Ayrılıktan sonra sessiz kalmak?

Merhaba canım, bence de en iyisi ne olursa olsun sessiz kalmak. Ben mesela sessiz kalamadığım ayrılıklarımla ilgili gerçekten pişmanım. Terk edildiğimde kabullenemedim veya kaybetmek istemedim, sessiz kalamadım, bir şekilde kontakta olmaya çalıştım bir süre. Ki bunlardan biri gerçekten aşık olduğum çok sevdiğim biriydi ve sessiz kalmak inan çok zordu :) Ama üstünden yıllar geçti şimdi bakıyorum da, sessiz kalsaydım hem kendimle daha çok gurur duyacaktım güçlü olabildiğim için hem de kimsenin gözünde kendimi düşürmeyecek kimseyi rahatsız etmeyecektim. O kişiye şu an inan hiçbir şey hissetmiyorum. Değmezmiş yani. Ki zaten bir insan gerçekten ayrılmak istiyorsa ne yaparsan yap onu döndüremezsin çünkü kararını vermiştir. Bir şeylerden vazgeçmiş bir seçim yapmıştır. En iyisi sessiz kalmak, o kişinin kararı yanlışsa zaten bir süre sonra anlayacak ve geri dönecektir ama bu senin hemen kabul edeceğin anlamına gelmez tabii. Ayrılıktan sonraki süreçte bence kararı kendi kendine kabullenmeye çalışıp kendi önüne bakmak çünkü uzun vadede mutluluk, güç olarak geri dönecek sana bu :)

bende sessiz kalma taraftarıyım :ssz:

Sessizlik... tabiyki ben bunu basaramadim adam bunalimdayim zaman dedikce usteledim.
sonuc sabah sitem dolu bir maille artik bitti yazmis.
cevap yazicak bisey bulamiyorum bir anlami kalmadi artik.

en iyisi sessizlik ve iliskiye zaman vermek bu cok zor biliyorum ama basarmak gerekiyor karsilikli sevgi varsa zaten bir yerden basliyor
ama insan duygu selinde o üzüntüyle mantikli dusunemiyor malesef.

bazi arakadaslar cok güzel seyler paylasmis en iyisi o tars seyler uygulamak veiliskiye saglikli bir yön vermek.

Bir laf vardır birini seviyorsan serbest bırak dönerse senindir, dönmezse hiç senin olmamıştır.

Bir ilişki iki taraflı bittiyse sürekli takipte olmak, merak etmek, face falan incelemek yine sana zarar verir ne tamamen bitirebilirsin ne de başka bir ilişkiye başlayabilirsin. Tamamen bitmiş kabul et o beni düşünüyor mudur, döner mi falan düşünme her geöen gün eziyet olur o aramadıkça sen takip edersin güzn telefonda nereye kadar. Sende kafanda bitirmeye çalış zor olsa da ha eğer affet ger dindüm derse ve affedilecek bir durumsa bir şans daha verirsin ama günlerini böyle geçirirsen ve bir de dönmezse kendini üzdüğünle kalırsın sen sessiz kalan taraf ol asla arayıp napıyorsun iyi misin gibi şeyler söyleme zaten seviyorsa emin ol kendisi geri döner.

Gerçekten çok haklısın. Takip etmeyi artık bıraktım ne ben onu görüyorum ne de o beni. Facebook hesabımı ve diğer hesaplarımı da kapattım.
Aslında sadece onun için değil,böyle daha rahat ettim biraz kafa dinlemek için. Dediğin gibi hep bekle,bekle,bekle arar mı? döner mi?
bunları düşünürken günüm zehir oluyor bana. Şuan sessiz kalıyorum bakalım,hayırlıysa olsun hayırlı değilse de hiç olmasın daha iyi.
Öyle dua ediyorum. :44:

Sessiz kalmak en iyisi.
Bunu başarmak kolay olmuyor ama başarıldığında da insan daha iyi hissediyor kendini.
Kendi içinde merak etmeler olmuyor mu , tabi ki oluyor .
Bunu o bilmiyor sadece.
Bence bilmesi de gerekmiyor zaten.

Şuna inanıyorum ki insan sessiz kalınca karşı taraf daha çok merak ediyor.
İster istemez bu durum onda ilgi uyandırıyor.

Haklısın. Bir şeyin üstüne çok gidilince daha çok itiyoruz aslında kendimizden.
Sessiz kalmaya devam o halde.. :44:

Haklısın. Bir şeyin üstüne çok gidilince daha çok itiyoruz aslında kendimizden.
Sessiz kalmaya devam o halde.. :44:

Evet . Göz önünde olmayan daha çekici gelir .
Sürekli ulaşılır olmak ve de düşünülüyor olmak bir süre sonra sıradan gelmeye başlıyor.

Gerçekten sessiz kalmak en önemli ve bir o kadar da zor ama meyvesi çok tatlı oluyor. ilk olarak giden insan öyle ya da böyle illaki ulaşıyor dönüyor diyelim ki dönmedi bu defa da gerçek sessizliğe büründüyseniz artık güçlüsünüz. ben de hiç ayrılamam dediğim içimde acısı sürer zannettiğim bir çok yaşadım o kişi yüzünden yeri geldi bağırdım çağırdım ama olmadı susmak kadar etkili hiç bir şey yok buna emin olun. sen ne elde ettin böyle yaptın da derseniz.. keçi gibi inadı olan gurur delisi bir insan 2 hafta susmama dayanamadı şimdi aramaya başladı. nasılsın bile demeye cesaretim yok diye mesaj atmış. önceden çok konuştum şimdi ise 2 hafta susmam ona uzun geldi.. ben ne kazandım derseniz zamanın ağrı kesici bir ilaç olduğunu anladım. bırakın zaten bizi sevenler bizden vazgeçenler değildirr..

tabıkı en ıyısı sesız kalamk çirkinleşmemek için hep güzellikle hatırlamaka için ama çok zor

evet sessiz kalmak en iyisi, bir de dönme ihtimalin yoksa arasan ne, aramasan ne...

birlikte geçen yıllardan sonra araya başka birisi girdiyse, ten başka tene değdiyse, ne fayda...

aylar sonra " nasılsın, umarım herşey yolundadır " mesajını görsen bile kaç yazar. artık geri dönülmez, sadece kabul edersin, o kadar gerçektir, o kadar büyüktür ki yaşadığın haksızlık, hakkını ondan bile alamazsın geri artık... öyle boş boş bakarsın ekrana, siliverirsin o malum şahıstan gelen, önceden hayatın olan ama artık zerre anlamı olmayan mesajı...

böyle işte...:ssz:

evet sessiz kalmak en iyisi, bir de dönme ihtimalin yoksa arasan ne, aramasan ne...

birlikte geçen yıllardan sonra araya başka birisi girdiyse, ten başka tene değdiyse, ne fayda...

aylar sonra " nasılsın, umarım herşey yolundadır " mesajını görsen bile kaç yazar. artık geri dönülmez, sadece kabul edersin, o kadar gerçektir, o kadar büyüktür ki yaşadığın haksızlık, hakkını ondan bile alamazsın geri artık... öyle boş boş bakarsın ekrana, siliverirsin o malum şahıstan gelen, önceden hayatın olan ama artık zerre anlamı olmayan mesajı...

benim yaşadıklarım resmen... evet bir bakıyorsunuz aramasa daha iyi çok şey söylemek istiyorsunuz ama anlayan olmaycağı için sessizliğin en iyisi olduğunu kabul edip huzuru yaşamak daha iyi geliyorr..

Gerçekten sessiz kalmak en önemli ve bir o kadar da zor ama meyvesi çok tatlı oluyor. ilk olarak giden insan öyle ya da böyle illaki ulaşıyor dönüyor diyelim ki dönmedi bu defa da gerçek sessizliğe büründüyseniz artık güçlüsünüz. ben de hiç ayrılamam dediğim içimde acısı sürer zannettiğim bir çok yaşadım o kişi yüzünden yeri geldi bağırdım çağırdım ama olmadı susmak kadar etkili hiç bir şey yok buna emin olun. sen ne elde ettin böyle yaptın da derseniz.. keçi gibi inadı olan gurur delisi bir insan 2 hafta susmama dayanamadı şimdi aramaya başladı. nasılsın bile demeye cesaretim yok diye mesaj atmış. önceden çok konuştum şimdi ise 2 hafta susmam ona uzun geldi.. ben ne kazandım derseniz zamanın ağrı kesici bir ilaç olduğunu anladım. bırakın zaten bizi sevenler bizden vazgeçenler değildirr..

Sabır acı meyvesi tatlıdır diye boşuna dememişler o halde :)
Haklısın dediklerinin hepsinde.. 2 hafta aslında gerçekten çok kısa bir süre, bu kadar kısa bir sürede hızlı bir dönüş olmuş.
Değerini kısa bir süre de anlamış demek ki.. Benimde anlamadığım bir insanı kaybetmeden değeri anlaşılmıyor. Gördüklerim hep bu yönde.
Evet aynen öyle aslında ama aşk insanın gözünü kör ediyor bir nevi. Duygularla hareket etmeye başlıyoruz mantığımız devre dışı kalıyor malesef.

Çok haklısın,gelse ne yazar gelmese ne yazar.. Ama bilemiyorum,terkedilenler de hep bu düşünce vardır "acaba bana döner mi? özler mi? hala seviyor mudur?" gibi gibi.
Gelse sanki o kadar mutlu olacakmışız ki ,kanatlarımızı takıp uçaçakmışız gibi mutlu olacağımızı tahmin ediyoruz. Aslında hiçbir şey olacağı yok.
Bu durumda sessiz kalmaktan başka bir çare yok sanırım. Malesef..

Canım benim daha önceki ilişkimde ben o kadar çok bağlanmıştım ki, çok zor bağlanan biriyim ona alışmam bir yıl sürmüştü :ssz:

2 yıldan sonra ayrılık yaşadık, ikimizde yorulmuştuk çabalamadık. Hep ben adım atardım böyle durumlarda ama bu sefer o atsın istedim..olmadı..

1 ay sonra doğum gününde ona mail attım ayrılığı kabullendiğimi de tıkıştırdım araya. Oda döktü içindekileri.. Cesaret edememiş mesaj atmaya bla bla bla.. O dedikleri ne kadar boş geldi anlatamam.

Sonra yine konuşmadık ve ben bi gün cesaretimi toplayıp sildim onu heryerden. 1 ay sonra mesaj attı bana malum siteden.

Dünya bi yana sen bi yana diye.. Daha birçok şey yazmıştı.. Hiç anlamı yoktu.. sadece içim sızladı hepsi bu :ssz:

Yani demem o ki, bunlar dönüyorlar ama ne fayda.. herşey bittikten sonra..

Son düzenleme:
Sessiz kalmak en iyisidir ama ben bu konuda pek beceriksizim içimdekileri söylemeden kapatamıyorum hiçbirşeyi sonrasında anca sessizliğimi koruyabiliyorum:)

Canım benim daha önceki ilişkimde ben o kadar çok bağlanmıştım ki, çok zor bağlanan biriyim ona alışmam bir yıl sürmüştü :ssz:

2 yıldan sonra ayrılık yaşadık, ikimizde yorulmuştuk çabalamadık. Hep ben adım atardım böyle durumlarda ama bu sefer o atsın istedim..olmadı..

1 ay sonra doğum gününde ona mail attım ayrılığı kabullendiğimi de tıkıştırdım araya. Oda döktü içindekileri.. Cesaret edememiş mesaj atmaya bla bla bla.. O dedikleri ne kadar boş geldi anlatamam.

Sonra yine konuşmadık ve ben bi gün cesaretimi toplayıp sildim onu heryerden. 1 ay sonra mesaj attı bana malum siteden.

Dünya bi yana sen bi yana diye.. Daha birçok şey yazmıştı.. Hiç anlamı yoktu.. sadece içim sızladı hepsi bu :ssz:

Yani demem o ki, bunlar dönüyorlar ama ne fayda.. herşey bittikten sonra..

Benim de anlamadığım bu,illa bizi kaybetmeleri mi gerekiyor değerimizi anlamaları için? Yoksa pış pışlıyoruz,pamuklara sarıyoruz tabi orası da var.
Bizimde 2 ay olacak ayrılığımız bir iki gün sonra. Arada bana mesaj atıp "hele şükür açtın,napıyorsun?" gibi mesajlar atıyordu.
Hele şükür açtın diyor bir de günlerdir girmediğimi mi farketti ne yaptı bilmiyorum. Silmeye cesaret edemediğim için açıkçası tüm hesaplarımı kapattım.
Sadece onun için değil,kendim de biraz rahatladım sanal alemden uzak durdukça.

Seni ne için bırakmıştı peki? Klasik ayrılık sebepleri(bahaneleri) mi yoksa gerçekten ayrılık sebebi olabilecek şeyler mi?
Bende merak ediyorum acaba ona karşı hislerim bir gün biter mi diye. Çünkü öyle yoruldum ki anlatamam.. Dönsün mü istiyorum,dönmesin mi istiyorum buna bile karar veremiyorum artık.
Dönseler de ne fayda.. Ama işte o kadar çok seviyor ki insan hemen tekrar affedilip kabul ediliyor..

Çok güzel bir konu olmuş kızlaar paylaşırız sıkıntılarımızı.
yeşil papyon arkadaşım kesinlikle sessizliğe devam et. düşünsene sürekli nerede ne yapıyor bildiğin bir insanı ne kadar merak edebilirsin.
ama şuan senin ne yaptığını kimle konuştuğunu bilmiyor belkide içi içini yiyordur şuanda :)
yada gururundan mesaj atmaya çekiniyordur.

bu arada lay lay bom arkadaşım yorumlarına bayıldım. çok içten :)

Sessiz kalmak en iyisidir ama ben bu konuda pek beceriksizim içimdekileri söylemeden kapatamıyorum hiçbirşeyi sonrasında anca sessizliğimi koruyabiliyorum:)

kesinlikle bende böyleyim. kolay kolay susmam ama bir susarsaaam pir susarım vallahi:1:

yeşil papyon arkadaşım kesinlikle sessizliğe devam et. düşünsene sürekli nerede ne yapıyor bildiğin bir insanı ne kadar merak edebilirsin.
ama şuan senin ne yaptığını kimle konuştuğunu bilmiyor belkide içi içini yiyordur şuanda :)

Bende konuyu iyi ki açmışım diyorum,kızların hepsi yardımcı oluyorlar Allah razı olsun hepsinden :)
Çok haklısın,bende sürekli gördüğüm birisini merak etmezdim açıkçası. Umarım dediğin gibidir.
Biraz o da benim yaşadıklarımı yaşasın istiyorum aslında,hep verici taraf ben olduğumdan karşı taraftan da bir çaba bekliyorum.
Hep beklerim zaten,ne zaman son vereceğim buna bilmiyorum. :ssz:

Gerçekten bende çok sevdim laylaybom'u :61:

Benim de anlamadığım bu,illa bizi kaybetmeleri mi gerekiyor değerimizi anlamaları için? Yoksa pış pışlıyoruz,pamuklara sarıyoruz tabi orası da var.
Bizimde 2 ay olacak ayrılığımız bir iki gün sonra. Arada bana mesaj atıp "hele şükür açtın,napıyorsun?" gibi mesajlar atıyordu.
Hele şükür açtın diyor bir de günlerdir girmediğimi mi farketti ne yaptı bilmiyorum. Silmeye cesaret edemediğim için açıkçası tüm hesaplarımı kapattım.
Sadece onun için değil,kendim de biraz rahatladım sanal alemden uzak durdukça.

Seni ne için bırakmıştı peki? Klasik ayrılık sebepleri(bahaneleri) mi yoksa gerçekten ayrılık sebebi olabilecek şeyler mi?
Bende merak ediyorum acaba ona karşı hislerim bir gün biter mi diye. Çünkü öyle yoruldum ki anlatamam.. Dönsün mü istiyorum,dönmesin mi istiyorum buna bile karar veremiyorum artık.
Dönseler de ne fayda.. Ama işte o kadar çok seviyor ki insan hemen tekrar affedilip kabul ediliyor..

Tartışmalarımız artmıştı sürekli sorun çıkıyordu küsüp barışıyorduk. Küsünce de ben tavır yapıyordum ama yine ben adım atıyordum o alışmıştı tabi nasıl olsa ben çabalıyordum ya!

Ay bak hatırlayınca bile sinir oldum :47:

En son yine saçma bi sebepten küstük sonra bu sıkıldığını herşeyden bunaldığını söyledi. Benden mi sıkıldın dediğimde sebep sen değilsin bilmiyorum gibi şeyler söyledi ve bende dayanamadım ben bunun olduğunu ve artık üzülmek istemediğimi söyledim. Öyle kavga falan etmedik sessiz sakin, sanki küsmüşüzde barışacakmışız gibiydik. O benden, ben ondan bekledik ilk adımı. Tabi o yine benim adım atacağımdan emin olduğu için çok rahat davranmıştır beyfendi :41:

Doğum gününde mail atcağımı da beklemiş. O günü bekledim demişti bide pişkin pişkin.
En kadar üzülüp ağladığımı söylemiyorum bile. Ne kadar yıpratmıştım kendimi.. :ssz:

Sen bi soru sordun ben hikaye anlattım ama özet olarak "bahane" diye nitelendiriyorum bunu.

Ve sonuç olarak kafamda bitirdim. Bitirdiğim zaman mail attı. Ve cevap vermedim.

İnanamadım kendime. O mesaj atıcak ve ben cevap vermiycem. Vay bee. demek ki bitmiş bende dedim.

Ve çok rahatladım çünkü içim rahattı ben sudan sebeple bitirmemiştim bu ilişkiyi.

İçin rahatsa, vicdanın rahatsa gerisi boş canım be.. Bırak onu kendi içinde.. Düşün ve serbest bırak.. Bırak gitsin çünkü o vazgeçilmez değil.. Kimse değil..

Teşekkür ederim canım :16:

Back
X