Ayrı ev ve aile iç dökme

Kendisi de diyor zaten kopuk yaramaz biriydim diye. Muhtemelen fazla memnuniyetsizlik de var. Hayat herkese kolaylıklar getirsin.
yani ne alaka kopuk ve yaramaz?
Bir çocuk yaramaz olabilir elbette. Kopuk derken de bana sürekli sevgi adı altında baskı yapıldığı için tabiki de koptum. Memnuniyetsizlik derken o neden?

Haklısınız
Ödenilir aslında, babamın maaşı fena değil ve emekli ayrıca. Abim de yardım eder. Tabi bende ederim ama yine de onların gözünde “Biz ev almaya çalışıyoruz, bize yardım etmek yerine eve çıkıyorsun “ olacak.

25-30 dan başlıyor. Evet kesinlikle, neden evlenmek zorunda olayım ki eve çıkmak için. Asla kabul görmüyor

Bende ailemle yaşıyorum. 4 yıl tek yaşadım ailemin olduğu şehre 4 yıllığına döndüm. Sonra yine tayinim çıkacak muhtemelen ve ayrılacağım. Tek yaşarken aile evine dönmek ilk etapta aşırı zordu. Çok bunalıyordum sıkılıyordum. Annem ve babam da tartışan anlaşamayan insanlar. Babam ılıman annem her şeye karışır. Bazen o kadar bunaltıyor ki annemle yan yana olmak bile istemiyorum. Zaten aileyle benzer düşüncede olan yaşam tarzı ve fikirleri de aynı olan çok azdır. Bu konularda da ayrılıyoruz. Ben 2 yılım kaldığından tayin olacağımdan ailemle yaşamaya devam edeceğim. Bir şekilde zaman geçiyor ve maddi birikim yapma peşindeyim.
Sizin maddi kaygınız varsa biraz peşinat biraz kredi ya da topraktan eve girme araç alma gibi bir hedef belirleyebilirsiniz. Ben şu an bu aşamadayım. Eğer dayanamam diyorsanız ayrı eve çıkmaya çalışın ama kavga gürültüye hazır olup göz önüne alın.

25-30 dan başlıyor. Evet kesinlikle, neden evlenmek zorunda olayım ki eve çıkmak için. Asla kabul görmüyor
Hiç düşünme bile o aralıkta bulursan çık, arkadaşın sevgilin gelir rahat rahat takılırsın, annen bunalır sana gelir sen ona gidersin herkesin kendi düzeni. Ben evlenmesem kesin ayrı bi evde yaşardım yine 30 yaşında kadınsın

Yıllarca sizden çok düşük maaşlarda çalıştım hala da sizden daha düşük maaşta çalışıyorum.
Ve hala terapi almamanız bu konuları halletmemeniz ayrı eve çıkacak cesareti bulamamanız beni üzdü.
Maelsef yıllar acımasız geçip gidiyor hayatınıza bakın derim.
Anne babanız hep bir yolunu bulmuş zaten kendi hayatınıza odaklanın siz.

Bende üniversiteden döndükten sonra çok zorlandım. O zamanlar çalışmıyordum, sonra asgari ücretle işe girdim ev çıkma gücüm yoktu. Sonra da alıştım.
Sanırım bütün aileler hemen hemen aynı, benzer düşüncede olan çok azdır. Bir şekilde çıkacağım. Birikim olarak da yavaş yavaş biriktirmeye devam edip alırım bir ev belki.

Haklısınız, erkek arkadaşım geldi ev tuttuk. Bir oraya bir buraya gidip durdum sürekli. Tutacağım artık

Terapi aldım uzun bir süre. Aslında bir değil bin tane sorunum var. Özgüvenimi büyük oranda yerine getirdik, daha sonra terapistim online görüşmeleri bıraktı, başka bir terapiste baştan anlatmak zor geldi vs. Öyle kaldı.
Bilmiyorum önceden daha fazla cesaretim vardı. Üniversite zamanı aynı şehri yaz diye tutturmalarına rağmen uzak bir şehri yazdım, hiç bilmediğim bir yerdi. Kendim otobüse bindim gittim. İş de buldum, okulumu da okudum. Son seneler eve de çıktım. Burs alıyordum hafta sonları çalışıyordum o zamanlar çok daha cesurdum.
Eve çıkmak istediğim her seferinde bir şekilde bastırıldığım, ikna edildiğim için mi ya da aynı evde yaşaya yaşaya cesaretim özgüvenim kırıldığı için mi bilmiyorum eski cesaretim yok.
Ayrıca ister istemez vicdan yapıyorum

Haklısınız, erkek arkadaşım geldi ev tuttuk. Bir oraya bir buraya gidip durdum sürekli. Tutacağım artık
Hayatı böyle zorlaştırmaya gerek yok, sen evi tutucam falan deme iyice bak kesinleştirmene yakın söyle kavga ederekte değil güzel dille anlat, seni manipüle etmeye çalışırlar büyük ihtimalle ne olursa olsun sakin kal sizinle ilgili değil kendi düzenimi istiyorum 30 yaşındayım artık de, farz etsinler ki evlisin yani evlensen hayır demezler gel bizle yaşa demezler dimi o yüzden duygusal yükte hissetme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…