- 21 Kasım 2017
- 166
- 83
- 48
- 31
- Konu Sahibi wegageldikgidicez
-
Yahu önce şu dul demeyi bırak nasıl çirkin bir kelime o senin boşandığın alnında mı yazıyor nereden biliyorlar da sana bunu söylüyorlar neden secereni döküyorsun millete alakalı alakasız her aradığına işim yok deme falanca yerde çalışıyorum de geç gidip soracak hali yok yaValla kardeş bende anlamadim onca ev ilanı aradım tekkadinsan olmaz aileye vercez diyolar memurdegilsin olmaz işin yok olmaz .bekarım da iste bizim millet dul diye etiketlemese .tekbasima yasamak oglumu isteyken nasil getir götür yapcam cok korkuyorum tek yaşamak ikkez sorumluluk alcam busekil.calistim 4sene ama 10sene oldu çalısmadım hic
Maddi olarak sıkıntım yok biriktirdim çokşükür , istanbulda imkansız 4bin ile herşeye yetisebilmem, herişe koşan herşeyi yapan benim yük olanda benim eniyisi gitmek ,geciktigim gitmediğim çocuguma ve kendime hasret çektirdigim 4seneye uzülüyorum şimdi ,cesaretim hiç yoktu ,artik yeniyeni biraz cesaretlendim okul saatine göre iş bulabilirmiyim onda endiseliyim kiralar yüksek ,olur mu olmazmı , yapamadı gerigeldi şansım yok .gitcek param var şükür sonrası için neyapcam tekolcam olurmu ev tutcam diyorum evsahipleri bidünya pürüz önyargı ile önümü kesiyolar memura vercez olmaz kadinsın eşin yok aile degilsin kadın erkek gibi degilki çalışmasan neolcak dedi adam,çalışmadan hayatmi olur kim kime birgün yardım etse 2.gün kim yardım etsin tabiki calısıcam diyorum kudurabakmayin diyolar evimi bulsam işimi okuluda aynı muhitlerde bulmam lazim , okula bırak işe git istengel okukdan al eve koş ödevleri yap temizlik yemek hayat hepbi mücadele .bi yoluna girseydi birşeyler ,korkularim endiselerimde son bulcakda .okula göre iş nasıl bulcam hic bilmiyorum rabbime sıgındım bugüne kadar neler geçti sayesindeÇok üzüldüm, benim oğlum da 9 yaşında. Tek olsanız belki rahat geçinirsiniz ama çocukla bilemiyorum.
Aileniz siz çalışıp para getirseydiniz acaba sizi hala yük olarak görürler miydi? Birden eve çıkmak zor alabilir, adım adım ilerleyin. Önce bir işe girin para biriktirin sonra eve çıkın derim. İstanbulda daha kolay iş bulursunuz.
Ben demiyorum dulum etraf bekar ve çocuklu hım dull bu diyolarya sinir bozucu birsey, bi iki kez işim var dedim çok inceliyolar inanın ki tekstilde çalısiyorum dedim hangisi dedi maaş bandırosunu atmamı istedi . Alışveris harcamalarım nasıl banka ile aram nasıl kimseye borcum varmı diye araştırmak için ismini unuttugum bir sistem söyledi adam ordan bakcam diye tovbe tövbe dedim icimden buneya güvensizlestiler tamam onyargıda az bi yolumuzu açın zaten çaresiz kalmışım siz bana neden 2dir kızar gibi mesaj yazıyosunuzYahu önce şu dul demeyi bırak nasıl çirkin bir kelime o senin boşandığın alnında mı yazıyor nereden biliyorlar da sana bunu söylüyorlar neden secereni döküyorsun millete alakalı alakasız her aradığına işim yok deme falanca yerde çalışıyorum de geç gidip soracak hali yok ya
Vallahi bende anlam veremiyorum zaten çocugumla ben aile degilmiyim diyorum .evi tutmadan o ile gitmeden yerleşmeden işi nasıl bulabilirim,gitcek tasıncak 2 3ay kiramı vercrk kadar paramı biriktirdim, 2012de evlendim 2018de boşandım eskiesim izin vermemişti calışmama ,annemlerdede abim izin vermedi cocugumun gitgetirleri göturmeler evin bütün sorumlulugu davalarım inatlasmalar velayet catışmaları çalissam gene bütün heris bende olcaktı dedigim gibi izin vermedilerEv sahipleri işin yoksa olmaz diyor yazmışsınız da haklı değiller mi? İşiniz yokken nasıl ödeyeceksiniz kirayı? Önce iş bulunur para olur elde ev sonraki aşama. Bu arada yalnız yaşadım zamanında ama bir kişi bile bekara, yalnız kadına ev vermiyoruz demedi. Size nasıl herkes böyle söylüyor şaşırdım. Öğrencilerin yoğun olduğu muhitlere baktınız mı oralarda tek yaşayan, bekar insan çok olur. Sürekli bir işi hallederim ev meselesinde sorun yaşıyorum vurgusu var yazdıklarınızda ama gerçekten anlamadığım için soruyorum iş bulmak bu kadar çabuk halledilebilirse 10 senedir neden çalışmadınız?
İş bulunurda işte derdim okula getirip götürceğim saatlere uygun nasıl ayarlarım o önemli .Allah sahidim kaçilan aradımsa önyargıli yaklastılar 4aydır özellikle gitmek istiyorum okullar kapancak acılcak diyene kadar bi.düzen yapmam lazım ya diger yıla kalır gitmek yada okul nakili aldirmak gerekicekVallahi bende anlam veremiyorum zaten çocugumla ben aile degilmiyim diyorum .evi tutmadan o ile gitmeden yerleşmeden işi nasıl bulabilirim,gitcek tasıncak 2 3ay kiramı vercrk kadar paramı biriktirdim, 2012de evlendim 2018de boşandım eskiesim izin vermemişti calışmama ,annemlerdede abim izin vermedi cocugumun gitgetirleri göturmeler evin bütün sorumlulugu davalarım inatlasmalar velayet catışmaları çalissam gene bütün heris bende olcaktı dedigim gibi izin vermedilerevi bulsam iş çok oluyo kadınlara .can attım kaçsene önce çalısayim yok gerekyok sen evi çekcevir yeter dediler
Çok tesekkürederim ❤ olmuyo baba evide olsa kendi evin düzenin gibisi yokHer insan değişiklikten az da olsa tedirgin olur, sizin de korkmanız çok doğal. Ama anlattıklarınıza bakılırsa her gün üzülmektense azıcık cesaret. Umarım altı ay, bir yıl… geçtiğinde iyi ki yapmışım diyeceksiniz. Kendi evinizde kendi hayatınızı kurmak sizi o kadar güçlü hissettirecek ki!
cidden şaskınım ben de ,kackez dedim oğlum ve ben aile degilmiyiz dedim .kusurabakmayın eşiniz yoksa kirayı ödeyememe durumunuz ihtimali var kefiliniz varmı dedi .en olmadı tanıdık bir abimden eşdostumdan araya girmesini istiycem .okul ve iş saatimi ayarlayabilirsem evimi tutarsam huzur derim artik derin bi nefes alırım 10senedir çok yoruldum stresten üzüntüdenBunu yazcaktım son sayfayı bekledim 2012 den beri yalnız + ev arkadaşımla öğrenciyken çalışanken bekarken defalarca ayrı evlerde yaşadım bir ev sahibi bana yalnız kadına ev vermem demedi çok çok bir iki emlakçı aile mi oturacak diye sordu hayır dedim geçtim gittim
Çokçok teşekkürediyorum bugüzel mesaj icin herbir detayındaki nezaketin iyi dilegin icin Allah razı olsun aminnn diyorum , yatılı tek olsaydım belki olabilirdi ama çocugum var kendimize ait bi ortamımız olmaz gibi geliyor ,kendi evin gibi olmaz sanki ,insan baba evine sıgamıyoken iş için bulundugum ortamda nekadar rahat olunur maddi acıdan ama evet çok kârlı olur bukonuda seninle hem fikirim,kafam karmakarısık çocuguma hasretligim bitcegi için okadar mutlu hissediyorumki zorluklar aklıma bile gelmiyor sadece okulu iş saatini nasıl dengelerim 4bin tl maaş yetcekmi tek yaşamak tehlikelimi yapamazsam döneyim olmaz gitsem olurmu kalsam olmuyorAblacım çok geçmiş olsun. Benim şöyle bı deneyimim olmuştu 2016 da tek başıma İstanbul'a taşınmıştım. Ama o zaman maddi olarak yeterli durumda değildim ve ev arkadaşı bulmuştum. Evarkadasi.org sitesinden. 1.5 yıl bu şekilde idare edip para biriktirmiş 1+1 daire tutmuştum . Her ay bı eşya aldım. Önce yatak almıştım sonra çamaşır makinası. Çok zordu ama oldu. Size uygun bir kadın ev arkadaşı olabilir araştırırsanız. Sizin çocuk var Allah bağışlasın. Belki başlangıçta çocuğunuzla kalmanızı sorun etmeyecek bı aile bulabilirsiniz. Yatılı olarak ev temizliği veya çocuk bakımı veya yaşlı bakımı. Lütfen yanlış anlamayın nefse zor gelir biliyorum ama çalışmak asla ayıp değil kimi belki yanlış anlar bu düşüncemi. Ama yatılı olarak çalışmak hem kiradan kurtarir hem yemek ve fatura giderlerinden. Paranızın çoğuda cebinize kalır. Su an sezon açılmak üzere . Bodrum Antalya Çeşme bı çok iş imkanı var . Bu işleri yabancılar kapıyor genelde. Çünkü bizde kültürel olarak bu yönde bı eğilim yok ama inanın öyle güzel paralar kazaniyorlar ki ailelerine destek oluyorlar her ay para yolluyorlar. Allah hepimizin rızkını verir içinizi ferah tutun. Annemde boşandı çok zorlandı o da çocuk bakımı yapmıştı epey bı sure yatılı olarak, şimdi evini tuttu çok mutlu. Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin .
Ben demiyorum dulum etraf bekar ve çocuklu hım dull bu diyolarya sinir bozucu birsey, bi iki kez işim var dedim çok inceliyolar inanın ki tekstilde çalısiyorum dedim hangisi dedi maaş bandırosunu atmamı istedi . Alışveris harcamalarım nasıl banka ile aram nasıl kimseye borcum varmı diye araştırmak için ismini unuttugum bir sistem söyledi adam ordan bakcam diye tovbe tövbe dedim icimden buneya güvensizlestiler tamam onyargıda az bi yolumuzu açın zaten çaresiz kalmışım siz bana neden 2dir kızar gibi mesaj yazıyosunuzben kendime dulum demiyorum kinaye ile tepkimi belirttim .dul diyolar patronlar özellikle soruyolar zamanla herseyini anliyo cevre .
Ben sizi kırmak için yazmadım kusura bakmayın ama gerçekten böyle bir şey duymadım ki ben rahat 6-7 büyük küçük şehirde yaşadım kaç ev değiştirdim iş değiştirdim kimse bana dul da demedi böyle kirayı ödeme işini de sorgulamadı siz çok mu pasifsiniz maaş bordrosu ne alaka böyle bir şeyi ömrümde talep eden ev sahibi duymadım evlendim boşandım derken böyle kendinizi acındırarak falan mı söylüyorsunuz da bu muameleyi görüyorsunuz anlamadım ki gerçekten boşandım diye bana farklı yaklaşan hiç olmadı ne iş yerimde ne başka yerde özellikle sorulmadı nasıl bir ortamdasınız anlamadım kicidden şaskınım ben de ,kackez dedim oğlum ve ben aile degilmiyiz dedim .kusurabakmayın eşiniz yoksa kirayı ödeyememe durumunuz ihtimali var kefiliniz varmı dedi .en olmadı tanıdık bir abimden eşdostumdan araya girmesini istiycem .okul ve iş saatimi ayarlayabilirsem evimi tutarsam huzur derim artik derin bi nefes alırım 10senedir çok yoruldum stresten üzüntüden
Çok özür dilerim ama kazık kadar abin niye hala annenle birlikte yaşıyor? Asıl asalak gibi eve çöreklenen kendi değil mi? Çalışıp eve 3 kuruş para verip seni ve anneni hizmetçi gibi kullanıyor herhalde. Çalışmanada izin yok ne ala... Kimseyi dinleme, işe gir çalış ve para biriktirmeye devam et. Ancak bir sene sonra falan kiralık ev işine gir.
Çok özür dilerim ama kazık kadar abin niye hala annenle birlikte yaşıyor? Asıl asalak gibi eve çöreklenen kendi değil mi? Çalışıp eve 3 kuruş para verip seni ve anneni hizmetçi gibi kullanıyor herhalde. Çalışmanada izin yok ne ala... Kimseyi dinleme, işe gir çalış ve para biriktirmeye devam et. Ancak bir sene sonra falan kiralık ev işine gir.
Gitcek param var biriktirdim saklamıştım boşanırken paramı, gitcek 2 3ay yetcek maddi gücüm var şükür fakat ,okulu işim saatler uycakmi tek yasamak zormu 4bin tl maaşla gecim olurmu fikir tecrubelerden nerden baslanır napilır her ďüşünce biraz cesaret verdi bile mesajlar ile konulari okudukça yapanlar tecrubelerini aktariyor burda herkes birbirine destek oluyolar bucokgüzel birsey yaÇok özür dilerim ama kazık kadar abin niye hala annenle birlikte yaşıyor? Asıl asalak gibi eve çöreklenen kendi değil mi? Çalışıp eve 3 kuruş para verip seni ve anneni hizmetçi gibi kullanıyor herhalde. Çalışmanada izin yok ne ala... Kimseyi dinleme, işe gir çalış ve para biriktirmeye devam et. Ancak bir sene sonra falan kiralık ev işine gir.
Biriktir dedikleri için maddi olarak endişem olmadıgıni belirtmek icin param var dedim .amin sagolunLütfen kusura bakmayın ama yazdıklarınızdan, sizin ayrı bir şehirde oğlunuzla birlikte yaşayacak güçte olmadığınızı düşündüm.
Bir de insanlara param var şeklinde bir cümle kurmamanızı tavsiye ederim. Bana biraz saf gibi geldiniz. Allah yardımcınız olsun.
Samimiyetimle yazdım yardım istedim fikirlerinizi teşekkürde ediyorum ,bana normal gelmiyoki zaten . Pasif saf biri degilim de cin gibide degilim orta karar temkinli yaklasirım genelde .yok ne acındirmasıBen sizi kırmak için yazmadım kusura bakmayın ama gerçekten böyle bir şey duymadım ki ben rahat 6-7 büyük küçük şehirde yaşadım kaç ev değiştirdim iş değiştirdim kimse bana dul da demedi böyle kirayı ödeme işini de sorgulamadı siz çok mu pasifsiniz maaş bordrosu ne alaka böyle bir şeyi ömrümde talep eden ev sahibi duymadım evlendim boşandım derken böyle kendinizi acındırarak falan mı söylüyorsunuz da bu muameleyi görüyorsunuz anlamadım ki gerçekten boşandım diye bana farklı yaklaşan hiç olmadı ne iş yerimde ne başka yerde özellikle sorulmadı nasıl bir ortamdasınız anlamadım ki
Amin sagolunGünümüzde çok zor bacım sıfırdan bir düzen kurmak hele de çocukla.
Allah yardımcın olsun.
En azından bir süre çalışarak birikim yap, bu fikrini ötele, elin rahatladığında hayata geçir.
Canım İstanbul’da asgari ücretle geçinmek mümkün değil gibi ama atıyorum bi yalova bi daha küçük şehirde mis gibi yaşanabiliyor hala. Dulsun diye de kimse laf maf atamaz sana niye kötü bir şey olsun ki dul olmak? Sevmiş anlaşamamış boşanmışsın. Asıl kötü olan kötü muameleyi sürdürmek, sen de eşinden kurtulmuşsun ama ikinci bir boşanma kararı daha vermen gerekiyor. Ailenden. Ucuz bir şehirde yeni bir hayat, belki maddi açıdan daha zor ancak daha mutlu olacak. Ki bence hayatta aracımız mutlu olmak, parayı da o yüzden istiyoruz. Nafaka da aldın mı kafan rahat, mis gibi yaşarsın. Çocuğunun da psikolojisi bozulmaz. Tabi iyice değerlendir ani işlere kalkışma benceÖncelikle selamunaleykum kızlar siteye yeni üye oldum seneler önce bu hesabı açmaya çalışıp açamamıştım okadar çaresiz çıkmazda hissediyorumki kendimi ağlamaktan çogu zaman çenem kitleniyor nefesim kesiliyor ailemle çocugumla 4sene kalmaya ugrastım evin herişi aklinıza ne gelirse çocugum cok hareketli olduğu için huzursuz bir ortam oluyordu .çogu kez kavga oldu yuzgöz oluyoruz abilerim ile annem çok üzüluyor benim halime fakat abim gelmeseydin bosanmasaydın diyor .daha agır sozlerde var yazamam kufür degil fakat ağır onurkirici sözler ,ağlaya ağlaya sustum alttan aldım bakiyorum tahammül yok kimse kimseyi cekemiyor bosuna demiyolar Allah kimseyi altın beşiginde babaevine gelmeyi nasipetmesin diye ekmek bölündümü eskihalini almazya bosanınca tamda böyle oluyor lütfen kusuruma bakmayın çok zordayım uzunca yazacagım çocugum 1tane 9yasına gircek 3ay sonra büyüdü .eskieşim nafakayı odemiyordu avukata gittim nafakayi yükselttircem çocugum babasında 3.5senedir aile evine getirdim 2sene buramburam istenilmiyoruz ayrıeve cıkmayi istiyorum yapabilirmiyim ilkkez sorumluluk alcam calışma hayatim oldu eskiden 4sene calıştım malesef liseye gitmedim okumadım iş konusunda korkumyok elbet rabbim biyol gosterir korkum tek yasamak zormu okula nasıl getirgötür yapcam uzaklara gitmek istiyorum istanbulda oturmak istemiyorum artık okul tatil olunca artik yenibir hayat yenibir düzen lafsız sozsüz kavgasız huzursuz olmayacagımiz bi ortam istiyorum .4.250 asgari ücret hem okul hem gecinmek faturalar yemeicme kira yetermi korkuyorum cok yapamadi geldi sansim yok. Ya gidicem başarcam ya kalcam hergün kahrolcam yardimlarınızı fikirlerinize ihtiyacim var kızlar tecrubem yok tek yaşamaya çevreye karşı dul izlenimi vermeden nasıl yaşanılır neler yapılır yüzük takmak sadece cözüm olurmu 1ay bir ise girmistim dul olunca cok satasıyolar napcagimı bilmez haldeyim
Ben ilk eşimden bosandigim dönemde bir süre annemle yaşadım.bende zorlandım ve kızımla ayrı eve çıktım.
Evet ilk 15-20 gün zorlandim ama sonra alıştım.
Benim tavsiyem eşyalı 1+1 ev bulmaya çalış ben öyle yaptım hem biraz uygundu hem eşya düşünmedim.
Sonra yavaş yavaş eşya alırsın.
Ama iş bulman önemli hadi 1-2 ay gecinirsin ama sonrası için para şart.
Günlük iş,tezgahtarlık saatleri uygun bir iş işini görür.
En azından huzurun olur evinde rahat yaşarsın.
Nafakayı avukat hanım ancak yanında oldugunda yükselttirebilirim dedi 350 lira nafaka bağlanmışti 2018de 150 150 elden verdi çocugumu alıp verirken avukata gittim nafakayı yükseltebiliyormuyuz diye .hic meraketme sökesöke alırım maasına haciz koyarım sadece yanınızda olması şart bu davayı açabilmem icin dedi bende bicesaret ayrı evayrıdüzen düşüncesine ailem ile olmadigini kendimide üzdügümü yerimde saydıgımı silkelenmem gerektigini bunu ne kendime ne çocuguma yapmamam gerektigini anladım ilk 2.5sene sorun yoktu ,laflar kavgalar baslayınca huzursuz oluyor insan fakat herkesin cesareti atilganlıgı bir olmuyor malesef şuan çok pismanım giden 4seneye isiitigim laflara maruz kaldigimiz ayriliga hasreteCanım İstanbul’da asgari ücretle geçinmek mümkün değil gibi ama atıyorum bi yalova bi daha küçük şehirde mis gibi yaşanabiliyor hala. Dulsun diye de kimse laf maf atamaz sana niye kötü bir şey olsun ki dul olmak? Sevmiş anlaşamamış boşanmışsın. Asıl kötü olan kötü muameleyi sürdürmek, sen de eşinden kurtulmuşsun ama ikinci bir boşanma kararı daha vermen gerekiyor. Ailenden. Ucuz bir şehirde yeni bir hayat, belki maddi açıdan daha zor ancak daha mutlu olacak. Ki bence hayatta aracımız mutlu olmak, parayı da o yüzden istiyoruz. Nafaka da aldın mı kafan rahat, mis gibi yaşarsın. Çocuğunun da psikolojisi bozulmaz. Tabi iyice değerlendir ani işlere kalkışma bence
Bacım 2-3 aylık yetecek para, paran var demek değil. Zaman o kadar çabuk geçiyor ki ne olduğunu anlamadan meteliksiz kalırsın. Bu yüzden burada diyorum ki işe gir çalış biriktir. Sonra bir adım at. Bak annem benimle yaşıyor, emekli maaşı var, ben de calisiyorum ama devir o kadar zor bir devir ki, ZORLANİYORUZ! Eskiden de zordu ama paranın bir bereketi vardı. Şimdi bu para kiraya mi, elektrik su faturasına mi yoksa doğalgaza mi yetecek? Ne yiyip iceceksiniz? Çocuk okula gidiyor, gelişme büyüme çağında gıdadan da kesemezsin nasıl olacak? Kışın ayda 1000tl doğalgaz faturası geldi küçücük eve. Evde şortla dolasmadik ha yanlış anlama, üzerimizde polar pijama üstüne polar yelekle dolaştık.O kadar serindi yani. Afedersin boktan, yalıtımsız evlere dünya kadar kira ödüyoruz çünkü.Gitcek param var biriktirdim saklamıştım boşanırken paramı, gitcek 2 3ay yetcek maddi gücüm var şükür fakat ,okulu işim saatler uycakmi tek yasamak zormu 4bin tl maaşla gecim olurmu fikir tecrubelerden nerden baslanır napilır her ďüşünce biraz cesaret verdi bile mesajlar ile konulari okudukça yapanlar tecrubelerini aktariyor burda herkes birbirine destek oluyolar bucokgüzel birsey ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?