Konunuzdaki tüm cevapları okudum. Bir yerde 'onun başka birini bulduğundan nasıl emin olabiliyorsunuz?' yazmışsınız, ona ithafen şunu söyleyeyim: Ben emin olarak konuşmayacağım. 5 yıldır sevgilisiniz, birbirinizi kırdığınız zamanlar illa ki aklınıza gelir ve birbirinizin başına kakmaktan geri kalmazsınız. Bunu ben de yaptım geçmişte, üstelik karşılaştığım hata ihanetti. Bunu ara ara onun yüzüne vurmaktan çekinmedim, üstelik karantinada değildik.

Sevgilinizin bu süreçte başka birini bulduğuna kesin gözüyle bakmıyorum, dışarıda insan yüzü göremiyoruz hiçbirimiz. Ama o kadar bel bağlamayın kendisine. Bakın, ayrı şehirlerde yaşıyorsunuz. Uzak mesafe ilişkileri güven ve içten bir sevgi olursa yürür ancak. Belli ki sevgiliniz size yeteri kadar güvenmiyor, ya da o süre zarfında sizden gerçekten soğudu, heyecan arıyor. Bilmiyorum.
Bu süreçte alınan ayrılık kararlarının isabetli olacağını düşünmüyorum, kimsenin kafası şu anda sağlıklı bir şekilde çalışmıyor. Onun üstüne düşmeyi bırakın, onu o size bir adım atmadığı sürece kesinlikle arayıp sormayın. Sizinle bir kere daha denemek isterse ve yine iletişim kurarsa da sakın ola, havalara uçmayın. Velev ki sizinle hâlâ konuşmadı. O zaman yolunuza bakacaksınız maalesef... Zaten siz de ondan kendi kendinize soğuyacaksınız bu duruma gelene kadar. Her şey zamanla olacak, acele etmeyin.