öncelikle bu bir çıktıymış arkadaşlar o sitedeki reyhan isimli arkadaş sağ olsun çevirisini yapmış yardımcı olabilmek adına bunu yaşayanlara ve arkadaşı kitabın çıktısını vermiş o yüzden yazarı falan kendisi de bilmiyormuş okudum yazdıklarını reyhan hanımın umarım bir yerlerde güzel bir hayat yaşıyordur kendisi yardımlarından sonra insanlara ne diyelim kim ingilizce bir kitabı çevirip paylaşır ki anca aşk acısı çeken biri... evet şimdi yazarın kitabında yazdıklarını reyhan adlı hanımın çevirisiyle atıyorum devamını isterseniz söyleyin lütfen devamı gelecektir. İşinize yaradı mı hepsini paylaşın arkadaşlar (benim gerçekten yaradı umarım sizin de yarar)
Yazar kitabinda ne nedenle ayrıldığınızın önemi yok diyor.Veya ne zaman ayrıldığınızın da önemi yok diyor.
Erkek arkadaşınız sizi terk etti ve siz;
İştahtan kesildiniz.
Hiç durmadan ya telefonunuzu ya da e-mailinizi kontrol ediyorsunuz.
Hiçbir şeye konsantre olamıyorsunuz.
Depresif bir sekilde dolaşıyorsunuz.
Devamlı onu düşünüp acaba napıyor, birini mi buldu diyorsunuz..
Ve bunlarin sonucu olarak da bu asagidaki hatalari mi yapiyorsunuz? :
1.Ya tamamen bitti ise deyip devamli korku icindesiniz.
2.Erkek arkadasiniza her zamankinden de iyi davranıp ona devamli ne kadar sevdiginizi soyluyorsunuz.
3.Ona ayriliginizin sizin hataniz olmadigina inandirmaya calisiyorsunuz .
4.Hic durmadan ariyorsunuz( email,telefon,sms vs..)
5.Arkadaslari, kardesleri veya akrabalari vs ile temasa geciyorsunuz.
En kotusu ise, ona size donmesi icin yalvariyorsunuz.
Erkek arkadasiniz veya sevgiliniz sizi terk ettiginde yapacaginiz en buyuk hata onun sizin uzuldugunuzu gormesi ve sizin onsuz yasayamayacaginiz mesajini vermenizdir.Bu davranislarinizla verdiginiz mesaj: benim hic gururum yok, kendime guvenim de yok, ben bir zavalliyim, ben tek basima sensiz bir hicim ve bana istedigin gibi davranabilirsin" demektir.
Siz olsaniz boyle birine saygi duyar misiniz? Tabiki Hayir.
O halde Onun sizi reddettigi gibi ayni sekilde sizde onnu reddedin.
Ona ben de seni istemiyorum seklinde davranin.( gidin yuzune soylemeyin tabiki, davranislariniz boyle gostersin)
Bu demek degil ki erkek arkadasinizi veya sevgilinizi hatta eski esinizi istemiyorsunuz ve onu birakiyorsunuz.
Tavsiyem ( yazarin ) en az 3 veya 4 hafta kesinlikle ve kesinlikle iletisime gecmeyin.Telefon, email,sms, ne yapiyorsaniz , hepsini kesin)
Rica etmek, yalvarmak, gel bir daha deneyelim demek, mantikli fikirler sunmak erkeklerin bir kulagindan girip oburunden cikar.
Mantik yolu ile veya seni cok seviyorum demekle o kisiyi geri getiremezsiniz.
Cunku seven sizsiniz.Ve onun icin bunun hicbir onemi yoktur.Sevgiliniz sizden ayrilmayi kafasina koymustur.Ve sevdiginizi soylerek bunun degisimini saglayamazsiniz.
Ve siz aradikca ,yalvardikca aslinda erkek arkadasinizi tamamen kendinizden uzaklastiriyorsunuz.
Unutmayin kacan kovalanir ama sonuna kadar kacilmaz.Bir yerde durup ikinci plana gecis yapmaniz gerekir.
Oncelikle dedigimiz gibi sizi terk eden sevgilinizle en az 3-4 hafta kontaga gecmeyin.
Hic endiselenmeyin, birisini bulsa bile uzun surmeyecektir.Ayriliklardan sonra bulunan kisilerle
iliski devami % 2 dir.Yani kazanc sizden yanadir.% 98 yeni iliskisi biter.Bu yuzden endiselenmeyin.
Bu 3-4 haftalik zaman icinde ise kendinizle mesgul olun.Yapmak istediklerinizi yapin.
Bu belki bir hobi,belki sacinizin rengini veya modelini degistirmek, belki eski arkadaslarla bir araya gelme veya uzun zamandir yapmak istediginiz diet veya uzun suredir yapamadiginiz diger sehirdeki akraba ziyareti vs vs..
Ama mutlaka ve mutlaka kendi uzerinizde yogunlasin.Evet, kolay olamayacak sizin icin tum bunlari yapmak, o kisiyi hic aramamak...Ama ise yarayacagini goreceksiniz.
Sadece bu sure icinde sabir.
Siz ondan uzakta durdukca o sizi ozleyecektir.Simdi top sizin elinize gececek.En az endiselenen iliski icin aslinda en cok kontrolu elinde tutandir.
Cunku onun istedigi sizin aglamaniz, yalvarmaniz..Bunlara belkide cok alisik.Oysa siz farkli bir mesaj veriyorsunuz simdi.Benim sana ihtiyacim yok.Bitmesinden de hic etkilenmedim.
Bu kez panik sirasi onda olacak.hatta simdi o belkide baska birini buldugunuzu , ne kadar da cabuk onu unuttugunuzu dusunecek ve narin egosu incinecektir.Ve o gelecek size ve af dileyecektir.
Bu tur ayriliklarda ilk yol eger size sevgiliniz ''buraya kadar!!'' dedi ise KABUL edin. Hatta cok kisa bir mektup yazin.Bu mektupta ayriligi kabul ettiginizi yazin.
Devami var arkadaslar ( tabi eğer isterseniz devamını söylemeniz yeterli) .Nasil bir mektup yazilacak.
Sonrasinda ise, bu devreyi bekleyip o kisi ile kontaga gecmek ....