Ayrilan bayanlarin hayatlari

Konuna dun yorum yazmistim.

Kendini bukadar kotu hissetmen, toparlanamayacagini sanman vs cok normal canim. Su anda 2 bucuk aydir ayriyiz, yasal islemleri baslattik anlasmaya calisiyoruz, ve hic ama hic kolay degil. Uzunca zamandir dün kotu hissettigim kadar hissetmemistim. Tum gun agladim. Kendim icin, asla ve asla onun icin veya onsuzluk icin degil. Emin oldugum tek sey hicbir pismanligimin olmamasi. Yeterince sabrettim, caba gosterdim, ugrastim, etrafinda pervane oldum. Yetmedi, yettiremedim. Biyerden sonra 'dur' dedim kendime. Ve durdum.
Devam etmek zorundasin. Ailene tutun, arkadaslarinla bulus, gorus. Yemeklere cik, kafani dagit. alisverisler yap, isine odaklan, kuafore git, oyalan yani. Kisa sureli oyalanmalar bunlar ama olsun, hayat kaldigi yerden devam ediyor. Tutunmak zorundasin. Unutmak zorunda degilsinki onu, zaten mumkunmu? Senin hayatinda 4,5 sene boyunca sana en yakin insan o olmus. Herseyinizi paylasmissiniz. Iyi kotu gunleriniz oldu. Bunlari bir kalemde silip atamazsin elbet.

Kararinin dogru oldugundan emin misin dersen; evet. Mantiken eminim. Gonlum hala onda, saniye aklimdan hayalimden cikmiyor evet. Ama aklimda onun beni hic aramamasi, sorunlarimizi konusma luzmunde bulunmamasida devamli var. Daha zor gunler bekliyor beni evet, hala esyalarimi alamadim mesela. Esyalarimi nezaman bana ulastiracak, yada nezaman gidip alacagim bilmiyorum, ama bu bile benim icin 'ilerlemek' icin bir adim. O evden kendimi tamamen silmek istiyorum, esyalarimi pilimi pirtimi herseyimi alip geride birakmak istiyorum. Bu adimlar kolay adimlar olmayacak, ama olsun. Uc bes gozyasi, sonra oda gecer. Yanliz birde soyle bir durum var, sikinti vucuda vurabiliyor. Belim, omuzlarim, sirtim..tum kaslarim okadar sert, okadar agriyorki kac gundur. Stres artik vucuduma vuruyor. Oruc sebebiyle saglam bir masajada gidemiyorum..Bu asamalarin hepsine hazirlikli olman gerek.

Bazen biseyleri zorlamak sadece olmasi gereken seyi ertelemek anlamina geliyor.

Allah yardimcin olsun canim.

Hayatın geri kalanında sana değer veren biri çıkmayacağı ne meçhul? aileni ve seni yücelten biri çıkar karşına,bütün o üzüntülerini unutturur.

yaşım 28.
babamın denk görmediği biriydi.
babama rağmen evlendim,o da ben istiyorum diye Allahın emriyle verdi.
1 sene dolmadan senin babam-benim annem tartışmaları başladı..
saygısızlık diz boyu. hiçbir bayram babamın elini öpmeye gitmemiştir.
ama kendisi ailesine saygıyı hep benden beklemiştir..
sözlü bağrışmalar,itekleme,
aynı binada yaşama zorluğu
7/24 kayınvalide faktörü.
annemin bize gelmesinden rahatsızdı.
annem ile babamı saf dışı bırakıp.kendi ailesine hürmetti amacı.
son zamanlarda resmen kavga çıkarmak için bahaneleri vardı.
en sonunda dayanamayıp gittim babamın evine.1 ay kaldım.
işi için arayıp sordu.babamın kapısına 1 kez olsun gelmedi.
sonunda tuttum bende avukatın yolunu..

1 haziranda boşandım.
o pişmanlıklardaydı.temyizden feragat istedim.o süreyi bile beklemek istemedim.
bitti gitti.ilk zamanlar insan üzülüyor tabi.bir yuva kuruyorsun sonuçta onca emekle.ama karşında çabasız ve bencil insan.ne kadar ömür geçerki kendilerini değiştirmedikleri sürece.
bundan sonra insanlara güvenmek zor..
hayatıma birini alabilmek için çok erken.
aile kavramı çok önemli.
saygılı olması çok önemli.

sevgi yerine saygısızlığa bırakıyor.bu yıpranmaların sonucunda..
onun başka biriyle evlenecek olmasıda umurunda olmasın..
her kararında,seni üzdüğü zamanları aklına getir..
tek taraflı çabaladığın zamanları aklına getir..

Herşeyden öncesi aile karşına değil,yanına al.fikir olarak.
Onlar dik duruşun,dayanma gücün çünkü.

Evli değilim kişisel fikrim, ilk yıllar bocalayabilirsiniz yapılan kötü davranışları aklınıza getirin.
İlla özlersiniz, ama ne istediğinizi iyi bilin bir süre sonra eminim rahatlıyacaksınız elinizden geleni yaptınız ve olmadı bu şekilde düşünün bence.

öncelikle hakkında hayırlısı neyse o olsun...okumuş çalışan kültürlü bir insansın neden boşandıktan sonra korkuyorsunki...
4.5 senen gitmiş ömründe üzülürsen sadece buna üzül ve geri kalan günlerini mutlulukla geçir...

9 aydan fazla oldu bosanali.. Tabiki zor bi süreç ama Rabbime çok sükür hiç pişman olmadım.. Elimden geleni o kadar fazla yaptımki evlilik boyu, hakliydim alttan aldım, hakliydim çabaladm, hakliydim yeri geldi sustum.. En son noktada artık emin oldum duzelmeyecegine, karar vermek zor olan zaten, ama elden gelen yapıldıysa da Allah'in izniyle ferahliyosun.. İnsanlar değişmiyor, bu kesin.. Sevsem de mutlu olamayacagimizi gördüm zaten gün be gün o sevgi de tükeniyor huzursuz evlilikte.. Velhasıl, eski eşimin tüm direnmelerine rağmen gerçekleşti boşanma.. Ve şimdi iyiym cok şükür.. Özlerim diye korkmuş burada konu bile açmıştım ama aklımda tek kalan bana ve aileme yaptıkları, ne sevgi var ne ozlem.. O kendi kendini bitirdi zaten.. Sadece Allah'a havale ettim onu ve ailesini..
Boşanma zor evet ama kötü evlilik ayrı bi zor.. Boşandıktan sonra senin kendine bakisin önemli, bunu unutma.. Ve ailen, yakın çevren de kotu bakış açısına sahip değilse rahat bi hayatın oluyor Allah'in izniyle..
Elinden geleni yapmalı insan, ama olmadığını olmayacağını gorduysen de omrünü heba etme.. Belki daha mutlu olursun, kimse bilemez..

çok çok güzel anlatmışsınız gerçekten.. çok benzer şeyler yaşadım benim ailemi saf dışı bırakması gibi ama bitti bıraktım yüklerimi kurtuldum..

Duzelme ihtimali yokmu???
Belki siz evden cikip gittikten, yalniz kaldiktan sonra gercekten anladi. Hatasinin farkina vardi.. olamazmi??
bence bir sans daha verin. Bunu neden soyluyorum biliyormusunuz?? Cunku bence eger suan bosanirsaniz icinizden keske bir sans daha verseydim diye dusunebilirsiniz..
Sans verinki ilerde eger yapamazsaniz yani bosanirsaniz iciniz rahat olur. Keskeleriniz olmaz...
yani ben boyle dusunuyorum..
cocuk varmi onu anlamadim. Eger cocuk varsa. O zaman bence kesin sans vermek lazim
Allah yardimciniz olsun.

4.5 yil siz yaninizdayken kiymetinizi bilmemis de bu kadar kisa surede mi farkina varmis. Burada bir suru ikinci sansi veren kadinlar var eslerine. Onlara sorabilirsiniz. En fazla 1 ay sonra ayni tas ayni hamam oldugunu soyluyorlar.
Ben de bosanmis biriyim. Ilk zaman cok aci cektim elbet. Dugunlere gidemedim. Romantik filmler izleyemedim. 12 yillik evliligin aliskanliklari vardi. Bir duzenim vardi. Bir sure baba evinde yasadik oglumla. Sonra bir duzen kurduk. Siz sanslisiniz cocuk olmadigi icin. Cocuk olunca ara sira muhatap olmak zorunda kaliyorsun. Sanirim alisiyorsun ya da hayatin kosusturmacalarina uyup gidiyorsun. Ara sira yaralarinin kabugu kaniyor bazen ama eskisi gibi de o kadar cok acitmiyor. Bazen bir sey eski gunleri hatirlatabiliyor. Ama sonra yeniden hayatina kaldigin yerden devam ediyorsun.

Bir şans daha ver .

4.5 yil zaten sans vermissiniz, adam olamamis , kiymetinizi bilememis. Aglayip zirlamasina aldanmayin derim, keske zamaninda adam olaymis.

Yasiniz gencken kesip atin bence. Baska biriyle mutlu olursunuz insallah, genc ve cocuksuz olmaniz sans ve avantaj.

Arkadaslar cok tesekkür ederim hepinize. Biz esimle ayrildik. O iflah olmaz. Geldi yalvardi yakardi ama yok. 5 gündür gitgeller yasiyordum. Acaba olur mu, acaba bi sans versem olur mu. Pismanliklar icindeydi ama yüz ifadesinde ben yine degisirim vardi.
Dün gece kardesimde kaldim. Sabah balkona ciktim hava almak icin kötü oldum. Sonra dedimki ben bu derece kötü olmayi hak etmiyorum. Kardesime ve esime dedimki beni eve birakin, hadi hadi. Ne oldugunu sasirdilar. Hadi dedim hemen. Kararim kesin ben bunlari haketmiyorum. Kardesime sonra sen kal dedim, erkek oldugu icin kavga ederler diye. Esi sagolsun gel abla beraber gidelim dedi, arabayla gittik, asagida bekledi beni ben ciktim eve. Aglamis tabii ki gözler sis. Beni koltugun kösesine sIkIstirdi agliyor yalvariyor nolur bir sans. Ben sana cok sans verdim dedim. Yeni mi aklin basina geldi dedim. Yüz ifadesinden ne kadar da rol yaptigini anladim. öyle agliyorki ama. Ben hic aglamadim, ben gidiyorum dedim, bitti dedim. Carptim kapiyi ciktim. 3 saat sonra babamlara geldi. Oturdu babam salondan cikti, bana serefsiz demisti o yüzden evden ayrilmistim babamda serefsizlerle oturma sen dedi yan odaya gecti. Bu gene yalvariyor yakariyor. Git artik dedim gitmedi, babam kolundan tuttu cikartti. Bitti benim icin. Sanki üstümden yük kalkti.
Bundan sonrasi insallah güzel olacak, ümitliyim. Cocugumuzda yok, iyikide yapmamisiz. Önüme bakiyorum artik. Belki zorluklar yasarim ama sevgim bitti benim, o acidan rahatim belki.

Hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Kesip atin demek nekadar kolay geliyor.
Herkes ikinci bir sansi hakeder.
ayrica burda kesip atip dediginiz bir evlilik tavsiye verirken bukadar keskin cevaplar dogrumu???
belki duzelebilecek bir yuvadan bahsediyoruz.. esi bukadar pismanken ayrilirsa eger ileride bunun pismanligini yasama olasiligi cok yuksek. Bence bunlari dusunerek yorunlar yapmak lazim

Bakın bayan , bu herifin zaten 2. şanstan çok daha fazlası varmış elinde, koskoca 5 yıl ama adam olmamakta direnmis. Akıllı olup elindekinin kıymetini bileymiş.

Hanımın yazısında ne sevgi ne de olumlu 1 mg histen eser yok. Zaten bu evlilikte sürdürmeye eğer bir şey kalmamış ki. Bu saatten sonra devam etmek konu sahibesinin kendi hayatını ziyan etmesidir, o kadar.
Zararın neresinden dönülse kar, değmeyecek adamlar için çmür tüketmeye gerçekten gerek yok.

Ben ona cok sans verdim. Beni dinlemedi. Güzellikle söyledim anlamadi. Iflah olmaz o.
Pisman olan bir insan ilk ayrilma noktasina geldigimizde düzelirdi. Söz verdi yine ayni. Hep ayni. Degismez.

Burada anlattiklarim yasadiklarimin zerresi bile degil.
Bana "sen üstüme yüksün" bile dedigi günleri unutmuyorum hic. O zaman ben calisiyordum üstelik. Masaya firlattigi catallari. Bana ailemin yaninda ters ters cevaplarini. Süt isitip getirdigimde bana kizarak "ben senden süt mü istedim" diye bagirmasini. Inanin yazarken belki ne var ki bunlarda diye düsünürsünüz, ama o anki hal hakret ve tavir hic normal degil.
Senin annen baban benim annem babam degil diyerek cikislarini. Kardesime ettigi hakareti, senin kardesin yalancinin sahtekarin teki diyislerini. Babamin ona yaptigi iyilikleri, oglum ne derdin varsa gel basimin üstünde yerin var demelerini hice saydi. Bugünde gelmis eve diyorki ben sizin kiymetinizi bilemedim. Bilemedin evet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…