Ayrılıp barışmak

Eşimle 926363929 defa ayrıldık herhalde.
En uzun ayrılığımız 5 ay sürdü, ikimizin de hayatında başkası oldu ama yeniden denedik.
Biz karakter olarak çok zıt ve ikimiz de alfa olduğumuz için, başka kişiler ya da ilişkiler kesmiyor.
Didişip durmak, sürekli yarışta olmak hoşumuza gidiyor herhalde, ne bileyim.
Çok da şey etmemek lazım, bazen bitene hoşçakal demeyi bileceksin.
alkış haklı bence bazıları didişmekle kavgayla mutlu olur misal ben :D

Çevremde böyle bir örnek var , az buz değil dört sene ayrı kaldılar ikisinin de hayatlarında başkaları oldu ve sonra bir şekilde hayatları yeniden kesişti , şimdi evliler masallah mutlular da Allah bozmasın. Evlilik olayı gerçekten bizim irademiz dışında gerçekleşiyor bence. Karşımıza kimin ne zaman , nerede çıkacağına biz karar veremiyoruz . Bir şekilde karşımıza çıkıyorlar , bir şekilde o kalp çarpıyor ve aşk oluyor. Yani kismette varsa dünya çok küçük elbette bir araya gelirsiniz; fakat kismette yoksa aynı apartmanda bile denk gelemezsiniz. Ondan dolayı akışına bırakmak en güzeli gönül işlerini.

ayrilip barismak mi? biri beni mi cagirdi?:KK53:

eski sevgilimle zibilyon kere ayrilip baristim. ve hatta baristigim zamanlarda sorunlarimizi cozduk, iyiyiz, superiz, duzeldik sandim/sandik. ama hic duzelmedi.

neden sorusuna verebilecegim birkac cevap var.
bi kere benim karsimdaki insanin kotu ozellikleri bunda buyuk bir etken. kindardi, dusuncesi cok zor degisen biriydi, bencildi. ozellikleri boyle olan bir insanla ayriligi atlatmayi birak, gunluk sorunlari cozmek bile imkansiz. ki emin ol ayrilik atlatmak kolay bir surec degil.

ayrilip barismanin bende olumsuz etkisi cok oldu. ayrilik oncesi inanilmaz yumusak, cok kolay affedici, sabir tasi bir bireyken ayrilik sonrasi hirslandim. ve bu hirsimi uzun sure kabul edemedim. ama simdi dusununce cok net goruyorum, terk edilmek bana o kadar koymus ki hicbir zaman tamamen affedememisim. oyle hinc alayim moduna girmedim hic ama affediciligi azalttim mesela. onun bana yaptigi her seyi ama her seyi ben de ona yapmaya basladim. cok hircinlastim, ufak seylere buyuk tepkiler verdim. bilirsiniz bir iliskinin yurumesi icin biriniz atesken digeri su olsun derler. ben ayrilik sonrasi su olmayi azalttim.

ve insan bir kere vazgecti mi ikinciye cok daha kolay vazgeciyor. ben ayrilik bize bir seyleri gosterir, ayri kalmanin ne kadar zor oldugunu anlamamizi saglar ve aklimizi basimiza aliriz diye bekliyordum. hic de oyle olmadi. aksine ayrilmak gittikce daha da kolaylasti, ayrilik lafi agza gittikce daha sik alinmaya basladi, ayriliklar gittikce daha az aci verdi.

bir de ayrilik surecinde insan degistiyse toparlamasi cok zor oluyor. bizim oyle olmustu, ben degismemistim pek ama eski sevgilim 180 derece ters donmustu. ayni kisi olduguna inanmakta zorluk cekmistim.

benim deneyimlerim boyle, maalesef ki olumsuz.
sizin icin olumlu olmasini cok isterim. ama olmazsa da alisiliyor, merak etme.
Sevgilinin burcu ne idi

Hayır, ne alaka, olur mu hiç öyle şey? Bende yeri geldi çabaladım. Bir laf edip kapattığında telefonu kavga anında bir hırs 14 saat yol çekip ona gittim. Dikildim karşısına. Öğrenciydim param da kısıtlı. Ne günler yaşadık. Ben gurursuz olduğumu düşünmüyorum. Ortada sevgi vardı. Yukarda kötü şeylerini yazdım eski zamanların ama harika bir tarafı da vardı onunla sevgili olmanın. Ben eğer eşimin sevgiliyken bana dayattığı hayatı yaşayıp, onun lafıyla kendimi eve kapatsaydım gurursuz olurdum. Öyle bir noktaya geldik ki alışveriş yapmak için dükkana günaydın/ iyi akşamlar diyerek girerdim. Çıkarken mutlaka hayırlı işler vs derim, bunu sorun ediyordu. İnsanlarla kolay iletişim kurabilirim, buna delirirdi. Ben değişip onun istediği kalıba girseydim gurursuz olurdum. İşte bu noktada ayrıldım. Geldiğinde değiştim demedi bana deseydi inanmazdım. Ben sadece fark ettim ki benim kişiliğimle gurur duymaya başlamış. Gözlerinden anladım. O yüzden barıştım. Umarım pişman etmez. Şimdi her yerde gururla benim hakkımı arayan biri olduğumu söyler.

Ama sende hatalı olabilirsin ilişkide. Bunu fark edip çabalaman, kurtarmaya çalışman çok güzel birşey bence. Kadın-erkek fark etmez. Hatanı fark edip pişman olmak çok olağan birşey. Gurursuzluk olan adam sana istemiyorum dedi mi ciddi ciddi? Bırak yakamı/peşimi, defol, s... git vs tarzı hakaret ederek kovdu mu? Ailene ve değerlerine küçümseyici tavır gösterdi mi? İnancını, siyasi görüşünü sorun edip seni aşağıladı mı? Kadınlığın, namusun, ahlak anlayışın üstünden seni incitti mi? Senin mahrem sırlarını çevresine anlattı mı? Şiddet var mı?Bunlar ve aklıma gelmeyen bu tarz sorunlara rağmen onun peşinden koşarsan, o git dedikçe sensiz olamam diye zırlıyorsan bu gurursuzluk olur.
Git demedi hiç yada bu tarz seyşer geçmedi aramızda hatta zorladım böyle bi niyeti varsa söylesin diye ama hep konusmayı erteledi. 3.5 aydır sorunumuzu konus ayı erşediğimiz için daha kötü bi noktaya geldik.
Artık düşünmeye başladım belki söyleyemiyo benim kendi kendşme gitmemi bekliyo
Ama öyle olsaydı sinirle de olsa bi kere söulemez ima etmez miydi.
Araya işetişimsizliklikten soğukluk hirmesinden korkuyorum en fazla konusmadan 20 gün durabildim ama tükendim artık bileyşer yapmaktan ve gerçekten onu geride bırakmak istemiyorum

Ben sanırım hata yapıyorum ilişkiye sahip çıkmak önemli bişeymiş gibi düşünmüştüm hep ama öyle değilmiş

Onurunu gururunu kiracak bir neden yoksa affedilir

Ben kafamda kurdukça yada içim sıkıldıkça butaya yazıyorum çünkü burda benzerlerini yaşayan insanlar varsa onlar anlayabilir beni ancak arkadaslarıma bile anlatamıyorum herkes konu ilişki olunca burnundan kıl aldırmıyor.

Ben çabaladıgım konusmaya çalıstıgım için karsı daki erkeğin gözünde küçğk duruma mı düştüm sizce . O böyle biri değil her konusmamızda bana haklı oldugumu da söylüyor ama hayatımda ilk defa biri için okadar çabaladım ki şimdi ne durumdayım anlayamıyorum
Zayıflık belki bilmiyorum ama gikirlerinize ihtiyacım var

Back
X