Ayrılıktan sonra sessiz kalmak?

Hislerim bitmemişti aslında hala da bitmiş sayılmaz ama güvenemedim malesef , unutmayı seçtim :26:

Ben bu kadar cesaretli olamazdım herhalde. Cesaretten kastım geri döndüğünde "hayır" diyebilecek kadar.
Sevgi,aşk insanın gözünü kör ediyor sanki. Geldikten sonra da çok zor düşünüyorum da. Bir daha bırakıp gider mi(?) korkusu..

Belirsizlik olduğu zaman, insan çok sessiz kalamıyor.
Hal ne olursa olsun, soğuk kanlılığı korumak gerektiğini düşünüyorum.

Ama belirsizlik yoksa, her şey netse, artık sevilmiyor ve istenmiyorsanız, kısacası karşı taraf için her şey bittiyse kesinlikle sessiz kalınmalı ve insan kendine yönelmeli..
En ufak bir çırpınış sizi daha derine çekmekten, karşınızdakini de daha uzağa itmekten başka bir şeye yaramaz.

Hep aynı şeyi söylüyorum ama, işin sırrı kabullenmekte. Ne kadar öfkeli ve kırgın olursanız olun, geçmişinizi sevgiyle geride bırakıp, yeni günlere kendini açabilmekte.

Kendine olumluyu, en güzeli, en iyiyi ve en büyük aşkı haketme izni ver papyonum:29:

Çok güzel yazmışsın,hepsine katılıyorum. Bende içimdeki bu umudu artık yok etmek istiyorum.
O kadar zor ki.. Her an gelecekmiş gibi.Ama gelse de eskisi gibi olamayacağını bilmek.. :50:
Çok denedim bende yazayım diye ama dediğin gibi "gurur" Her şeyin önüne geçti.

Çok iyi bilirim o hissi..

Tüm kalbinle gelmesini istersin hatta hayalini kurarsın

Bir tek sevdiğini söylese herşeyi unutacakmışsın gibi gelir..

Ama dediğin gibi, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını hatırlarsın ve bir de bunun için kızarsın ona..

Ne kadar istesekte o umut ölmüyor malesef..
[/QUOTE]

Kesinlikle,her cümleni sanki ben yazmışım gibi hissettim bir an..
Bunun çözümü ne acaba çok merak ediyorum. Kaçmak mı,sessizliğe gömülmek mi,hala sevmeye devam etmek mi,vazgeçmemek mi..
Her türlü çıkmaza gidiyor sanki :50:

Çok güzel yazmışsın,hepsine katılıyorum. Bende içimdeki bu umudu artık yok etmek istiyorum.
O kadar zor ki.. Her an gelecekmiş gibi.Ama gelse de eskisi gibi olamayacağını bilmek.. :50:
Çok denedim bende yazayım diye ama dediğin gibi "gurur" Her şeyin önüne geçti.

Çok iyi bilirim o hissi..

Tüm kalbinle gelmesini istersin hatta hayalini kurarsın

Bir tek sevdiğini söylese herşeyi unutacakmışsın gibi gelir..

Ama dediğin gibi, hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağını hatırlarsın ve bir de bunun için kızarsın ona..

Ne kadar istesekte o umut ölmüyor malesef..
[/QUOTE]

En çok hiç bir şeyin eskisi gibi güzel ve umutlu olmayacağı acıtır insanı... Mutlu olunsa bile dinmez içindeki yara.

sessiz kalmak en iyisi

Eklentiler

• $nj.webp
    $nj.webp
    3,5 KB · Görüntüleme: 187
Ben bu kadar cesaretli olamazdım herhalde. Cesaretten kastım geri döndüğünde "hayır" diyebilecek kadar.
Sevgi,aşk insanın gözünü kör ediyor sanki. Geldikten sonra da çok zor düşünüyorum da. Bir daha bırakıp gider mi(?) korkusu..

Bu son dönemeçti ama benim için , daha önce çok affettim bende döndüm ona zaten
Ama hiç bir şekilde yürütemedik bu ilişkiyi
En sonun da cesaretli davranmam gerektiği için öyle davrandım bende
Hayat bazen insanı yapmak istemediği şeyleri yapmaya zorlayabiliyor :)

Belirsizlik olduğu zaman, insan çok sessiz kalamıyor.
Hal ne olursa olsun, soğuk kanlılığı korumak gerektiğini düşünüyorum.

Ama belirsizlik yoksa, her şey netse, artık sevilmiyor ve istenmiyorsanız, kısacası karşı taraf için her şey bittiyse kesinlikle sessiz kalınmalı ve insan kendine yönelmeli..
En ufak bir çırpınış sizi daha derine çekmekten, karşınızdakini de daha uzağa itmekten başka bir şeye yaramaz.

Hep aynı şeyi söylüyorum ama, işin sırrı kabullenmekte. Ne kadar öfkeli ve kırgın olursanız olun, geçmişinizi sevgiyle geride bırakıp, yeni günlere kendini açabilmekte.

Kendine olumluyu, en güzeli, en iyiyi ve en büyük aşkı haketme izni ver papyonum:29:

Belirsizlik olunca gerçekten dediğin gibi insan konuşmak,bir şeyleri halletmek istiyor.
Ama bende o belirsizlik kalmadı bildiğin üzere,en son da sevmediğini söyledi. Her gün kendime söz veriyorum.
"Tamam bu sefer aklımı başka şeylerle meşgul edeceğim,kendimle ilgileneceğim" diye. Daha sonra bir bakıyorum başa sarmışım.
Yazık ediyorum geçen günlerime.. Sosyal ağlardan da tüm hesaplarımı kapattım dayanamayıp baktığım için.
Ne kadar doğru yaptım bilemiyorum ama..

Çok haklısın kabullenemedim ben daha sanırım,sorun da burada.
Öyle yapacağım artık en azından deneyeceğim.. Umarım en güzeli en iyisi,en hayırlısı olur hakkımda. Senin için de öyle.
Hepimiz için:29:

Kaçmak değil de sessizliğe gömülmek diyelim..

Çünkü biz aynı yerdeyiz, gidenler onlar..

Şöyle yüzüne bağırıp çağırıp rahatlamak vardı.. ne iyi olurdu aslında :31:

Ama düşündüm de hiç halim yok :50:

O kadar yorulmuşum ki herşeyden, sadece hayal kurmaya gücüm var artık.. :ssz:

Tabiri caizse bende şuan tam anlamıyla sessizliğe gömüldüm.
Sosyal ağlardan da tüm hesaplarımı kapattım yeter ki dayanamayıp bakmayayım diye.
Ne kadar doğru yaptım gerçekten bilmiyorum. Böyle sessiz olunca da beni unutacak korkusu..
Aslında giden gitmiş,ne diye bu kadar çıkmaza sürükleniyor bilemiyorum.
Çok haklısın içimdekileri ben de bağırıp söylemek istiyorum ama bir şeyler engel oluyor.
Bence çok yoruldum,aslına bakarsan hayal bile kurmak istemiyorum artık öyle korkar oldum ki :ssz:

Tabiri caizse bende şuan tam anlamıyla sessizliğe gömüldüm.
Sosyal ağlardan da tüm hesaplarımı kapattım yeter ki dayanamayıp bakmayayım diye.
Ne kadar doğru yaptım gerçekten bilmiyorum. Böyle sessiz olunca da beni unutacak korkusu..
Aslında giden gitmiş,ne diye bu kadar çıkmaza sürükleniyor bilemiyorum.
Çok haklısın içimdekileri ben de bağırıp söylemek istiyorum ama bir şeyler engel oluyor.
Bence çok yoruldum,aslına bakarsan hayal bile kurmak istemiyorum artık öyle korkar oldum ki :ssz:

Hayal kurmaktan kastım onun geri dönmesi içindi

İnkar etme hayal kurarsın elinde olan bişi değil ki bu :)

Hem ayrıca sanal yolları kapatarak bir yere varamazsın canım.. Onu takip etmemek için yapıyorsun haklısın ama bunu yenmen lazım.

Bende 5 dkda bi sayfasını kontrol ediyordum artık öyle değil saatte bir :1:

Şaka bi yana kendini soyutlama hiçbirşeyden.

Sessiz kalmak birinci kuralımız.

Sende çevrimiçi takıl, bi zamanlar her dakika yazıştığı kişiyi artık sadece çevrimiçi olarak görmek ona da dokunacaktır emin ol ;)

Ay ne çok bahsettim bu sanal alemden ya :44:

Seni çok sevdim ben...:ssz:

çok ayrılmışızdır tabi hepde barışmış :16: genelde sessiz kalmam merak ederim oda tabiki :6: ama sessiz kaldımmıda fena kalırım ayrılma durumuna bağlı :27: busefer karşı taraf kalamaz aşk varsa dayanılmaz :43: kimse ayrılmasın ve sessiz kalmasın inş. :16::16:

çok ayrılmışızdır tabi hepde barışmış :16: genelde sessiz kalmam merak ederim oda tabiki :6: ama sessiz kaldımmıda fena kalırım ayrılma durumuna bağlı :27: busefer karşı taraf kalamaz aşk varsa dayanılmaz :43: kimse ayrılmasın ve sessiz kalmasın inş. :16::16:

Ne güzel..
İnşallah :nazar: Rabbim sevenleri ayırmasın daha doğrusu kullar ayırmasın inşallah :34:

bir yazı okumuştum bununla ilgili.link paylaşmak yasakmı bilemediğim için kopyalıyorum

Bu son arayışım, bir daha aramam bak!
Bazen bitmiş gibi görünen bir ilişkinin sadece tıkanmış olduğunu görüyoruz. Bir-iki sihirli dokunuşla yeniden başlayabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda bir danışanım, çok sevdiği erkek arkadaşı tarafından ağır hakaret edilerek terk edilmişti. Adam çok yakışıklı biri değildi. Zengin, hiç değildi. Harika, karşı konulmaz bir kariyeri de yoktu. Bütün bunlara karşılık, genç kadın oldukça güzeldi. Uzun boylu, alımlı, kariyer sahibi ve başarılıydı. Aslında kimi istese elde edebilecek kapasitede bir kadındı. Gelin görün ki, kendisi bunların farkında olamıyordu. Ne genel müdürler, ne doktorlar kur yapmışlardı ona, ama o hiçbirinden elektrik alamıyordu bir türlü. Hatta uzun bir trans çalışmamız sırasında bilinçaltında şöyle bir yargı sakladığı ortaya çıkmıştı: "Zenginler mutsuz olurlar. Erkekler aldatır, kadınlar konken ya da kumar oynar. Çocuklar yalnız büyür. Sadece fakir olanların duyguları samimidir. Gerisi yalandır." Bu yargılar için Türk dizilerine teşekkür etmemiz gerekiyor. Bu güzel kadın, sevgilisinin günün birinde kendisiyle evlenmesini istiyordu. Ama ilişkinin çerçevesini çizmek isteyen bir kadının bunu açıkça sözlü olarak ifade etmesi, o ilişkiye zarar veriyor. Hevesini, heyecanını söndürüyor. Erkeğe köşeye sıkıştırılıyormuş hissi verebiliyor. Burada biraz daha flört diliyle bunu anlatmakta yarar var. Sevgilisi, genç kadının evlilik baskısını hissettiğinde, ona çeşitli hakaretler sıralamış, aşağılamış, zaten onu hiç beğenmediğini, güzel bile bulmadığını söylemişti. Zaten ilişkileri boyunca çok kaba davranmıştı. Bir kez olsun ona bir buket çiçek dahi almadığı halde, özür dilemek bir yana, bu kaba özelliğiyle övünüyordu. Ve genç kadın, bu tip durumlarda yapılması gerekenleri yapamıyor, rest çekemiyor, onu bırakamıyordu. Bilinçaltı, onun başka bir adama âşık olmasını adeta engelliyordu. Değersizlik kök duygusu çok baskındı.

TELEFON AÇMAYIN
Birlikte çalışmaya başladık. Bir partneri geri istiyorsanız ve hiç umudunuz yoksa, yapabileceğiniz en akıllıca hareket, tamamen sessizliğe gömülmektir. Kendi içinizden onu bırakın. Hatta bırakamayacağınızı düşünüyorsanız bile, bunun provasını yaptığınızı düşünün. Ama kararınızı asla açıklamayın. Uzun, açıklayıcı mailler falan yazıp yollamayın. Telefon açmayın. Hislerinizi açıklamayın. Onun sizi merak etmesine izin verin. Her zaman yaptığınızın tam tersini uygulayın. Bir erkek size, örneğin üç birim sevgi vermiş ve bu şekilde sizinle yatağa girebilmişse, ama siz 10 birimlik sevgi ve ilgi bekliyorsanız, bunu asla alamazsınız. (Tabii buradaki üç birim sevginin bir açıklaması yok. Sadece size bir fikir versin diye sayısal ifade ettim.) Bir süre görüşmedikten sonra yeterince sessiz kaldıysanız ve eğer erkek sizi merak etmişse, küçük bir mesaj atabilir. "İyi bayramlar!" ya da "Naber kız?" gibi... Bu size tanıdık geliyor mu? Kadındaki ilk tepki, "İşte benim değerimi anladı, bana geri dönecek," diyerek heyecanlanmaktır. Oysa oyunun bundan sonraki kuralı, tıpkı bir pazarlık masası gibi olmalıdır. Bu tip küçük mesajlara sessiz kalmalısınız. Genellikle kadınlar buna cevap vererek aslında erkeğin ağzından pişmanlık ya da aşk sözcükleri duymak için fırsat yarattıklarını düşünüyor, ama erkek bunu yapmaz. Sadece aklında şu vardır: "Bu kadın üç birimlik, daha fazlasını vermeme gerek yok." Sessiz kalmaya devam edin. Aramaya çalışacaktır. Açmamanızı öneririm. Bir süre sonra hâlâ sessiz kaldığınızda, rest çekebilir. "Bu son arayışım, bir daha aramam bak!" gibi... Buna da kanmayın. Muhakkak yeniden şansını deneyecektir. Bu aralarda ufacık bile olsa, tek kelimelik bile olsa cevap yazarsanız tüm şansınızı kaybedersiniz. Bu dönemde aslında erkek, size verdiği değeri üç birimden yavaş yavaş yükseltmeye başlıyor. Ve siz de kendi değerinizi idrak ediyorsunuz. Önemli olan, kendi değerinizi fark etmenizdir. Size yeterince değer vermeyen bir adamla işiniz olmasın zaten... O eski danışanım şimdi evli ve çok mutlu. Çünkü hem kendisini daha çok sevmeyi öğrendi hem de karşısındaki erkeğin aslında böyle kadınlara daha çok saygı gösterdiğini ve hiç kimsenin saygı duymadığı birine âşık olamayacağını idrak etmiş oldu. Unutmayın... Kendinize siz değer vermezseniz başkası hiç veremez.

Seda Diker

Bir laf vardır birini seviyorsan serbest bırak dönerse senindir, dönmezse hiç senin olmamıştır.

Bir ilişki iki taraflı bittiyse sürekli takipte olmak, merak etmek, face falan incelemek yine sana zarar verir ne tamamen bitirebilirsin ne de başka bir ilişkiye başlayabilirsin. Tamamen bitmiş kabul et o beni düşünüyor mudur, döner mi falan düşünme her geöen gün eziyet olur o aramadıkça sen takip edersin güzn telefonda nereye kadar. Sende kafanda bitirmeye çalış zor olsa da ha eğer affet ger dindüm derse ve affedilecek bir durumsa bir şans daha verirsin ama günlerini böyle geçirirsen ve bir de dönmezse kendini üzdüğünle kalırsın sen sessiz kalan taraf ol asla arayıp napıyorsun iyi misin gibi şeyler söyleme zaten seviyorsa emin ol kendisi geri döner.

Sessiz kalmak en iyisi.
Bunu başarmak kolay olmuyor ama başarıldığında da insan daha iyi hissediyor kendini.
Kendi içinde merak etmeler olmuyor mu , tabi ki oluyor .
Bunu o bilmiyor sadece.
Bence bilmesi de gerekmiyor zaten.

Şuna inanıyorum ki insan sessiz kalınca karşı taraf daha çok merak ediyor.
İster istemez bu durum onda ilgi uyandırıyor.

Back
X