Ayrı eve çıkmak zormu ?

wegageldikgidicez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2017
166
83
48
31
Öncelikle selamunaleykum kızlar siteye yeni üye oldum seneler önce bu hesabı açmaya çalışıp açamamıştım okadar çaresiz çıkmazda hissediyorumki kendimi ağlamaktan çogu zaman çenem kitleniyor nefesim kesiliyor ailemle çocugumla 4sene kalmaya ugrastım evin herişi aklinıza ne gelirse çocugum cok hareketli olduğu için huzursuz bir ortam oluyordu .🥺çogu kez kavga oldu yuzgöz oluyoruz abilerim ile annem çok üzüluyor benim halime fakat abim gelmeseydin bosanmasaydın diyor .daha agır sozlerde var yazamam kufür degil fakat ağır onurkirici sözler ,ağlaya ağlaya sustum alttan aldım bakiyorum tahammül yok kimse kimseyi cekemiyor bosuna demiyolar Allah kimseyi altın beşiginde babaevine gelmeyi nasipetmesin diye ekmek bölündümü eskihalini almazya bosanınca tamda böyle oluyor lütfen kusuruma bakmayın çok zordayım uzunca yazacagım çocugum 1tane 9yasına gircek 3ay sonra büyüdü .eskieşim nafakayı odemiyordu avukata gittim nafakayi yükselttircem çocugum babasında 3.5senedir aile evine getirdim 2sene buramburam istenilmiyoruz ayrıeve cıkmayi istiyorum yapabilirmiyim ilkkez sorumluluk alcam calışma hayatim oldu eskiden 4sene calıştım malesef liseye gitmedim okumadım iş konusunda korkumyok elbet rabbim biyol gosterir korkum tek yasamak zormu okula nasıl getirgötür yapcam uzaklara gitmek istiyorum istanbulda oturmak istemiyorum artık okul tatil olunca artik yenibir hayat yenibir düzen lafsız sozsüz kavgasız huzursuz olmayacagımiz bi ortam istiyorum .4.250 asgari ücret hem okul hem gecinmek faturalar yemeicme kira yetermi korkuyorum cok yapamadi geldi sansim yok. Ya gidicem başarcam ya kalcam hergün kahrolcam yardimlarınızı fikirlerinize ihtiyacim var kızlar 🥺🥺 tecrubem yok tek yaşamaya çevreye karşı dul izlenimi vermeden nasıl yaşanılır neler yapılır yüzük takmak sadece cözüm olurmu 1ay bir ise girmistim dul olunca cok satasıyolar napcagimı bilmez haldeyim

İş deneyimim var sadece uzun zaman oldu çalışmadım uzun ara verdim ,saatleri en oluruna yakın ayarlamaya ,

denk getirmeye uğraşcam,burdan haberdar edicem durumları
Şuan çalışmıyorsanız işe girip ilk maaşla ayrı eve çıkmak maddi anlamda çok zorlar birikmişiniz yoksa çünkü bir kiralık eve çıkarken 1 kira 1 depozito 1 emlakçıya ödeme yapıyorsunuz buda malesef çok maliyetli oluyor :(

huzursuz olmayacagımiz bi ortam istiyorum .4.250 asgari ücret hem okul hem gecinmek faturalar yemeicme kira yetermi korkuyorum cok yapamadi geldi sansim yok. Ya gidicem başarcam ya kalcam hergün kahrolcam yardimlarınızı fikirlerinize ihtiyacim var kızlar 🥺🥺 tecrubem yok tek yaşamaya çevreye karşı dul izlenimi vermeden nasıl yaşanılır neler yapılır yüzük takmak sadece cözüm olurmu 1ay bir ise girmistim dul olunca cok satasıyolar napcagimı bilmez haldeyim
4250 TL ile o kadar evi geçindirip huzursuz kalmamak mümkün değil. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanırsın. Kabaca bir hesap yaptığında kiralar faturalar okul masrafları malesef asgari ücreti geçiyor. Çevreyi düşünerek yaşarsanız zaten 14250Tl de alsanız huzursuz olursunuz emin olun.

Aleykum selam öncelikle..
Rabbim yolunuzu kolaylaştırsın inşaALLAH.
Bursa, Yalova, Kocaeli gibi gibi şehirlere bir göz atabilirsiniz.
Muhtemelen İstanbul'dan daha ucuzdur.
Ayrıca iş için temizlik firmaları oluyor onlarla iletişime geçmenizi tavsiye ederim yarım gün ev temizliklerine gidebilirsiniz. Ortalama yarım gün 200 tl civarı sanırım.
Birde yatılı hasta/yaşlı bakımı yapabilirsiniz.
Ya da apartman görevlisi tarzında işleri arayabilirsiniz.
Size tavsiyem ilk etapta seçtiğiniz şehre yalnız gidip bir iş bulmanız ve bir düzen kurduktan sonra oğlunuzu almanız.

Bu şekilde daha sağlam temeller üzerine bir hayat kurabilirsiniz.

Şuan çalışmıyorsanız işe girip ilk maaşla ayrı eve çıkmak maddi anlamda çok zorlar birikmişiniz yoksa çünkü bir kiralık eve çıkarken 1 kira 1 depozito 1 emlakçıya ödeme yapıyorsunuz buda malesef çok maliyetli oluyor :KK43:
1kira 1depozito1emlakçi abonelikler nakliye derken epey var para gidiyor fakat

Emlaktan değil ,evsahiplerinin bizzat koydukları ilanlar daha cazip oluyor 1depozito 1kira olarak giriyosunuz ,eğer abonikler açıksa ,eşyali ev ise avantajları oluyor yani emlağa göre

Biraz birikmişim var çokşükür iş saatimle okul saatini ayarlayabilirsem çokgüzel olcak🙂🙂🤭

Aleykum selam öncelikle..
Rabbim yolunuzu kolaylaştırsın inşaALLAH.
Bursa, Yalova, Kocaeli gibi gibi şehirlere bir göz atabilirsiniz.
Muhtemelen İstanbul'dan daha ucuzdur.
Ayrıca iş için temizlik firmaları oluyor onlarla iletişime geçmenizi tavsiye ederim yarım gün ev temizliklerine gidebilirsiniz. Ortalama yarım gün 200 tl civarı sanırım.
Birde yatılı hasta/yaşlı bakımı yapabilirsiniz.
Ya da apartman görevlisi tarzında işleri arayabilirsiniz.
Size tavsiyem ilk etapta seçtiğiniz şehre yalnız gidip bir iş bulmanız ve bir düzen kurduktan sonra oğlunuzu almanız.

Bu şekilde daha sağlam temeller üzerine bir hayat kurabilirsiniz.
Amiin çok teşekkürederim , çok il baktım ,artık diger iller bile baya yükselmiş, merkeze uzak evler uygun oluyor ama benim için sorun olur

Zaten tek olcam okula bırak okuldan al işe git isten gel vesaite binmeden enazından bu süreci halledebilsem iyi olcak 🌹tavsiyeleriniz güzel

4250 TL ile o kadar evi geçindirip huzursuz kalmamak mümkün değil. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanırsın. Kabaca bir hesap yaptığında kiralar faturalar okul masrafları malesef asgari ücreti geçiyor. Çevreyi düşünerek yaşarsanız zaten 14250Tl de alsanız huzursuz olursunuz emin olun.
4.250+nafaka alcam artı olarak bazen camsilme işlerine gidebilirim günlülk 300 400lira alsam bazen buda ek gelir sağlar ,boşanan arkadaşlarım ,devletten aldıkları yardımlar oluyor onlarla irtibata geçicem düzenimi kurmadan ,

Eğer lüks bohem davranmazsam kirayı binlira gibi meblalar arasında bulursam yettiririm ,harcamama dikkat eden biriyim kiralar yüksek obeni tedirgin ediyor ,çocuguma bakacak biri olsa ,ikinci bi işe giderim 4 saat falan haftada 5gün gitsem obile rahatlatır

Siz ailenizin yanında 4 yıl neden çalışmadınız?özel bir sebebi var mi?en azından birikim yapardiniz
İzin vermediler herişe ben koşturuyodum oğlumu alma getirmede bile kimseden destek yoktu ,

Herşey koptu artık gidicem yeter oğlumsuz mutsuzum ,birikimim var çokşükür sıfırdan çıkamam yoksa bu yola

Kızlar mesajlarınızı tek tek okuyacağım simdiden teşekkürediyorum, dertlesmek, fikirleşmek nasıl güzel birsey anlatamam .

Çocugum erkek yani 9yaşında oğlum var ailemle artık gelgit olmayacak şekilde sogukluk kopmalar oldu çokseyler yaşadım ne gözyaşlari ne hakaretler aşagalamalar

çocugum babasında babaannesi bakıyor okullar tatil olunca yanıma temelli olarak alıp ayrıeve çıkmak istiyorum depozito kira eşya alcak param var kenarda. İlimi okulu evimi işimi duzenimi yaparken neler yapılır zormu tekken korkarmıyım 4bin maas bu pahalılıkta kiralar faturalar yuksekken nasıl yetcek bilmiyorum

Afedersiniz kızlar boşluk bırakılıyormuş normal mesajda olduğu gibi sitede yeniyim konuyu açmayi bile bilmiyordum sağolsun yardımcı oldu burdan bir arkadaş link bıraktı tektek yazdı

Gönlügüzellerim fikirleriniz her mesajınız bana bir ilaç sagolun gercekten nasıl rahatliyorum güvenim geliyor kendime ❤❤

Korkularım işim evim okul nasıl yakin bulcam bulsam nasıl getir götür yapcam .tutumlu biriyim letgodan 2.el esya alırım zamanla olur herşey, korkularım maaş yetermi okula nasıl getircem götürcem, tek bırakamam kesinlikle, 9yasında ama ,inatçı zor bi çocuk ,aklıbasinda çok akıllı fakat afacan hiperaktif tarza ,gitme desem tamam deyip ben işteyken gider ,etraf tekin degil ,buyaşa kadar hep yanimdan ayirmadım

Taki büyüdü okul a baslayacaktı ailem ile inanın olmuyo herise kosan benim genede olmadı olmuyo suskun biriyim hep ezildim .çocugum fiziki hirpalandi benim pskolojim gitti ağlamaktan susmaktan .ayrıev şart

Nerden başlasam bilmiyorum fikirlerinize tecrubelerinize cok ihtiyacım var 🙁
Madem şu an babasında öncelikle bir iş bulun, bu zamanda ha deyince bulunmuyor. Sonra kirası size uyacak semtleri araştırın, önce bir düzeninizi kurun sonra oğlunuzu yanına alın

Madem şu an babasında öncelikle bir iş bulun, bu zamanda ha deyince bulunmuyor. Sonra kirası size uyacak semtleri araştırın, önce bir düzeninizi kurun sonra oğlunuzu yanına alın
Evet ama burda giremem işe gitceğim yerde işe gircem düzenimi.kurduktan sonra burda girsem bu ilde oturmuycam çünki , biriktirdim paramı

gitcek kadar 2 3ay işe girmesem yetecek kadar taşınma en aşağa 5bin nakliye depozito emlakçiparası 1kira otobüs biletlerimiz temizlik malzekeleri ufaktefrk esyalar okul nakili için gerekli işlemler için belli bir miktar abonelikler

Enaz 5bin enfazla 10 12bin gitcek hazırladım kendimi evimi tutup okulunu ayarlayıp okulun saat ve muhitine göre iş bakcam ev ilanlarina bakmaya başladım

Burdan haberdar edicem olanları 3ay sonra anca taşınmış olurum 😊

Evet ama burda giremem işe gitceğim yerde işe gircem düzenimi.kurduktan sonra burda girsem bu ilde oturmuycam çünki , biriktirdim paramı

gitcek kadar 2 3ay işe girmesem yetecek kadar taşınma en aşağa 5bin nakliye depozito emlakçiparası 1kira otobüs biletlerimiz temizlik malzekeleri ufaktefrk esyalar okul nakili için gerekli işlemler için belli bir miktar abonelikler

Enaz 5bin enfazla 10 12bin gitcek hazırladım kendimi evimi tutup okulunu ayarlayıp okulun saat ve muhitine göre iş bakcam ev ilanlarina bakmaya başladım

Umarım yolunda gider herşey🙏

Yapmayın 12 bin lira hiç sayılır elinizdeki paradan da olmayın bende azdır diye düşünmüştüm ama 30 bin minimum hazırdır diye düşünmüştüm 1 çocukla kiraya gidip 12 bin lira para ile rezil olursunuz tekrar ailenizin yanına dönebilecekmisiniz, o çocuğun hali ne olacak tekrar yıkılacak.

Yapmayın 12 bin lira hiç sayılır elinizdeki paradan da olmayın bende azdır diye düşünmüştüm ama 30 bin minimum hazırdır diye düşünmüştüm 1 çocukla kiraya gidip 12 bin lira para ile rezil olursunuz tekrar ailenizin yanına dönebilecekmisiniz, o çocuğun hali ne olacak tekrar yıkılacak.
İşe giricem ama hemen okula başlattığım gibi ,eşyalarımın çogu var kalanları çalıştıkça alcam
Sahibinden olarak bakıyorum daire emlakçi tercih etmicem, nakliye tutmucam tanıdık ayarlıcam, belki eşyalı eve girerim ilksene için Allah yardım eder inşallah 🤲

İşe giricem ama hemen okula başlattığım gibi ,eşyalarımın çogu var kalanları çalıştıkça alcam
Sahibinden olarak bakıyorum daire emlakçi tercih etmicem, nakliye tutmucam tanıdık ayarlıcam, belki eşyalı eve girerim ilksene için Allah yardım eder inşallah 🤲

Çok fazla hayalperestsiniz, iş bulma garantiniz, mesleğiniz hiç birşey yok yabancı bir şehirde 1 ay içinde iş bulmanız, bulduğunuz işte düzenli maaş almanız ohoo...
Ev sahipleri ya toplu kira ister, ya yüklü depozito. Ayrıca senet vs talep eden dahi oluyor. Neyse ben bu konuya baktıkça üzülüyorum, bir daha yazmayacağım

O kadar istiyorum ki herşey istediğiniz gibi olsun...ama olmayacağını da biliyorum. Aile evinden ayrilirsaniz kendi başınıza iyi kötü hayatta kalırsınız ama oglunuzu yanınıza alıp çocuklu bir düzen kurmanız imkansız gibi. Bence bu yıl çocuğu yerinde bırakın, aile evinde kalıp bir yil orada yaşayıp çalışın yoksa durumunuz gerçekten çok zor olacak. İş bulup çalışmazsaniz size ev de vermezler zaten.

Çok fazla hayalperestsiniz, iş bulma garantiniz, mesleğiniz hiç birşey yok yabancı bir şehirde 1 ay içinde iş bulmanız, bulduğunuz işte düzenli maaş almanız ohoo...
Ev sahipleri ya toplu kira ister, ya yüklü depozito. Ayrıca senet vs talep eden dahi oluyor. Neyse ben bu konuya baktıkça üzülüyorum, bir daha yazmayacağım
İş deneyimlerim var sadece uzun ara verdim .üzülmeyin lütfen herşey yoluna gircektir.

,nezorluklara gögüs geriyoruz biz kadınlar kimse 30bin nakitle hayata adım atcak şansta olmayabiliyor😔

.ben burdan haberdar edeceğim gelişmeleri sevinç mesajlarına döner üzüntümüz inşallah ,🌹🌹üzülmeyin ki bende burdan aldığım moralimi kaybetmiyim

O kadar istiyorum ki herşey istediğiniz gibi olsun...ama olmayacağını da biliyorum. Aile evinden ayrilirsaniz kendi başınıza iyi kötü hayatta kalırsınız ama oglunuzu yanınıza alıp çocuklu bir düzen kurmanız imkansız gibi. Bence bu yıl çocuğu yerinde bırakın, aile evinde kalıp bir yil orada yaşayıp çalışın yoksa durumunuz gerçekten çok zor olacak. İş bulup çalışmazsaniz size ev de vermezler
İnşallah bihalçaresine bakacağım borç almayı düşünüyorum

bende de var birikmiş ,toplu nafakalar birikti avukat hanım başlatcak yanıma almami bekliyor oglumu ,
Elimdeki zaten gidicek param var deyip gevşek rahat davranmıcam .burdan gelismeleri haberdar edicem . Benimle beraber üzüldügünüz için bile icim nasıl mutlu oluyor bu çok güzel birduygu

Benimle beraberde sevinirsiniz inşallah 🌹

O kadar istiyorum ki herşey istediğiniz gibi olsun...ama olmayacağını da biliyorum. Aile evinden ayrilirsaniz kendi başınıza iyi kötü hayatta kalırsınız ama oglunuzu yanınıza alıp çocuklu bir düzen kurmanız imkansız gibi. Bence bu yıl çocuğu yerinde bırakın, aile evinde kalıp bir yil orada yaşayıp çalışın yoksa durumunuz gerçekten çok zor olacak. İş bulup çalışmazsaniz size ev de vermezler zaten.

Defalarca yazdım, hala aynı cevapları aliyoruz
Yazık olan çocuğa olacak, bari düzeni bozulmasın iyi kotu düzeni vardır..

Bakın ben kafamdan bilmediğim yaşamadığım şeylere yorum yapmıyorum geçmişimde gördüğüm bir çok şeye göre bahsettiğiniz şeyin olmayacağını biliyorum
Birde su an hemen her kesime kriz geçirten hayata küstüren gıda krizi ve bizim alim gücümüzün düşmesi var.
Borç alicam gibi ütopik bir fikir daha geldi.
Sizin ilk kaçmak istediğiniz şey o ev, sadece eve odaklisiniz
Şehirler arası yolculuk bile ne kadar olmuş kaç kere gidip gelmeniz gerekecek 1 kez gidip cocugunuzu aboneligi acilmayan eve mi götürmeyi dusunuyorsunuz bahsettiğimiz rakamlar yeni hayat için imkansız 5te imkansız,,12 de 30da.
Gerçekten gerçek hayattan çok uzaksınız şu anda. Bunun yüzleşmesi çok ağır olur.

Defalarca yazdım, hala aynı cevapları aliyoruz
Yazık olan çocuğa olacak, bari düzeni bozulmasın iyi kotu düzeni vardır..

Bakın ben kafamdan bilmediğim yaşamadığım şeylere yorum yapmıyorum geçmişimde gördüğüm bir çok şeye göre bahsettiğiniz şeyin olmayacağını biliyorum
Birde su an hemen her kesime kriz geçirten hayata küstüren gıda krizi ve bizim alim gücümüzün düşmesi var.
Borç alicam gibi ütopik bir fikir daha geldi.
Sizin ilk kaçmak istediğiniz şey o ev, sadece eve odaklisiniz
Şehirler arası yolculuk bile ne kadar olmuş kaç kere gidip gelmeniz gerekecek 1 kez gidip cocugunuzu aboneligi acilmayan eve mi götürmeyi dusunuyorsunuz bahsettiğimiz rakamlar yeni hayat için imkansız 5te imkansız,,12 de 30da.
Gerçekten gerçek hayattan çok uzaksınız şu anda. Bunun yüzleşmesi çok ağır olur.
🥺🥺içim karardı ya napıyım ozaman 1sene calışıp birikimmi yapayım

Babaanne de baskı yapıyor bana almıyorsun diye haksızda sayılmaz stresten boğuldum .

Özlem hasret çokzor

Back
X