Ayrılıp annesinde yaşayan varmı?

O zaman istanbul yakınlarındaki küçük bir şehre taşınacaksın ya da eşin nafakanı artıracak. Üstteki arkadaşa katılıyorum, annenin de bir düzeni var ve ne yazık ki ona muhtaçsan boyun eğmek zorundasın.

İşte araştırmak, çareler aramak derken bunu kastediyorum.
Direkt netten okuduğunuz bilgilerle "maaşı olana yardım yapılmıyor" demişsiniz.
Ben Sosyal yardımlaşmadan 1 yıl boyunca maddi destek aldım, çalışıyor olmama rağmen. madem vermiyorlardı bunu ben nasıl başardım peki?
Çünkü vermiyorlar deyip çekilmedim, gittim konuştum rica ettim, mağduriyetimi anlattım ve oldu.
Oturduğunuz yerden söylenmekle olmuyor derken tam da bu tavrınızı kastediyorum işte.

evlat evden evlenerek ayrıldıktan sonra boşanarak gelirse ve birde çocukla beraber gelirse anne babaya yük oluyor..

Konu sahibi calistigi icin haberde ki maasi alamaz,haberin iceriginde de sigortasi olmayacak diyor.Tabi gitsin yinede sorsun

Esinizden tazminat aldiniz mi peki evlenirken altın filan takildiysa onlari aldiniz mi

Şuan daha başlamadı.500ödicek yetmiyo bu maaşla asla yetmez askari ücretle istanbulda
Canım benim eşim asgari ücretle hem kendisine hem bana bakıyor asgari 2bin lira eşim 2300alıyor birde bebeğimiz olacak onun için her ay altın bile alıp kenara atıyoruz. Yani inanır mısın Allah üç kuruş parayı bile öyle bereketlendiriyor ki çok şükür geçim sıkıntımız yok, parasız kalmıyoruz ikimizde
Sen bi bismillah de çok güzel bir evde oturmaya mecbur musun? Esenyurtta 500liraya evler var, orada fabrikalar da var iş de bulursun eşinin verdiği nafaka kiraya gider 2bin lira ile sen çocuğun ve faturalar geçinirsiniz bence Allah doğru kulun yardımcısıdır

Doğru diyosunuzda oralarda nasıl iş bulayım çocuğa kim bakıcak

evlat evden evlenerek ayrıldıktan sonra boşanarak gelirse ve birde çocukla beraber gelirse anne babaya yük oluyor..
Kesinlikle öyle burda çalıştığım bi ablada öyle dedi.seni para makinesi olarak görüyordu istediği olmayınca hesaplar değişti dedi
ilk başlar ayrıldığımda çok iyi davrandı ama nezamanki kesinleşti ayrılmam ozaman değişti annemin huyu.

Haklısınız tamam çok teşekkürederim

Konu sahibi calistigi icin haberde ki maasi alamaz,haberin iceriginde de sigortasi olmayacak diyor.Tabi gitsin yinede sorsun
evet okudum oralari ama belki bayanin evine giren kisi basi gelir ve giderler hesaplaninca yapilacak birsey olursa en azindan dogru bir yonlendirme olabilir diye dusundum

İstanbul da olsa ucuz mahalleler var hala 700-800e bir ev bulsanız, eşyalarınız varmış zaten. Asgari ücret + 500 tl ile geçinebilirsiniz bence. Çalıştığınız yer yolunuzu karşılıyorsa daha rahat olur. Belki isteyebilirsiniz durumunuzu anlatıp. Eviniz uzak olacaksa o şekilde durumu eşitleyebilirsiniz.

Memleketiniz veya ailenizden birilerinin olduğu iş bulabileceğiniz küçük bir şehir de sizin için iyi olabilir. Hem destekçiniz olur hem masraflarınız azalır. Tabii boşanmış çocuklu kadın olarak toplumumuzda yaşamak kolay değil. Umarım bir yolunu bulursunuz.

Eminim annenizde sizin bir ev tutup gitmenizi istiyordur,bence maasinizi biriktirip annenizin parasıyla geçinin derim,annenizle de konusun bu durumu
"paramı biriktirip ev bark kurmak istiyorum, anlayışlı olursan bı sure idare ederiz bu şekilde, bende birikim yapmış olurum sonra yoluma bakarım"diyin.
anca o şekilde olur sanıyorum, zaten esyalarinizda varmış,bu süre içinde de uygun ev bakın,alabileceğiniz yardımları araştırın,başvurulacak yerlere başvurun falan ama 1 yıl kadar idare Edip tüm bunları halledebilirsiniz bence.allah yardımcınız olsun

Son olarak eski esinize donmeyin...

Zordur arkadaşım hepiniz için zordur.
Aslında kısa süreli gittiğinizde de benzer şeyler yaşanır ama gözünüze batmaz,şu anki durumda ufak şeyler bile içinize dokunur.Oğlum ve ben 8 yılı aşkın Annemlerle kaldık,şimdiki aklım olsa en fazla 8 gün!

Teşekkürederim eşyalarım artık annemin oldu bilmiyorum biriken parayla nekadr değirmen döner.bende oğlumla akşam yatma saatimize kadar dışarıda takılıyoruz yada odamıza gidip ders yapıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…