• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrı eve çıkmak zormu ?

wegageldikgidicez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2017
166
83
48
31
Öncelikle selamunaleykum kızlar siteye yeni üye oldum seneler önce bu hesabı açmaya çalışıp açamamıştım okadar çaresiz çıkmazda hissediyorumki kendimi ağlamaktan çogu zaman çenem kitleniyor nefesim kesiliyor ailemle çocugumla 4sene kalmaya ugrastım evin herişi aklinıza ne gelirse çocugum cok hareketli olduğu için huzursuz bir ortam oluyordu .🥺çogu kez kavga oldu yuzgöz oluyoruz abilerim ile annem çok üzüluyor benim halime fakat abim gelmeseydin bosanmasaydın diyor .daha agır sozlerde var yazamam kufür degil fakat ağır onurkirici sözler ,ağlaya ağlaya sustum alttan aldım bakiyorum tahammül yok kimse kimseyi cekemiyor bosuna demiyolar Allah kimseyi altın beşiginde babaevine gelmeyi nasipetmesin diye ekmek bölündümü eskihalini almazya bosanınca tamda böyle oluyor lütfen kusuruma bakmayın çok zordayım uzunca yazacagım çocugum 1tane 9yasına gircek 3ay sonra büyüdü .eskieşim nafakayı odemiyordu avukata gittim nafakayi yükselttircem çocugum babasında 3.5senedir aile evine getirdim 2sene buramburam istenilmiyoruz ayrıeve cıkmayi istiyorum yapabilirmiyim ilkkez sorumluluk alcam calışma hayatim oldu eskiden 4sene calıştım malesef liseye gitmedim okumadım iş konusunda korkumyok elbet rabbim biyol gosterir korkum tek yasamak zormu okula nasıl getirgötür yapcam uzaklara gitmek istiyorum istanbulda oturmak istemiyorum artık okul tatil olunca artik yenibir hayat yenibir düzen lafsız sozsüz kavgasız huzursuz olmayacagımiz bi ortam istiyorum .4.250 asgari ücret hem okul hem gecinmek faturalar yemeicme kira yetermi korkuyorum cok yapamadi geldi sansim yok. Ya gidicem başarcam ya kalcam hergün kahrolcam yardimlarınızı fikirlerinize ihtiyacim var kızlar 🥺🥺 tecrubem yok tek yaşamaya çevreye karşı dul izlenimi vermeden nasıl yaşanılır neler yapılır yüzük takmak sadece cözüm olurmu 1ay bir ise girmistim dul olunca cok satasıyolar napcagimı bilmez haldeyim

Önce ailenizin yanında ise başlayarak para biriktirin iş hayatına adapte olun yada başka şehirde çocuğunuzu almadan iş başvuruları yapın iş bulun öğrenci apartlarinda kısa sure kalabilirsiniz. Ne olursa olsun önceliğiniz iş bulmak olmalı..
Bu arada çocuğunuz biraz daha büyür evde yanliz kalabilir.
Zamanla evde olur hersey yoluna da girer ama sizin sıralamanız bana çok doğru gelmedi.

Önce ailenizin yanında ise başlayarak para biriktirin iş hayatına adapte olun yada başka şehirde çocuğunuzu almadan iş başvuruları yapın iş bulun öğrenci apartlarinda kısa sure kalabilirsiniz. Ne olursa olsun önceliğiniz iş bulmak olmalı..
Bu arada çocuğunuz biraz daha büyür evde yanliz kalabilir.
Zamanla evde olur hersey yoluna da girer ama sizin sıralamanız bana çok doğru gelmedi.
Ögrenci apartları nasıl oluyor

,3ay içinde ev iş okul nüfus kaydı yerlesme hepsi olması lazım eylülde okullar baslıcak çünki

. İle yerleşmeden ev bulmadan yani iş bulsam okula kaydını işlemleri nasıl yapcam ev tutup temizlik düzen nasıl olcak , yerleşip okulunu halledip 1ay çalışamasam bile geçinecegimiz durumum var neolur neolmaz diye biriktirdim.

düzenimi yaptığım gibide okul saatine göre işime bakcam ,ilk işi bulursam okul saati uymayabilir ama okul mesela sabah 8 2 olsa ,iş bakarken bunu gözönünde bulundurup iş bulabilirim,okul sabittir saatleri ya öglenci ya sabahçılık olarak saatleri kurallar sabit,iş öyle degil istedigin saatlere uygun secenegin olabiliyor

,evin temizligi düzeni ev bakma bulma abonelikleri açtırma nüfuskaydı okul işlemleri bunları çalışıyoken zorlanırım zaten kimsede izin vermez zirt pırt ona buna koşturmama (tekim her neyapcaksam😔

, 2 3 ay çalışmasamda birikimim var ama ben bunu 1ay olarak değerlendiriyorum varsayiyorum rahat davranmıyım hemen düzenimi kurup işimi n
Bulmam gerekir hazıra dağ dayanmaz der büyüklerimiz..

,3ay içinde ev iş okul nüfus kaydı yerlesme hepsi olması lazım eylülde okullar baslıcak çünki

. İle yerleşmeden ev bulmadan yani iş bulsam okula kaydını işlemleri nasıl yapcam ev tutup temizlik düzen nasıl olcak , yerleşip okulunu halledip 1ay çalışamasam bile geçinecegimiz durumum var neolur neolmaz diye biriktirdim.

düzenimi yaptığım gibide okul saatine göre işime bakcam ,ilk işi bulursam okul saati uymayabilir ama okul mesela sabah 8 2 olsa ,iş bakarken bunu gözönünde bulundurup iş bulabilirim,okul sabittir saatleri ya öglenci ya sabahçılık olarak saatleri kurallar sabit,iş öyle degil istedigin saatlere uygun secenegin olabiliyor

,evin temizligi düzeni ev bakma bulma abonelikleri açtırma nüfuskaydı okul işlemleri bunları çalışıyoken zorlanırım zaten kimsede izin vermez zirt pırt ona buna koşturmama (tekim her neyapcaksam😔

, 2 3 ay çalışmasamda birikimim var ama ben bunu 1ay olarak değerlendiriyorum varsayiyorum rahat davranmıyım hemen düzenimi kurup işimi n
İşin çok zor be konu sahibi. Umarım herşey gönlünce olur...

Malesef evlenmiş ayrılmış kadınlara çok daha rahat terbiyesizlik yapan öküzler mevcut. Olmaması gerekir fakat var. Bu yüzden arkadaşım tekrar eşine döndü..gerci hoş onun için hayırlısı oldu esi düzeldi kendine geldi falan.
Her neyse , siz bu durumdan tedirgin oluyorsanız eşinizin asker olduğunu görevde olduğunu veya böyle uzun vadeli çalışan biri olduğunu söyleyebilirsiniz.
Küçük yerlerde iş imkanı az ve ne olursa olsun ilk başta ailenle ayni şehirde olmak daha iyi..Sen çalışırken bir durum olduğunda cocuğunla ailen ilgilenebilir.

Insallah gönlünüze göre olur is bulmadan hiçbirini yapamazsınız ne 1 ay ne 1 yıl geçse çözüm bulamazsınız ki..
Hedeflerinize ulaşın geç olsun ama sağlam olsun gerekirse 1 yıl çalışın sonra oglunuzu yanınıza alın.
Apart bazı şehirlerde var 1+0 eşyalı kiraya veriliyor hatta fatura dahil yerler var atanan öğretmen doktor gibi tayin durumu olanlarda kalıyor gideceğiniz şehre bağlı.
Hem çevre edinip daha rahat hareket edebilirsiniz hemde sizin gibi çalışan insanlar ile birarada olabilirsiniz. Ama her sehirde olacağını sanmıyorum araştırmak gerek.
Gelişmeleri buraya yazarsınız

Malesef evlenmiş ayrılmış kadınlara çok daha rahat terbiyesizlik yapan öküzler mevcut. Olmaması gerekir fakat var. Bu yüzden arkadaşım tekrar eşine döndü..gerci hoş onun için hayırlısı oldu esi düzeldi kendine geldi falan.
Her neyse , siz bu durumdan tedirgin oluyorsanız eşinizin asker olduğunu görevde olduğunu veya böyle uzun vadeli çalışan biri olduğunu söyleyebilirsiniz.
Küçük yerlerde iş imkanı az ve ne olursa olsun ilk başta ailenle ayni şehirde olmak daha iyi..Sen çalışırken bir durum olduğunda cocuğunla ailen ilgilenebilir.
Evet ve çokkez başıma geliyor ,girdigin işyerinde kurcaliyolar özel hayatını ,bekarım diyorum ,elbet çocugum olduğu ortaya çıkiyor ,boşanmış lafını duydugu anda sinyalleri yanan sapıklar var yokdeğil yokmuş da ben abartiyorum böyleşeyler benim hayal kurmam gibi anlandırılıyor,dışarıda gayet mesafeli soğuk davranıyorum özellikle ,nerden meyil aldiķlarıni birde anlasam ,evet bende öyle aklımda benzeri senaryolar geçiyor malesef özgürce rahatça bekarım diyebilmek istiyorum sapık kisiler olmasa ,

Bizi bu hale getirmeseler güven içinde olsak korkmasak tek olcam bi durum olsa koşcagim kimse olmuycak ,kendimide çocugumuda korumam lazım ,büyüzden tek kalmaması için okul çıkışı ile iş çıkışımı denk getircegim şekilde ayarlıcam

Insallah gönlünüze göre olur is bulmadan hiçbirini yapamazsınız ne 1 ay ne 1 yıl geçse çözüm bulamazsınız ki..
Hedeflerinize ulaşın geç olsun ama sağlam olsun gerekirse 1 yıl çalışın sonra oglunuzu yanınıza alın.
Apart bazı şehirlerde var 1+0 eşyalı kiraya veriliyor hatta fatura dahil yerler var atanan öğretmen doktor gibi tayin durumu olanlarda kalıyor gideceğiniz şehre bağlı.
Hem çevre edinip daha rahat hareket edebilirsiniz hemde sizin gibi çalışan insanlar ile birarada olabilirsiniz. Ama her sehirde olacağını sanmıyorum araştırmak gerek.
Gelişmeleri buraya yazarsınız
Teşekkürederim burdan haberdar edicem sizleri ❤

Çocuğunuza kalabileceğini yatiliişler mi baksanız acaba rabbim yardımcınız olsun
Çocugumla kendi evim gibi rahat olunmaz ki 😣rahatlık olmaz gibime geliyor ,iş ile okul çıkıs saatimi denk getircem aminn çok teşekkürederim ,burdan haberdar ederim neyaptım ne ettim diye 🙂

Enaz agustos eylülü bulabilir yeni hayata adım atmamız

Tek başına yaşayan yaşlı teyzeler oluyo su anki durumunuzda iyidir gene
İşkur destekli eve işler de oluyor aylık 4bin 5bin geliri oluyor ,arkadasım erzak yardımı,belediyeden yakacak yardımı ,eşi ölmedigi halde dul maası aliyor,birde nafaka alıyor iyice araştırcam nelerden yararlanabilirim diye

Bügüne kadar sabrettim, azdaha dişimi sıkarım
Rahat olmaz insan yatılı başka insanlarla ,uzanamazsın kısanamazsın rahat giyinemezsin kuralları olur uyanma saati çocugum hareketli hoplayıp zıplayacak ses yapcak

Allah kerimdir bihalçare yol göstercektir 😒

Çocugumla kendi evim gibi rahat olunmaz ki 😣rahatlık olmaz gibime geliyor ,iş ile okul çıkıs saatimi denk getircem aminn çok teşekkürederim ,burdan haberdar ederim neyaptım ne ettim diye 🙂

Canım başlarda rahatlık arama bence....25 yıldır çalışıyorum , çocuğum 13 yaşında , daha bı kere bile onun okula gidiş geliş saatlerine uymadı mesaim. Daha küçük yaşlarında yeri geldi bakici benden daha rahat etti evimde. Hiç gocunmadim çünkü evlat sözkonusu... Senin durumunda ilk başlarda ne olursa olsun ailenin yanında birikim yapabileceğin bir iş lazım ki evini düzenini kurabilesin. Sonra daha gönlüne göre bir iş bulur alırsın çocuğu yanına. Öğrenci apartlarında olmaz çocukla. Yardım da alsan bunu ilk yıl kuracağın düzen için sakla. Yolun açık olsun.

İşkur destekli eve işler de oluyor aylık 4bin 5bin geliri oluyor ,arkadasım erzak yardımı,belediyeden yakacak yardımı ,eşi ölmedigi halde dul maası aliyor,birde nafaka alıyor iyice araştırcam nelerden yararlanabilirim diye

Bügüne kadar sabrettim, azdaha dişimi sıkarım
Rahat olmaz insan yatılı başka insanlarla ,uzanamazsın kısanamazsın rahat giyinemezsin kuralları olur uyanma saati çocugum hareketli hoplayıp zıplayacak ses yapcak

Allah kerimdir bihalçare yol göstercektir 😒

Sigorta durumunu atlıyorsunuz eve iş durumunda sigortanız olmaz en ufacık hastalıkta perişan olursunuz

1 ay içinde iş ve okul saati denk gelen iş bulma hayaliniz umarım gerçek olur. Ama sıfıra yakın tecrübe ve yabancı bir şehirde Türkiye şartlarında çok zor. Çocuğuda umutlandırıp düzenini mahvetmeyin daha büyük yıkım olur.
Devlet memuru olsanız bile 8:30 17:30 olacak ki o bile olmuyor özel sektörde ya 10 saat mesai yada vardiyalı çalışmanız gerek. Şartları daha gerçekçi değerlendirip ona göre adım atmanız faydanıza olur.

Canım başlarda rahatlık arama bence....25 yıldır çalışıyorum , çocuğum 13 yaşında , daha bı kere bile onun okula gidiş geliş saatlerine uymadı mesaim. Daha küçük yaşlarında yeri geldi bakici benden daha rahat etti evimde. Hiç gocunmadim çünkü evlat sözkonusu... Senin durumunda ilk başlarda ne olursa olsun ailenin yanında birikim yapabileceğin bir iş lazım ki evini düzenini kurabilesin. Sonra daha gönlüne göre bir iş bulur alırsın çocuğu yanına. Öğrenci apartlarında olmaz çocukla. Yardım da alsan bunu ilk yıl kuracağın düzen için sakla. Yolun açık olsun.
Teşekkurederim çok güzel tavsiyeler yazmıssınız doğru 🙂

1 ay içinde iş ve okul saati denk gelen iş bulma hayaliniz umarım gerçek olur. Ama sıfıra yakın tecrübe ve yabancı bir şehirde Türkiye şartlarında çok zor. Çocuğuda umutlandırıp düzenini mahvetmeyin daha büyük yıkım olur.
Devlet memuru olsanız bile 8:30 17:30 olacak ki o bile olmuyor özel sektörde ya 10 saat mesai yada vardiyalı çalışmanız gerek. Şartları daha gerçekçi değerlendirip ona göre adım atmanız faydanıza olur.
İş deneyimim var sadece uzun zaman oldu çalışmadım uzun ara verdim ,saatleri en oluruna yakın ayarlamaya ,

denk getirmeye uğraşcam,burdan haberdar edicem durumları

Back
X