• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıliyorumm ama ailem ortada birakti beni

Yeni bi arkadaş temmuz başında boşandı. Tayin istedi daha bekliyor. Memurlar. Net de bu konuda çok yazı var. İdareye de bişi denilmiyor bazıları sırf bu yüzden evlenip boşanıyormuş vs diye zorlaştırıyorlar onlarda
Normal bir bekleme süresi daha 1 buçuk ay olmuş. 3-4 aya kadar yolu var...hatta bazı boşanmalarda can güvenliği sorunu varsa hemen tayin olur. Böyle tayinleri birçok kez gördüm. Ne olursa olsun eninde sonunda çıkar tayin. Bu net. Yani boşanma ilamini alıp can guvenligi sorunu yoksa hemen 1 hafta içinde tayin tabiki olmaz devletin işinde. Kadro intibak durumları falan ayarlanır.

Kiralar 1500 üstü bakıcılarda öyle ailem dediğim insanlar maaşına eksi düşersin asla gecinemezsin diyorlar biz senin sıkıntılarını çekmek zorunda değiliz diyorlar. Biz yaşlandık rahat edeceğiz derken gelme diyor annem gerekirse ayaklarına kapan dedi .Beni yaralayan bu boşuna okumuşum diyorum. Ondan iyisi bulunmaz herkes es dost seni suçlu bulur

Kiralar 1500 üstü bakıcılarda öyle ailem dediğim insanlar maaşına eksi düşersin asla gecinemezsin diyorlar biz senin sıkıntılarını çekmek zorunda değiliz diyorlar. Biz yaşlandık rahat edeceğiz derken gelme diyor annem gerekirse ayaklarına kapan dedi .Beni yaralayan bu boşuna okumuşum diyorum. Ondan iyisi bulunmaz herkes es dost seni suçlu bulur .
Öncelikle bulabiliyorsunuz eşyalı ufak bir eve geçin 2+1 fazlasıyla yeter size. Çocuğunuzu bakicidan ziyade kreşe vermenizi tavsiye ederim. Eşinizden çocuk için alacağınız nafakayi kreşe verirsiniz memur maaşıyla da gayet normal bir sekilde gecinirsiniz öyle icralık falan bir durum olmaz yani sizi sindirmek için öyle diyorlar. Hatta bosanirken tazminat talep edin altinlariniz varsa onları da isteyin mahkeme mutlaka size verecektir. Şu anki durumunuzdan daha rahat olursunuz eminim. kimseye de minnet etmeyin siz dik durun kimseden bişey beklemeyin ki kararlariniza karışmak yerine kabul edip saygı duymayı öğrensinler. Kimse güle oynaya bosanmiyor sonuçta herkes aynı sikintilari yaşıyor maaşı dahi olmayıp ayrıldıktan sonra asgari ücretten daha düşük işlere girip cocuguna bakan kadınlar var korkmayın lütfen kendinize güvenin.

Kiralar 1500 üstü bakıcılarda öyle ailem dediğim insanlar maaşına eksi düşersin asla gecinemezsin diyorlar biz senin sıkıntılarını çekmek zorunda değiliz diyorlar. Biz yaşlandık rahat edeceğiz derken gelme diyor annem gerekirse ayaklarına kapan dedi .Beni yaralayan bu boşuna okumuşum diyorum. Ondan iyisi bulunmaz herkes es dost seni suçlu bulur .
1. Aileniz sizi beğenmiyor kendileri kaç lira ile geçiniyor?
2. Niye 3+1 Ev kirasına göre hesap yapiyorsunuz?
3. Oğretmen mısınız orayı kaçırdım öyleyse bakıcı tam gün de bakmayacak sanırım.
4. Nafaka diye birseyin varlığını duydunuz mu?
5.. Torunum var seveyim biraz demeyi biliyorsan taşın altına eli koyacaksın anne niye demiyorsunuz? En azından tayin+bosanma+Nafaka bağlama işlemlerine kadar baksın.
6. Haa yine mi bakmıyor...tamam su an var bir eviniz sonuçta. Uzaklastirma kararı diye birşey duydunuz mu?
7. Ev eşyalarının satıldığı uygulamalar hakkında bilginiz var mı?
8. Ayaklarına kapan diyen bir anne sizi büyüttüğü için size kızmıyorum artık. Anlamaya çalışıyorum.

Ben boşanınca dilekçe yazdım.sahil kasabasına geldim.tatil yeri burası ama imkan yok.bana göre boşanan kadin metropolde yaşamalı.hastane eğitim şehir hayatı olmalı.sahil kasabası önermiyorum. Burada denizden başka bisi yok.magaza cyok.ulasim.ucretleriacayip.pahali.tam teşekküllü hastane yok.okul uzak.ben bir daha tayin alırsam istanbul olacak.orada her imkan var.
Siz sağlık sebebi ile gelmişsiniz işte eksik bilgi vermeyelim. Boşanınca ha deyince tayin yok. Evet sağlık tayini var

Gercekten bazıları nasıl memur oluyor diyorm okudukca?
28 aylık cocuk
Memur maası +nafaka alırsın
Kimseye de muhtac olmazsın yahıu bunun icin dram yaratmaya ne gerek var?
40 günlük bebe olsa hadi dicem muhtacım birileri baksın cocuguma.
Cİdden silkelenin kendinize gelin yahu.
Benim cesaretim var ama çevrem maaşına icra gelir alacağın 400-500 nafaka onu da derse .haklısınız Benim yerimde olmak isteyen çoktur

Siz sağlık sebebi ile gelmişsiniz işte eksik bilgi vermeyelim. Boşanınca ha deyince tayin yok. Evet sağlık tayini var
Sadece sağlık değil.ben sıkıntılarımı yazdım.bizim kurumda tayin çok zor.bulundugum ilde bana 50 dakika uzakta çocuk kardiyoloji vardı.ilcede yoktu.oglumu yilda bir kontrole götürüyorum.seni il merkezine alalım diyebilirlerdi.2014 'te benimle eski müdürlüğe başlayan arkadas yıllardır tayin istiyor ve halen orada.oyle olunca koruma kararlarını da sağlık raporlarını nüfus kaydimi(boşandığını kanıtlamak icin) ekleyip bizzat genel müdür yardımcısına mail attim, insan kaynaklarını her gün aradın.sistemden de başvurumu yaptım.tayinim öyle oldu.

Benim cesaretim var ama çevrem maaşına icra gelir alacağın 400-500 nafaka onu da derse .haklısınız Benim yerimde olmak isteyen çoktur
Çevrenizin dedigini mantik süzgecinden geçirip degerlendirebilirsiniz değil mi? Ne basitmiş insanların beynine girmek yahu. Güçlü durun, kimseye muhtaç degilsiniz.

Sahil kasabasına sağlık sebebiyle tayin olmaz.
Tam teşekküllü hastane olan büyük illere olur.
Iyi de arkadaşım.istanbula bir ido uzakligindayim.tam teşekküllü hastane yok.yalan mı söylüyorum.istanbula ido ile 3 saat uzakligindayim.bulundugum yere 2 saat uzaklıkta çocuk kardiyoloji uzmanı var.ve ben kontrolleri istanbulda yaptırıyorum.benim durumum özeldi.dilekcemde belirttim.tayinimi yaptilar

Benim tayin tam olarak saglik tayini değildi.dilekcemde ilçeden neden gitmek istediğimi teker teker sıraladım.tayinim öyle oldum

Ben anlamiyorum maaşinız var. Ailenize muhtaç degilsiniz. Ailenizin olmadıgi bir ilde kendinize çok rahat bir hayat kurabilirsiniz. Kuçük bir il daha iyi olur. Bebeğe de bakicı bulursunuz oh mis. Niye ailenizden medet umasiniz. Sizi aşağı çekmelerine musade etmeyin.

Merhaba hatırlayanlar bilir beni eşim epilepsi hastası hamile iken çok sıkıntı yaptı. Kapi kirmalar sen kendin yaptın çocuğu .lohusa iken yaptıklarını saymıyorum biz birimize iyi gelmiyoruz demeler erken doğum yaptım hastanede ise yine kavga etti benimle .çok fazla uzatmak istemiyorum.son olarak evlilik yıldönümumuzdü memlekete izne geldik bu konu yüzünden tartıştık. Beni anneme de gönderdi. Şimdi arayıp sormuyor .ailem arkamda durmuyor .yalvar yakar kocan götürsün ele güne rezil etme bizi diyorlar .sen asla gecinemezsin eşinden ayrı çocuğunu istemiyoruz velayetini ver babaya diyorlar. Bunları nasıl söylüyorlar aklım almıyor bugüne kadar bana yaptıklarını bildiklerini halde dayak yok içki yok sabret diyorlar .ben devlet memuruyum kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum ama babam maaşına icra gelir.cocuğuna bakıcı tut diyorlar be yaparsan yap diyorlar
Maaşına niye icra geliyormuş ay .
Ayrıca maaşınız varken ailenize mi ihtiyacınz var böyle bir aileye ihtiyaç duymam ben

1. Aileniz sizi beğenmiyor kendileri kaç lira ile geçiniyor?
2. Niye 3+1 Ev kirasına göre hesap yapiyorsunuz?
3. Oğretmen mısınız orayı kaçırdım öyleyse bakıcı tam gün de bakmayacak sanırım.
4. Nafaka diye birseyin varlığını duydunuz mu?
5.. Torunum var seveyim biraz demeyi biliyorsan taşın altına eli koyacaksın anne niye demiyorsunuz? En azından tayin+bosanma+Nafaka bağlama işlemlerine kadar baksın.
6. Haa yine mi bakmıyor...tamam su an var bir eviniz sonuçta. Uzaklastirma kararı diye birşey duydunuz mu?
7. Ev eşyalarının satıldığı uygulamalar hakkında bilginiz var mı?
8. Ayaklarına kapan diyen bir anne sizi büyüttüğü için size kızmıyorum artık. Anlamaya çalışıyorum.
Öğretmen değilim düz memurum benim de isteğim oydu hayatıma düzen koyasiya kadar bakmalarını isterdim

Cok şükür işiniz varmis
Cocuga bakıcı bulursunuz neden işiniz varken ve büyük bir mecburiyet yokken velayeti babaya vereceksiniz ki
Ailenizden uzak durun şimdi olmayıp yaninda bir daha ne zaman olacaklar

Maaşınız var sizde ailenizle kalmayın uzak bir şehre tayin isteyin.demekki pekte ailenizin umurunda değilsiniz gerçek bu.caresiz değilsiniz çok şükür maaşınız var ya.

Iyi de arkadaşım.istanbula bir ido uzakligindayim.tam teşekküllü hastane yok.yalan mı söylüyorum.istanbula ido ile 3 saat uzakligindayim.bulundugum yere 2 saat uzaklıkta çocuk kardiyoloji uzmanı var.ve ben kontrolleri istanbulda yaptırıyorum.benim durumum özeldi.dilekcemde belirttim.tayinimi yaptilar
Beni yanlış anladiniz...ya da ben yanlış mi alıntıladım. Sizin durum zaten olması gerektiği gibi olmuş. Bosanmissiniz tayin istemişsiniz ve tayin yapılmış. Yani sağlık durumundan ziyade boşanma nedeniyle yapılmış tayininiz. Yani olması gerektiği gibi olmuş. Niye yalan söyleyeceksiniz estağfurullah . Ben şunu demek istedim...sizin tayin sağlık nedeninden ziyade boşanma nedeniyle yapılmış.

Tamam şimdi anladim. Samanyolu arkadaş demiş ki size...insanları yanlış bilgilendirmeyelim pamukpamuk sağlık durumundan tayin olmuş boşanma durumu değil.
Ben de demisim ki hayır sağlık durumu tayini değil öyle olsa büyük tam teşekküllü hastane olan yere yapılır tayini.
Siz de demissiniz benim sadece tayin sağlık durumu tayini değil boşanma can güvenliği vb.

Ben size neden yalan soyluyorsunuz diyeyim ki?

Merhaba hatırlayanlar bilir beni eşim epilepsi hastası hamile iken çok sıkıntı yaptı. Kapi kirmalar sen kendin yaptın çocuğu .lohusa iken yaptıklarını saymıyorum biz birimize iyi gelmiyoruz demeler erken doğum yaptım hastanede ise yine kavga etti benimle .çok fazla uzatmak istemiyorum.son olarak evlilik yıldönümumuzdü memlekete izne geldik bu konu yüzünden tartıştık. Beni anneme de gönderdi. Şimdi arayıp sormuyor .ailem arkamda durmuyor .yalvar yakar kocan götürsün ele güne rezil etme bizi diyorlar .sen asla gecinemezsin eşinden ayrı çocuğunu istemiyoruz velayetini ver babaya diyorlar. Bunları nasıl söylüyorlar aklım almıyor bugüne kadar bana yaptıklarını bildiklerini halde dayak yok içki yok sabret diyorlar .ben devlet memuruyum kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum ama babam maaşına icra gelir.cocuğuna bakıcı tut diyorlar be yaparsan yap diyorlar
Maaşına niye icra gelsin ki.

Alıyor çocuk onda kalsın diyor
Çocuğu bırak gel demelerinin sebebi kadının bütün maaşına konmak...çocuğuyla gelirse bakıcı da tutsa annesi de baksa bezi maması üstü başı ilacı doktoru maaş çocuğa gidecek... aynı evde de otursa ayrı eve de çıksa rahat birakmayacaklar kadını, tek dert para

Back
X