Ayrilan bayanlarin hayatlari

Peki siz nekadar taniyorsunuzda tek tarafin anlatimiyla kestirip atabiliyosunuz.
ben kimseden isik falan gormedim ama ailenin evliligin kutsalligina inanarak konusabiliyorum..
kimsenin beni yargilamasi yada kizmasi beni etkilemez.
Bende bu forumda konu actim esimle problemlerimden dolayi en ufak biseyde insanlarin bosan demesini anlayamiyorum. Dogruda bulmuyorum.
kimseye hakaret etmiyorum saygi cercevesinde bi konuyu konusuyoruz..

sizinki ufak seydir, bosan diyen bi luzumsuz cikmistir, bu her bosanmayi onereni 'aile kurumunun kutsalligina saygisiz' yapmaz.. hem bu konuya gore konusacak olursak, ortada bi yuva/aile goremedim ben..
kucucuk seyde bile 'bosan' diyenlerle, herkese 'bosanma,sans ver' diyen zihniyet aynidir bana gore..

Sizce neden benim zoruma gitsin.
Ben sizin gibi dusunenlerin elestirecegini bildigim halde yanlis yapmayin bosan demeyin insanlarin hayatlarina mudahale olur diyorum.. siz bana neler yazmissiniz
sizin yazdiklariniza cevap verdim diyemi tartismayi bilmiyo oldum.. valla sizin tartismaktan anladiginiz nedir bilmiyorum ama tartismak tamda boyle olur.
Bence bu konuda biraz arastirma yapin

tamam

Valla herkese bosan diyenle bosanma diyen arasinda fark goremeyen biriyle kusura bakmayin daha fazla yazisamicam..

Bana gorede ufak yada buyuk ne olursa olsun iki satirlik yazida okuduklarina gore bosan diyen bir zihniyet cokta tartisilacak bir zihniyet degildir.
siz burada bir aile gorememis olabilirsiniz. Ama aile kurumu oyle hemen goz ardi edilebilecek bir sey degil
IYI GUNLER

benim annemle babam 12 yıl önce mahkeme salonunda ağlayarak ayrıldılar. ne yapacaklarını bundan sonra neler olacagını bilemedigi için insanı hüzün ve boşluk kaplıyor tabi..ben ve kardeşlerim de çok ağlamıştık. hakim nerdeyse boşamayacaktı. ama annem hayır boşanacagız dedi ve o gün ayrıldılar. çok zorluklar yaşadık. annem tek başına büyüttü bizi. babam hiç destek çıkmadı. evlendi kendi hayatını kurdu.. bizler büyüdük,iş güç sahibi olduk. annemi başımızın üstünde tutuyoruz. zorluklar olacak her koşulda olacak.. ama nasıl mutluysanız öyle yapın. annem pişman olmadı hiç. sadece beni istemeye geldiklerinde ve nişanımda baba olacak adamı defalarca çağırmamıza ragmen gelmeyişine, beni orda boynu bükük bırakışına çok üzüldü o zaman dedi keşke başınızda babanız olsaydı diye.. ama hiç önemli degil. bizim annemiz de babamız da annemdir... hı bu arada babam da çok sözler verdi ama hiç tutmadı anneme karşı. en sonunda da uzatmadı ayrıldı annem.. söz verip tutan adam çok az.. Allah yardımcınız olsun.

bosanmak cok zor, aci bi olay.. insan kirilan hayallerine ve yitip giden duygularina yaniyor.. kimse bosanmak icin evlenmez ama bazen imtihan oluyor ve bu hallere geliniyor.. kotu bi evliligin ardindan gelen bosanmalarda taraflarin aglamasi da dedigin sebepten daha cok.. hani belirsizlik, korku, tedirginlik vs.. bir de basta soyledigim duygusallik var.. insanin tanistigi, nisanlandigi gun canlaniyo mahkemede gozunde, bir de o mahkemeye bakiyosun; gercekten cok aci.. ben de yasadim.. kimse o duruma gelsin istemem, ama bazen baska secenek kalmiyor.. yasayanlara Rabbim yardim etsin..

amin amin.. annem babamla zorla evlendirilmiş zamanında.. sonra sonra alışmış sevmiş ama babamın o kadar hataları vardı ki kadın 20 yıllık evliliği daha fazla devam ettiremedi.. bazen boşanmakta da hayır vardır.. olmuyorsa kesinlikle çok fazla zorlamamalı.. nasip böyledir belki demeli.. efendimiz (sav) boşanmayı son raddede düşün diyor. son raddeye de gelinmişse dönüş olmaz maalesef.. sizin de Allah yardımcınız olsun

amin, sagolun..
evet, bosanma kesinlikle son secenek olmali, elden gelen fazlasiyla yapilmali.. ama insanlar degismiyorsa da ugrasmanin bi anlami yok.. basit sorunlar vardir, ne biliyim misal kadinin yemegi cok lezzetli degildir, bunun icin bosanilmaz.. ama kalkip adamin gururunu surekli rencide ediyordur, ailesine yok yere deger vermiyodur, o zaman dusunulur.. tersi icin de gecerli.. adam azcik daginiktir, hos gorulur, ama kadina psikolojik baskisi vardir, o zaman isler degisir.. bir de dayanma esigi ile alakali.. kimi agzini sapirdatmasina dayanamaz, kimi dayaga katlanir.. cok zor ve karmasik isler.. Rabbim yuvalara huzur versin..

bir de normal bi kadinsa soz konusu, simarik kaprisli memnuniyetsiz biri degilse, durduk yere bosanma gibi agir bi yukun altina girmez.. tak etmistir ki, bizim toplumumuzda bosanmis kadin olmayi goze almistir.. bkz. benim durumum..

aynen öyle... işin içine saygısızlık, güvensizlik ve özellikle DAYAK olayı girdiği zaman bence iş bitmiştir... onun telafisi yok ya.. tıpkı aldatılmak gibi. Allah korusunu.

Cok zor arkadasim, Allah kimseye vermesin. Hem yarinim nasil olacak diyorsun. Birde benim esimin ailesi cok iyiydi. Onlarla olan anilarim bile geliyor aklima. Esim barismak icin cabaliyor ama is isten gecti, ben ona sevgi ver bana, sarilayim sana dedigimde beni itekliyordu sürekli. Köle gibiydim evde, mutsuzdum. Böyle olmasini bende istemezdim ama oldu.

sadece aileyle de olmuyor, sadece eşle de.. seneler icinde tanimissindir.. duzelecegine umudun olsa zaten ayrilmak istemezdin..
gecen sene baharda henuz 1 yillik bile evli degilken ne dusundum biliyomusun, en sakin anlardan biriydi hem de.." 'simdi bosanmazsam, ilerde cocuk olursa, cocuk olmadan bosansaydim keske' der miyim".. bu dusunce uzerine cok ama cok sasirdim.. demek bu evlilikten zerre umidim, beklentim kalmamis, ve hic guvenim yok dedim.. bir de şu geldi aklima, evliligin basinda dunya basimiza yikilinca da, nisan atmadigima pisman olmustum.. demek en basindan belliymis.. duzelecek demek kendini kandirmakmis, insanlar degismezmis.. e bunu kac kez gore gore de o evliligi surdurmek hata uzerine hata demekti benim icin artik.. herkesin durumu farklidir tabi.. ve insan yasadigini kendi biliyo, insanlar ne derse desin, en iyi analizi sen yapiyosun zihninde Allah'in izniyle..
inşaAllah hakkinda hayirli olan olur..

Cok sagolun Allah razi olsun. Insallah hayirlisi olur. Esim yalvar yakar, mesajlar atiyor dün son mesajimi atiyorum dedi. Son ana kadar bekleyip gitmeyecekmis. Ama ilerimizi iyi görmüyorum. Keske böyle olmasaydi, keske farkli olsaydi, keske aileye kadar sicramasaydi bu olaylar. En yakin aile dostumuz olan insanlarin evinde kiradaydik, onlarda biliyor artik. Düzeltmeye calisiyorlar arayi ama yok. Babam gidersen beni unut diyor, cünkü iflah olmaz bu diyor. Kardesimle annem desen ayni. Bende gidersem pisman olurumdan korkuyorum 30'lu yaslarda bir adami bu saatten sonra nasil degistirecegim diyorum.
Esim desen sürekli agliyor, beni geri istiyor. Söz veriyor degisecegine dair, ama degisecegine inancim kalmadi artik. Zaten isler bu raddeye kadar gelmis. Evden kovulmus babam tarafindan, ki en fazla babam destekti esime. Allahim diyorum bana yanlis olani yaptirtma, hala gelgitlerim var. Ümidim yok denecek kadar bitmis tükenmis, ama keskelerim cok fazla, pisman olmaktan korkuyorum, hem kalirsam hem gidersem ikisinde de pismanlik yasarmiyim diye. Bende senin gibi cocuk olursa keske cocuk yokken ayrilsaydik dermiyim diye. Yüregim kirik, paramparcayim, hic birseyin tadi tuzu yok bir haftada 4 kilo verdim, gözümün yasi durmuyor.

Ruh hastasıymış resmen.
Saygısız herif bir anda nasıl "insan"a dönüşebilir? Nasıl seni seven mutlu eden biri olabilir?
Asla inanamıyorum bu yalvarmalara.
İnsanların duyguları değişir ama karakter yapısının değişmesi çok zor.
Boşuna ümit ediyorsun.
Bir de belli ki tepene çıkarmışsın.
Seni kaybemekten hiç korkmamış.
Dışarıdan kendine bakabilseydin bir daha suratını görmemen gerektiğini anlardın.
Ama sen hala trajik bi şekilde değişeceğine inanıyorsun. Diyecek bir şey bulamıyorum. Sarıldığın zaman seni iten birine karşı sevgi besliyorsan sen de normal değilsin gerçi. Çok tuhaf. =S

Hayal kirikligi yasiyorum ona agliyorum ben. Evlimisiniz bilmiyorum ama evlenirken böyle hayaller kurmuyorsunuz.
Degisecegine inanmiyorum artik, hersey eskiye döndügünde yine basa saracagiz biliyorum.
Kendi elleriyle yikti herseyi, farkina vardi ama degismez simdi o da beklemiyordu böyle seylerin yasanacagini.
Beni ceker bu kiz birakip gitmez diye tahmin etmedi hic. Tepemede cikardim haklisin. O huysuzluk yaptikca sabrettim, son 1 yildir sabrim felan kalmadi zaten. Yavas yavas öldü evliligimiz.

bence ayrilma.ayrilik cok zor siddet yok aldatma yok her evlilikde oluyor ufak tefek snlasmazliklar bencexesine sans ver.bosanmak hic cozum degil.

Rabbim yar ve yardimcin olsun, ne zordur bilirim; gecen sene bu zamanlar ayni durumdaydim.. duygusalligi bi kenara birak bi dusun her seyi.. insanlar degisecegine inanmam ben, hadislerde bile var.. hani adam hata yapmistir o ayri, ama karakterse o artk degismez.. bi de hangi ana baba ister ki evladi bosansin, demek ailen o raddeye gelmis, eminim haklilar da.. sakince kararini ver, aceleye luzum yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…