Ayrıldım..

Etrafında sana destek olabilecek konuşmaları ve davranışlarıyla seni güçlendirecek insanlarla görüş canım ayrıca her sorana ayrı ayrı dert anlatmak zorunda hissetme sakın kendini insanlar meraklıdır sorarlar sen anlatmak ve konuşmak istemediğin sürece ben istemedim bitirdim evlilik kadar ayrılıkta doğal de geçsin gitsin bak insanlara bişeyleri anlatmak zorunda olmadığını hissettikçe ve öyle davrandıkça hergün biraz daha güçlü olacaksın ve sen bile birkaç ay sonra kendine inanamayacaksın.Yeni bir hayatım var de yeni planlar yap kafanı bunlarla meşgul et ve güzel şeyler düşünmeye çalış.

Sorumluluk cok zor ailem hep mutlu olmamı istedi ama ben bundan 2-3 ay öncesine kadar onlarında mutlulugunu dsünüp geri döndüm simdi 2 defa yıkıldılar..İns dedigin gibi olur canım bende bu acizligimden acımdan kurtulurum..

Nedenler ailesi bizi cok sıktı canım karısmıyormus gibi davranıp ince ince islediler doldurdular esimi..Ben mutlu olayım alısıyım diye cok ugrastı sevdi biliyorum ama sevmek yetmiyormus.Ben sıkıldıkca o sıkıldı birbirimize caktırmadık sözde icmzde yasadık ama hep bir kasvet vardı evde sonunda yne aynı..Benim zoruma giden o evde ne olcagı belliydi ve ben ona dedim ama dinlemedi ailesi icin geri döndü inkar etsede bundan eminin.Smdi herkesi sildim diyor ne fayda cok gec degil m artık..Ne olur baska sıkıntıda bunu yaparmı kesitiremiyruum bir damla güvenim yok vallaha cok yorgunum düsüemiyorum.2.5 sene oldu evleneli askerligi vardı kalan zamanda 2-3 ayda bir kavga ettiysek hep canımı yaktı nasıl güveniyim simdi seviyorum ama yüzüne bakamam artık eskisi gibi..

:43: Canım benim ya seni çok iyi anlıyorum.Belki başka şehirde ailesinden uzakta ev tutsa herşey iyi olur ama bilemiyorum.Telefonlada dolduran doldurur.Nolucak bu seferde oğlum bizden koptu başlayacaklar sana iyice kin tutmaya...Ahh şu erkek aileleri yokmu.Neden rahat vermezler.Şiddet affedilir gibi değil tatlım.Kalkan el hep kalkar malesef.Yorum yapmak okadar zor ki...Sorunlar yalnızca ailesindenmi kaynaklıydı? Çocuk yok galiba..

:43: Canım benim ya seni çok iyi anlıyorum.Belki başka şehirde ailesinden uzakta ev tutsa herşey iyi olur ama bilemiyorum.Telefonlada dolduran doldurur.Nolucak bu seferde oğlum bizden koptu başlayacaklar sana iyice kin tutmaya...Ahh şu erkek aileleri yokmu.Neden rahat vermezler.Şiddet affedilir gibi değil tatlım.Kalkan el hep kalkar malesef.Yorum yapmak okadar zor ki...Sorunlar yalnızca ailesindenmi kaynaklıydı? Çocuk yok galiba..

Cocugum yok canım o da laf oldu babası allahım ya söylerken bile deli oluyorum 2.es imam nikahlı fln örnek veriyordu baskalarını yok cocugu olmamıs birinin bu normalmis sanki bana laf carpıyor anasıda bi kavgamızda onu dedi allah bilip bilip vermiyor demekki ayrılmanız gerekiyor diyo yani akıllı..İlk günden beri sıktılar beni orda zaten evlendim 4 ay sonra askere gitti kavga etmistik ozamanda askerdeyken bir sürü sey söyledi gelnce aynı olmcak izmire tasıncaz cünkü ayrılmak istemistim hastaneye yatıp cıktıktan sonra..Hemen hemen hergün telefonda konustuk ttelefon sesinibekledim hep özledim hayal ettim ilk defa umutlandıp ama buraya geldi ve sadece 2 ay ugrastı olmadı is bulamadı yalovaya döndük beni rezil etti simdi ne diye inanıyım bundan gectim hadi inandım kabul ettim bu adam degismez affettikce aynısını yaptı bahane cok vurmak isteyice

Cocugum yok canım o da laf oldu babası allahım ya söylerken bile deli oluyorum 2.es imam nikahlı fln örnek veriyordu baskalarını yok cocugu olmamıs birinin bu normalmis sanki bana laf carpıyor anasıda bi kavgamızda onu dedi allah bilip bilip vermiyor demekki ayrılmanız gerekiyor diyo yani akıllı..İlk günden beri sıktılar beni orda zaten evlendim 4 ay sonra askere gitti kavga etmistik ozamanda askerdeyken bir sürü sey söyledi gelnce aynı olmcak izmire tasıncaz cünkü ayrılmak istemistim hastaneye yatıp cıktıktan sonra..Hemen hemen hergün telefonda konustuk ttelefon sesinibekledim hep özledim hayal ettim ilk defa umutlandıp ama buraya geldi ve sadece 2 ay ugrastı olmadı is bulamadı yalovaya döndük beni rezil etti simdi ne diye inanıyım bundan gectim hadi inandım kabul ettim bu adam degismez affettikce aynısını yaptı bahane cok vurmak isteyice

yaa ne terbiyesiz insanlar var.... okudukça sinirlerim kalkıyor vallahi yaa...

yuhh yani 2.eş... Allah biliyor da vermiyor... bir insana söylenir mi bunlar? bir de evlat sahibi insanlar yani!!!

Sorumluluk cok zor ailem hep mutlu olmamı istedi ama ben bundan 2-3 ay öncesine kadar onlarında mutlulugunu dsünüp geri döndüm simdi 2 defa yıkıldılar..İns dedigin gibi olur canım bende bu acizligimden acımdan kurtulurum..

Güzelim sen böyle düşünme neden aciz olacakmışsın tamam acın olur acınıda yaşaman gerekli ama bence sen aciz değil kararlı ve güçlü bir kadınsın bukadarını bile yapabılmen karşı koyabilmen kararını ve kendine olan saygını gösteriyor güçlü olmaya devam etmelisin kendin ve ailen için birbirinize kenetlenip mutlu olmaya gayret edin şükür ki ailen sana destek olmuş allah onlardanda razı olsun.

Üzüldüm canım.Aileside seni istemiyor canım belli.k.peder imam nikahlı eş muhabbeti yapmış çok ayıp.Büyükler böyle yaparsa işimiz var valla.K.validenin söylediğide sinir bozucu.Dolaylı yoldan seni istemediklerini söylemişler.Eşin tamam arada kalıp sıkılabilir ama şiddette ne yaa.Ben seven erkeğin şiddet uygulayacağına inanmıyorum canım üzgünüm.Seven sevdiğine kıyamaz.Bende zamanında şiddeti affettim kesildimi arkası HAYIR..inan dahada beteri oldu son gecede boğmaya çalıştı :43: Kalsaydım birdahaki sefere boğazıma sarıldığında belki ölebilirdim. Kaç kere sözler verilmiş eşin tarafından ama yine aynısı olmuş.Ya çocuğun olsaydı daha zor olurdu :( Yaşın kaç canım?ailenin düşüncesi ne?

Üzüldüm canım.Aileside seni istemiyor canım belli.k.peder imam nikahlı eş muhabbeti yapmış çok ayıp.Büyükler böyle yaparsa işimiz var valla.K.validenin söylediğide sinir bozucu.Dolaylı yoldan seni istemediklerini söylemişler.Eşin tamam arada kalıp sıkılabilir ama şiddette ne yaa.Ben seven erkeğin şiddet uygulayacağına inanmıyorum canım üzgünüm.Seven sevdiğine kıyamaz.Bende zamanında şiddeti affettim kesildimi arkası HAYIR..inan dahada beteri oldu son gecede boğmaya çalıştı :43: Kalsaydım birdahaki sefere boğazıma sarıldığında belki ölebilirdim. Kaç kere sözler verilmiş eşin tarafından ama yine aynısı olmuş.Ya çocuğun olsaydı daha zor olurdu :( Yaşın kaç canım?ailenin düşüncesi ne?

Bende ölcektim canım nefesmin kesildigini hissettim son bir kac dakikayla kurtuldum belkide..Acık acıkta söylediler zamında Allah a havale ettim..Bende inanmıyorum seven yapamaz bahane hersey..Yasım 20 canım cok erken evlendim o yasta ne sevmesiyse ne askıysa 17 yasında evlendim iste bu nasıl bir aptallıktır hatalarımın bedelini ödüyorum belkide

Güzelim sen böyle düşünme neden aciz olacakmışsın tamam acın olur acınıda yaşaman gerekli ama bence sen aciz değil kararlı ve güçlü bir kadınsın bukadarını bile yapabılmen karşı koyabilmen kararını ve kendine olan saygını gösteriyor güçlü olmaya devam etmelisin kendin ve ailen için birbirinize kenetlenip mutlu olmaya gayret edin şükür ki ailen sana destek olmuş allah onlardanda razı olsun.

Sadece ben üzülsem bir sekilde katlanırım ama annemin bana her sarıldıgında aglamasını kaldıramıyorum ins düzelir hersey sagolasın canım

Bende ölcektim canım nefesmin kesildigini hissettim son bir kac dakikayla kurtuldum belkide..Acık acıkta söylediler zamında Allah a havale ettim..Bende inanmıyorum seven yapamaz bahane hersey..Yasım 20 canım cok erken evlendim o yasta ne sevmesiyse ne askıysa 17 yasında evlendim iste bu nasıl bir aptallıktır hatalarımın bedelini ödüyorum belkide

Diyorum ya canım birdahaki sefere elinden kurtulmayabilirsinde...Böyle insanların kavga anlarında gözleri bişey görmüyor öldürecek kadar düşün artık.Daha yaşın çok genç tatlım.Senin yaşındakiler ya dershanede ünv hazırlık yada ünv oluyorlar.Önünde uzun bir hayat var Allahın izniyle.Yuva yıkılsın istemem ama olmuyorsada olmuyordur canım.İnan ölüm dışında herşeye çare var.İnsanoğlu nelere alışmıyor ki..Bende 11 ay önce ailemin yanına geldiğimde ölmeyi bile düşündüm tarifsiz acılar çektim.Ama zaman geçtikçe yara kabuk bağlıyor inan.Haaa tamamen unutuyormusun dersen hayır sadece yüreğin acımıyor.Önünde uzun yıllar var canım ünv okuyabilirsin kpss hazırlanabilirsin.Hiçbişey için geç değil inan.Bak ben 30 yaşındayım boşanma davalarım sürüyor aynı zamandada kpss için dershaneye gidiyorum.Aptallık olarakta düşünme canım yaşanması gerekiyordu yaşadın.Hayatta herşey bir tecrübe.Buda bizim imtihanımız oldu.Hakkında hayırlısı olsun canım.Yanında olduğumuzu unutma.

Canım yaşın okadar genç ki neden kendini bilmez bi adam için katlanacaksın hem bedel ödüyorum falan gibi mevzulara girme olan olmuş önemli olan bundan sonrasını en güzel şekline kavuşturmak işe girersin hatta okulunu yarım bıraktıysan sınavlara gir seni meşgul edecek şeylerle uğraş çevreni genişler göreceksinki aslında mutlu insan (4/4 luk) yok herkes mutlu olma çabası içinde sende bu çabalayanlar kervanına katıl bir adamı mutlu etme çabası içine girmekten daha iyidir.

sen 20 yasında küçük ama akıllı bir kadınsın canm...
inanıyorum sana...
arkana bakma...herseyin cok basındasın...
seni üzmek en son isticegim sey..kardeşim yasındasın..
ama anlattıklarından anladığım bu aşk adam olmaz....
okulunu oku..İzmir den ailenden uzaklasma..
yasın öle küçük ki...herseyi unutursun kimse unutlmaz degil bunu bil...

çok daha iyisi,seveni,kıymet bileni,deger vereni cıkar karsına...

bu senin hayatın ve en güzelini yaşa...

Cok sagolun desteginiz icin cok gencim ama yaslanmıs gibi hissediyorum tek suclu ben degilim aslıda ailem cok güvenirdi bana bu yasıma kadar hc karısmadılar kararlarıma ama dur demediler evlilik farklı demediler..ne desem bos farkındayım.İnsallah suan gücüm olmasada ilerde hersey yoluna girer okurum calısırım dualarınızı eksik etmeyin

yazdigin onceki konulari okudum da, aslinda hayatindaki en buyuk sorun bulundugun yer, bi isin arkadasin olmamasi.. bu maalesef ki bi buyuteç gibi, en ufak seyleri bile dev gibi gosteriyo ki sen zaten ufak seyler yasamamissin....
yanlis anlama nispet yapmiyorum herkesin karakteri farklidir, ben de seninle ayni durumdayim bu yer konusundan... yurtdisinda yasiyorum portekize bagli sao miguel adasinda.. etrafimda 1 insan yok arkadas sayabilecegim... esimin ailesi portekizde oldugu icin o da ben de yalniziz burda. bana hic vurmadi su ana kdr( dunya hali ne olacagi belli olmaz) fakat ben de cok yiprattim iliskimizi.. normalde olmadigim bi karaktere burundum.. 1 haftanin 1 saati 2 saati iyiyim geri kalan her dakika resmen bi yaratik... bu sorunlar mahvediyo beni bu konuda esim bana hep destek oldu su ana kdr hala da oluyor..(ben onun kdr sabirli olamazdim...)
iliskinde yasadigin sorunlar aslinda her evde olan kucuk sorunlar degil canim.. sana vurmasini da geçtim ben psikolojik hal bu evet cok yanlis bisey ama hani kontrol kaybi bu kesinlikle çok yanlis...benim de kavganin ortasinda elimde ne varsa firlattigim gunler oldu(ki gerçekten sakin biriyimdir) biri isabet etse kafasi gozu kesin yarilirdi esimin... senin bence en buyuk sorunun bulundugun ortam ve ailesinin kontrolu...
kimsenin yuvasinin yikilmasini istemem bunun nedeni belki benim ailemde kusaklardir hic bosanma gibi bi durum yasanmadi.. o yuzden ben hep inaniyorum ki o kivilcim ateslenip bi noktaya gelindiyse vardir bir cozumu( belki ben yanlisim....)
sabir diliyorum sana ama eger olur ki ortak nokta bulmaya çalisirsaniz kesinlikle 2 konuda diret... birincisi yasayabilecegine inandigin yerden is bulmasi ikincisi ailesi... eger bunlari yaptirmayi basarabilirsen bence denemeye deger tekrardan...
Her ne olursa olsun senin icin ne hayirlisiysa onu yasarsin insallah:( sabir diliyorum arkadasim...

Son düzenleme:
Seviyorum ondan cok kızıyorum kendime ama caresizim ben mezara o mapusa gitcegine böyle ayrılık olsun..

Sevgi bir tokatla bitmez; kendini suçlama. Kendine saygı duymayan bir adamın sana saygı duymasını beklemediğin için çok yürekli bir kadınsın sen. Kadına el kaldırabilecek kadar küçülen, aciz bir adamdan koca olmaz.

Ailen seni bu yaşa bir saygısız ezsin, dövsün diye getirmedi, sen de onu seni hırpalasın diye sevmedin. Canının acısı geçer ama kalbindeki acı biraz zor. Zamanla körelecek. Dik dur, kendini hırpalama.

kendinizi suçlamalar, şöyle olsa daha farklı olurdu diye serzenişler hep geçici duygular.. ayrılan herkesin yaşadığı duygular.. bence ucuz kurtulmuşsunuz.. kimse aklı başında olan birini işleyemez eşiniz demek ki müsaitmiş.. Allah yardımcınız olsun bu süreci atlatmanıza.. unutmayın her gün yeni bir gün doğuyor artık arkanıza değil önünüze bakın..

yaşın çok genç canım uzun bir ömür var önünde
boşanmayı kimse istemez ama bazen hakkımızda en doğrusu bu olabiliyor.sende öyle düşün hakkımda böylesi daha hayırlıymış de
güçlü ol hayatına yeni bir yön ver:31:

Daha genceciksin. Ayrılık kararı almak hayatta yaptığın en doğru şeylerden biri olmuş. Baştan zaten birine kendini adayıp hayatından (okul, iş, gelecek, aile, herşey) vazgeçip peşinden gitmekmiş. Bu konuda söylenecek çok şey var. Biri için kendini feda ederek ne mutlu olabilirsin ne mutlu edebilirsin. Ama artık bunları düşünme. Artık bu bütün geçen 2,5 yılı pahalıya alınmış bir ders, uzun sürmüş bir hastalık ya da ağır bir kaza gibi düşün ve yoluna bak. yolun çok başındasın. Bu yaşta herşeye sıfırdan başlayıp bir üniversite bitirip bir meslek sahibi olabilirsin. Sen bunları yapar dimdik ayakta durursan ileride karşına çıkacka insanların profili de ona göre olur. Şimdi kolları sıvasan 25 yaşında herşeyi halletmiş ve hayatta dimdik duran güçlü bir kadın olarak seçimlerini yaparsın.
Yapılacka ilk iş resmi boşanmayı bitirmek, bu süreçte mutlaka destek al bir psikologtan. Yıpranmışsın. Sonra da hayatına devam 2,5 yıl önce kaldığın yerden....

Back
X