Ayrılık sonrası yapılacaklar

hopeless__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
159
1
26
İstanbul
Arkadaşlar bir sitede bir arkadaş yabancı bir yazarın yazdığı bir kitaptan çeviri yapmış yazar bu kitapta ayrılık sonrası neler yapacağımıza değinmiş mesela erkek arkadaşımız bizi bıraktı ya neler yapacağımızı anlatmış yani ilgilenen arkadaşlar olursa o siteden buraya kopyalayabilirim kısım kısım gerçekten okunmaya değer şeyler... arkadaş oradakilere gerçekten çok yardımcı olmuş çoğu uygulamış ve o sitede artık konu kilitlenmiş silinmesi de an meselesidir heralde kaçırmamızı istemem. Terk edilmiş ayrılmış arkadaşlarımız varsa ve isterlerse buraya yazsınlar burada da paylaşılsın yorumlarınızı bekliyorum

neyse okumalardan anlaşıldığı üzere istiyorsunuz o zaman dediğim gibi o siteden arkadaşın yazdıklarını kopyalamaya başlıyorum umarım bizim sitemizde de arkadaşlarımıza yardımcı olur yazarın kitabından arkadaşın o çevirileri şahsen benim işime yarıyor inanın sizi terk eden sevgiliniz deli gibi aramaya başlayacak ;)

öncelikle bu bir çıktıymış arkadaşlar o sitedeki reyhan isimli arkadaş sağ olsun çevirisini yapmış yardımcı olabilmek adına bunu yaşayanlara ve arkadaşı kitabın çıktısını vermiş o yüzden yazarı falan kendisi de bilmiyormuş okudum yazdıklarını reyhan hanımın umarım bir yerlerde güzel bir hayat yaşıyordur kendisi yardımlarından sonra insanlara ne diyelim kim ingilizce bir kitabı çevirip paylaşır ki anca aşk acısı çeken biri... evet şimdi yazarın kitabında yazdıklarını reyhan adlı hanımın çevirisiyle atıyorum devamını isterseniz söyleyin lütfen devamı gelecektir. İşinize yaradı mı hepsini paylaşın arkadaşlar (benim gerçekten yaradı umarım sizin de yarar)

Yazar kitabinda ne nedenle ayrıldığınızın önemi yok diyor.Veya ne zaman ayrıldığınızın da önemi yok diyor.

Erkek arkadaşınız sizi terk etti ve siz;

İştahtan kesildiniz.
Hiç durmadan ya telefonunuzu ya da e-mailinizi kontrol ediyorsunuz.
Hiçbir şeye konsantre olamıyorsunuz.
Depresif bir sekilde dolaşıyorsunuz.
Devamlı onu düşünüp acaba napıyor, birini mi buldu diyorsunuz..

Ve bunlarin sonucu olarak da bu asagidaki hatalari mi yapiyorsunuz? :

1.Ya tamamen bitti ise deyip devamli korku icindesiniz.

2.Erkek arkadasiniza her zamankinden de iyi davranıp ona devamli ne kadar sevdiginizi soyluyorsunuz.

3.Ona ayriliginizin sizin hataniz olmadigina inandirmaya calisiyorsunuz .

4.Hic durmadan ariyorsunuz( email,telefon,sms vs..)

5.Arkadaslari, kardesleri veya akrabalari vs ile temasa geciyorsunuz.
En kotusu ise, ona size donmesi icin yalvariyorsunuz.

Erkek arkadasiniz veya sevgiliniz sizi terk ettiginde yapacaginiz en buyuk hata onun sizin uzuldugunuzu gormesi ve sizin onsuz yasayamayacaginiz mesajini vermenizdir.Bu davranislarinizla verdiginiz mesaj: “benim hic gururum yok, kendime guvenim de yok, ben bir zavalliyim, ben tek basima sensiz bir hicim ve bana istedigin gibi davranabilirsin" demektir.

Siz olsaniz boyle birine saygi duyar misiniz? Tabiki Hayir.

O halde Onun sizi reddettigi gibi ayni sekilde sizde onnu reddedin.

Ona ben de seni istemiyorum seklinde davranin.( gidin yuzune soylemeyin tabiki, davranislariniz boyle gostersin)
Bu demek degil ki erkek arkadasinizi veya sevgilinizi hatta eski esinizi istemiyorsunuz ve onu birakiyorsunuz.
Tavsiyem ( yazarin ) en az 3 veya 4 hafta kesinlikle ve kesinlikle iletisime gecmeyin.Telefon, email,sms, ne yapiyorsaniz , hepsini kesin)
Rica etmek, yalvarmak, gel bir daha deneyelim demek, mantikli fikirler sunmak erkeklerin bir kulagindan girip oburunden cikar.

Mantik yolu ile veya seni cok seviyorum demekle o kisiyi geri getiremezsiniz.
Cunku seven sizsiniz.Ve onun icin bunun hicbir onemi yoktur.Sevgiliniz sizden ayrilmayi kafasina koymustur.Ve sevdiginizi soylerek bunun degisimini saglayamazsiniz.

Ve siz aradikca ,yalvardikca aslinda erkek arkadasinizi tamamen kendinizden uzaklastiriyorsunuz.
Unutmayin kacan kovalanir ama sonuna kadar kacilmaz.Bir yerde durup ikinci plana gecis yapmaniz gerekir.
Oncelikle dedigimiz gibi sizi terk eden sevgilinizle en az 3-4 hafta kontaga gecmeyin.
Hic endiselenmeyin, birisini bulsa bile uzun surmeyecektir.Ayriliklardan sonra bulunan kisilerle
iliski devami % 2 dir.Yani kazanc sizden yanadir.% 98 yeni iliskisi biter.Bu yuzden endiselenmeyin.

Bu 3-4 haftalik zaman icinde ise kendinizle mesgul olun.Yapmak istediklerinizi yapin.
Bu belki bir hobi,belki sacinizin rengini veya modelini degistirmek, belki eski arkadaslarla bir araya gelme veya uzun zamandir yapmak istediginiz diet veya uzun suredir yapamadiginiz diger sehirdeki akraba ziyareti vs vs..

Ama mutlaka ve mutlaka kendi uzerinizde yogunlasin.Evet, kolay olamayacak sizin icin tum bunlari yapmak, o kisiyi hic aramamak...Ama ise yarayacagini goreceksiniz.
Sadece bu sure icinde sabir.

Siz ondan uzakta durdukca o sizi ozleyecektir.Simdi top sizin elinize gececek.En az endiselenen iliski icin aslinda en cok kontrolu elinde tutandir.

Cunku onun istedigi sizin aglamaniz, yalvarmaniz..Bunlara belkide cok alisik.Oysa siz farkli bir mesaj veriyorsunuz simdi.Benim sana ihtiyacim yok.Bitmesinden de hic etkilenmedim.

Bu kez panik sirasi onda olacak.hatta simdi o belkide baska birini buldugunuzu , ne kadar da cabuk onu unuttugunuzu dusunecek ve narin egosu incinecektir.Ve o gelecek size ve af dileyecektir.
Bu tur ayriliklarda ilk yol eger size sevgiliniz ''buraya kadar!!'' dedi ise KABUL edin. Hatta cok kisa bir mektup yazin.Bu mektupta ayriligi kabul ettiginizi yazin.

Devami var arkadaslar ( tabi eğer isterseniz devamını söylemeniz yeterli) .Nasil bir mektup yazilacak.

Sonrasinda ise, bu devreyi bekleyip o kisi ile kontaga gecmek ....

Son düzenleme:
mektup kisa olacak.
kisinin adi ahmet diyelim.( sevgili ahmet vs yazmiyorsunuz)

Ahmet,
Ayrilma kararin cok yerinde.Haklisin ve ben seninle ayni fikirdeyim.
( Iki cumle ile eger gercekten ama gercekten kiracak bir sey yapmissaniz ornegin : ozur dilerim o gun seni kirdigim icin..
Son gunlerde cok ilginc olaylar oldu.Sana birgun neler oldugunu soylemek isterim.
Neyse, hersey icin tesekkur ederim,umarim ileride arkadas oluruz.

Sanirim su an icin ikimizinde ayri kalmaya ihtiyaci var.

Ayse

El yazisi ile yazilan mektubun daha hatirlatici oldugunu soyluyor yazar.cunku mektubu okuyacak bir yere birakacak odasinda veya salonda gecerken gozu takilacak.
ama baska sansiniz yoksa tabiiki email.
lutfen bir den fazla email atmayin.
kisaca mektupta
ilk satir ayriligi kabul ettiginizi yazacaksiniz.ve HAklisin diye ilave edin.( adam oturup neden hakliyim ben diye dusunecek )

ikinci satir, eger gercekten kiracak bir sey yaptiniz ise ozur dileyin ama kesinlikle ayrintiya girmeden.
ucuncu satir da evet ben hataliyim.( baska bir sey yazma)
4.cu satirda hayatimda bir degisiklik oldu sana soylemek isterim birgun.. ( ne oldugunu soylemiceksiniz ama soylemek istediginizi yazacaksiniz)
son satir tsk edin hersey icin.ve ilerde arkadas olabiliriz deyin ikinizinde ayri kalmaya ihtiyaci oldugunu yazin ve bitirin.
sevgiler falana yazmayin.sadece adiniz..

devamı gelecektir ilgilenen arkadaşlar yazsın lütfen

Iliskiler 2 kategoride toplanir;
Kontrol edenler ve kontrol altina alinanlar ( kurbanlar)

Kontrol altina alinanlar

O'nu cok istiyorsunuz (umitsiz bir vakasiniz)

↓

O'nu geri dondurmek icin elinizden geleni yapiyorsunuz

↓
Ego sunu sisiriyorsunuz.

Havalara giriyor ve ulasilmazi oynamaya basliyor.

Siz gucunuzu kaybediyorsunuz.

Daha cok ugrasiyorsunuz O'nu kazanmak icin.

O ise kaciyor sizden..

Kontrol edenler :
O' nu istemiyor gibi davraniyorsunuz.

Merakini cekiyorsunuz. ( ne oldu diyor?)

Anlamaya calisiyor.

Siz ulasilmazi oynamaya basliyorsunuz. ( top sizin elinize geciyor)

Guc size geciyor.

Ve sizi isteyen O oluyor.

Bu yuzden eger kontrolu elinize almak istiyorsaniz ;

1.ayrildiginizi kabul edin ve neler yapabilirsiniz bunun ustunde dusunun.
2.Cok zor bile gelse plani uygulayin.Vazgecmek Yok!
3.Zor olabilir ama imkansiz degil.
4.Asla erkek arkadasiniza(kız arkadaşınıza) ,esinize vs, fikir danismayin.
5.Guclu olun, zavalli gorunumden cikin.
6.Eski erkek arkadasinizi(kız arkadaşınızı) veya esinizi degistiremezsiniz.Kendinizi degistirin.
7.Farzedelimki ex 'iniz birisini buldu.Bunun sizi etkilemesine izin vermeyin.
8.Kendinizi emniyette hissetmeniz icin ex 'inize bel baglamayin.( unutmayin siz onunla bu dunyaya gelmediniz.onsuzda yasarsiniz)
9.Ex'inizi opsiyon olarak gorun ,hayatinizdaki number one olarak degil.
10.Ex'inizi geri dondurmek icin o'nu memnun etmeye asla calismayin.( ornegin, hediye almak, cok nazik davranmak, seni seviyorum demek, onu cok dusundugunuzu gostermek gibi)

devamı gelecek
--------------------
Not: Aramama kuralini bozarsaniz yeniden ayni seye baslayacaksiniz.Ayni noktaya donmemek icin aramama kuralini bozmayiniz.

Kısacası kaçan kovalanıyor olayın özü budur ;)

evet canım ama olay sadece bundan ibaret de değil tabiki hayatına devam ediyormuş izlenimi vermen şart yani yazarın taktikleri de bunun için gerekli zaten tam olarak uyulduğunda sonuç veriyor karşıdaki kişiyi kaybetme korkusu sarıyor iyice ve ne yapacağını şaşırıyor :)

Erkek(kiz)arkadasinizi veya esinizi dondurmenin yollarini soyle ozetleyebiliriz.
1.Kesinlikle pesine dusmeyin.

Sizden ayrilmasinin sebebi ne olursa olsun.Kisinin zaman ihtiyaci oldugu icin gider cogunlukla, kafasini toplamak istemesidir.Sizi hayatindan tamamen cikarmak amacli gitmez.
Kendi yasadigi sorunlara, ic dunyasina yonelmek icin zamana ihtiyaci oldugu icin gider.
Bu yuzden birakin ve o zamani o na verin.
Lutfen bana inanin.( yazar) O' nu sizin ayriligi kabul etmeniz ve hayatiniza onsuz devam etmek istemeniz kadar hic bir sey O'nu rahatsiz etmez.

2.Hayatiniza yon vermis yolunuza gidiyormussunuz izlenimi verin.

Bu dogru olmasa bile o izlenimi verin.Unutmayin, sizi terk etti ama sizdem hala beklentileri var.( siz pesinden aglayacaksiniz, hala onu bekliyor olacaksiniz)

Ve bu beklentilerine cevap vermemek onu geri kazanmak icin en iyi yoldur.Sizden gelen ilginin bitmesine tahammul etmesi zordur.

3.Aramama kurali ile ex 'inize onunla ilgilenmediginizi gosterin.

Panik ! Sizi elden kacirabilir duygusu yasar.Insanlar ele geciremecegi seylerin pesinde kosarlar..

4.Ex 'inizi degil kendinizi ikna edin.

Asla ve asla ex inizi bir seye ikna edemezsiniz.Bunu yapmaya calistikca o'nu kendinize yaklastiracaginiza kendinizden uzaklastirisiniz.

Sizin DEGISTIGINIZ dakikada ex 'inizde DEGISecektir!
Ex inizi degil kendinizi gelistirin.

5.Cekimi iten iki sey vardir bunlara dur deyin.

BUnlar, muhtac ve umutsuz tavirlaridir.

6.Kendinize guveninizi gelistirin.

Iliskilerde en az duygusal olan iliskiyi elinde tutandir.
7. O'nu asla hayatinizda number yapmayin ve oyle yaptiginizi o'na hissettirmeyin.

8.Hak etmedikleri hic bir davranista bulunmayin.

9.Saygi gostermeyene, saygi gosterilmez.Unutmayin..

9.Tekrarlayin " O'na ihtiyacim yok. Ben gucluyum ".

10.Opsiyonlarinizi acik birakin.

Sadece o nun size donmesi planiniz olmamali. ayni zamanda sosyallesin.eve kapanmayin.

11. Ex 'inizi istediginizi ama o na ihtiyaciniz olmadigini bilin!

Insanoglu olarak hayatta nelerle karsilasiyoruz ve nelerin ustesinden geliyoruz. ex'inizi mi unutamayacaksiniz??

12.Ex iniz sizinle tekrardan ilgilendiginde yelkenleri indirmeyin.O' na degisik bir siz verin.

13.Ya siz tum bunlari kontrol edeceksiniz yada tum bunlar sizi. Secim sizin...
Evde oturup ex inizin sizi aramasini beklemek size sadece negatif enerji getirir.silkelenin.

14.Mutlu gozukun ama kimseye neden oldugunu soylemeyin.
ozellikle arkadaslari veya akrabalari ile temas icinde iseniz.sanki yeni bir hayat kurmussunuz gibi davranin.

15.Ex inizle arkadas olmayi asla kabul etmeyin.
Size arkadas kalalim diyebilir.kabul etmeyin.sizi elinde tutup daha iyisi gelene kadarda bekliyor olabilir.ikinci opsiyon olmayin ex inizin hayatinda.

16.Unutmayin ex inizin size donme zorunlulugu yok.herkes ozgurdur.
17.Duygulariniza yenilmeyin.mantiginizla dengeleyin.
Zor olsada plani uygulayin.
--------------------
bunlar on bilgilerin bir bolumu arkadaslar daha devami var

Etrafiniza bakacak olursaniz ciftlerin ayrildiklarini goruruz.Herkes kendine gore sever bildiginiz gibi.
Birbirini cok seven cifler bile gun gelir ayrilirlar.
Erkekler ve bayanlar iliskiyi farkli nedenlerle bitirirler.
Eger sevgiliniz sizi terk etti ise soyledikleri bazi sozler soyledir “ biraz zamana ihtiyacim var, iyi gecinemiyoruz, sen benden daha iyisine layiksin vs vs..

Erkekler neden iliskiyi bitirir?

Erkekler aslinda duygularinizi incitmek istemezler.Veya belkide sizin tepkinizi bilmek istemezler, size gercegi soylediklerinde.
Bazilari ise heyacan aradiklari icin giderler.

Bazi erkekler ise neden iliskiden ciktiklarini bile bilmezler.
Neden ne olursa olsun.Erkekler iliskiyi , ihtiyaclari olan verilmedigi icin bitirirler.
En onemlisi ise erkekler takdir gormek isterler..Erkekler saygi gormek isterler.
Acikcasi erkekler takdir gormek icin adeta as ererler desek yanlis olmaz.

Iliski bayatladikca, yeni arayislara girerler.Isterseniz buna ego deyin, isterseniz erkeklik olarak adlandirin.
Ne derseniz deyin, erkeginize onu takdir ettiginizi ve istendigini gosterin yoksa baskasinda arayacaktir.

Iliskinin ilk baslarinda kadinlar hep ilgilidirler.Erkek arkadaslari, esleri vs ile adeta flort ederler, gozlerini kirparlar. Kipir kipirdirlar.
Zaman gectikce bunlarin cogu gider.
Kadin daha az ilgi gosterir.Kendine daha az bakar. O kendine guvenli kadin gitmis, muhtac gorunumunde biri gelmistir.
Erkekler daha guzel daha seksi daha zayif daha cekici birini bulmak icin gitmezler.
Daha oncede belirttigim gibi saygi duyulmak, istenmek, takdir edilmek istedikleri icin giderler.
Birde bidi bididan ( dir dir) kacmak icin giderler.
Gercek olan dir dir etmelerinden bikmaz erkekler, onlarin biktigi kadinin hic durmadan kendine yetmedigini, onun verdiklerinin yeterli olmadigini duymalari onlari yer bitirir.

Bu demek degil ki erkeginize gercek duygularinizi soylemeyin.Veya onun her dedigini yaparak kendize olan sayginizi yitirin.
Soylemek istediklerini sevgi ve onu takdir etmeniz yolu ile anlatmaniz cozumdur.

Kadinlar ise erkeklerini tamamen farkli nedenlerle birakirlar.sonuna kadar sadiktir kadinlar.
Degerleri bilinmeyince dururlar.
Kadinlar degerinin bilinmesini isterler.
Onlarda bunun icin as ererler.
Yaptiklari herseye deger vermenizi isterler.
Don Juanlar ve kazanovalar evli veya iliski icinde olan kadinlari bu yolla elde ederler. Once onlarin arkadasiymis gibi yaklasir dertlerini dinlerler.sonra her soylediklerine deger verir ve dikkatle dinlerler.
Ve boylece evli veya iliskide olan kadinlarin hayatina giriverirler.

Simdi birde aldatma ile biten iliskiye bir goz atalim:

Aldatma : Kadinlar degerlerinin bilinmemesinden nefret ederler.Erkekler karisi veya kiz arkadasi onlari takdir etmedigi zaman aldatirlar.
Simdi hepinizin ciglik attigini duyuyorum.Diyorsunuzki .. ya durustluk ? ya sadakat ?
Ya 101 tane diger nedene ne demeli ?

Evet. Diger nedenler ve duygularda var elbette. Ama bu en onemlisi yani merkez ( Core ) ya kiymeti bilinmemistir ( kadinlar) yada takdir edilmemistir ( erkekler)

Eger , erkek hala kadini istiyorsa , kadinlar aldattiktan sonra eslerine, sevgilerine vs donerler.
Lutfen beni yanlis anlamayin ben aldatma dogru bir seydir demiyorum.Ben bu tur istekler gerceklesmedigi zaman sadakat, durustluk ,baglilik arka koltuga gecer.

Ve cumleler genelde soyledir :

Benimle hic ilgilenmiyordun.
Yalnizdim.
Birinle konusma ihtiyacim vardi.
Erkekler, zirhli sovalye gibi hissetmek isterler.

Devamli suregelen tartismalar ve kavgalar:

Bu bir cok iliskiyi oldurur.

Cogu kadinin su cumleyi soyledigini duyarsiniz “ Kiymetimi bilmiyor, bana deger vermiyor “. Ne yaparsam yapayim kiymetini bilmiyor.

Su ornege bir bakalim aldatma konusunda :

Ahmet Ayseyi aldatir.Ayse cok incinmistir.Ve Ahmete artik o’na guvenmedigini soyler.
Ayse, bilincli veya bilincsiz, Ahmet icin ozel olmadigini dusunur.
Ve yeniden aldatacagi icin korkar.
O halde boyle bir iliskinin geregi varmidir ?
Bakin.. “ Sana guvenmiyorum “.
Insanlar duygularini her zaman aciga vuramazlar.Erkekler kadinlardan daha icine kapaniktir.

--------------------
Panik Yapmayin. Anahtariniz O’nun sevgisini kazanarak geri getirmek..

Erkek(kiz) arkadasinizla, esinizle konustunuz. Ve ayrildiniz.Bir sonraki adim nedir ?
Hemen arayip sevgisini mi kazanmalisiniz?
Yada binlerce text mesaji gonderip o na onu ne cok sevdiginizi olmeyecek olan askinizi mi anlatmalisiniz ?
Bu adimlar tabiiki cok normal ama en iyi yontem degildir.
Gercek olan ise panik dusmaninizdir.
Panik = Umutsuzluk

Bu bolumde nasil sakinlesip yatismaniz gerektigini tartisicagiz.
Bir yandan cok akli basinda, mantikli birisiniz ama obur yandan iliskiye gelince, beyin hucreleriniz duruyor ve siz kalbiniz ne diyorsa onu yapmak istiyorsunuz.

Panik icinde hissetmenizin nedeni ani bir kayba ugradiginiz icindir.
Ayrilikla birlikte yeni bir dunyaya giriyorsunuz ve bu dunya bilinmezlerle dolu.
Hatta belki mutlu bile degildiniz iliskinizde. Ama en azindan aliskanliginizdi.
Sonucu olarak panik, tekrardan kontrolu ele almak icin duydugunuz ani istektir.

Bu panik duygusu ile cok seyi yanlis yapabilirsiniz bu yuzden lutfen sakin olun ve mantikli, akli basinda dusunun.

Okulda iken tenefuse cikardiniz ya.Tenefuse cikin biraz.

Ve bu gercek tenefus sizin icin cok onemli.Ara verin.

Diger bir deyisle: Aramayi durdurun, Email, Gecerken ugradim, veya onun oldugu yerlere tesadufenmis gibi gitmek, smsler.. Hepsini durdurun.

Belki ayrildiginiz kisiyi yeniden kazanmak icin onu sevdiginizi ve hala sizin icin cok sey ifade ettigini gostermenin dogru oldugunu dusunebilirsiniz.
Ama gercek olan bunlari yaparsaniz, size daha da kizmasina, ve isleri daha arap sacina dondurmeniz olasidir.

--------------------
Duygulariniz incinmis, ayriliginiz hala taze ve siz :

Ex inizi kiskandirmaya calisabilirsiniz.
O na hakaret edebilirsiniz.
Intikam almak isteyebilirsiniz.
Onu kizdiracak sozler sarfedebilirsiniz.
Sinirli oldugunuz icin soylediklerinizle onu daha uzaklastirabilirsiniz.
Gordugunuz gibi yukardakilerin hic biri iyi bir yol degil.
Bunlarin yerine tenefuse cikin.
Ama gercek tenefuse.

Mesela kendinize zaman verin en az 1 ay olmali.takvimden isaretleyin.
Ve o 1 ay sonra ex inizle tekrar konusma ortami yaratabilirsiniz ( tabiiki hazir olup olmadiginizi tarticaksiniz .eger degilseniz ki sonra deginecegim bu konuya 1-2 hafta daha beklemelisiniz )

Eger onu aramak, email atmak sms atmak veya gormek ihtiyaciniz olsa bile .DURUN !!!!
Evet, DURUN!!!!

Evet, onu dusuneceksiniz, aklinizda olacak hep.Bunlar normal.

Eger gercekten exinizi istiyorsaniz kafanizi toplamaniz yeniden mantikli akli basinda dusuncelere sahip olmaniz gerekir.
Iste o zaman ayrilma nedeninizi daha iyi goreceksiniz.
Tenefus dedigimiz bu aramama kurali icinde sizde gercek cizgiyi daha iyi kavrayacaksiniz ki buda araniza mesafe koymakla gerceklesecek.

(isterseniz devamı gelecektir)

devamını bekliyoruz :)ben bişey sormak istiyorum bende erkek arkadaşımdan ayrılalı iki hafta saçma sapam bi sebepten ötürü ayrıldık haftaya perşembe doğum günü şimdi bir ay gibi süre bekleyip sessiz mi kalmalıyım ya da doğum gününe birşeyler mi yapmalıyım cevaplarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
devamını bekliyoruz :)ben bişey sormak istiyorum bende erkek arkadaşımdan ayrılalı iki hafta saçma sapam bi sebepten ötürü ayrıldık haftaya perşembe doğum günü şimdi bir ay gibi süre bekleyip sessiz mi kalmalıyım ya da doğum gününe birşeyler mi yapmalıyım cevaplarınızı bekliyorum

bir hafta sonraymış zaten 3 hafta olur böylece iletişime geçmediysen doğum günü bu canım soğuk bir şekilde sadece doğum günün kutlu olsun yaz ve bir daha iletişime geçmeme kuralını başlat. O mu ayrıldı sen mi?

Mesafe koymak istiyorsunuz.Ama bazen ayni is yerindede calisiyor olabilirsiniz.Veya ayni kursa gidiyor olabilirsiniz.Veya gercekten ayni arkadas cevresine sahip olabilirsiniz.
Hermit gibi gorunmek istemiyorsaniz , Sanki o ex inizi tanimiyormus bir hava ya girerek kaba bir gorunum yaratmak guzel degildir.
Ama asla derin bir iletisim acmayacaksiniz.
Sadece gulumseyin, merhaba deyin ve yuruyun gecin, veya isinize bakin.
Eger onu tanimiyormus gibi yaparsaniz ex inie sizin hala kizgin, sinirli, intikam duygulari icinde oldugunuzu hissettireceksiniz.Bunun yerine icinizde buyuk kasirgalar esse bile sakin bir gorunum verin.

Kontak halinde bulunmak geri atesler unutmayin.
Kontagi kesmekle de, ex'inize gorunusunuz sakin, olgun, akli basinda bir gorunum olacaktir.Tum bunlar cekici kalitelerdir iliskilerde.
(isterseniz devamı gelecektir kızlar ;) )

Su anda kendinizi kotu hissetmeniz en kotusunu beklediginiz icindir.
1.Ya geri gelmezse
2.Ya baskasini bulmussa
3.Ya ben onun gibisini birdaha bulamazsam?
4.Ben onsuz yasayamamki..
5.Ya tum hayatim boyunca yalniz yasamak zorunda kalirsam?

Tum bu negative duygularin sorumlusu sizsiniz.Ex inizi boyle hissettiginiz icinde suclayamazsiniz.

Boyle hissedip hissetmemek sizin elinizde.
Unutmayinki siz bu dunyaya ex’nizle gelmediniz.Onsuzda yasayabilirsiniz.

Size bir milyon dolarlik bir sir vereyim :

Exinizi kaybetmenin korkusunu yendiginiz an ex'inizi kazanirsiniz.
Iliskide en duygusal olan en az kontrolu olandir.

Ben de ( yazar) sizinle ayni durumda idim.
Kendime asla onu aramayacagim dedim.O kimki arayim dedim.Ama 1-2 saat sonra yine aradim !
Eminim siz benim neler hissettigimi gayet iyi biliyorsunuz.
Bunu yapmamizin tek sebebi ise : EMNIYETTE olmama hissidir.
Insanlarin bunlara ihtiyaci vardir:

Emniyette hissetmek
Etkileyicilik, Kontrol
Pozitif Kisilik ve Kendine guven
Onem ve deger verme
Kabul etme ve Sevgi
Insanoglu bunlarin cogu hayatinda oldukca kendini mutlu hisseder.
Emniyette hissetme : Ex inizin sizi terk etmesi ile bunu kaybettiniz.

Etkileyicilik,Kontrol : Ex iniz geri almak isteyen sizsiniz.Kontrol onda su an.Cunku sizi o terk etti.

Pozitif kisilik ve kendine guven : Ex iniz sizi terk ettigi gun kendinize guveniniz kayaya carmis gibi oldu.Red edilmek kendinize guveninizi sarsar.

Kabul etme ve sevgi: Biz insanoglu hep sevilmek ve Kabul gormek isteriz.Sevgi insanoglunun en guclu ihtiyacidir.
VE sizi terk etmesi ile bu ihtiyaciniz artik karsilanmiyor.

Onem ve deger verme : Hepimiz degerimiz oldugunu bilmek isteriz. Ve gitmesi ile deger veren kisinin yoklugunu hissedersiniz.

Aramama kuralini bir kez daha tekrarlayacagim,

Pozitif etkileri sunlar olacaktir:

Daha kararli bir duygusal statuye gececeksiniz.
Sizi birakan o bile olsa sizi ozlemeye baslayacaktir.
Sizi kaybetme korkusu yasayacaktir.
Insanlar elindekini ancak kaybedince degerini anlarlar.
Ayrica, sizde onu red ettiginizde ex inizde soru isaretleri baslayacaktir. Beni nasil bu kadar kisa surede unutur ?
Benim hicmi degerim yoktu ?
Bu davranisiniz kiskanmasina yol acacaktir,
Ozellikle ya baska birini bulursaniz dusuncesi cildirmasina yetecektir.’
Boylece masa donecek ve control size gececektir.

Siz bu davranislarinizla direk olmasada ex inize su mesaji veriyorsunuz :

Ben yolumu cizdim
Senin ilgine ve tasdikine ihtiyacim yok.
Benim dunyam senin etrafinda donmuyor.
Senin kaybin. Benim degil.
Su an veya gelecekte , senden iyisini bulurum.
Seni artik dusunmuyorum.

Exinize asla planlarinizi soylemeyin.Hic bir bilgisi olmasin.

Zor olan 1 ay yada 5-6 hafta.. Zor.. Benim icin cok zordu.

Kendimi cok yalniz hissettim.Depresyonda idim.Oyle zaman geldiki telefonu kapip aramak istedim. Oyle zamanlar olduki nerde, ne yapiyor diye casusluk bile yapmak istedim.
Ama aramamayi basardim.

Yinede cok zorlandim ama gum diye bir ses duydum balkona kostum kaza olmustu.Onunla ilgilenirken 1 saniye bile ex imi dusunmedim.
Bunu dusundugumde elime kagidi kalemi aldim ve basladim yazmaya.
Okudugumda tum yaptigim eximi dusunmekti.

Ne kadar da zordu ayrilik.o nu ne cok ozlemistim.Ben simdi ne yapacaktim.Onsuz yasam cok zordu..
Herhalde baskasinla beraberdi su an.Kalbime ok gibi saplandi bu dusunce.
Ve saniyeler icinde ruhum iyice kararmisti.

Eminim sizde bu tur dusuncelere kapildiniz.
Simdi 10 saniye icin tamamen farkli bir sey dusunun. Ama ex inizle ilgili olmasin.
Bahane aramayin.Su an yapin.Simdi.
Eger bir sey dusunemiyorsaniz bir daha deneyin. Ornekler verecegim:

Yeni veya eski cok mutlu oldugunuz bir yeri dusunun.
Gulmekten kirildiginiz bir sakayi dusunun.
Gulmekten kirildiginiz bir film sahnesini dusunun.
Sukretmeniz gereken neler oldugunun listesini yapin.
Dua edin.
Sizi gulduren bir arkadasinizi dusunun.

Asagida yazadiklarimi asla yapmayin.

Gunde 100 kez email yazmismi diye bakmak.
Facebook a my space e gidip ex inizin arkadas listesine bakmak.
Ex inizi hatirlatacak ne varsa saklamak.

Duygularimiz kas gibidir.Onlari calistirdikca guclenirler.

Son düzenleme:
mesafe koymak istiyorsunuz.ama bazen ayni is yerindede calisiyor olabilirsiniz.veya ayni kursa gidiyor olabilirsiniz.veya gercekten ayni arkadas cevresine sahip olabilirsiniz.
Hermit gibi gorunmek istemiyorsaniz , sanki o ex inizi tanimiyormus bir hava ya girerek kaba bir gorunum yaratmak guzel degildir.
Ama asla derin bir iletisim acmayacaksiniz.
Sadece gulumseyin, merhaba deyin ve yuruyun gecin, veya isinize bakin.
Eger onu tanimiyormus gibi yaparsaniz ex inie sizin hala kizgin, sinirli, intikam duygulari icinde oldugunuzu hissettireceksiniz.bunun yerine icinizde buyuk kasirgalar esse bile sakin bir gorunum verin.

Kontak halinde bulunmak geri atesler unutmayin.
Kontagi kesmekle de, ex'inize gorunusunuz sakin, olgun, akli basinda bir gorunum olacaktir.tum bunlar cekici kalitelerdir iliskilerde.
(isterseniz devamı gelecektir kızlar ;) )

su anda kendinizi kotu hissetmeniz en kotusunu beklediginiz icindir.
1.ya geri gelmezse
2.ya baskasini bulmussa
3.ya ben onun gibisini birdaha bulamazsam?
4.ben onsuz yasayamamki..
5.ya tum hayatim boyunca yalniz yasamak zorunda kalirsam?

Tum bu negative duygularin sorumlusu sizsiniz.ex inizi boyle hissettiginiz icinde suclayamazsiniz.

Boyle hissedip hissetmemek sizin elinizde.
Unutmayinki siz bu dunyaya ex’nizle gelmediniz.onsuzda yasayabilirsiniz.

Size bir milyon dolarlik bir sir vereyim :

Exinizi kaybetmenin korkusunu yendiginiz an ex'inizi kazanirsiniz.
ıliskide en duygusal olan en az kontrolu olandir.

Ben de ( yazar) sizinle ayni durumda idim.
Kendime asla onu aramayacagim dedim.o kimki arayim dedim.ama 1-2 saat sonra yine aradim !
Eminim siz benim neler hissettigimi gayet iyi biliyorsunuz.
Bunu yapmamizin tek sebebi ise : Emnıyette olmama hissidir.
ınsanlarin bunlara ihtiyaci vardir:

Emniyette hissetmek
etkileyicilik, kontrol
pozitif kisilik ve kendine guven
onem ve deger verme
kabul etme ve sevgi
ınsanoglu bunlarin cogu hayatinda oldukca kendini mutlu hisseder.
Emniyette hissetme : Ex inizin sizi terk etmesi ile bunu kaybettiniz.

Etkileyicilik,kontrol : Ex iniz geri almak isteyen sizsiniz.kontrol onda su an.cunku sizi o terk etti.

Pozitif kisilik ve kendine guven : Ex iniz sizi terk ettigi gun kendinize guveniniz kayaya carmis gibi oldu.red edilmek kendinize guveninizi sarsar.

Kabul etme ve sevgi: Biz insanoglu hep sevilmek ve kabul gormek isteriz.sevgi insanoglunun en guclu ihtiyacidir.
Ve sizi terk etmesi ile bu ihtiyaciniz artik karsilanmiyor.

Onem ve deger verme : Hepimiz degerimiz oldugunu bilmek isteriz. Ve gitmesi ile deger veren kisinin yoklugunu hissedersiniz.

Aramama kuralini bir kez daha tekrarlayacagim,

pozitif etkileri sunlar olacaktir:

Daha kararli bir duygusal statuye gececeksiniz.
Sizi birakan o bile olsa sizi ozlemeye baslayacaktir.
Sizi kaybetme korkusu yasayacaktir.
ınsanlar elindekini ancak kaybedince degerini anlarlar.
Ayrica, sizde onu red ettiginizde ex inizde soru isaretleri baslayacaktir. Beni nasil bu kadar kisa surede unutur ?
Benim hicmi degerim yoktu ?
Bu davranisiniz kiskanmasina yol acacaktir,
ozellikle ya baska birini bulursaniz dusuncesi cildirmasina yetecektir.’
boylece masa donecek ve control size gececektir.

Siz bu davranislarinizla direk olmasada ex inize su mesaji veriyorsunuz :

Ben yolumu cizdim
senin ilgine ve tasdikine ihtiyacim yok.
Benim dunyam senin etrafinda donmuyor.
Senin kaybin. Benim degil.
Su an veya gelecekte , senden iyisini bulurum.
Seni artik dusunmuyorum.

Exinize asla planlarinizi soylemeyin.hic bir bilgisi olmasin.

Zor olan 1 ay yada 5-6 hafta.. Zor.. Benim icin cok zordu.

Kendimi cok yalniz hissettim.depresyonda idim.oyle zaman geldiki telefonu kapip aramak istedim. Oyle zamanlar olduki nerde, ne yapiyor diye casusluk bile yapmak istedim.
Ama aramamayi basardim.

Yinede cok zorlandim ama gum diye bir ses duydum balkona kostum kaza olmustu.onunla ilgilenirken 1 saniye bile ex imi dusunmedim.
Bunu dusundugumde elime kagidi kalemi aldim ve basladim yazmaya.
Okudugumda tum yaptigim eximi dusunmekti.

Ne kadar da zordu ayrilik.o nu ne cok ozlemistim.ben simdi ne yapacaktim.onsuz yasam cok zordu..
Herhalde baskasinla beraberdi su an.kalbime ok gibi saplandi bu dusunce.
Ve saniyeler icinde ruhum iyice kararmisti.

Eminim sizde bu tur dusuncelere kapildiniz.
Simdi 10 saniye icin tamamen farkli bir sey dusunun. Ama ex inizle ilgili olmasin.
Bahane aramayin.su an yapin.simdi.
Eger bir sey dusunemiyorsaniz bir daha deneyin. Ornekler verecegim:

Yeni veya eski cok mutlu oldugunuz bir yeri dusunun.
Gulmekten kirildiginiz bir sakayi dusunun.
Gulmekten kirildiginiz bir film sahnesini dusunun.
Sukretmeniz gereken neler oldugunun listesini yapin.
Dua edin.
Sizi gulduren bir arkadasinizi dusunun.

Asagida yazadiklarimi asla yapmayin.

Gunde 100 kez email yazmismi diye bakmak.
Facebook a my space e gidip ex inizin arkadas listesine bakmak.
Ex inizi hatirlatacak ne varsa saklamak.

Duygularimiz kas gibidir.onlari calistirdikca guclenirler.

ya hiç gelmez ise ya oda bu taktikleri uyguluyorsa

Back
X