyi otomatiğe alman için. Hiç bırakma pratiği. Küçük pratikler, bakkal market gidebilirsin yalnız, hatta sadece bir iki sokak gidip dönebilirsin ama pür dikkat, çünkü mahalle arası çocuk, insan ya da hızlı gelen araba olabilir.

Minibüsçüler kullanıyorsa bu trafikte, ben de kullanırım diyordum ben de. Heyecan ve gerginlik gider zamanla. Ben de ilk zamanlar direksiyonu sımsıkı tutar, koltuğu dibine kadar çekerdim:KK8: yavaş yavaş olur. Aynalar candır, onların oturması lazım. Hem aynalara hem yola bakabilmelisin. Yanında eşin varken şehir içi çıkarsın sağdan sağdan :KK5:

Benim eşim biraz temkinlidir, ben de çok farklı değilim. 1 sene bir tek yanındayken kullandırdı bana. Ondan sonra bıraktı, acemiliklerimi yanında attığım için bolca da bağırıp çağırdı. :KK47: Belli rotalar belirlersin kendine. Mesela senin evinden annenin evi. Eşinle o kadar çok gidip gelirken ezberlersin artık yolu ve kendin gidersin bir müddet sonra.

Çok normal bir süreç yaşıyorsun. Özellikle kadınlar aynı şeylerden geçiyor.

Ben bir de acemiyken trafiğe çıktığımda sağdan giderken, ya da dik yokuşta dururken dörtlüleri de yakardım. Kardeşim kızardı, çok gereksiz bir hareket diye. Ama etraftaki sürücüler de farkında olur, bu arabada sorun var, ya da sürücü acemi diye ve daha temkinli olurlar, mesafeyi korurlar.

Hiç tv2 de galiba çıkan 'ah biz kadınlar 'ı izledin mi.yeminle benim araba kullanmam onlardan daha komik,el frenini çekebilmek için koltukların üstüne çıkıp ayağımla direnip bütün vücut yüklenince yapabilirim ancak olmuyor.
Nasil bir frendir o
Sert cekiyorsunuzdur o yuzden ne iniyor ne cikiyor
Basinda dugme var basinca hemen iniyor anlamadim hangi model araba

Nasil bir frendir o
Sert cekiyorsunuzdur o yuzden ne iniyor ne cikiyor
Basinda dugme var basinca hemen iniyor anlamadim hangi model araba

ayyy buna ne güldüm anacimmm gözlerimden yas geldi ahahahahahahahaha :D

bazi el frenleri gerçektende çok hava da tutar... o da fren problemli oldugundan dolayidir..
ama arkadas öyle bir anlatmis ki gerçekten haklisin, bir an aynen senin dedigin gibi :)
gerçekten o basindaki dügmeye basmadan mi el frenini kaldirmaya çalisiyor dedim.. gözümde canlandiriyorum o sahneyi, gülmekten hiçkirik tuttu beni ahahahahah :D

Yani okuyunca bende guldum latife yapmis galiba arkadas :-D
Hani vites sert olsa anlarim araba eski diye ama bu el frenini anlamadim

Vallahi abartısız el frenini indiremiyorum,çekerken tamam düğmeye bas çek inerken inmiyor.opelastra otomatik vites bide 2yaşında.bende çok gülüyorum kendime.tam komedi valla el frenini biri indirmeden arabayı çalıştıramam.

Kullandıkça alışırsın asla kaçma sonra çok keyifli oluyor zaten. Benim kurs hocam çok çok iyi bir hocaydı her şeyi en ince ayrıntısına kadar öğretti birini öğrenmeden diğerine geçmedik diresiyon hakimiyeti, vitesler, rampa kalkışı, sinyaller alışana kadar çalıştık sonra 2 gün sınav yerine çıkmıştık. O zamana kadar direksiyon başına bile oturmayan ben 10 günde 2.5 saatlik dersler ile usta olmuştum. Tabii ben 6 sene önce aldım. Araba arada kullanıyorum eşimle aynı kampüste çalışıyoruz o sürüyor. Bazen kaynanama giderken ya da başka yere ben kullanıyorum ama şehirler arası tecrübem yok.

Vallahi abartısız el frenini indiremiyorum,çekerken tamam düğmeye bas çek inerken inmiyor.opelastra otomatik vites bide 2yaşında.bende çok gülüyorum kendime.tam komedi valla el frenini biri indirmeden arabayı çalıştıramam.
Cekerken cok sert cekiyorsunuzdur
Benim arkadasin vardi aynisi kullandim bir kac kere opel yumusak araba
Sorun bir servise belki arizasi var

Cekerken cok sert cekiyorsunuzdur
Benim arkadasin vardi aynisi kullandim bir kac kere opel yumusak araba
Sorun bir servise belki arizasi var
doğru eşim en son park ederken hızlı çekiyor olabilir.bi araştırayım bunu bende hep kendi kusurum sanıyordum.

doğru eşim en son park ederken hızlı çekiyor olabilir.bi araştırayım bunu bende hep kendi kusurum sanıyordum.
Bence senle ilgili degil
Adam cart diye cekiyorsa ondan inmiyordur bazilarinin uc mahalle oteden duyulur.
Bir iki kez esimde sert cekip birakmis uyardim artik yumusak birakiyor

Panik yapmayacaksın bu bir.Hızın yüksek olmayacak bu da iki.dikkatliysen sorun yok zaten.benim işin içine araba kullanmak girince içinden canavar çıkan bi kocam var.ben ana caddede giderken yan yoldan önüme atlayan manyak için ağlatmıştı beni:KK57: o manyak önüne atlıyorsa sen onun önüne atlama ihtimalini niye göz önüne almıyosun diye:KK11:
bi gün benim boş günümdü yedek anahtarı sakladığı yerden buldum ve aldım arabayı dolaştım hem de istanbulun ümraniye trafiğini bilenler bilir.şok geçirmişti.o günden sonra kendime güvenim geldi.tabi onun da bana güveni:cool:

evet arkadaşlar bende bir çok hemcinsim gibi buraya bu nedenle konu açıyorum. konuları okudum okduum ancak cevaplardaki nispeten olumsuz yazılanlar beni daha çok heyecanlandrdı.

konu şu ki, ben yeni ehliyet aldım. 12 saat direksyon dersi aldım 2. denemede sınavı geçtim. bilen bilir yeni sistem sınavı geçmek eskisi kadar kolay değildir. neyse eşimle çalıştım çalışmaya pratik yapmaya da devam ettim. trafiğe de çıktım 20 dk lık mesafelerden daha uzun değil. velevki, heyecandan dizlerim ellerim her yerim tutuluyor. direksiyon hakimiyetimin olduğunu söylüyorlar. direksyon hocamda benim trafğie hazır olduğumu dile getirmişti. ilk sınavda da yokuşta stop ettirdiğim için kaldım, park da vs. pek sıkıntım yoktu. neyse ki heycandan elim ayağıma dolaşıyor. bugün de eşim beni işten alacak ve eve dönüş yolunu şehir merkezinden birlikte döneceğiz. heyecan bastı beni daha aracı kullanmadan. bir el atın destek verin. ben bu heyecanı nasıl yenicem.
İlk zamanlar benimde oluyodu arabadan inince bacaklarım titriyodu yürümekte zorluk çekiyodum :) Şimdi gayet rahatım tabi :) Ama kullandıkca alışıyo insan kısa mesafelerde sık sık kullanıp alışmaya çalışın zamanla geçer ;)

Bence senle ilgili degil
Adam cart diye cekiyorsa ondan inmiyordur bazilarinin uc mahalle oteden duyulur.
Bir iki kez esimde sert cekip birakmis uyardim artik yumusak birakiyor
valla bravo diyorum size helal olsun inşallah Bi gün bende trafiğe kendi kendime çıkabilirim.

valla bravo diyorum size helal olsun inşallah Bi gün bende trafiğe kendi kendime çıkabilirim.
Cikarsin tabi kimler kimler yapiyor biz mi yapamayacagiz
Gece gunduz fark etmez firsat olunca hep cik
Yuzme biliyormusun bu arada? Yuzme bilenler dahada kolay kullaniyormus arabayi da

Cikarsin tabi kimler kimler yapiyor biz mi yapamayacagiz
Gece gunduz fark etmez firsat olunca hep cik
Yuzme biliyormusun bu arada? Yuzme bilenler dahada kolay kullaniyormus arabayi da
yüzmeyi gayet iyi biliyorum ama araba garip işte.

Haklısın bunca zaman kendi kendimi körledim hep.
Benim gözum kara
Kaldiriyormuyum arabayi tawamdir
Baslarda defalarca istop ettirirdim ama azaliyor surdukce
Yokuslarda az sikintim var zamanla oda gececek
Korkma en onemlisi o
Benkufur ede ede kullaniyorum sıkistirdiklarinda onume kirdiklarinda sinirleniyorum hakim olamiyorum kendime
Mesela tek olunca muzik calinca dikkatim dagiliyor
Sende deneyerek bulursun seni rahatsiz edenleri

Back
X