Ayrılık:(((

Senin anlattiklarinin bir benzer durumu benim basimda. Aile yuzunden bende bosanma asamasindayim, neden niye su soyle olsaydi diye hep sorguluyorum kendimi. Keske sunu soylemeseydimde boyle olmasaydi diye dusunuyorum. Ancak eger iki es birbirini seviyor ve sayiyorsa baskalarinin ozellikle annelerinin bile mudahale etmesine izin vermezler yada onlarin dediklerini yansitmazlar. Galiba seninde benimde durumumuz cok benziyor, once aile ilk planda sonra es geliyor, eger es ayak uydurmuyorsa bir mendil gibi atiliyorsun maalesef bu da bizim geleneklerimizden kaynaklaniyor. Ne kadar mesafe varsa o kadar saygi olur diye dusunuyorum aile ile. Bir erkegin esinden bosanma istemesinin ne kadar az svigisi oldugunu gosteriyor bence. Benim esimde ilk basta bosanma teklif edip aileme santaj yapip sonra vaz gecmisti. Cok rencide olmustum. Sonunda ben bosanma davasi actim. Bosanma kelimesi soylendigi an zaten evlilik sarsiliyor. Bu kelimeyi mumkun oldukca dile getirmemek gerek. Eger toparlanacagina inaniyorsan genede deneyebilirsin ancak bir bardak catladimi duzelmiyor maalesef. Allah hepimize bol bol sabir versin.

Benim eşim algılayamadı ayrı aile olduğumuzu hep kuma gibi hissettim kendimi.Annesi ne derse yapmak zorundayım bi yere giderken haber vermek zorundayım falan filan...Evet boşanma kelimesi bir kere giirince evliliğe toparlanmıyo maalesef:(

Çok üzücü gerçekten inan ne diyeceğimi bilemedim
Ama eşine çok kızdım ya iki lafının birisi boşanalım
Bütün hepsinde haklısın evliliğin ne demek olduğunu anlamamış eşin anlaşılan
Gittiğiniz yerlere kızları da götürmek zorunda değilsiniz çanta gibi
Aynı sofrada yemek yemek zorunda da değilsinişz her gün her gün -ama hadi neyse buna ok diyelim-
Eşinin dengesizliği yenilir yutulur gibi değil
Seni herkese karşı savunması gerekir
Sende biraz ağırdan sat canım kendini yani yalvarma eşine
Beni boşama ne demek ? Onun kararıyla mı olacak bu?
Demekki senin duygularının önemi yok
İnan bana böyle bi insanla zaten yıllar yılı evli kalamazsın
Adam ağzına dolamış bi kere boşanmayı
İşin içine şiddet de girmeden biraz annenlerde kalmaya devam et burnu sürtülünce zaten seni seviyorsa kıymetini anlar döner.Ve seviyorsan sakın anlaşmalı evlilik olayına girme ,
Anlaşmalı evlilik demek hiç bir hak beyan etmemek demektir
Neden bu kadar acele ediyor madem seni seviyorsa
Bence bu da annesinin verdiği akıl ama işin boyutu farklı
"anlaşmalı boşan nafaka,tazminat talep edemesin gelin hanım" misali
O kadar kolay değil ! Boşanacaksan da normal yoldan boşan her talebini de yap haktır

Anlaşmalı boşanmayı kabul etmedim git dava aç ben protokol imzalamıyorum dedim.Ama o zaman dava uzar dedi.İstediği kadar uzasın zaten annemin evindeyim değişen bişey olmayacak dedim.Sonra babamı aramış beyefendi diye hitap ederek babama diyomuş ki biz severek ayrılıyoruz sen ayırıyorsun bizi çekersin sen bizim kahrımızı.Anladığım kadarı ile şuan suçlu arıyo kendince:(

Çok üzüldüm durumuna ve sinir oldum burdan eşine.....Anneci erkekler zaten ne adam gibi koca oluyor ne ev reisi...Arkadaşların dediği gibiyse hiç hak talep edemeyeceksen asla kabul etme bu anlaşma olayını...Madem seni bir olup üzüyorlar süründür ne koparıyosan kopar gitsin derim ben....Umarım hakkında hayırlısı olur....

Mawish canım durumuna çok üzüldüm.Aynı kaderi yaşıyor gibiyiz.Bende kaynanam ve kaynım yüzünden çok zor günler yaşadım.Ben kaynanamın yanında eşimden defalarca dayak yedim kadın adeta seviniyordu.Eşimde çok aileciydi.Tabiki aile atılmaz.Ama artık biz bir ile olmuştuk.Eşim bunu anlamadı.Beni hep dışladılar.Kaynım 10 tane görümceye bedeldi.Ondanda dayak yedim eşim iş için il dışındayken.Hemde kaynanamın yanında.Offff ya ne günler geçti.5 aydırda ailemleyim.Karşı taraf bir kere dahi aramadı.Bende gittim boşanma davası açtım.Maddi manevi tazminat artı nafakada istedim.Altınlarım içinde ayrıca dava açıcam.5 ay önce eşimden öyle bir dayak yedimki gecenin 1 de beni annemlere zorla gönderdi.O günden sonrada hiç aramadılar.Eşim hergün sevmiyorum seni istemiyorum bu evde diyordu.Neden evlendin ozaman dediğimdede belki ilerde severim diye düşünmüştüm ama olmadı dedi.Kanıma girdi ya.Evde yaptığım herşey eşime batıyordu.En sonda zorla gönderdi işte.Canım inan ki eşinin ailesi seni istemiyorsa o evlilik yürümüyor.Ama ayakları yere sağlam basan karakteri sağlam bir eşin varsa ve dengede tutmayı becerebiliyorsa ozaman diyecek söz yok.Ama seni ezdirip ailesini ön planda tutuyorsa bu evlilik bu sene olmasa seneye kesin yine biterdi.Çocuk olmaması sevindirici canım.Bencede anlaşmalı boşanmaya asla gitme.Benim eşimde beni evden gönderdi ertesi günde msj attı gel protokolü hazırladım imzala diye.Bende karşılık olarak ben gelmiyorum istersn git davayı aç dedim.O naptı anlaşmalı olmayınca açmadı taaki ben açana kadar.Bence herşeyini iste.Tüm hakların al.İnsanların hayallerini umutlarını çalmak nasılmış görsünler...

Erkeğin kişiliğinin oturması çok önemli gerçekten dengeyi korumasını bilmeli.Ben dava açmayı düşünmüyorum kayınpederim babamı arayıp bizim paramız yok siz dava açın dedi.Babamda boşamak isteyen oğlunuz o açsın dedi bekliyorum bende

Erkeğin kişiliğinin oturması çok önemli gerçekten dengeyi korumasını bilmeli.Ben dava açmayı düşünmüyorum kayınpederim babamı arayıp bizim paramız yok siz dava açın dedi.Babamda boşamak isteyen oğlunuz o açsın dedi bekliyorum bende

Boşanma davası açmak için aman aman bir ücret gerekmiyor.Hele ki avukat tutmayacaksan.Benim maddi manevi tazminat ve nafaka talep ettiğim için avukat tutmak zorunda kaldım.Ama benim eşimde boşanma davası açmıyacağım demişt.belki ona kalsa ben baba evinde senelerce kalabilirdim bu şekilde.Sonuçta erkek için bayanın baba evinde bu şekilde kalması problem değil yapmak istediklerini rahatça yapabiliyor.Ama bayan için aynı şey sözkonusu değil.Evli bir şekilde oturmak belirsizlik yaşamak zor.Ben 5 aya yakın bekledim.Baktım beklemek sadece zaman kaybı.Adam gayet rahat aramıyor sormuyor.Ben açtım.Halbuki boşanmak isteyen oydu ben değil.Ama beklemek sana hukuken birşeyler kaybettirmesin.Bir avukattan bilgi al derim.Sonuçta barışma olur gibi bir umudun varsada bekle derim.

Back
X