Ben çocuğu hic bir zaman ayak bağı olarak görmedim yaşım 21 evlendikten 2 ay sora hamile kaldim kendi isteğim ile asla pişman olmadım çünkü cok farkli ve güzel bi duygu eşin sana bırakmış ama emin ol çocuk olunca pişman bile olacaksın daha önce neden yapmadım diye zaman geçiyor ömür geçiyor yaş geçiyor ve uzun süre cocuk yapmayica sonra oluyormuş diye çok duydum işe ihtiyacın yoksa hic bekleme derim yaşın küçük degil artık annelik çok zor ama çok güzel yine de Rabbim gönlüne göre versin inşallah
ay ıstıyor o bende ıstıyorum da kafam rahat değil işte.bende bı danısayım dedım bakalım cogunlugu dınlıcem vallahı saolun
en buyk sorunumda bu aılemden uzaktayım kımsem yok vallahı gozumde arkada kalır ıyı bır anne olacagıma ınanıyorum ama korkuyorumİşten çıkmanın en büyük dezavantajı, sürekli çocukla ilgilenmek bir süre sonra seni yıpratacak, kaçacak bir işin olmayacak. Sen iyisimi çocuğu yap doğum iznini falan kullan. Herşey kendiliğinden gelişsin. Çocuğa bakacak güvendiğin birileri de yakınındaysa işten çıkmana gerek bile kalmaz
Çalışmak biraz da bunun için güzel zaten. Siz de çalışınca yiyip içip gezmek de güzel. Bunları özleyecek misiniz? İş ortamınızı, o sosyal çevreyi özleyecek misiniz? Evde tüm gün yapabilir misiniz? Bunları iyice ölçüp tatmak lazım.
Yalnız doğum iznindeki arkadaşlarım bile eşlerinin değişmesinden şikayetçi. Daha önce ev işlerine yardım eden eşiniz birden bütün buları kesebilir. Her akşam sıcak yemek beklentisine girebilir. Daha önceki dağınıklıklar siz evdeyken gözüne batabilir. Bunlara da hazırlıklı mısınız?
canım sen çocuk yap.
yaşın genç yanlış anlama ama ilerde ne olur ne olmaz belli değil..
sen ya da eşin sağlıklı sıhhatli iken daha da bekleme..
imkanınız varsa tabiki.. geçim sıkıntısı yoksa..
kpss olacaksa yine olur..
Hem çocuk gerçekten bereketi ile gelir düşünsene ilk altı ay bedavadan besleniyor bu bi mucize değil mi sence
amın amın bende dıyorum kı esıme hıc denemedık aslında belkı olmucak ne bılıoruz sonucta sankı hemen olcak mı rabbım vercek mı bakalım
beklerseniz kaç yasına kadar beklemeyi düşünüyordunuz ?.. çünki bana göre 29 a kadar normal..
Bu kadar çok düşündüğüne göre tabi iyi anne olacaksın :) Evliliğinin tadını çıkardıysan, anne olmaya kendini hazır hissediyorsan, çocuğun seni engelleyeceği herhangi birşey kalmadıysa bence yapmalısın.en buyk sorunumda bu aılemden uzaktayım kımsem yok vallahı gozumde arkada kalır ıyı bır anne olacagıma ınanıyorum ama korkuyorum
evet cnm bende bunu dusunuyorum ya olmazsa hersey ınsan basına olabılır yanı ayy vallahı kafama yatıyor sankı
Tabiiki orası öyle hersey Allahtan ama çok bekletme eger mutluysan eşinle hic bekletme bu dunyaya bakarsan Taşkalasi bitmez iş bitmez ihtiyac bitmez
Bu kadar çok düşündüğüne göre tabi iyi anne olacaksın :) Evliliğinin tadını çıkardıysan, anne olmaya kendini hazır hissediyorsan, çocuğun seni engelleyeceği herhangi birşey kalmadıysa bence yapmalısın.
27de evlendim 28de anne oldum kariyerim açısından da beter bir durum olacaktı buna rağmen..
herkes ne aceleniz vardı dedi..
şimdi 3 yıllık evliyim.. eşimin ufak bir operasyon geçirme ihtimali var.. doktor 2. çocuğu düşünüyorsanız erteleyelim dedi..
iyiki erkenden olmuş dedik..
dünya hali aceleye gerek yok tabi ama çok da ertelememeli..
şartlar uygunsa isteniyorsa.. neden olmasın.. allah inş. verir canım ne zaman istersen..
çocuk dünyadaki herşeyden daha kıymetli yaş geçmeden çocuk sahibi olun bnce.. prof. bir tanıdığımın sık sık söylediği bir sözü sizinle paylaşmak istiyorum "kariyer yapıcam diye zamanında çoluk çocuk sahibi olmadım şimdi yaş oldu 70, kapımı çalan yok alsana kariyer tepe tepe kullan"
Tabi bebek masrafları sizi bir süre büyük yatırımlardan uzak tutacaktır. Önce ev alıp bir süre ödedikten sonra da yapabilirsiniz çocuğu ama planlar hiç bitmezse ne olacak :) Yaşam kalitesi açısından çok haklı şeyler düşünüyorsunuz da sıralama hiç azalmıyor böyle de.evet canım dogmamıs cocugu bakıcıya verdıgımı hayal edıyorum ıcım cız edıyor .. esımden cok emınım allah sasırtmasın kendımdende emınım baba olmayı hakeden bır adam sadece maddı dusunuyorum hanı ev alsamıydık falan dıye ama hayat gecıyır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?