• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrı ev ayrı düzen mi, araba mı?

araba para yer. yiyor yani vergisi bilmem ne. araban olursa paso dışarda olursun para daha çok gider.

ev daha önemli. evde huzurun olunca gezme aramazsın.

ben annennin kendi evliliğini değil sizin evliliğinizi düşünüp öyle dediğini düşünyorum
siz hır gür çıkarmayın kızmayın diye dememiştir ama genelde anneler kızları için kenara köşeye para ayırmaya çalışır evlilik zamanları yaklaştığını düşündüklrinde..

Benim annem öyle düşünceli bir insan değil ne yazık ki, ben üniversite okurken bana yardımcı olmayan insan evlilikte mi olacak... Neyse bu çok uzun hikaye ama keşke öyle yapsaydı, ben o parayı alır daha faydalı bir iş için kullanırdım, işe başladıktan sonra taksit taksit ödemem gereken kyk kredi borcum için mesela. Benim için evliliğin e'si bile gözükmüyor şu an, açıkçası evlenmiş olmak için evlenecek biri de değilim çevremde mutsuz evlilik çok. Ama yine de insanın evladını evlilik ya da başka bi bahane ile düşünmesi de güzel, bizde yok o. :)

Bence kesinlikle ayrı ev, kendi eviniz kendi düzeniniz hiçbirşeye değişilmez bir de dayı vardı sanırım sizinle aynı evde yaşayan, yani ne herne kadar 1. dereceden yakınınız da olsa insan bazen kendi babasının yanında bile rahat edemiyor, arabayı sonrasında bir şekilde zaten alırsınız, ha nolur çok pahalı bir araba olmaz, küçük olur vs ama ayağınızı yerden keser ama önce ev, annenizin de evlenme planı varsa zaten sonrasında kardeşinizle ikiniz kalacaksınız , kendinizi o evde daha da yalnız hissedersiniz , ev ev ev diyorum, hayırlısı olsun hakkınızda

Aynen bi de dayı var, insan yeri geliyor babasından bile sıkılıyor, ne bileyim bunalıyor, dayı nedir? Huzursuz olmasam bile, bu evde mutlu olsam bile dayıyla oturmak bana çok garip geliyor en başından beri. Mecburiyet işte.
Dayı nedir ya... Bi dayılığını da görmüyoruz ölsek umrunda değil o da aynı annem gibi. Bencil.

Benim annem öyle düşünceli bir insan değil ne yazık ki, ben üniversite okurken bana yardımcı olmayan insan evlilikte mi olacak... Neyse bu çok uzun hikaye ama keşke öyle yapsaydı, ben o parayı alır daha faydalı bir iş için kullanırdım, işe başladıktan sonra taksit taksit ödemem gereken kyk kredi borcum için mesela. Benim için evliliğin e'si bile gözükmüyor şu an, açıkçası evlenmiş olmak için evlenecek biri de değilim çevremde mutsuz evlilik çok. Ama yine de insanın evladını evlilik ya da başka bi bahane ile düşünmesi de güzel, bizde yok o. :)
anladım
kendinize yatırım yapın derim o halde
ama araba yatırım olmaz
ayrıca araba her zaman da alınabilir ve aşırı masraflı ya bişey dicem bu sizin biraz da kişiliğinizle ilgili
ama ben gezerim tozarım yatırım da yaparım masraflarla başederim diyebiliyorsanız
bence alın yani
yok ben beceremem bir cafeye gittim mi yemek yemeden çıkmam bir çay kesmez beni rahatlığında yaşıyorsnaız yatırım öncelik derim
bilmiyorum anlatabildim mi:)

NeuroCathy .!.:
anladım
kendinize yatırım yapın derim o halde
ama araba yatırım olmaz
ayrıca araba her zaman da alınabilir ve aşırı masraflı ya bişey dicem bu sizin biraz da kişiliğinizle ilgili
ama ben gezerim tozarım yatırım da yaparım masraflarla başederim diyebiliyorsanız
bence alın yani
yok ben beceremem bir cafeye gittim mi yemek yemeden çıkmam bir çay kesmez beni rahatlığında yaşıyorsnaız yatırım öncelik derim
bilmiyorum anlatabildim mi:)

Yok valla rahatlığın r'sini bilmem. Para harcama ve tutma ile alakalı hiç sorun yaşamadım. O yüzden bi aksilik çıkmazsa önce eve çıkmak, bir düzen oturtmak maddi manevi, onun arkasından araba almak falan olur. Belki uygun fiyat denk gelirse kiralarım yanda bir yere gitmek istersem kiralarım yani o da bi çözüm.

Kesinlikle ayrı ev... Annen ve kardeşin seninle gelmese de gelmesin. Elbet başının çaresine bakarsın . Ev arkadaşı bulursun v.s. Öncelikle iş bul , sonra birikmiş in de var . Evini tut yerleş ... Araba alsan da annenden , dayından sıra gelmez sana . Kendi evin olması gibisi yok.

Back
X