- 6 Şubat 2015
- 27
- 19
- 8
- 46
Rabbim yar ve yardimcin olsun, ne zordur bilirim; gecen sene bu zamanlar ayni durumdaydim.. duygusalligi bi kenara birak bi dusun her seyi.. insanlar degisecegine inanmam ben, hadislerde bile var.. hani adam hata yapmistir o ayri, ama karakterse o artk degismez.. bi de hangi ana baba ister ki evladi bosansin, demek ailen o raddeye gelmis, eminim haklilar da.. sakince kararini ver, aceleye luzum yok..
Size tavsiyem iyi düşünüp öyle karar verin. eşimle ikincikez evlenmiş biri olarak şuan yeniden boşanmayı düşünüyorum. sizi yanlış etkilemek istemem belki herkes aynı değildir ama eşimin onca ağlamalarına, yalvarmalarına,hatalarını anladığını söylemesine rağmen eşim de hiç bir değişiklik göremedim. Üstelik şimdi 6 aylıkta bir oğlum var kısaca hayalkırıklıklarım, pişmanlıklarım,keşkelerim çok büyük.
Kusursuz olan İslâmdir; insanlar değil.. Esinin kişisel zaaf ve sorunlarıni inancıyla bağdaştırma. Zaten biz İslâm'i hakkıyla yasasak bunlar olmaz, herkes birbirine saygı duyar, incitmemeye cabalar..
Bana gelince, çok zor seyler yaşadım evet, boşanmaya karar vermek en zoruydu.. Ama elimden geleni fazlaca yaptığımdan icim Allah'a sükür çok rahatti ve hiç pişman olmadım.. Çünkü artık emindim değişmeyeceğine.. Çocuk olsa daha zor olacaktı bana aile olmayan adam için mi cabalayacaktim hem, değmeyecegi de ortadayken..
Boşandıktan sonra insan yitip giden duygularına, hayallerine aciyor üzülüyor evet.. Ama onunla devam etsem de olmayacaktı o hayaller.. Bazen güzel gunleri dusunmeye çalıştığım oldu ama öyle bi hale getirmişki, tam duygusallasayim diyorum, pat yaptığı bi kötülük canlaniyo zihnimde istemsiz.. Yani o kadarını bile bırakmamış bana, elleriyle bitirmis kendini.. onun pişmanlığını duydum ortak arkadaşımızdan ama tek an tereddüt etmedim.. İyi olacak olsa en güzel zamanlarda olurdu, bunca seyden bu saatten sonra ben unutamam yaptıklarını..
Özetle, mutlu olmayacagimiza emin oldum ve Rabbimin izniyle pişman da olmadım, özlemedim de..
benzedigimiz noktalar var.. ben de cok duygusal, cok merhametli ve gecmisten kolay kopamayan biriyim.. o gel gitleri ben de yasadim.. hepsi cok normal.. o uzuntulerinin gecmeyecegini sanman bile normal, cunku cok taze.. bence kotu ve mutsuz bi evlilikte en zoru bosanma kararini verebilmek, sonrasi zaten geliyo.. bende şoyle oldu, cok korktum, bidaha mutlu olabilirmiyim endisesime kapildim, pisman olmaktan korktum.. ama ayrildiktan sonra Rabbim oyle bi guc verdi ki, cok cok sukur ne pismanlik ne uzuntu.. arada insan hayalkirikliklarina agliyor, bazen durgunlasiyor baslarda ama bu da cok normal.. kalpsiz degiliz ya.. o evlilik oyle bi cendereymis ki, aldigim nefesi farkettim ayrilinca.. tabiki bosanma cok aci bi olay, kim bosansa yanar icim.. bu soylediklerim, benim sorunlu evliligim icin gecerli.. bosanma her zaman son care olmali.. ama benimki kangrendi.. inan ayrildiktan sonra sadece yaptigi kotulukler kaldi aklimda.. guzel anlari dusunmedim bile, cunku evliyken bile hasrettim o guzwl vakitlere..Cok mantikli seyler yazmissiniz. Bugün kendimi daha iyi hissediyorum. Yapi olarak cok duygusal ve merhametli bir insan oldugum icin kafamda git geller yasadim, hala ara ara yasiyorum, dönüsü olmayacagini bile bile.
Allah'a siginiyorum bende.
Birazda korkuyorum daha dogrusu endiseliyim. Isim var gücüm var, ailem arkamda ama yinede icimde hic bir zaman mutlu olmayacakmisim hissi var. Yani ne yaparsam yapayim bu ayriligin izi hic bir zaman kalbimden gitmeyecekmis gibi. Hangi ortama gidersem gideyim, aklimda hep yasadiklarim olacakmis gibi hissediyorum, endiselerim daha cok bu yüzden. Öyle mi oluyor, yoksa suan cok taze oldugu icin bana mi öyle geliyor?
evet, bosanma cok aci, kimse bosanmasa hep mutlu olsa.. ama imtihan dunyasindayiz ve mumkun degil.. simarikca 'ay skldim bosanalim' meselelerine degil bizim yorumumuz, gercekten cabaladigi halde olmadigini gorup mecbur kalanlardan bahsediyorum.. bi de şoyle dusun; evli olsan hep mutsuz devam edecektin.. simdi ise bi umudun var.. illa evlilik degil bu, belki daha mutlu olacaksin bekar olarak veya yeniden bi yuva kurarak..Cok mantikli seyler yazmissiniz. Bugün kendimi daha iyi hissediyorum. Yapi olarak cok duygusal ve merhametli bir insan oldugum icin kafamda git geller yasadim, hala ara ara yasiyorum, dönüsü olmayacagini bile bile.
Allah'a siginiyorum bende.
Birazda korkuyorum daha dogrusu endiseliyim. Isim var gücüm var, ailem arkamda ama yinede icimde hic bir zaman mutlu olmayacakmisim hissi var. Yani ne yaparsam yapayim bu ayriligin izi hic bir zaman kalbimden gitmeyecekmis gibi. Hangi ortama gidersem gideyim, aklimda hep yasadiklarim olacakmis gibi hissediyorum, endiselerim daha cok bu yüzden. Öyle mi oluyor, yoksa suan cok taze oldugu icin bana mi öyle geliyor?
benzedigimiz noktalar var.. ben de cok duygusal, cok merhametli ve gecmisten kolay kopamayan biriyim.. o gel gitleri ben de yasadim.. hepsi cok normal.. o uzuntulerinin gecmeyecegini sanman bile normal, cunku cok taze.. bence kotu ve mutsuz bi evlilikte en zoru bosanma kararini verebilmek, sonrasi zaten geliyo.. bende şoyle oldu, cok korktum, bidaha mutlu olabilirmiyim endisesime kapildim, pisman olmaktan korktum.. ama ayrildiktan sonra Rabbim oyle bi guc verdi ki, cok cok sukur ne pismanlik ne uzuntu.. arada insan hayalkirikliklarina agliyor, bazen durgunlasiyor baslarda ama bu da cok normal.. kalpsiz degiliz ya.. o evlilik oyle bi cendereymis ki, aldigim nefesi farkettim ayrilinca.. tabiki bosanma cok aci bi olay, kim bosansa yanar icim.. bu soylediklerim, benim sorunlu evliligim icin gecerli.. bosanma her zaman son care olmali.. ama benimki kangrendi.. inan ayrildiktan sonra sadece yaptigi kotulukler kaldi aklimda.. guzel anlari dusunmedim bile, cunku evliyken bile hasrettim o guzwl vakitlere..
ozetle, korkularin cok normal.. ama cocuk sahibi olacak kadar guvenemedigin bi adamla mutlu bi evlilik olmasi da mumkun degil.. once saygi ve guven..
seni cok iyi anliyorum.. ne zaman istersen ozelden de yazabilirsin..
dilerim cok mutlu olursun..
Rabbim yardimcin olsun canim, zor surec.. bi de su yonden bak, 8 sene emek vermis ve olmadigini acikca gormussun, az bi zaman degil ki.. peki soruyorum, bi omur vermeye deger mi? o zaman daha pisman olmayacak misin, gore gore devam ettim diye? insan mutlu olmak icin evlenmez mi?Cok tesekkür ederim. Sanki icimi okudun. Bende pisman olmaktan korkuyorum, ama biraz saglikli düsününce, daha dogrusu babamin bana anlattiklarini düsününce diyorum ki, hayir pisman olmam. Durgunlasiyorum bazen, bazen cok iyiyim iyi yaptim diyorum, sonra birden cöküntü yasiyorum acaba söyle yapsamiydim, acaba böyle denesemiydim.
Özellikle sabahlari uyandigim zamanlar kötü oluyorum.
Ama disaridan objektif olarak olaylara tanik olan ailem düzelmeyecegini defalarca söylediler bu son 2 haftadir, artik adamlarin dilinde tüy bitti. Bundan 2 yil önce babam demisti sizin evliliginiz bitmis, ben 30 senelik annenle evliyim hic bir zaman annenize o sekilde davranmadim dedi. 2 sene sonra babamin dedigi cikti gercekten, zaten bitmis bir evliligi sürdürüyorduk. Dogru karar olduguna emin oldugum zamanlarda oluyor ama endiselerde gelip gidiyor insAllah onlarda gececek zamanla. Bazende o kadar sey yaptim diyorum esim icin, o kadar fedakarlik yaptim, gittim calistim evimi gecindirdim, o is begenmedi o isten cikti öbüründen cikti, ne evde eksik varmi yok mu dedi, üstüne birde aci aci sözleri, hakaretleri, en sonra aileme hakareti.. kocaman bir hicmis diyorum hersey. Saki kabustan uyanmis gibiyim. Kocaman bir hic icin 4,5 yilimi hatta seviligi/nisanli döneminide sayarsak 8 sene mi verdim. Alnimiza yaziliymis demek ki görecekmisiz diyorum. Duygularim cok bulanik, bazen iyiyim, bazen kötü, bazen umutlu bazen endiseli.
O kadar merhametliyim ki yaptigi onca seye ragmen bana mesaj atip yalvardikca onun adina üzülüyorum birde, sonra kendime kiziyorum o sana hic üzüldü mü diyorum. Iftar vakti sofraya oturuyorum acaba ne yiyor diyorum, düsün bu adam hakaret etmis, eziyet etmis bana bir gün yüzü göstermemis, aileme saygisizlik yapmis, ben hala merhametim ve mantigim arasinda gitgeller yasiyorum. Biraz kendimi düsünmeyi ögrenmem lazim.
Cok tesekkür ederim arkadasim, yarama merhem gibisin, insAllah sende cok cok mutlu olursun.
Rabbim yardimcin olsun canim, zor surec.. bi de su yonden bak, 8 sene emek vermis ve olmadigini acikca gormussun, az bi zaman degil ki.. peki soruyorum, bi omur vermeye deger mi? o zaman daha pisman olmayacak misin, gore gore devam ettim diye? insan mutlu olmak icin evlenmez mi?
hangi aile ister evladi bosansin? ama demek yilmis insanlar.. ve emin ol, onlar bizden cok daha iyi goruyor olanlari..ni
basta ben de cok acidim eski esime ama zamanla buz oldum cok sukur.. ben hakli oldugum halde ona gozyaslariyla yalvarip aglarken, duzgun davranmasi icin cirpinirken o bana acidi mi? bi damlacik mutlulugu yok yere cok gordu.. hic yoktan ne hale getirdi guzel olabiecek bi evliligi.. HİC YOKTAN..
ve o simdi acidigin esin, sadece seni ciddi gordugunden boyle yalvariyor, acindiriyor.. gercegi bu degil.. eger gercekten oyle biri olsa, bastan deger verir bu hale getirene kadar ugrasmazdi.. kabul edip gidersen, 3 gun gecmeden aynisi olacak..
hem kendini hem aileni dusun.. duzelmeyecek adam yuzunden neden uzulesiniz? bu noktaya gelecegini bilmiyomus, bak sen! sunu demek istiyor 'ben yaparim ederim falit susar nasilsa diye dusunmustum'.. bile bile yapmis olmasi daha kotu degil mi, resmen hainlik.. simdi de biliyor kimse senin gibi olmaz, dayanmaz.. ve en acisi da su ki, su an yalvardigina gore aslinda senin hakli oldugunu biliyordu, e o zaman neden yapti?!Gercekten ayni seyleri yasamis gibiyiz, annemle konusuyoruzda gercekten HIC YOKTAN durup dururken problemeler cikardi. Senin gibi bende göz yaslariyla cirpindim nolur yapma, böyle yapma, bak evliligimizi yipratiyorsun, lütfen yapma dedim, tamam dedi, ama yine yapti. Dogru, beni hic düsünmedi ozamanlar, cünkü Falit nasil olsa karim beni birakmaz dedi. Simdi ortak tanidiklarimiza öyle diyormus, ben buraya kadar gelecegini bilmiyordum olaylarin diye. Seninde dedigin gibi gercekten hic yoktan yuvasini kendi elleriyle yikti, bununda cok iyi farkinda, ama degisir mi? Asla. Biliyorum ki gitseydim aynisi olacakti. Cocuk degil cünkü 31 yasinda adam. Falit beni asla birakmaz dedi. Falit benim kahrimi ceker diye düsündü. Beni seviyor diye düsündü. Simdi bosuna yalvarsin yakarsin, ona verilen degeri anlamadi.
hem kendini hem aileni dusun.. duzelmeyecek adam yuzunden neden uzulesiniz? bu noktaya gelecegini bilmiyomus, bak sen! sunu demek istiyor 'ben yaparim ederim falit susar nasilsa diye dusunmustum'.. bile bile yapmis olmasi daha kotu degil mi, resmen hainlik.. simdi de biliyor kimse senin gibi olmaz, dayanmaz.. ve en acisi da su ki, su an yalvardigina gore aslinda senin hakli oldugunu biliyordu, e o zaman neden yapti?!
senden bin kat daha iyisini de bulsa, adamin karakteri buysa, aynisini ona da yapar merak etme.. insanlar degismiyor.. binde bir, cok nadir.. bir de bi insan hata yapmissa ve farkindaysa o bi anliktir.. ama bu o insanin karakteriyse omur boyudur..Huysuzlugundan. Mesajlar atti seni üzdüklerim aklima geliyor diye, yalvaririm bir sans daha ver diye. Bile bile üzdü, gözyasim dinmedi hic 4.5 senedir. Meger ben evde aglarken annem babamda kendi evlerinde agliyorlarmis. Bu kiz nereye kadaar böyle cekecek diye. Daha yeni söylüyorlar bana bunu. Yinede hakkimi helal ediyorum dedim ona, onca yaptigi, hic yoktan yarattigi mutsuzluklara, huysuzluklara ragmen. Onun kadar kimse rahat bir yasam sürmemis, ne calismis ne etmis, her istedigine tamam denilmis. Ablasi bile bu cocuk naptida senin gibi biribi haketti diyordu. Son zamanlarda psikolojim o kadar bozulmustu ki aynaya her baktigimda sen iyi degilsin diyordum kendime, sen bi doktora git. 28 yasinda hayatinin baharinda mutsuz bir kadin. Ne diyeyim, Allah islah etsin, bana yaptigini birdaha kimseye yapma dedim. Simdi cikiyorum, görüsürüz arkadasim sagol tekrar.
aynen oyle canim.. saygi ve GUVEN gitti mi gelmiyor.. sevgi de eriyor ondan sonra.. sana aile olmayacak, arkanda durmayacak, mutlu etmeyecek, huzur vermeyecek adam icin ne diye daha fazla cirpinasin?Kizlar valla benimde icimden aklimdan gecenleri anlatiyosunuz.. insan merhametiyle mantigi arasinda gidio geliyo. Bizi hc haketmeyen erkeklere ne emekler harcadik ne sabirlar gosterdik.. pisman olsalar ne fayda giden saygi guven geri gelmiyo soylenen sozler geri alinmiyo.. evet yillarimiz gitti belki ama daha fazla gitmemeliydi. Bu omur bizim ve o kadar kisa ki degmeyecek insanlara harcanmayacak kadar kisa.. bizi sevselerdi bu duruma zaten getirmezlerdi
teyzem senelerdır kocasıyla sorunluydu aldatma dayak her sey 5 sene cektı boyle bı kaıdn oldugunu bıle bıle 3 cocugu vardı sonunda bosandı suan evı ısı var cocukları yanında dediği şey ekmek bıle olmuyordu cebınde parası vardı ama vermıyordu suan gonlumuzceyıyıp içiyoruz carsının yerını bılmıyordum sımdı alt ust edıyoruz bosyere cekmısım ve senın aılen varmıs anne babasıda yok ayrıca teyzemın ıns hayırlısı olur senın ıcın bozulmus bır sey ne kadarduzelır ki
aa hayır 13 yıllık evlıydı aldatılmasını ve cektıgı cıle 5 yıl surdu sonra ayrıldı yanı 5 yılda olmaıd 3 cocuk5 senede 3 çocuk mu doğurdu, her sene çocuk nerdeyse, bu şimdi akıl tutulması değil de ne
Niye şu kadar zamanım gitti bu kadar zamanım gitti hesabı yapıyosunuz ki, tercihlerinizi yaşadınız olmadığını gördünüz ve bitti, giden bişey yok tecrübe diyin geçin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?