Ayrı ev ve aile iç dökme

someonet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2025
26
5
1
30
Öncelikle amacım iç dökmek değildi ama bir anda içimi de dökmüş bulundum ve herşeyi yazdım. Ne yazık ki biraz uzun olmuş, vakti olmayanlar için şimdiden söyleyeyim.
Ailemle yaşıyorum ve 30 yaşındayım. Ayrı eve çıkmak istiyorum ve bunun tek nedeni tek başıma bir hayat sürmek istemem ve bireyselliği seven bir karaktere sahip olmam.
Gel gelelim ki bunun önünde bir sürü engel var ve bir türlü karar veremiyorum.
Öncelikle maddi olarak sorun yaşamam, ortalama 80-90 bin civarı alıyorum. Bazen 100 ü bulabiliyor. Ancak birikim yapabilir miyim bilmiyorum.
Ailem benim ne yaptığıma ne ettiğime karışan insanlar değiller ama bana o kadar düşkünler ki bu durum beni rahatsız ediyor. Herkesin ailesi böyle mi bilmiyorum ama artık bana ilgi gösterilmesinden küçük bir çocukmuşum gibi davranılmasından nefret ediyorum.
Ve bu da bencilce mi bilmiyorum ama artık hiç bir sorunu duymak istemiyorum.
Öncelikle annemle babam ben kendimi bildim bileli kavga ederler. Bence asla evlenmemesi gereken iki insan birbirini bulup evlenmiş gibi. Her seferinde babam bağırır çağırır, annem ağlar. Babam aylarca evdeki herkese küser ve 3-4 ay sonra barışılır.
Babamdan nefret ediyorum. Hatta o kadar nefret ediyorum ki babam olmasa selam verebilecek bir insan değil bence. Hatta genel olarak benimle de kavga edip küsüyor ve aylarca konuşmuyoruz. Yüzünü bile görmek istemiyorum. Ve hayatımda yaşadığım her sorunun ucu dönüyor dolaşıyor ve babama dayanıyor. Hayatım boyunca özgüven sorunu yaşadım. Yıllar boyunca da bunu aşmakla uğraştım. Genel olarak aştım ama hala da tamamen iyi olduğumu söyleyemem. İnsanlarla yaşadığım en küçük bir tartışmada bana söylenilen en küçük bir şeyde kendimi suçlu hissediyorum ve bunu aşamıyorum. Çünkü hayatım boyunca bana kendimi suçlu hissettirdi, hep kendimi kötü bir insan gibi hissettim.
Anneme gelirsek annemi seviyorum. Her zaman beni çok sevdi ve bana çok güzel davrandı. Ama babama karşı güçsüz olmasından nefret ediyorum. Yine de bazen anlıyorum. Annem, anne ve babasından hiç sevgi görmeden büyümüş.. Hatta anneannem kadar sevgisiz bir insan görmedim. Küçük bir yerde büyümüş. Üniversite okumasına izin verilmemiş. Babamdan da hiç sevgi görmediği için sevgiyi bizde bulduğunu söylüyor. Bu yüzden çok fazla sevgi dolu, ama gücü olmayan bir sevgi ne yazık ki. Ona çok kızıyorum boşanmadığı için ama ne maddi ne ailesinden yana ne de psikolojik olarak güçlü değildi. Bir yandan anlıyorum.
Maddi konulara gelirsek maddi durumumuz hiç bir zaman çok iyi olmadı ama zamanında iyi denilebilecek ya da bir şekilde ev alınabilecek düzeydeydi. Ancak babam her zaman aşırı derecede savurgan parayı elinde tutmayan biriydi. Atıyorum 2000 li yıllarda babam asgari ücretin iki katı maaş alıyordu belki daha fazla tam hatırlayamıyorum ki o zamanlar asgari ücretli çalışan insanlar bile ev alabiliyordu. Annem bir dönem işe girdi ve o ara kredili ve çok ucuz yollu bir ev alındı.
Neyse şu an daha büyük bir şehirde yaşıyoruz . O evi sattık ve başka bir ev almaya çalışıyorlar üzerine kredi çekip. Tabi yıllardır hala kiradayız. O evden neredeyse hiç kira gelmiyordu o ayrı konu.
Bir de abim var bu arada. Abim her zaman tam aranılan evlat oldu. Hep daha uslu olan oydu, yaramaz olan bendim. Aileye düşkün olan oydu ben hep kopuktum bir yerde koptum ve hiç bir zaman ruhsal olarak onlara geri dönemedim.
Belki de bencil sevgisiz bir insana dönüştüm bende bilmiyorum..
Abim hep daha ılımlı biri oldu şu an bile onlara maddi manevi yardım ediyor bana da aynı şekilde. Evdeki sorunları bir şekile o yönetiyor. Ben maddi olarak küçük bir yardımda bulunuyorum. Ama içimden daha fazlası gelmiyor.
Çünkü üniversite okurken tek başıma okudum. Evet bana bir kuruş verilmedi. 2016 yılında iki üç ayda bir 100 tl veriyorlardı sadece. Fazlasını istediğimde babam binbir tahtayla veriyordu. Ama arabası için gerekli gereksiz 1000-2000 liralık harcamalar yapıyordu. Bende istemedim. Bütün üniversite hayatımı kafelerde çalışarak geçirdim.
Ve diyorum ki o bana yapmadı ben neden yapayım. Bana yapılmadı. Sadece okuduğum yıllarda son zamanlar abim çok yardım ettiği için şu an o eve yardım ediyor bende ona ediyorum. Annemin istediklerini alıyorum. Ama başka birşey yapasım gelmiyor.
Bu arada şu detayı da vermek istiyorum abimle her zaman arkadaş gibi olduk. Benim için her şeyi yapan iyi bir abi oldu
Gelelim ayrı eve çıkma mevzusuna;
Önce iki sene önce falan abime konuyu açtım.
Abim bana bunun çok saçma olduğunu söyledi, bunun yerine birikim yap, ben konuşurum sen istersen evi otel gibi kullan, şöyle yapalım böyle yapalım. Senden ilk defa birşey istiyorum çıkma dedi. Bir yandan da herşeyi ben düşünüyorum kimsenin umurunda değil sende benim yanımda olmuyorsun gibi gibi konuştu. Neyse dedim çıkmadım. Geçen sene babamla çok büyük bir tartışma yaşadık evde kimseyle konuşmuyordu yine ben çıkıcam dedim bir şekilde ikna oldular ama annem saçma sapan trip attı . Bu arada annem, ne zaman ayrı eve çıkmak istediğimi söylesem; bizi sevmiyor musun, senin için herşeyi yapmıyor muyuz neden bizi istemiyorsun diyor. Babamdan nefret ettiğimi biliyor, onu anlıyorum ama biz ne yapıyoruz diyor ve bir şekilde kendi üzerine alınıyor. Neyse bunun üzerine (ben crohn hastasıyım) ve alevlenme yaşadım. Alevlenme olduğunda yataktan kalkamıyorum, sürekli karın ağrısından ağlıyorum su bile içemiyorum sürekli acile gidiyorduk öyle bir hastalık.
İki üç ay onun iyileşmesi sürdü. Daha sonra para biriktirmeye odaklandım vs derken, şimdi tekrar kendi içimde bu konu gündeme geldi.
Şu an tek çekindiğim şu ki; onlar ev almaya çalışıyorlar belki yüksek bir kredi çekilecek ve ister istemez babam bu yaşta kredi çekip çalışacak kim bilir kaç yıl. Ben kendimi düşünüyorum diye vicdan yapıyorum. Bir yandan annemle babamı aynı evde bırakmak istemiyorum. Babam anneme yıllar önce bir kaç defa vurmuştu yıllardır öyle birey olmadı ama abimden korktuğu için yapamıyor abimde sürekli evde olan biri değil. Yani bıktım sürekli herşeyi düşünüyorum.
Ne yapayım ben Allah aşkına
Bir yandan bu hayata bir defa geldim ve önemli olan benim ne istediğim diyorum. Yorumlarınızı bekliyorum
Hatta daha yazmak istediğim o kadar çok şey var ki..

Son düzenleme:
Sizi çok iyi anlıyorum benşm anne babamda aşırı kavga eder annem hep susan ezilen taraf babam ise asla susmayan herşeye kavga çıkaran biridir. Bende yıllarca babamdan nefret ettim. Şimdi erkek kardeşim evlenerek kurtuldun bu evden ben artık dayanamıyorum diyor. Sizin yerinizde olsam çıkardım ayrı eve. Aynı evin içinde huzursuzluk kesinlikle insanda çok büyük yaralar açıyor. Sadece hastalığınız alevlendiğinde kendinize bakabilecek misiniz onu biraz düşündüm aylarca yataktan kalkamadım dediniz

Dayalı döşeli tutarsın tutmasına diyeceğimde şu gerçek unutulmamalı ayrı ev yalnızlığı insanı anında kadın erkek ilişkisine sürüklüyor içerden bildiriyorum.

Kesinlikle haklısınız. Bilmiyorum belki hasta olduğumda gelirim ya da annem gelir. O biraz sıkını evet

Akıl sağlığınla maddiyat arasında seçim yapmak zorunda kalmışsın gibi görünüyor
Bana kalırsa ayrı eve çık
Ayrı ev zorlayacaksa terapi almayı denemediysen dene aynı evin içindeyken de mesafe koyabilirsin böylece ailene

Benzer hikayeyi yasamis biri olarak söyleyebilirim ki ayrı eve çıkmanın olumlu etkilerini de görürsün olumsuz etkilerinide ama aynı şehirde yaşayacaksan aslinda cok da korktuğun kadar olumsuz olmaz sen gidersin onlar gelir sen de kalmaya
Ama ben bi öneride bulunayım bence ilk etapta eşyalı bir ev tut belki o hayatı benimsemeyeceksin sevmeyeceksin pişman olursan dönüşün daha kolay olur zaten memnun olur seversen de yavaş yavaş içine sinerek daha güzel dayayıp dosersin

Benzer bir olay yaşadım sadece farkı anne babam ayrıydı ve ikisiyle de hayatım boyunca aram hep kötüydü. Babam yıllarca beni görmedi küçükken annemse seçtiği hayatın bedelini ben ödedim. Öncelikle kendi akıl sağlığınızı düşünmek zorundasınız. Bizim ailelerimiz nasıl kendilerini maddi manevi destek olmaya zorunlu hissetmiyorlarsa biz evlatları olarak hiç değiliz. Yani onlar sizin için bir şey yapmazken zaten sizinde yapmanız saçma olurdu bunun için vicdan yapmayın. Annenizi seviyor olabilirsiniz ama 30 yaşına gelmişsiniz ayrı bir düzen kurmalısınız anneniz boşanmaya cesaret edemiyor diye hayatınızı alt üst edemezsiniz. Ki kendisi cesaret edemediği gibi sizi de engellemiş hep. Maddiyat problem olacağını düşünmüyorum asgari kazanmıyorsunuz sonuçta eşyalı küçük bir ev tutarsınız tabi bunun için bir maaşınıza dokunmamanız lazım sonrada kira faturaları ayırıp kalan paranızı ona göre harcarsınız. Ben 18 yaşımda İstanbul gibi bir yerde ayrı yaşamaya başladım yıllarca ayrı yaşadıktan sonra da evlendim. Ne ayrı yaşarken ne de evlenirken ailemden destek almadım herşeyi ya kendim çalışıp yaptım ya da eşimle. Emin olun imkansız değil. Aileye değer verseniz de öncelik sizsiniz. Zaten annenize vs yardımcı olmak isteseniz bile bu şekilde yaşarken olamayacaksınız. Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.

Aslında mesafeliyim. Hep odamda duruyorum hatta babamla yan yana gelmiyorum asla. Ama yine de aynı evde rahat edemiyorum. İşten geliyorum bazen gece gidiyorum çalışma saatlerim karışık uyumak istiyorum. Eve misafir gelince bile rahatsız oluyorum, içimden banane benim misafirim mi diyorum.
Antalya’da yaşıyoruz. Bir şort askılı giyip rahatça gezemiyorum evimde yani bu bile beni yoruyor.

Aslında yalnız yaşamaktan korkmuyorum. Daha önce yaşadım, şu an sadece vicdan yapıyorum

Ailene yakın bir artı 1.01 ev tut kiralar küçük olduğu için çok olmayabilir biraz da ailen kredi çekerse onlara destek verirsin beş 10.000 gibi hem vicdanen rahatlarsın hem de kafan rahatlar

Ben öyle bir mesafeden bahsetmiyorum zihinsel mesafeden bahsediyorum terapi alınca demek istediğimi anlarsın aslında

Evet hem diyorum ki annem kavga ettiğinde ya da ne zaman isterse gelsin.
Daha önce tek başıma yaşadım. Üniversite hem de o zaman tam bir fakirdim. Bursum vardı ve çalışıyordum. Kendim çıktım ve yaşadığım en güzel dönemdi. Ama o zamanlar daha mı cesurdum bilmiyorum. Hiç arkama bakmadım.

Kesinlikle haklısınız. Bilmiyorum belki hasta olduğumda gelirim ya da annem gelir. O biraz sıkını evet
ben bambaşka bişey soracam

30 yaşındaymışsınız
sizin yaşınızdayken anneniz muhtemelen evliydi
babanız da yüksek ihtimalle evliydi ve belki çocuğu da vardı, beğenmediğiniz, parasını savuruyor dediğiniz babanız evlenmiş düğün yapmış belki 2 çocuk yapmıştı yani sizin yaşınıza kadar

buradan konuya girmemin sebebi şu
80-90 kazanıyorum diyorsunuz
aile evinde yaşıyorsunuz

sizin şu anda zaten 1+1 bir daireyi alacak kadar bir paranız, bari peşinatı neden kenarda yok bu durumda? 8-9 senedir çalışıyor olmanız gerek.

aile evinde çok mutlu olursunuz
onlardan kalacağa güvenirsiniz, eşinize güvenirsiniz...
bunlar sizde yok
babanızı bütçe yönetiminde eleştiriyorsunuz, ama sizin başarınız nedir bu konuda?

evet bana da babamdan bişey kalmayacak, zaten okurken harçlık da dahil olmak üzere hiç bir şey görmedim ben addi olarak aileden, evet ben de babamı parayla ilgili konularda eleştiririm, ve ben bir de 14 yaşından beri aile evinde kalmıyorum ben de ÜK hastasıyım atak geçirdiğim zaman yerimden kalkamıyorum, güvenemiyorum ileride ne kadar çalışabilirim bilmiyorum. bir kocam da yok.
o yüzden gittim evimi aldım (sizin yaşınızdayken). siz 3+1 almazsınız da 1+1 alırsınız. 80-90 kazanıp da biriktirebilir miyim diyorsanız bir sıkıntı var sizde.

vicdan yapmalık bir durum da yok, bir eviniz olsa annenize daha iyi bile sahip çıkarsınız, eliniz güçlü olur çünkü.

benim etrafım deli manyak baba dolu
para konusunda da öyle, şiddet uygulayanı da var, şizofreni de var, her türlü örneği var
çocukları nasıl söz geçirdi ya da anneye arka çıktı, eli güçlü olduğunda...
30 yaşında kendinize ait bir hayat edinemeden eliniz güçlü olamaz. bu mümkün değil.

Kendisi de diyor zaten kopuk yaramaz biriydim diye. Muhtemelen fazla memnuniyetsizlik de var. Hayat herkese kolaylıklar getirsin.

Yaklaşık 6 senedir çalışıyorum. 4 senedir de maaşım iyi. Bu 4 senede 800 bin tl biriktirdim. Ama en kötü ev 3 milyon. Şu an alamam.
Evet babam evliydi ve iki çocuğu vardı. Düğününü dedem yaptı, ki dedem de fakirdi. Yani babamın birde iki çocuk yapmasını marifet olarak değil cahillik olarak görüyorum ben açıkçası.
Ayrıca birikimin yanında tabiki eve hiç bir şey yapmadım değil, çamaşır bulaşık makinası, süpürge evdekilere telefon gibi gibi küçük görünen bir çok şey de aldım.

Ev satılmış şimdi üstüne kredi çekip başka evi nasıl alacaklar kim nasıl ödeyecek o krediyi?

Abiniz etkilemiş sizi biraz sanki, o evlenmek veya ayrı eve çıkmak isteseydi beni yalnız bırakacaksın evlenme gitme dermisiniz çok saçma.

35 yıldır evli bu insanlar elbet bir gün başbaşa kalacaklardı yani, ailenizle her şey harika da olmuş olsaydı ayrı bir hayat isteği gayet normal.
Hiç kimse de kendi bencilliği için bu isteğe drama yapmamalı bence.

Otuz yaşında sağlıklı bir insan ailesiyle yasamamali tabiki. Para da biriktiremeyin ne olacak. Bu saçma hayatı yaşamak yerine harcayın yiyin için gezin yahu.

Bence 1+1 yada 1+0 eşyalı bi daire kiralayın, civarda ne kadar kiralar? Ailesi iyi olsun kötü olsun 30 yaşında bi insanın artık kendi düzeni olmalı. Bizim ülkemizde ya evlencen ya atancan ya okuyacan bu sebepler dışında nedense kabul görmüyor. 800bin ile arabanız yoksa araba alın kendinize mis gibi yaşayın, kiranız makul olursa yine destek atarsınız ailenize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…