Ayrılık sonrası iç dökme

Doğrusunu bildiğimi söylediğimde, şimdi kafana bir şey takılmasın, reglsin zaten durduk yere sorun olmasın diye söylemedim vs diyor.
Gaslighting 101.
İnsan değer gördüğü, doyduğunu hissettiği bir ilişkiyi bitirdiği zaman geride bu ilişkinin bir yankısı kalıyor. Ama adı üstünde, yankı ve elbette ki geçecek.

Yani genel olarak düzgün ve aşırı kibardı. Herkese karşı nahif biridir.
Ama dediğinizi anladım katılıyorum. Ben de bir plazada çalışıyorum o kadar rezil durumlar görüyorum ki. Evli bekar sevgilisi olan fark etmiyor, nasılsa iş yerinden çıkamaz o muhabbet diye flört, ilgi ihtiyaçlarını birbirlerinden karşılıyorlar.
Elbette çok düzgün insanlar da var, ama geneli böyle maalesef.
Gevşeğin tekiydi ya özetle. Maalesef hala sevgim bitmedi, zaman tek çare sanırım.

Gaslighting 101.
İnsan değer gördüğü, doyduğunu hissettiği bir ilişkiyi bitirdiği zaman geride bu ilişkinin bir yankısı kalıyor. Ama adı üstünde, yankı ve elbette ki geçecek.
O kadar doğru bir yorum ki. Lovebombingin de dibini sıyırdık gaslightingin de resmen. Ben cıvıl cıvıl bir insandım. Tekrar o halime dönebildiğim gün kına yakıcam bi tarafıma. Şuan daha iyiyim ama özlem, sevgi, öfke hala ara ara yokluyor.
Yankı güzel bir benzetme, yokluğunun yansıması sürüyor hala. Geçecek

Sizden de çok nahif bir enerji yayılıyor. Belki sosyal ortamlarda o kişiyi kendi kişisel kalıplarınıza, kılıflarına koydunuz ve başka bir kişi şablonu da girince şu an,ihanete uğramış hissediyor olabilir misiniz peki? Karşıdaki kişi de bu ağır yargıyı alıp ne var ne yaptık aldattım mı seni kötülük mü yaptım diye savunmaya geçmiş olabilir mi?
Kendinize ve o kişiye biraz zaman tanıyın bence belki o da sizi anlamaya çalışıyordur. Buradan sizin de o kişinin de içinde kalacak bir ilişki izlenimi alıyorum malesef.

Kesinlikle, net olarak yazık oldu diyebilirim. Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için.
Evet olabilir elbette, ihanete uğramış, yarı yolda bırakılmış, kandırılmış da hissediyorum. Bir tane çocukluk arkadaşı doğum günü hediyesi olarak vibratör isteyecek kadar rahattı ve o da buna gülüyordu. Kocası muamelesi yapıp ev işlerini, tamir işlerini beraber gittiğimizde emir vererek eski sevgilime yaptırmaya çalışıyordu. Bu gibi gibi sınır ihlalleri beni gittikçe daha da sert hale getirdi. O yüzden evet o da "sanki aldattım, senin güven sorunların var" a getirmiş olabilir. Ve beni kendisini ağır bir şekilde yargılamakla suçladı muhtemelen.
Pek çok sınırsızlıktan sonra ben de çok huzurla her şeyi kabul etmedim haliyle, sorun çıkaran taraf oldum.
Yukarda bahsettiğim kadının daha çok olayı var böyle, ayrıldığımızın ertesi günü kadının ilk işi beni instagramdan çıkarmak oldu.
Benim en yakın arkadaşım ise eski sevgilimi aradı, yardımcı olabileceği, çözüm noktasında destek olabileceği bir şey olup olmadığını sormuş. Buradan bile belli fark.

İlerde sinir hastası olmamanız için bu ilişkinin bitmesi o kadar hayırlı olmuş ki .
Tamam çok güzel duygular yaşatmış size, göklere çıkarmış, pamuklara sarmış, hangimizi sarmadılar ki ? Ama arka odalarda gizli gizli de ağzımıza s*çtılar. Nerde böyle "kusursuz" görünen erkek varsa altında hep bi pislik çıkıyor.

İnsanın ilişkide en çok ihtiyaç duyduğu duygu güvendir. Bakın, sevgi değil, güven..
Güvende hissetmediğimiz bir ilişkide kendimize yabancılaşırız, sinir sistemimiz mahvolur, aman aman..

Kafan rahat olacak arkadaşım. O telefon her çaldığında gerilmeyeceksin.
Hep tetikte hep gergin yaşamayacaksın.
Ayrılık acısı zor ama ben çok severim, çok dönüştürür insanı.
Kaldı ki şu güçlü duruşunuzu da kutlayın bence.
İnsanın duygularına karşın kendini seçmesi muhteşem bi şey değil mi ?

Sabah kahvemi icerken gozlerimi doldurdunuz valla. Cok tesekkur ederim oyle guzel ozetlemissiniz ki. Her cumlenize katiliyorum. Bu bosluk hissinden, haksizliga ugradim dusuncesinden de ciktigimda her sey cok daha guzel olacak biliyorum.
Kesinlikle guven her sey iliskide. Bu da boyle bir donemdi diyip huzurla onu dusunmeden gecirecegim ilk gunun heyecani kalbime dustu bile.
Yeniden sevecegim, sevilecegim. Hayat her seyiyle guzel, bazi anlar hic bitmeyecek zannetsek de o anin icindeyken, her sey geciyor, iyilesiyor.
Cok tesekkur ederim yorumunuz icin, kalbime dokundunuz

En sevmediğim erkek tipi, herkese boncuk dağıtan.
Kim ne derse desin böyle fingirdek erkekleri direkt kadın gibi görüyorum artık ben, arzu duyamıyorum.
Benim erkek tanımım: ağır, sınırları olan, değil fingirdemek, kendisine sulanana bile mesafe koyabilecek yetişkin iradesine sahip. Ama tüm bunları aseksüel olduğu için değil kaliteli olduğu için yapan, hünerlerini önüne gelene açık büfe sunmak yerine hayatındaki kadına gösteren…
Senin ex yavşakta hiçbiri yok bunların, orta malı, el iyisi dürzü.
Ohh iyi bağlamışın tenekeyi gtüne.

Burada tercih edilmedim cümlesine katılmıyorum.
Siz flörtöz ilgi bağımlısı birini tercih etmemişsiniz.
Çünkü siz ses etmeseniz bu ilişki yıllarca sürerdi muhtemelen hatta evliliğe de giderdi.
Ama sizi ne kadar tatmin ederdi ne kadar saygın hissederdiniz veya güvende hissederdiniz orası muamma elbette.
Muhtemelen ilk aylarda da yaşadınız bu durumu ama kendiniz diyorsunuz ses etmedim vs diye.
Belki en başından sınır çizmek gerekiyor böyle tiplere bu tipler konya ovası genişliğinde olurlar genelde.
Kendileri gibi biri çıkmadıkça da karşı tarafı ne kadar rahatsız ettiklerini anlamazlar.
Ben sizin birkaç ay sonra eski halinize döneceğinizi düşünüyorum.
Naif ve güzel enerjiniz buradan cümlelerinizden bile hissediliyor.
Sosyal destek almayı ihmal etmeyin.
Birde yapabiliyorsanız çok sevdiğiniz bi arkadaşınızla birkaç günlüğüne tatile çıkın derim.

Guzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Yakin cevremde de arkadaslarim benzer seyler soylediler, sinirlari ilk durum yasandiginda net cizmek konusu ozellikle. Her iliski bir seyler ogretiyor, artik ogrenesim de yok gerci ama bana kattigi en net sey sanirim bu oldu. Rahatsiz oluyorsam oluyorum, bu kadar basit aslinda..

Ay geçmiş olsun. Bu adamla beraber olmak için Konya ovasından geniş olmanız lazım. Dehşet içerisinde okudum. Kadın erkek arkadaşlığı elbet olabilir ama bu laçkalıgın son noktası. Aldatılmış gibisiniz zaten. Ya çok sevmeyip bağlanmayıp keyfinize bakacaksınız ya da direkt ayrılık. Doğru olan ayrılık

Zor olmuş
İliskiler baslarken böyle güzel ilgili bir insan buldugumuz icin guzel mutlu zamanlar gecirdigimiz icin bazen göremediklerimiz oluyor veya gözden kaçanlar...
Bir erkegin bu kadar fazla kadin arkadasi olmasini pek dogru bulmuyorum sizinle konusmasi olan kadın ise sadece yaralamaya calismiş beyfendi elinde her zaman arkadas anlaminda yedekleme yapan biri mi bilmiyorum yanlış anlamazsaniz .. kırmakta istemem bu bakimda güven olmayan iliskiler bitmeye mahkum. Beyfendinin aciklamalari da bana mantıklı gelmedi ayrica bu savunulacak bir sey degil sizinde böyle yakin ilgisin olan erkek arkadaşlariniz olsaydi sizinle olmak ister miydi ?

Sizin için zor olmuş ama böyle bir erkekle ömür geçmez diye düşünüyorum. Bu tarz kişileri ben de tanıdım kötü tecrübeler tabi en göğe çıkarıp ordan bırakıp giderler. Rabbim bizi özü sözü bir insanlarla karşılaştırsın

Benim de çevremde böyle bir tip vardı kız arkadaşı rahatsız olurdu bu tip davranışlarından ve üniversiteden beri bir küs barışık ilişkileri vardı. Hatta biz de birkaç kere evlenilecek bir adam olmadığından bahsetmiştik ama vazgeçmedi kız 10 yıl boyunca. Son pat diye ayrıldılar, kız çok bocaladı erkek olan ise hemen sevgili yaptı. Değmiyor yani gördüğünüz üzere.

Kendini yalnız ve üzgün hissetmen çok normal çünkü bu tip insanlar sanki gerçekten seviyorlarmış herşeyden önce tutuyorlarmış gibi sizi ilgiye alakaya boğarlar . Çünkü yapmamaları için bi sebep yok. Onun için geçicisin ve ne kadar iyi giderse o kadar işine gelir.gGeçici gördüğü biriyle sürekli tartışacağı olumsuzlukların içinde zaten devam etmek istemez değil mi ? Etrafındakileride zaten temizlememesinin sebebi bu . Sen zaten onun hayatında devamlı olmayacağından dolayı gidici biri için etrafındakileride hok etmeyi düşünmemiş .Emin ol böylesi daha hayırlı senin için . İnsan ilişki içinde farketmiyo ama dışardan bi göz olarak yazdıklarından ben bunları çıkarıyorum. İyi ki daha fazla kendini onunla görüşerek aşağılamamışsın …

Allah kurtarmış. Siz rahatsız olduğunuz halde sınır çizmeyen, arkadaşının (!) “biz birbirimiz için sevgililerimizden ayrıldık” demesine bile izin veren adamla daha fazla vakit kaybetmemeniz iyi olmuş. İlişkiniz devam etse her telefon çalışında yüreğiniz hoplayacak, kafanıza takılacak, bu strese ne gerek var? Zaten bu kadar kadına vakit ve enerji harcayan adam büyük ihtimal aldatır da ama aldatmasa bile sürekli flört ediyordur. Pek bir şey kaybetmemişsiniz. Bir an önce whatsapptan da engelleyin, zamanla ben nasıl katlanmışım noktasına gelirsiniz.

O hep arayış halinde olan biri ve birine bağlı kalmayan biri yani bu sizinle ilgili değil bunadam bu yaşına kadar böyle gelmiş böyle gider. Arı gibi çiçekten çiçeğe gezer o

Kendini sev, sen kendini sevince diğerlerinin önemi kalmıyor. Zaman herşryin ilacı yasınız bitince oh bee iyi ki de bitti diyeceksiniz. Sürekli bi soru işaretleri, içinize kurt düşmesiyle yaşamaktansa bence böyle daha iyi en azından kafanız rahat

söyleyecek çok şey var ama size bir kitap tavsiye etmek istedim. eğer hiç okumadıysanız, rachel heller - "bağlanma". bu kitabı okurken malum kişinin size "aslında" yaptıklarını muhtemelen daha net göreceksiniz ve bu manipülasyonları o kadar ustaca yapıyorlar ki fark edememek sizin suçunuz değil. böyle tiplerin ne kadar klişe olduğunu görmek belki her şeyi gözünüzde daha basitleştirir ve gelecekteki olası ilişkilerinizde size rehber olabilir diye düşünüyorum. size uyar uymaz bilemem ama eğer evliliğe giden, ciddi ve "düzgün" bir ilişki istiyorsanız biraz "görücü usulü" kafasıyla daha en baştan red flagleri karşı tarafa bildirmek iyi olabiliyor. sonra vay efendim ben duymadım, bilmiyorum olmuyor. duygusal ilişkilerde kervan yolda düzülmüyor bence, insanlar nasılsa öyledir. kimsenin değişmesi kolay değil. sizinle kurduğu ilişki, size karşı maddi/manevi/cinsel anlamda rahatlığı aslında bütün hayatını ortaya seriyor. bu rahatlığın ve esnekliğin sadece size özel olduğuna inanmak isteyip kendinizi kollarına bırakıyorsunuz ve maalesef bu tür ilişkiler sizi manevi olarak yıpratıyor ve sizden çalıyor. iyileşeceğinize inanıyorum. umarım gönlünüzce biriyle tanışır çok mutlu olursunuz o kişi de layığını bulsun.

Böyle birini tanıdım zamanında , tüm ayrıldığı kadınları etrafında tutar hepsini de destek oluyorum ayağına kullanırdı. Kiminin parasını , kiminin işini vs... tüm işlerini o kadınlara gördürürdü. Herkeste birbirini tanırdı, şöyle eskiyiz , böyle severiz birbirimizi : ) en pis erkek türü bu, psikolojik bir açıklaması inan ki yok dümdüz ahlaksız, yol vermekle en iyisini yapmışsın. Daha çok yeni kendine zaman ver ama ne olur dönmesine izin verme ciddi söylüyorum eşi benzeri olmayan ahlaksızlıkta modeller bunlar

Arkadaslar selamlar konu biraz hortlamis :) Cok cok tesekkur ederim kiymetli yorumlariniza, tum yorumlarda hak verecegim bir taraf buldum.
Sevilmek, ozellikle kadinlar tarafindan onaya cok ihtiyaci olan biriydi gercekten
Bunu daha once bir tartismamizda da acikca ona soylemistim. Sevilmek istemenin neresi kotu, hayatimin merkezinde sen varsin gece gunduz sadece senin yaninda olmak istiyorum, beni boyle neden oldugum gibi kabul etmiyorsunlara gelmisti konu
4 ocakta ayrildik, 5 ocakta esyalarini almaya geldi o zamandan beri zaten sifir iletisim.
Ben de daha iyiyim, ilk gunler anlamlandirma cabam ister istemez cok yogundu. Bir hafta oncesine kadar kuracagimiz isin ofisine, yasayacagimiz eve bakmaya randevu ayarliyorduk. Cok ani olunca cok canim yandi ve sok etkisi de yaratti acikcasi
Her sey yalan miydi vs sorgulamalari.
Cok sukur arkadaslarim cok destek oldu, terapi de iyi geliyor kendime karsi ofke olusturmadan geciriyorum sureci.
Sosyallesmelere, her sey iyi olacak, benim ilmek ilmek insa ettigim guzel bir hayatim var dusuncelerime geri donmeye basladim
Sizlere cok tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin.
Iyi var birbirini destekleyen guzel enerjili kadinlar, iyi ki yorumladiniz
1 ay oncesinde neler hissediyordum suan neredeyim diye bir gulumsedim.
Cok cok daha iyi olacak, simdiden guzel asama katetmisim aslinda

`