Ayrılık sonrası depresyon?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Bir kısır döngü içindeyim sanki. Bir ayrı bir barışık giden bir birlikteliği dün net bir şekilde artık bitsin dedim anlaştık vedalaştık. Ama niyeyse bitmemiş gibi hissediyorum. Başıma ağrılar girdi. Aramızda asla çözülemez problemler olmadı ama yorulduğumu hissediyorum. Son zamanlarda o Kadr çok ağladım üzüldüm ki kendime acımaya kızmaya başladım artık. Dışarıdan kendime bakıyorum yazık değil mi diyorum 26 yaşındasın gülmen eğlenmen gerekirken sen sürekli ağlak ağlak dolaşıyorsun diyorum. Neyse çok doluyum kimseye anlatamadım baş ağrısından ölüyorum. Derdimi paylaşacak kimsem de yok. Sizler bana akıl verin. Severek bitirdim ilişkiyi. O da beni seviyor biliyorum. Keşke diyorum kendinden nefret ettirecek br şey yapsaydı da soğusaydım. Böyle çok zormuş. Ama toksik ilişki dedikleri yere doğru gidiyorduk. Şimdi bundan sonra ne yapmalıyım. Depresyona girerim diye korkuyorum dünden beri içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor sadece ağlıyorum ve yatıyorum. Ama bu süreci atlatmalıyım biliyorum. Hala ararsa mesaj atarsa ne yapacağım onu düşünüyorum çünkü ona direnemiyprum sevgim ağır basıyor her seferinde. Ama olmaması gerektiğini de biliyorum. Bana akıl verin bu moddan en iyi nasıl çıkılır nasıl toparlanılır nasıl hayata geri dönülür. Artık üzülmek ağlamak istemiyorum

Ama sen bu modda olursan zor yani kendini zorls depresyona sokucaksin.Tamam zor evet ama bak ne güzel farkindasin herseyin.Bugun de ayrilik acini yasa ama bu moddan çik artik kendine gel.Bi ugras bul kendine ve kafani dagit

çok yeni, üzülmen normal. içinden gelmeyen bişeyi yapmaya zorlama kendini. insan her zaman eğlenip gülmek zorunda değil. ağlamak, üzülmek de son derece insani şeyler. eğer onları bastırır ve yaşamazsan belki başka türlü kendini gösterir o duygular. o yüzden yas dönemini yaşa bence. fazla üzerinde durma. tekrar başa dönme ihtimali varsa her yerden engelle, arayamasın mesaj da atamasın. gerekirse telefondan uzaklaş bir süre. içinden bişey yapmak gelmez en azından birkaç gün, rutinlerin nedir bilmiyorum çalışıyor musun ya da okuyor musun ama. gündelik şeylerle meşgul olmak iyi geliyor. bi hengame yarat kendine, koşturmaca içinde aklına bile gelmeyecek bir süre sonra. biraz bu hüzünlü süreci yaşa zaten zamanla hafifleyecek ve sen de normal hayat akışına geri döneceksin.

Benimde senin gibi bi ilişkim vardı, 3 sene içinde sürekli ayrilip geri baristik.
sonra evlendik, sonrada boşandık.
En azindan sen evlenmeden ayrilmissin yolun başında.
Barismamani tavsiye ederim ziraa böyle bi ilişki sonunda zaten bitmeye mahkum.
Ben sabirli dirençli olamadim sonunda evlenip ayrildim, cocuk yok ama pismanim.Bir şey yapmani tavsiye edemem sadece alışmak icin zamana ihtiyacin var, direncli olmalisin, zira sonradan evlenip ayrilmakta ayri konu

Herkesin hayatında böyle bir dönem olmuştur. Benim 1 ay boyunca yataktan çıkmadığım dahi olmuştu. Bundan korkmayın, depresyona girmek gayet doğal. Önemli olan o ruh durumundan çıkabilmek.

Çıkabilmek için öncelikle kabullenmek lazım. Ayrılığı ve sonrasında gelen mutsuzluğu. Acınızın üstünü örtmek yerine çekmeniz lazım. Bunlar doğal bir süreç unutmayın. Ancak her ne kadar doğal süreç olsa da bazen psikolojik yardım almak gerekebiliyor. Bunun kararını gidişata göre kendiniz karar vermeniz gerekiyor.

Ben bazı şeyleri insanın yaşayarak öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. (en küçük şeyde psikolojik destek almak yerine) Size balık verilmesi yerine balık tutmayı öğrenmeniz(bu durumdan nasıl çıkacağınızı deneyimleyerek öğrenmeniz) gerektiğini düşünüyorum. Kabullen, acı çek ve yeter bu kadar acı diyip ayaklarını dibe vurarak yukarı zıpla.

Haa şunuda ekleyim.

Sen şimdi ondan bi özür mesajı, bi telefon, ufakda olsa bi umut ışığı bekliyosundur, tekrar birlikte (azda olsa) yaşadığınız o mutlu günlere dönmeniz için.
Için o kadar acıyordurki, tek istedigin tekrar barışmak şuan.

Her ne kadar içinden onun haksiz oldugunu bilsen bile şu anda tek dileginin onunla barismak oldugunu dusunuyorum.

Yani burda sana ne kadar anlatırsak anlatalım, bizi dinleyeceğini sanmıyorum.
Zira bende öyleydim.

Ilk özür mesajında yada aramasında (tabii mesela telefon bayağı bi çaldıktan sonra iyice süründürüp) yelkenleri suya indireceksin.

Yani biz ne dersek diyelim bizi dinleyeceğini saniyorum.
Zira bende ayrildiktan sonra dirençsiz olup kimseyi dinlemeyip tekrar barismistim.
(Tabii herkesin karakteri aynı değil ama büyük ihtimal ben senin icin böyle düşünüyorum.)

Sonrasında kısa bi huzurdan sonra tekrar aynı sorunlar baş gösterdi tabii.
Bunlarıda biliyordum ama canı yanan birisi nasıl bir an önce canının yanmasının dinmesini isterse, bende o şekilde ileriyi umursamadan, o an sadece canımın yanmasının dinmesini istiyordum, onun icin dirençsiz olup herkese kulak tikayip her seferinde tekrar barisiyordum.

Tabii bu tamamen benim düşüncem ve aynı yollardan geçtigim için, kendi tecrübelerime dayanarak bunu söylüyorum.

Ama bak yapma bunu çok pişman olursun.
Allah sana işaretler gösteriyor ama sen görmek istemiyorsun, çünkü işine gelmiyor.
Aşk acısı zor ama kestirip atarsan senin için daha hayirli olur.
Allah yardımcın olsun.

Ayrıldıktan ne kadar süre sonra geri döndü ve tekrar ayrıldınız özel değilse? Son ayrılıktan ne kadar süre sonra toparlandınız merak ettim..

Ayrıldıktan ne kadar süre sonra geri döndü ve tekrar ayrıldınız özel değilse? Son ayrılıktan ne kadar süre sonra toparlandınız merak ettim..
Ben zaten sonunda onunla evlendim ve boşandım tabiiki.
1 buçuk sene oldu evlilik sonrası ayrılalı yani artık kesin bitti.

Siz hangi dönemimdeki ayrılmamdan bahsediyorsunuz?
Evlilik öncesimi, evlendikten sonraki ayrılık süreçindenmi?

Ben o kişiyle evlendiğinizi tahmin edememiştim evlenmeden önce tekrardan ayrıldınız sanmıştım, o süreci sormuştum. Ben de ayrılığın bu sancılı süreci ne kadar devam eder diye düşünüyorum benzer bir donemdeyim ben de..(gerçi bu çok öznel bir şey ama yine de sormak istedim)
Şuan mutlusunuzdur umarım..

Tesekkurler.
İlişkim yok, ailemin evindeyim tekrardan.
Şuan mutluyum desem yalan olur ama huzurluyum en azindan çok şükür.
Yukarıda başka yorumumda yazmıştım evlenip boşandığımı sonunda o kişiyle gormemissiniz demekki.

Evlenmeden önce sevgililik ve nişanlılık döneminde sürekli ayrılıp barıştık.

Evlenmeden önce ayrildigimizda, en az 3 gün en fazla 20 gün sonra beni aramisti.
1 ay sonra tekrar ayrilmistik, böyle bi kısır döngüydü.
Önemli olan bu dönemde dirençli olmak, bi şekilde o sayfayı kapatabilmek.
Mesela normalde ben güçlü bi insanım kolay kolay yıkılmam ama sadece aşk acısı yerle bir etmeye yetiyordu beni, bi ona direnç gösteremiyordum.
Içimden sevdigim hiç bir şeyi yapmak gelmiyordu, onun için tek ihtiyaç sadece zaman.
Ama artık ben zaman geçtikçe eskisi gibi olmadigimi fark ettim bu konuda.
Eskisinden güçlü hissediyorum kendimi artık.
Tecrübeler insanı değiştiriyor sanırım.

Sizin sadece zamana ihtiyaciniz var.
Sizde insallah kısa sürede atlatıp mutlu olursunuz

Depresyondayim unutuldum aldatıldım. Sevgilimden ayrıldım çok yanlızım

Teşekkür ederim, sakıncası yoksa özelden yazabilir miyim size?

psikologa gitmek, ve/veya antidepresan (en azindan benim durumumda ise yaramisti) acinizi azaltabilir. alkolden ve uyku ilaclarindan uzak durun.

E bir dur bacım daha bir gün olmus olmamış. Benim tırnağım kırılsa 3-4 gün acısı sürüyor bende relaks biraz. Daha erken aşk acısı çekilmesi gerek zaten ki tamamiyle bitsin başlamasın

İki iyi insan da olsanız bazen olmaz başka hayatlarda daha mutlu olabilirsiniz. Ayrılık sonrası böyle hissetmek de çok normal aksi olsaydı zaten sağlıksız olurdu. Acınızı yaşayın ama sizi esir almasına da müsaade etmeyin şu an çok yeni zaman lazım kabuk bağlaması için. Umarım bundan sonrası sizin için çok mutlu ve huzurlu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…