Ayrıldım, peki bundan sonrası? tecrübeli arkadaşlardan motivasyona ihtiyacim var

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Merhaba

36 yaşında yurtdisinda doğmuş ve yaşayan iki çocuklu bir kadınım.

(eski) eşimden ayrıldım. Uzun süre piskolog destegi aldım (o sadece bir seansa katildi). ..ve nihayet sonunda bitirdim.

Simdi iki cocugumla ayni evde kaliyorum.
Genel olarak kendimi iyi hissediyorum, çogu seyi evlilikte yasadigim icin ne kirginlik,ne kizginlik nede üzüntü yasiyorum.

Buraya konu acma sebebim:

aranızda ayrilip güzel bir iliskiye başlayan var mi ? veya cevrenizde?
bunu merak ediyorum.
Nasil ve nerde tanistiniz süreci nasi sürdürdünüz? nelere önem verdiniz? bosandiktan yada ayrildiktan sonra ne zaman birini görüp “işte bu olabilir”dediniz?

geçenlerde birisi “iki cocuklu kadini kim napsin”demisti bana. bunu söyleyen genc güya akilli gecinen biri. gelecege dair umudum olsada biraz garip hissetmedim degil

Son düzenleme:
Sizin kendınıze birini seçmekten önce çocuklarınızı düşünerek birini seçmeniz gerekiyor. Sevmek sevilmek istemeniz normal ama çocukların piskolojisini düzelttiniz mi ? Onlar hazır mı yeni başlangıçlara

Sonuçta karşı tarafa vakit ayırmak isterken onlardan eksilteceksınız

Ben 16 yıllık evliliğimi bitirdim. Benim de 2 çocuğum var. İkinci evliliğimi lise arkadaşımla yaptım. Ama mezun olduktan sonra hiç görüşmemiştik. Yaklaşık neredeyse 20 yıl yani. O, 17 yıldır Amerika'da ben Türkiye'de yaşıyordum zaten. Bütün okul arkadaşlarım gibi eşim de sosyal medya hesabımda ekliydi. Haberim yoktu ama onun bana uzun yıllardır hissettiği özel duygular varmış zaten. Ben boşanıp ailemin yanına gelince eski okul arkadaşlarımla yeniden görüşmeye başladım. Bosanmam da duyulmuş oldu. Eşimle de bir süre sonra sosyal medyadan konuşmaya başladık. Duygusal konuşmalarımız başladıktan iki ay sonra da Türkiye'ye geldi. Ben çocuklarımla ilgili çözülmemiş,anlaşma sağlanamamış konuların varlığı sebebiyle yurtdışına gitmek istemedim. O benim için büyük bir fedakarlık yaparak 17 yıllık emeĝini, hayatını geride bıraktı ve Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. Ben evleneceğim zaman da kendi akrabalarımdan 2 çocuklu olmamı konuşanlar oldu. Bana göre çok çirkin bir söylem olan bu düşünceyi üzülerek aktarıyorum ki, eşimin ailesinin dul ve iki çocuklu bir kadın olmam sebebiyle beni oğullarına yakıştırmayacağını söyleyenler oldu. (Asla bu lafların altında kalmadım tabi ki)
Eşim ve ailesi de şükürler olsun ki beni ve evlatlarımı çok güzel kucakladılar. Evleneli 2 yıl oldu. Şuan bir bebek bekliyoruz. Eşim ilk defa baba olacak, annesi babası ilk defa torun sevecek. Mutluluklarını ve beni nasıl el üstünde tuttuklarını anlatacak kelimem yok.

Ben kendime tekrar bir hayat kurarken önceliğim çocuklarımdı. Eşim ve çocuklarım tanıştıktan sonra ilişkilerini gözlemledim. Çocuklarım istemeseydi, huzursuz olsaydı bu evlilik olmazdı.

Daha ayrılalı 1-2 ay olmuşken bunları düşünmek için çok acele değil mi? Ben erkek arkadaşımdan ayrıldım 6-8 ay kendime gelemedim. Siz evlilik sonlandırmışsınız. Bir durun, nefes alın. Ayrıca 2 çocuk var ekstra dikkatli olmalısınız

Benim de sizin gibi yurtdışında doğma büyüme arkadaşım var. İki çocuğu olduktan sonra ayrıldı ve şuan başkası ile evli. Bir de ortak çocukları var. Ne kadar mutlu bilemiyorum ama..

Benim evliligim içersinde yaşadıklarimi bilmediginiz icin böyle yorum yapmaniz normal:) ben konuyu dagitmamak adina detaylara inmedim ama isterim ki zamanında saglikli sekilde hersey ilerlesin.

sadece gelece dair tecrübe etmiş kadinlardan bir umut isigi görmek istedim:)

Ben ayrılmadan önce boşanma ile ilgili düşüncelerim, bu kararı almam 2 yıl sürdü. Yani 1-2 ay önce bitmiş gözüken birliktelik tabiki çok öncesinde bitmiş oluyor. Boşanan bir çok kadın arkadaşımın da benimle aynı tecrübeyi paylastiğını öğrendim. Erkeklerin bir anda düşünmeden, sırf kadını zorbalamak ve uzerinde baskı kurmak için s*kt*r çektip kapıyı gösterdiği, sonra da iş ciddiye binerse pişman olup ağlayıp zırladığı bu konuda kadınlar, uzunca bir süre içinde kendiyle istişare yapmaya başlıyor. Hani derler ya susan kadın gitmiştir diye. Gerçekten bu düşünme sürecinde sessizleşıyorsun. Kavga etmeyi, çırpınmayı, daha önce gösterdiğin bütün mücadele yöntemlerini bırakıyorsun. Gideceğin güne kendini hazırlıyorsun. İşte bu yüzden kadın boşanma kararı aldığında bu kararı kimse değiştiremiyor.

Ayrildıktan sonra yaşanacak yeni bir ilişki için doğru zaman şudur diyemez kimse. Bunu sadece siz bilebilirsiniz. Kendinizi belki 3-5 yıl sonra bile yeni bir ilişkiye hazır hissetmeyeceksiniz belki 6 ay sonra yeniden aşkla ilgili duyguları hissetmeye, yaşamaya hazır olacaksınız. Bu süreçte rehberiniz kendinizsiniz. Sadece kendinizi gerçekten dinlemeyi unutmamanızı tavsiye edebilirim. Kimseden etkilenmeden, dolduruşa gelmeden, hırs, öfke ya da nispet gibi duygulara kapılmadan karar verin. İnsanlar konuşur, eleştirir, kusur arar. Dinlemeyin. Hayat size yeniden başlamak için bir şans verdi. Çok mutlu olun

“Geleceğe dair” Umut hep eşle sevgiliyle mi oluyor?
Ne güzel iki çocuğunuz var. Önce bekarlığın tadını çıkarın, çocuklarınızla yaşayın. Karşınıza doğru insan çıkarsa sevgili olursunuz zaten. İlla olması gereken bir şey değil neticede.
Bana bu boşanır boşanmaz sevgili bulur muyum soruları absürt geliyor ondan.
Önce bir bekarlığın sefasını sür. Seneler süren evliliklerden sonra insan bunu özlemez mi?
Ablam 15 senedir bekar. Üç dört sene önce kızı üniversiteyi kazandı gitti. Ciddi ilişki evlilik asla istemiyor. Bekarlığın tadı yok diyor.
Şu an hatta yurtdışında kendi gibi üç bekar kız arkadaşıyla. Gelen fotoğraflar , anlattıklarına göre çok da eğleniyorlar. Boşandığından beri kaç ülke kaç şehir gezdi, arkadaşlarıyla kampçılığa başladı. Yani hayatını kendine has, kendi kafasına göre yaşıyor. İleride çok evlenmek isterse evlenir elbette ama illa hemen yenisini aramak yerine kendine iyi gelen güzel şeyler yaşıyor

yurtdisinda dedesi 50 yil once göçmüş ,o yozgattan cikmis ama yozgati kafasından çıkaramamış bir ailenin ogluyla tanisirsaniz tabii ki 2 cocuklu kadinla ne isi olur, ailesi begenmez etmez falan filan.
ya da trden biriyle evlilik icin tanissaniz "avrupa pasaportu icin 2 cocuklu dula gidiyor, tüh" falan diyebilir cevredekiler.
bence hazir avrupadasiniz daha avrupai bir insan bulun. onlarda bekar annelik cok yaygin. kimse de "aaa iki cocuklu kadin" falan demez biz gibi, aileleri de konjsmaz biz gibi
oh kafa rahat
bir (isvicreli) arkadaşımın kardesi 27 yasinda. iki ayri adamdan toplam 3 cocugu olan kendinden büyük kiz arkadaşıyla yaşıyor (nikah yok ama kadin istemiyormus diger cocuklarinin babasıyla da nikah yok) . gayet de 4 yildir beraberler, cocugun annesinin konuyla ilgili en ufak bir rahatsizligi yok ki tek söyledigi "bu beni ilgilendirmez"mis.
yani hazir bekarsiniz, hazir uzaktasiniz radarinizi cok geleneksel turklerden biraz uzaklastirin bence:)
yillarca kv gorumce cektiniz tam kurtulmusken bir daha ayni donguye bulasmayin

Herkesin yas süreci farklı .zaman kıstas degıl bence ama dikkatli olunmalı .

tüm yorumlara geri dönemedim ama hemen size cevap vermek istiyorum.

Artik bende kendi ülkemden birisiyle bir daha yapamam gibi geliyor:) en azindan benim gözlemledigim kadari ile daha zarif, daha seviyeli insanlar ve kadina verdikleri deger çok başka (istisnalar hariç)

36 yaşında olduğunuza göre çocuklarınız çok da büyük değildir, şuan onların size ihtiyacı vardır. Ben olsam çocuklarım yuvadan uçana kadar tekrar evlilik düşünmezdim, ne kadar da olsa gelecek olan adam öz baba değil.

bence de uzaklas tr cevrenden. bizde adam normal karsilasa annesi bacisi konusur. onlar genellikle biricik 45 yaşındaki ogullarini 30luk bakire citirlara layik görürler.
bosver bunu denedin olmadi bir de oylesini dene.
dedigine bir yerde katiliyorum. benim müstakbel eşim de oralardan. zarifi, kibari, deger vereni bir baska konu, insandan insana degisir. ama en azindan kadinin sınırını ihlal eden, evlendi diye onu kendi mali gibi görüp tum ev islerini ona yıkan ya da anneciginin bebecigi insanlar degillerdir.
ama tabii turk erkeginin de kendince artilari var. mesela kasadan sadece kendi yedigini geciren senin (ya da cocuklarinin) yiyecegi seyi ortak bütçeden odemeyen tonlarca avrupali erkek bulabilirsin ama boyle bir turk erkegi imkansiza yakin . var ama oyle kalitelisizini aramak icin caba sarfetmelisin.
amaaaan en iyisi sen yasa gönlünce doya doya. flort et, takil birileriyle. cocuklarin kocaman olmus zaten evde sensiz birkac saat durabilirler. o aralarda gezer tozarsin, cocuklar babasindayken takılirsiniz rahatca.
az bekarliginin tadini çıkarırsın. misal tatillerde 2 hafta babada durunca cocuksuz ziriltisiz tatillere cikarsin
mis gibi bekarlik
zamanla zaten hayatina birileri girer, niye girmesin:)

cocuklar 9 ve 7 yasinda.
yani yuvadan ucmalari en az 10-15 sene sürebilir. bana pek gercekci bi yaklasim gibi gelmedi. zaten konu hemen birini bulabilmek degil. ayrildiktan sonra güzel bir beraberlik/evlilik yapabilen kadinlarin tecrübelerini sormakti

Evet, en gerçekçi yaklaşım bu. Aksi takdirde baba olmayan bir adamla aynı evde yaşamak zorunda kalacaklar ve bu olsa bile genelde yeni erkek eş de bunu kabul etmiyor. Sırf sevdiği erkek evlenmeyi kabul etsin diye çocukların velayetini babasına veren veya anneannenin bakmasını sağlayan çok kadın var. Anne olunca hayatınız çocuk odaklı oluyor, bunu göze almayan birinin en baştan anne olmaması en iyisi.

Yani ömce bir kendinizi sevip kendinizi şımartın . İlla erkek plmka zorunda değil hayatınızda..zaten şuna sağlıklı karar verir misiniz ondan da emin değilim. Bı kendinizi toparlagın nasipse sizi bulur zaten. Yaşam merkezimize bir ilişkiyi değil kendinizi koyun

Ya konu ile alakalı değil ama, sırf sizin yorumlarınız için bile vazgeçemiyorum kk dan..her konu ile ilgili muazzam fikirleriniz var, mantıklı yorumlarınız var insanın ufkunu genişletiyorsunuz ...Dekorasyon tarafında bile gördüm yorumunuzu Devam etme motivasyonunuz olsun diye bir tebrik etmek istedim..

Her şey gönlünüzce olsun. Sizin adınıza sevindim.
Ben de ayrıldım. Ama sanırım çok kötü bir süreç yaşadığım için yeni bir ilişki düşünmüyorum. Olma olasılığı bile geriyor beni. Biraz zamana ihtiyacım var hala. Ortada boşanmış kadınların "giderilmesi gereken ihtiyaçları" olduğunu düşünen adamlar ve üzülerek ve başkası adına utanarak söylüyorum kadınlar var. Bu kadınları arkadaşınızsa hayatınızdan çıkarın. O tür adamlardan da uzak durun. İğrençler zihniyet olarak da karakter olarak da zaten. Bulaşmayın. Kendinizi işinize ve evinize kapatmayın, ona dikkat edin sadece. gerisi kendi geliyor, düzen oturuyor bir biçimde. Onun dışında gönlünüze uygun birini bulursanız da kendinize bir şans verin. Milletin ne söylediğini de kafanıza takmayın. ağzı olan her konuda konuşma hakkını kendinde buluyor. Diğer canlılardan farkımız entelektüel ve analitik düşünebilme yetimiz ama o da siz de yok deyip geçerim ben böyle muhabbetlere.

Konu sahibi bu minvaldeki bir yorumu bile beğenmemiş. Çocukların biri 7 diğeri 9 yaşında ve kendi ergenliğimi düşünüyorum da kendi öz babamdan bile utanıyordum, o yaşımda evime yabancı bir adam girse psikolojim fena halde bozulurdu herhalde. Sadece kendini düşüneceği çocuklar minvalinde yazılan hiçbir mesajı beğenmemesinden gayet net anlaşılıyor. Zaten konu açma sebebi de "ben birini bulur muyum, boşta kalmam dimi" Çocuklar konu sahibinin birini bulmasına engel teşkil etme riski dışında konuda bile yok

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…