ayrilip barismak mi? biri beni mi cagirdi?
eski sevgilimle zibilyon kere ayrilip baristim. ve hatta baristigim zamanlarda sorunlarimizi cozduk, iyiyiz, superiz, duzeldik sandim/sandik. ama hic duzelmedi.
neden sorusuna verebilecegim birkac cevap var.
bi kere benim karsimdaki insanin kotu ozellikleri bunda buyuk bir etken. kindardi, dusuncesi cok zor degisen biriydi, bencildi. ozellikleri boyle olan bir insanla ayriligi atlatmayi birak, gunluk sorunlari cozmek bile imkansiz. ki emin ol ayrilik atlatmak kolay bir surec degil.
ayrilip barismanin bende olumsuz etkisi cok oldu. ayrilik oncesi inanilmaz yumusak, cok kolay affedici, sabir tasi bir bireyken ayrilik sonrasi hirslandim. ve bu hirsimi uzun sure kabul edemedim. ama simdi dusununce cok net goruyorum, terk edilmek bana o kadar koymus ki hicbir zaman tamamen affedememisim. oyle hinc alayim moduna girmedim hic ama affediciligi azalttim mesela. onun bana yaptigi her seyi ama her seyi ben de ona yapmaya basladim. cok hircinlastim, ufak seylere buyuk tepkiler verdim. bilirsiniz bir iliskinin yurumesi icin biriniz atesken digeri su olsun derler. ben ayrilik sonrasi su olmayi azalttim.
ve insan bir kere vazgecti mi ikinciye cok daha kolay vazgeciyor. ben ayrilik bize bir seyleri gosterir, ayri kalmanin ne kadar zor oldugunu anlamamizi saglar ve aklimizi basimiza aliriz diye bekliyordum. hic de oyle olmadi. aksine ayrilmak gittikce daha da kolaylasti, ayrilik lafi agza gittikce daha sik alinmaya basladi, ayriliklar gittikce daha az aci verdi.
bir de ayrilik surecinde insan degistiyse toparlamasi cok zor oluyor. bizim oyle olmustu, ben degismemistim pek ama eski sevgilim 180 derece ters donmustu. ayni kisi olduguna inanmakta zorluk cekmistim.
benim deneyimlerim boyle, maalesef ki olumsuz.
sizin icin olumlu olmasini cok isterim. ama olmazsa da alisiliyor, merak etme.