• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrilik noktamiz ..

seni anlıyorum canım benimde arkadaşım hamile hemde vajınusmus sorunu :1shok: varken :1shok: bazen biraz canımı yaktı ama bilerek yapmadığını umuyorum ama maalesef çevremde özellikle canımı yakmaya çalışan kişiler var Allaha havale ediyoruma.s

ben o arkadaşımın haberini aldığımda çok ağlamıştım harap etmiştim kendimi resmen çünkü kadın eşiyle ilişkiye bile giremiyordu ki:çok üzgünüm: sonra demek ki dedim Allah nasip edecekse ediyor üzülmemek sabır etmek gerek :1hug:

canimin ici inan hepiniz ayni seyleri yasiyoruz fazla tanimiyorum gecen birisi bana ne yapmayi düsünüyorsun dedi ,anlamadim dedim cocuk konusunda dedi ,bende tedaviye devam dedim,yok dedi evlatlik yada kocan evlenmeyi düsünmüyomü dedi inan sok oldum ,anlamiyorum bu insanlara ne oluyo ,ama hepsi öyle degil benim arkadaslarim ailem hele kayinvalidem benim enbüyük destekcilerim onun disinda kalanlari cok takmiyorum , Allahi cok seviyorum inaniyorumki oda beni cok seviyor birgünbeni mükafaatlandiracak ogünü sabirla bekliyor ,:lepi:

LÜTFEN OKUYUN............. kızlar hepsini tek tek okudum içim acıdı.ama başkalarının mutluluğuyla mutsuz olmak bize yakışmaz.kimi tedavisi imkansız bir hastalığa yakalanır ,kimi en sevdiği insanı kaybeder(evladını,eşini),kimi bizim asla dayanamıyacağımız zorluklarla karşılaşır hayatta.yani her şey bizler için.evlatlıkta edilinebilir.belkide şu anda biri benim bebeğime hamile diye düşünürüm bazen, neden olmasın.eyerki amaç yüreğimizdeki sonsuz sevgiyi paylaşmaksa,kendi bebeğimiz olmasa bile o küçücük melek neden esirgeyelimki bunu ondan. yurtlardaki çocuklar okadar muhtaçki SEVGİYE ,her gidene ANNE ,BABA diye sarılıyorlar.eyerki olmuyorsa bununda vardır bir sebebi.a.s.

gözlerim dolu dolu oldu okurken,bazen umutların bittiğ yerde güler hayat inşallah bizede güler birgün umut beklemeye devam umut kapsında

allahım herkes bunları yaşıyor demekki okurken hem ağladım hem sevindim birde ben tek kendim böyleyim sanırdım.hamile haberi alınca 2 gün ağlarım gece kendi kendime eşim uyur otururum mutfağa yakarım bi sigara o sigaram su gibi ıslanır göz yaşımdan dişleimi sıka sıka ağlarım adet olunca hemen anacığımı ararım sanki teselli bekler gibi kadınıda ağlatır kapatırım telefonu.hamile bi tanıdık görünce kaçabiliyorsam kaçarım ordan değilse sahte gülücüklerle renk vermeden ama eve gidince ağlıcam diye içimde biriktire biriktire sohbet ederim çok fazla bakmam bebeklere insanlar nazarı değdi der diye hep maşallah derim o kadar münasebetsiz insanın içinde kafayı yememek için dua ediyorum hep ama ne yapayım benimde kaderim bu allah vericek inşallah zamanı daha gelmedi diyorum telkin ediyorum kendimi ama bazende ya hiç olmazsa diye soruyorum işte o zaman bitiyorum

insanlar bıldıklerı halde elde edınce malesef bazı şeylerı unutuyor.............olmayanı ezmaya yıpratmaya çalışıyor bazılarıda aklınca gayrete getıreceğını sanıyor..........bunlar toplumda sık yaşanan şeyler arkadaşlar.............bu ımtıhan zor ve ağır rabbım peygamberlerını bıle evlatla ımtıhan etmış ...............sabrınız inş gayretlı ols..inş sonunda başaranlardan olacaksınız........daha geçen gun iş arkadaşım ben uçuncuyu ıstıyorum ıkı sene sonra doğırucam dedı ..hadı ya dedım senın elındemı..tabı dedı ..ben ıstersem olur..yeterkı nıyet edım..........tedavıler var ben bu zamanda olmuyo duyene inanmıyorum dedı..............off ne desem .....sen bu kadar cahıl olamazsın dedım...buyuk konuşma....ama anlatamadım ...ben ıstersem olur ...dedı ıkıtaneyı ıstedım doğurdum dedı...........insanları anlamak çok zor.............rabbım ol derse o kapılar açılıer ............ve dedım kı senın ımtıhanın bu değıl ve rabbım her ıstedığınde rahtlıkla vermış sana .ama dıkkat et........evlatların var onlara bı ımtıhan vurmayacak ne bellı............dığer arkadaşım bu sözum uzerune ıkı gun uyuyamadım dedı ....evet ya benım var ama ya kızımımn ya oğlumun ilerde olmazsa ..ya hıç böle duşunmemıştım..dedı..............hayat bu............arkadaşlar bu gece uykum kaçtı ya saçlamadım galıba kurusuruma bakmayın
rabbım kolaylıklar versın sızlere.........ve sabrınızı gucunuzu artırsın..........tatlı bebişlerınızı bıran once nasıp etsın....................dua ile..

Bende sizin yaşadıklarınızı anlıyorum ,iki senedir tüp bebek için uğraşıp durdum,bu arada en yakın arkadaşım hamile kaldı.inanın gerçek bir dostmuş ki oda benimle ağladı,üzüldü,hep destek odu,dicem oki bu zamanlarda gerçek dostu ayırt edebiliyor insan,şimdi 4,5 aylık hamileyim,inanın o arkadaşım benden daha heyacanlı,bu arada kırıldığım çooook insan oldu beni anlamayan,bana destek olmayan,iyi oldu gerçek yüzlerini gördüm....Bu yol çok zorlu bir yol, bazen bırakın arkadaşı eşiniz bile destek olmuyor,O yüzden hep dua ettim,başka ne yapabilirdim ki...

LÜTFEN OKUYUN............. kızlar hepsini tek tek okudum içim acıdı.ama başkalarının mutluluğuyla mutsuz olmak bize yakışmaz.kimi tedavisi imkansız bir hastalığa yakalanır ,kimi en sevdiği insanı kaybeder(evladını,eşini),kimi bizim asla dayanamıyacağımız zorluklarla karşılaşır hayatta.yani her şey bizler için.evlatlıkta edilinebilir.belkide şu anda biri benim bebeğime hamile diye düşünürüm bazen, neden olmasın.eyerki amaç yüreğimizdeki sonsuz sevgiyi paylaşmaksa,kendi bebeğimiz olmasa bile o küçücük melek neden esirgeyelimki bunu ondan. yurtlardaki çocuklar okadar muhtaçki SEVGİYE ,her gidene ANNE ,BABA diye sarılıyorlar.eyerki olmuyorsa bununda vardır bir sebebi.a.s.

Söylediklerine sonuna kadar hak veriyorum .. Her insanlar ayri ayri imtihanlara tabi tutulurlar ... Kimi cok fakirdir .. Evini , ailesini gecindirmek icin cabalarr ...
Kiminin pek cok evladi olur , ama ne arar ne sorar ...
Kimi esiyle problemler yasar ...

Bizimkisi de buymus ... Buna da sükürr ...

Yalniz bir noktaya katilmiyorum ... Kimsenin mutlulugu beni mutsuz etmiyorr .. Beni mutsuz eden hal ve hareketlerr ...
Önemsenmemekk ...
Kücükken babacim bana ve kardesime cikolata aldiginda , disarda yemeyin belki cani cekip de alamayan olur derdi ..
Biz baskalarinin duygularinin önemsenmesi gerektigini ögrendik .. En kücük detaya kadar ...

Neyse .. Ben yüregimi actim .. Icimdekileri paylastim .. Yorum sizin ...

Hiç unutmuyorum...

Kuzenimiz kızı daha 3 yaşındaydı.Duvarda asılı olan düğün resmime baktı.Bu gelin kim Nevin teyze dedi.benim güzelim dedim.Ama sen evli değilsinki,senin bebeğin yok,evlilerin bebeği olur dedi bana zilli...

Öyle kaldım,güldüm,üzüldüm ne diyeceğimi ne düşüneceğimi bilemedim...Ama aynı çocuk ki o benim canım ciğerim,her gece bana dua eder.Allahım Nevin teyzeme bebek gönder nolur diye...

Seni çok iyi anlıyorum ama şöyle bir gerçekte var.Dışardan bakıldığında evet yaa,kusursuz hayatları var diyoruz.Ev var araba var para var sadakat var çocuk var.Her şey ellerinin altında sanki,hiç bir şey için uğraşmıyorlar,hop diye kucaklarına düşüyor sanki...

Ama unutmamamız gereken bir şey var ki,hiç kimsenin hayatı kusursu değildir,sorunsuz değildir.Bizim sahip olupta farkında olmadığımız birçok nimete bir başkası sahip olamayabilir.Herkesin hayatında sorun vardır.
Bizim sorunumuzun farkı,çok ortada olması malesef,herkes tarafından görülebilen bir sorun olması...
Evlendikten 2 ay sonra ee bebek varmı diye soran bir toplumda,5 senedir çocuğun olmadığını saklamak ,yada bunu açıklamayaçalışmak çok zor,çok zor,çok zor..

Karşı tarafın işide zor aslında..Benim diğer kuzenim 2. bebeğine hamile..Ve hamile olduğunu öğrenince ağlamış.ben Nevine nasıl söylicem diye.hep benim hamilelik haberimden sonra olsun istiyormuş 2.bebeği...Onlarda tam olarak nasıl davranacaklarını bilmiyorlar işin açığı...ben onlarla sevinir onlarla üzülürüm.Onların çocukları benim yeğenim gibidir,canımıniçidir..
Hep hamileliklerinden bahsetseler olmuyor,hiç bahsetmeseler olmuyor...Bende artık soru sormaya çekinmeye başladım..ben istiyorumki her detayı anlatsınlar,onlarla beraber yaşıyım bu mutluluğu.Ama onlar üzüleceğimi düşünüp hamile değillermiş gibi davranıyorlar..
Sanırım bunu bir orta yolu yok...Elimizde iki ucu da kirli bir değnek var ve bu değneğinortası yok malesef...
Bizi bizden başkasının anlaması çok zor...

Bazen diyorum,benimde bir bebeğim olsaydı belki bende bebeği olmayanlara,olamayanlara aynı tepkileri verirdim,kim bilir...

evet çok zor bi imtihan bizimkisi...dediğiniz gibi yaşadığımız toplumda...uzun zamandır görüşmediğimiz bi yakınla görüşürüz ilk soru bebek yok mu? telde arkadaşımız arar daha ne duruyorsun bebek yok mu? olsa zaten ben bunu sana söylerim. konuşmak için konuşuyorlar...
rabbim hayırlısını hayırlı zamanda versin. tabi bu arada sabrınıda versin..
geçen gün düşündüm sanki bi bebeğim olursa dünyanın en mutlu insanı ben olacakmışım gibi geliyor. bebek varsa herşey tam yoksa herşey eksik... yanlış bi düşünce ama ne bileyim...atmıyorum içimdennnn

Evet bizler içi öyle malesef...

bebek hayatımızın merkezi haline geldi artık.oysaki birçok insan için sıradan bir olay.Evlenirsin ve çocuğun olur,bukadar yani...bebek yaptım(!) diye hava atmaları da cabası...
Biz yapamıyoz(!) napalım...

SİLAM ,,,,,güzel ifade etmişsin hepimizin ortak duygularını,,,,,malesef acımasızca laf edenler sadece çocuklar olmuyor 60 yaşındaki bir insanda acımasız bir şekilde konuşabiliyor,,,bazen haykıra haykıra ağlamak için koşa koşa evime geldiğimi biliyorum ben,,,,,,ne büyük acı değilmi?kalbim yerinden kopuyor sanki,,,,dışarda hamile birini gördüğümde gidip karnını sevesim geliyor (belki bulaşır umuduyla),,,,,
bu nasıl adalet diyorum sokaklara çocuklar bırakılıyor,,işkence görenler var,,,,ve bize bak çocuk için hu çekiyoruzsenağlama
üzülme,,,bizimde olur,,,önemli olan mücadeleyi bırakmamak,,güçlü olmak
bak bugün haberlerde gösterdiler '' 45 yaşındaki bir kadının 5.ci tüp bebek denemesinin sonucunda en bebeğini kucağına almış'',,,,,,,,YILMAK YOK:teselli:

Back
X