muhtemelen bahane etmiş o zamanTabiki yaşanmadı. Bu konuda tavrım hep netti. Evlilikten önce birşeyler yaşanmasına karşıyım.
Belkide olmaması daha hayırlıdır. Ama insan üzülüyor yinede
Gerçekten soruyorum. Bunu mu anladınız size söylenenlerden? Size kızanlar bunun için mi kızdı sizce.kızların ve erkeklerin aynı anda 3 5 kişiyle konuştuğu dönemde benim ciddi niyetle birilerine fırsat vermem neresi yanlış.
İşte böyle gerçekçi tavsiyeler istiyorum. Tokat etkisi yaratsın da kendime geleyim istiyorum. Sınava hazırlanıyorum bir soruyu 3 4 dk da ancak çözüyorum niyee aklıma sürekli şöyle olsaydı böyle olsaydı gibi eskiler yeniler beynimi yiyor.Gerçekten soruyorum. Bunu mu anladınız size söylenenlerden? Size kızanlar bunun için mi kızdı sizce.
Çuvaldızı kendinize batırın. Yanlış yolda yürüyorsunuz. Bu tavrınız sizi itici gösterir.
Son adam zaten hayatımda gördüğüm en embesil tiplerden biri. Sokakta görsem eve gidip gözlerimi yıkarım. Ve birileri böyle boş beleş bir adamı size önerebiliyor? Neden önerebiliyor bunun hakkında düşündünüz mü hiç?
Başkalarının 3 4 kişiyle aynı anda konuşuyor olması sizin meseleniz değil. Ona bakarsan insanlar katil oluyor, ben de hafifçe bi kediyi yaraladım ne var bunda dersem bu mantıklı bir çıkış olur mu?
Yanlışa yanlış diyemeyeceksen, hep bu döngüyü yaşarsın. Yanlış yapmak başka, yanlışta ısrarcı olmak bambaşka.
Hatanı al kabul et ve düzeltmeye bak.
Abla olarak tavsiye istiyorsan evlenme merakını bırak. Akışta kal.
Sevgilinin olursa da ev, evlenme, evlilik, evcilik vb kelimeleri ağzına dahi alma. Sevgilin seni seviyorsa havada karada kapar zaten.
Erkekler seninle evlenmek için imkanları zorlayacak. Sen zorlamayacaksın. Sevmeyen erkeklerin ne kadar zalim olabileceğini de sen çok iyi biliyorsun.
Aklını başına topla. Mağrur güçlü ve iddialı dur.
Senlik bir durum yok konu sahibesi , orta sınıf erkeklerin çoğu embesilBen bu döngüyü nasıl kırcam. 29 yaşında evlilik delisi biri değilim ben. Ama hayat dönüp dolaşıp aynı noktaya aynı tip insanlarla karşılaştırıyor beni.
Türkiyede yaşıyorsunuz kendinizi bu tür tepkilere ve davranışlara hazırlamalısınız burası ortadoğu toplumu boşanmak bir tabu. Biraz Gardınızı alarak ilişkiye başlayın, bu kadar hassas olursanız ilişkiler alemi sizi yer.Hiç bir yoruma kızmıyorum. Benim göremediğim bir şey varsa ki var dışardan birinin söylemesi daha tesirli olabilir.
Sürekli bir erkek hayatımda olsun diye bir çabam yok. Hayatıma giren insanlardan darbe yedim. Tövbe dedim Gönül işlerine. İlk çocukluk aşkını saymazsak mantık evliliği yapayım dedim ailesi kendisiyle uyuşmadık. E bu görüşmede herşey güzel olumlu dedim .beni en zayif noktamdan vurup ayrıldı. Benim üzüntüm beklemediğim bir insandan en zayıf en hassas olduğum yerden vurulmak.
Hepsine tamam diyip diyip bir bahene ile bir mesajla hayatımdan çıkması saygısızlık değil mi bana. Söyleyemediklerim haykıramadıklarım içime dert oldu .
Adam bilgisayar bağımlısı denecek kadar oyunu seviyor. Kötü alışkanlığım yok bi bilgisayarım var diyordu. Alkol sigara kullanmaz kahve alışkanlığı da yoktu. Ama bilgisayar başında geçince başka bir dünyaya geçiyordu.Senlik bir durum yok konu sahibesi , orta sınıf erkeklerin çoğu embesil
Çok teşekkür ederim.Daha çok gençsin, sadece sen ikili ilişkilerinde hayal kırıklığı yaşamıyorsun.
Bi çok kadın geçiyor bu yollardan ve bu şekilde olgunlaşıp güçleniyor zaten.
Sen bu deneyimleri fırsat olarak gör.
İyi tarafından bak.
İlk aşklar zaten genelde biter. Senelerce sürse de beraber büyüsen de biter. Sen değişirsin, o değişir, insan 15 yaşındaki halinde kalabilir mi ? Mümkün değil.
Benim de o yaşlarda 4 senelik sevgilim vardı, askere gitti sırf hemen aradan çıksın da evlenelim diye.
Çok masumdu çok saftı ama bitti, bitmesi gerekiyordu çünkü ben büyüyordum, genç bi kadına dönüşüyordum, ona aşık olduğum saf kız değildim ki.
Başarısız bi evliliğin olmuş, ne güzel bak, başkası olsa senelerce düzelir diye beklerdi, sen 4 ayda fark etmiş kendini kurtarmışsın, bunu herkes yapamaz. Evlilik delisi diyenler olmuş, evlilik delisi koca delisi bi kadın 4 ayda kötü giden bi evliliği bitirmez zaten =)
Boşanmış olmak asla kusur değil, tam tersi kendini seçen , kendi hayatına 2. bi şansı veren bi kadının onurlu bir tavrı. Ben de boşandım. Ben senin gibi 4 ayda da değil 8 sene sonra boşandım. Ama olsun, kendime yeni bi hayat kurmaya cesaret edebildim.
Evet bu ilişkinde de hataların var. İlki şu, hayatına alacağın adamı sen kendin tanı. Başkası vesilesiyle de tanışmış olsan hemen ben bunla evlenirim gözüyle bakma. İlk 1 sene sadece gözlemle , tanımaya çalış. Kimse kimseyi bi kaç ayda tanıyamaz. Bu mümkün değil. Hayatına her aldığın adamı o kategoriye koyma. İnsan tanı, flört et, baktın uyum var sonra evlilik konularını açın ve aileleri devreye sokun.
Son olarak şunu söylemek istiyorum, her zaman seni hayal kırıklığına uğratabilecek, seni incitebilecek, göklere çıkarmışken bir anda bırakabilecek birileri girecek hayatına, ister sevgili ister arkadaş, bunu çok çok kontrol edemeyiz. Güveniriz, yanılırız, inanırız,yanılırız, hayat bu. Sen kendini korumayı öğrenmelisin. Yere çakılmamayı , dağılmamayı öğrenmelisin. O yüzden belirli bi mesafeden başla ilişki kurmaya. Bi insanı hayatına alınca (sevgili/arkadaş) direkt 100 puan verme, tanıdıkça ver puanını. Tavırları, alt mesajları, arka plandaki niyetleri okumayı öğren. Bu adam kesinlikle önceden mesaj vermiştir sen görmemişsindir, ya da görmek istememişsindir bunların da özeleştirisini yap, sonra git makyajını yap, en güzel kıyafetlerini giy, git kendine bi kahve ısmarla ve yeniden başla =)
E bu herifi sen biraksaymissin? Muhakeme yeteneğin düşük deyince de kızıyorsun bir ton laf ediyorsun. Lazere gidince başkasına çıplak mi yapiyorsun diyen adama ver parasını 20 bine IPL cihazı al o zaman canım diyeceksin aldırıp tekmeyi basacaksın. Böyle hanzolarla bir de evlenmeye kalkıyorsunuz yaAdam bilgisayar bağımlısı denecek kadar oyunu seviyor. Kötü alışkanlığım yok bi bilgisayarım var diyordu. Alkol sigara kullanmaz kahve alışkanlığı da yoktu. Ama bilgisayar başında geçince başka bir dünyaya geçiyordu.
Oturdum bu ilişki için artıları neler eksileri neler diye tek tek düşündüm.
Lazere gidiyorum. Başkalarına çıplak mı görünüp yapıyorsun olmaz öyle şey
Yüzmeye giderim kapalı havuza kadınlar arası bir yere. Senden beklemezdim. Şaşırdım
Atanıp farklı şehre gitme fikri ben nere olursa giderim. O , Ben gelemem uzaktan ilişki de olmaz nasıl olucak
Ki biz görüştük görüşeli iş yeri sürekli onu şehir dışına göreve gönderiyor. Tam tersi bir durum oldu .
Embisel kelimesi tam yerinde oldu
E bu herifi sen biraksaymissin? Muhakeme yeteneğin düşük deyince de kızıyorsun bir ton laf ediyorsun. Lazere gidince başkasına çıplak mi yapiyorsun diyen adama ver parasını 20 bine IPL cihazı al o zaman canım diyeceksin aldırıp tekmeyi basacaksın. Böyle hanzolarla bir de evlenmeye kalkıyorsunuz ya
Erkeklerle ve aileleriyle bu kadar çok paylaşıma girmeniz sizin kabahatiniz, değeriniz olmamış.Mesafeli olmak her zaman iyidir.Öncelikle herkese merhabalar. Kısaca yakın zamanda yaşadığım bir sıkıntıdan bahsedicem. Doğru yaptığımı düşünüyorum. Geçte olsa. Ama içime sindiremediğim şeyler var. Şimdiden tavsiyeler için teşekkür ediyorum.
Biraz fi tarihi gibi olucak ama konuyu daha iyi anlamanız için ön bilgi vericem. Lisede ergenlik aşkı diye tanımladığımız bir sevgililik sürecim oldu. Lise ikiden yani 15 yaşımdan 21 yaşıma kadar birini sevdim bekledim. Düğün vs yapmamak için sözü attı. Benden 6 ay sonrada evlenmiş çocukları bile varmış şimdi. Bu varan birdi.
23 yaşımda bir evlilik yaptım görücü usulü. Yine 23 yaşımda ayrıldım 4 ay kadar sürdü. Ailesinden kopamamış tam bir anneci adamdı. Evine alışveriş yapılacak anneye soruyor. dışarı çıkmak istiyorum anneye soruyor. Çok zorlu bir süreçti 4 ay 40 yıla bedel olmuştu. Ki uzağa gelin gittim ailenle konuşma biz ne dersek o diyen kayınvalide, görümce eşiyle çocuklarıyla evden çıkmıyor vs. Birde 2 aylık gebeydim bebeğim düştü öldü karnımda. Tam bir kaos ortamıydı şükür kurtuldum. Ve yakın zamanda eski eşte evlenmiş düğün yapmış.
Boşanma sürecim tam 2 yıl sürdü mahkemeye flan gelmedi en son hakim bu nasıl evlilik diyip boşadı. 2024de boşandım.
Kimseyle konuşmadım mahkeme sürecinde de.psikolojik olarakta pek iyi değildim yani. Buda varan iki.
2025 yılından sonra tekrar birini sevebilirim aile kurmak istiyorum diye düşündüğüm bir zamanda bir öğretmen arkadaşım ablasının kaynını bana tavsiye etti. Tamam dedim olursa olur olmazsa nasip dedim. Ablasıyla eniştesini anlatirken zaten aynı aileyi bana fazlasıyla kötüledi. Çok küsen bir aile yol yordam bilmiyorlar. Ablam eniştem sürekli babasına küsler. Gibi şeyler de dedi.
Neyse numaralar sosyal medyalar verildi konuştuk. Çocuk çok uysal hiç evlenmemiş. Ailesi memlekette 40 yaşındaki bekar abisiyle yaşıyorlar . Çocuk benimle yaşıt 29 yaşında.
2 ay oldu biz iyi anlaşıyoruz çocukla. Bir gün tanıştıran Kız arkadaşımla buluştuk ( cokta samimi arkadaş değiliz ) bana diyorkii x kişiyle biz ablamla eniştemin yanına gidecektik. Baş başa şehir dışına yani. Abi kardeş gideriz dedik ne var bunda flan . Sonra işte başkasından duymada bizi ablam ve x in teyzesi cok yakıştırdılar. Ama biz istemedik öyle düşünmedik dedi. Beynimden kaynar sular döküldü. Bende kıza güya biz çok iyi anlaştık sağol tanıştırdın bizi dedim. Bunun üstüne bunu diyor.
Neyse kız bir kaç kez daha böyle davranmaya devam edince ben çocuğa söyledim bunları benimle dalga mı geçiyorsunuz siz diye. Çocuk kendini savundu ben onu hiç istemedim de baksana kıskanmış bilerek yapmış da . Aradan baya zaman geçti biz konuları aştık. Ki öyle sanmışım. Ailesine beni dedi. Bende benim boşanmış olduğumuda söyle ailene sonradan haberimiz yok gibi sıkıntı çıkmasın olmayacaksa baştan konuşmayı keseriz. Ailesi sen tamamsan bizde tamamız demiş. Sadece tek o abisi sorun ediyor 8 senedir benim baldızım yerine yeni tanıdığın boşanmış kıza mı inanıyorsun diiye boş bir muhabbete girilmiş benim kulağıma öyle şeyler geldi.kiz baya benim hakkımda kiz boşanmış etmiş yalan söylüyor gibi ağlaya sızlaya herkesi etki altına almış. Ailesi yani babasi annesi ablası ve ayni evde yaşadığı abisi benden yanaydı olumlu bakıyordu. Hatta babası düğününüzü bu seneye yaparız bile dedi bana. Telefondan hal hatır soruyorduk. Hiç yüz yüze gelmemiştik .
Her hafta buluşuyoduk. Hediyeler oluyordu. Piknik yaptık. Kahvaltıya gittik. En son hediye yüzük almıştı bana. Doğum günleri kutlamalar. Yani bir ilişkiden isteyeceğim hersey vardi .ben nişanlıyken bile bu kadar nişanlımla vakit geçirmedim. Sevgi cümleleri duymadim. Avuçlarımi öpüp seven bir adamdı. Evimizin hayali çocuk olursa onun hayali herseyin hayalini kurduk. Düğün şöyle olur. Flan. Ayrılık mesaji atmadan bir gün öncede fotoğraf ve video atmıştı seni seviyorum diye. Neysee
Bayramdan öncede benim de abimler annem biliyordu sadece babam kalmıştı bilmeyen . Dedim aileleri tanıştıralım. Abimler önce tanışacaktı tamam dedi. Bayramin 3 günü işten geldim ve hiç mesaj yok. Niye hiç mesaj atmadın dedim ve kıyameti kopardı. Sen beni evliliğe zorluyorsun. Borçsuz olsun herşey düğün ev eşyası flan diye uğraşıyordu güya. Bende ücretli öğretmenlik çıkmadı diye kasiyerlik yapmaya başladım süreçte. Destek olayım diye sırf ona . Mesajla ayrıldı benden. Yazma bir daha istemiyorum boşanmış olmanı kabullenemiyorum diye.
Ben şok olddum tabii 9 ay birlikte vakit geçirdik. Yedik içtik tozduk kabullendin aileye bu kiz olmazsa başkasıyla dahada evlenmem dedin şimdi noldu dimii.
Sonuç olarak mesajla ayrıldı diye ben saf hallederiz arada aldatma yok seviyoruz birbirimizi aşarız herşeyi faln dedim. Beni her yerden engelledi. O engelleyince bende ailesini çıkardım sildim. Babasi sen bizi çıkardın diye bana küsmüş Gönül koymuş. Oğlu istemiyor diye istemiyormuş.
Engelledik karşılıklı onlar beni ben onları.
Gururuma yediremedim babasınin engelleri açıkken yazdım. Benim boşanmış olduğumu biliyordu. Yedi içti gezdii 9 ay . Şimdi noldu. Bana yapılan hoş mu. Seninde kızın var.sinek küçük pis ama mide bulandırır. Abisinin baldizyla adi anilan birini ben koca diye istemem . Siz tam o kızın dediği gibiymissiniz. .senin oğlunla o kız aralarında ne varsa beni harcadılar
Babası tek yazdığı biz o kızla konuşmuyoruz x de konuşmuyor. Oğlum merhameti affedici vefalidir sabırlı ve akıllı olun flan. Sonrada engelledik birbirimizi.
Sonuç ben nerde yapıyorum hatayı seviyorum olmuyor. Görücü usulü deniyorum olmuyor. Yüz üstü bırakılmak kadar iğrenç bir duygu yok. Ben onunla evlilik hayali kurarken o boşanmış olmami sorun etmis de ayrılıyor. 9 ay aklın nerdeydi o zaman. Geri dönsün istemiyorum ama kendime olanları yediremiyorum . 1 ay olucak hala sinirimden Kendi kendime konuşuyorum.
29 yaş için söyledikleriniz sanki 49 gibi.Başkası var mi bilemem. Ama evlilikten açıkça kaçtı. 29 yaşına kadar evlilik düşünmemiş hiç. Son zamanlarda sürekli çevresindeki olumsuz evliliklerden bahsediyordu. Belki de sinyali vermişte ben anlamamışım
Öncelikle herkese merhabalar. Kısaca yakın zamanda yaşadığım bir sıkıntıdan bahsedicem. Doğru yaptığımı düşünüyorum. Geçte olsa. Ama içime sindiremediğim şeyler var. Şimdiden tavsiyeler için teşekkür ediyorum.
Biraz fi tarihi gibi olucak ama konuyu daha iyi anlamanız için ön bilgi vericem. Lisede ergenlik aşkı diye tanımladığımız bir sevgililik sürecim oldu. Lise ikiden yani 15 yaşımdan 21 yaşıma kadar birini sevdim bekledim. Düğün vs yapmamak için sözü attı. Benden 6 ay sonrada evlenmiş çocukları bile varmış şimdi. Bu varan birdi.
23 yaşımda bir evlilik yaptım görücü usulü. Yine 23 yaşımda ayrıldım 4 ay kadar sürdü. Ailesinden kopamamış tam bir anneci adamdı. Evine alışveriş yapılacak anneye soruyor. dışarı çıkmak istiyorum anneye soruyor. Çok zorlu bir süreçti 4 ay 40 yıla bedel olmuştu. Ki uzağa gelin gittim ailenle konuşma biz ne dersek o diyen kayınvalide, görümce eşiyle çocuklarıyla evden çıkmıyor vs. Birde 2 aylık gebeydim bebeğim düştü öldü karnımda. Tam bir kaos ortamıydı şükür kurtuldum. Ve yakın zamanda eski eşte evlenmiş düğün yapmış.
Boşanma sürecim tam 2 yıl sürdü mahkemeye flan gelmedi en son hakim bu nasıl evlilik diyip boşadı. 2024de boşandım.
Kimseyle konuşmadım mahkeme sürecinde de.psikolojik olarakta pek iyi değildim yani. Buda varan iki.
2025 yılından sonra tekrar birini sevebilirim aile kurmak istiyorum diye düşündüğüm bir zamanda bir öğretmen arkadaşım ablasının kaynını bana tavsiye etti. Tamam dedim olursa olur olmazsa nasip dedim. Ablasıyla eniştesini anlatirken zaten aynı aileyi bana fazlasıyla kötüledi. Çok küsen bir aile yol yordam bilmiyorlar. Ablam eniştem sürekli babasına küsler. Gibi şeyler de dedi.
Neyse numaralar sosyal medyalar verildi konuştuk. Çocuk çok uysal hiç evlenmemiş. Ailesi memlekette 40 yaşındaki bekar abisiyle yaşıyorlar . Çocuk benimle yaşıt 29 yaşında.
2 ay oldu biz iyi anlaşıyoruz çocukla. Bir gün tanıştıran Kız arkadaşımla buluştuk ( cokta samimi arkadaş değiliz ) bana diyorkii x kişiyle biz ablamla eniştemin yanına gidecektik. Baş başa şehir dışına yani. Abi kardeş gideriz dedik ne var bunda flan . Sonra işte başkasından duymada bizi ablam ve x in teyzesi cok yakıştırdılar. Ama biz istemedik öyle düşünmedik dedi. Beynimden kaynar sular döküldü. Bende kıza güya biz çok iyi anlaştık sağol tanıştırdın bizi dedim. Bunun üstüne bunu diyor.
Neyse kız bir kaç kez daha böyle davranmaya devam edince ben çocuğa söyledim bunları benimle dalga mı geçiyorsunuz siz diye. Çocuk kendini savundu ben onu hiç istemedim de baksana kıskanmış bilerek yapmış da . Aradan baya zaman geçti biz konuları aştık. Ki öyle sanmışım. Ailesine beni dedi. Bende benim boşanmış olduğumuda söyle ailene sonradan haberimiz yok gibi sıkıntı çıkmasın olmayacaksa baştan konuşmayı keseriz. Ailesi sen tamamsan bizde tamamız demiş. Sadece tek o abisi sorun ediyor 8 senedir benim baldızım yerine yeni tanıdığın boşanmış kıza mı inanıyorsun diiye boş bir muhabbete girilmiş benim kulağıma öyle şeyler geldi.kiz baya benim hakkımda kiz boşanmış etmiş yalan söylüyor gibi ağlaya sızlaya herkesi etki altına almış. Ailesi yani babasi annesi ablası ve ayni evde yaşadığı abisi benden yanaydı olumlu bakıyordu. Hatta babası düğününüzü bu seneye yaparız bile dedi bana. Telefondan hal hatır soruyorduk. Hiç yüz yüze gelmemiştik .
Her hafta buluşuyoduk. Hediyeler oluyordu. Piknik yaptık. Kahvaltıya gittik. En son hediye yüzük almıştı bana. Doğum günleri kutlamalar. Yani bir ilişkiden isteyeceğim hersey vardi .ben nişanlıyken bile bu kadar nişanlımla vakit geçirmedim. Sevgi cümleleri duymadim. Avuçlarımi öpüp seven bir adamdı. Evimizin hayali çocuk olursa onun hayali herseyin hayalini kurduk. Düğün şöyle olur. Flan. Ayrılık mesaji atmadan bir gün öncede fotoğraf ve video atmıştı seni seviyorum diye. Neysee
Bayramdan öncede benim de abimler annem biliyordu sadece babam kalmıştı bilmeyen . Dedim aileleri tanıştıralım. Abimler önce tanışacaktı tamam dedi. Bayramin 3 günü işten geldim ve hiç mesaj yok. Niye hiç mesaj atmadın dedim ve kıyameti kopardı. Sen beni evliliğe zorluyorsun. Borçsuz olsun herşey düğün ev eşyası flan diye uğraşıyordu güya. Bende ücretli öğretmenlik çıkmadı diye kasiyerlik yapmaya başladım süreçte. Destek olayım diye sırf ona . Mesajla ayrıldı benden. Yazma bir daha istemiyorum boşanmış olmanı kabullenemiyorum diye.
Ben şok olddum tabii 9 ay birlikte vakit geçirdik. Yedik içtik tozduk kabullendin aileye bu kiz olmazsa başkasıyla dahada evlenmem dedin şimdi noldu dimii.
Sonuç olarak mesajla ayrıldı diye ben saf hallederiz arada aldatma yok seviyoruz birbirimizi aşarız herşeyi faln dedim. Beni her yerden engelledi. O engelleyince bende ailesini çıkardım sildim. Babasi sen bizi çıkardın diye bana küsmüş Gönül koymuş. Oğlu istemiyor diye istemiyormuş.
Engelledik karşılıklı onlar beni ben onları.
Gururuma yediremedim babasınin engelleri açıkken yazdım. Benim boşanmış olduğumu biliyordu. Yedi içti gezdii 9 ay . Şimdi noldu. Bana yapılan hoş mu. Seninde kızın var.sinek küçük pis ama mide bulandırır. Abisinin baldizyla adi anilan birini ben koca diye istemem . Siz tam o kızın dediği gibiymissiniz. .senin oğlunla o kız aralarında ne varsa beni harcadılar
Babası tek yazdığı biz o kızla konuşmuyoruz x de konuşmuyor. Oğlum merhameti affedici vefalidir sabırlı ve akıllı olun flan. Sonrada engelledik birbirimizi.
Sonuç ben nerde yapıyorum hatayı seviyorum olmuyor. Görücü usulü deniyorum olmuyor. Yüz üstü bırakılmak kadar iğrenç bir duygu yok. Ben onunla evlilik hayali kurarken o boşanmış olmami sorun etmis de ayrılıyor. 9 ay aklın nerdeydi o zaman. Geri dönsün istemiyorum ama kendime olanları yediremiyorum . 1 ay olucak hala sinirimden Kendi kendime konuşuyorum.
Toksik derken ? Biraz açar mısınızÇok kaos ve toksik bir kişiliğin var. Bu özelliklerini düzeltmeden normal-huzurlu ilişki yaşayamazsın. Bu kadar hayatını erkek odaklı yaşamana gerek yok. Kendinle ilgilen kendine odaklan. Ne bu erkek erkek erkek daha 30 bile değilsin.
Çok teşekkür ederimKendimize kıymet vermeyi ne zaman öğrenirsek, karşımızdaki de sözlerinde, hareketlerinde o kadar dikkat eder.
Hemen hemen tüm yorumlarını okudum, farkettiğim şeyler ki yanılabilirim; toplum baskısını yalayıp yutmuş gibi davranıyorsun. Çok gençsin, ömrün uzun olsun inşallah daha yolun uzun. Bir döngü içinde dönüp durduğunu kendin hayıflanıyorsun, ee o zaman ne yapmak gerekiyor? Döngünü tanımaya çalış, sindir, nasıl kırılması gerekir yollarını araştır ve harekete geç. Bunun için yok mu profesyonel insanlar zaten?
Ya bir de Allah’ın sevdiği kuluymuşsun, yine hüsran bir evlilik yapmaktan seni kurtarmış, sadaka verip sevinmen gerekmez mi?
Neden beni buluyor? Niye hep aynısı oluyor? Ne zaman bitecek bu döngü? sorularını değiştir, cevaplarında değişecek