• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıliyorumm ama ailem ortada birakti beni

Ben maaşa icra konusunu şöyle anladım : Ayrılık durumunda çocuğu babasına verirsin , icra dedikleri şey de nafaka. Yani çocuğu babaya verip nafaka ödersin. Bize çocukla gelme diyorlar. :(

Konu sahibine sordum ama cevabını göremedim. Sizin maaşınızı begenmeyen anne babaniz kaç lirayla geçiniyor?

Hayır icra şu demek maaşın yetmez borçlanirsin gecinemezsin maaşına kadar icra gelir
Onlar destek olmazsa elbette zorlanirsin ama belli ki hiç niyetleri yok , destekten çok köstek olacaklar...yine de bunu başaran kadınlar var ama sende o dirayeti görmüyorum, sanki ya geri döneceksin ya da kısa süre sonra yeniden yanlış bir evlilige sürukleneceksin , her halükarda olan çocuğa olacak... hakkınızda hayırlısı olsun

Ailenizin sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Tek başınıza da başedebilirsiniz. Yanınızda işe yaramaz kuru kalabalıklar olmasındansa evladınızla yalnız çok daha huzurlu olursunuz. Mesleğiniz var korkmayın dik durun.

Merhaba hatırlayanlar bilir beni eşim epilepsi hastası hamile iken çok sıkıntı yaptı. Kapi kirmalar sen kendin yaptın çocuğu .lohusa iken yaptıklarını saymıyorum biz birimize iyi gelmiyoruz demeler erken doğum yaptım hastanede ise yine kavga etti benimle .çok fazla uzatmak istemiyorum.son olarak evlilik yıldönümumuzdü memlekete izne geldik bu konu yüzünden tartıştık. Beni anneme de gönderdi. Şimdi arayıp sormuyor .ailem arkamda durmuyor .yalvar yakar kocan götürsün ele güne rezil etme bizi diyorlar .sen asla gecinemezsin eşinden ayrı çocuğunu istemiyoruz velayetini ver babaya diyorlar. Bunları nasıl söylüyorlar aklım almıyor bugüne kadar bana yaptıklarını bildiklerini halde dayak yok içki yok sabret diyorlar .ben devlet memuruyum kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum ama babam maaşına icra gelir.cocuğuna bakıcı tut diyorlar be yaparsan yap diyorlar
Kendini hiç ortada kalmış hissetme sana ne o kocadan ne de aileden fayda yok . Ne güzel memursun başının çaresine bak çalış ve bebeğini kendi kendine büyüt . Ailemde koca da benim için öldü de kötü gününde yanında olmayan ailene de gerek yok bu saatten sonra . Maaşına niye icra gelsin onu anlamadım . Allah korusun ama sizin yerinizde olsam küçük bir yere kirası fazla olmayan yaşam standartları daha iyi olan geçirebileceğim bir yere tayinimi isterim herkesten uzak dururum ve kendi başımın çaresine bakarım . Allah yardımcınız olsun . Ama boyun eğmeyin . Emin olun aileniz çocuğu verip onlarla yaşadığınızda bile söylenirler ne zaman evleneceksin ne zaman evden gideceksin diye gözünün içine bakarlar ve maalesef aileniz bende öyle izlenim bıraktılar ki sizin maaşınızı bile sömürürler iki kişilik yavrunuzla yeni bir yuva kurun Allah yardım eder 🤲🏻

Bir de neden çocuğun tüm sorumluluğu sizde gibi plan yapıyorsunuz ki? Bu çocuğun bir de babası var mahkeme bir nafaka belirleyecek, sanırım eş de devlet memuru nafakayı ödememe gibi durumu yok, gerekirse icra yoluyla da olsa ödeyecek, sorumluluğunu paylaşacak. Bir çocuk bir siz bu kadar karalar bağlamayın işin maddi kısmı için. Evet çocukların masrafı çok ama her şeyin ekonomik bir yolu var.

Beni üzen de o 3 gün oldu geleli içim zaten kan ağlıyor ne yapicam ne edeceğim diye Bi yandan hakaretler bütün suçlu sen de millete rezil olduk herkes seni suçlayacak
Bırakın şu milleti artık, siz de ailenizin cahilce konuşmalarıni dinlemeyin,madem huylarini biliyorsunuz oraya gitmeyecektiniz. Arkadaşınıza gitseniz daha anlayışlı karşılardi.Sizin yapacağınız Bebeğinizi bir arkadaşınıza emanet edip acilen ufaktan da olsa bir ev bakmak. Silin eşinizide size sahip çıkmayan aileniz de.Ezdirmesin kadınlar artık kendilerini.

Boşananların maaşına icra mı geliyormuş? Böyle bir saçmalığı ilk kez duyuyorum. Babanız boşanmanızı istemediği için gözünüzü korkutmak istemiş. Kimseye minnet etmeyeceğiniz mis gibi maaşınız var. Ayrılın ve ailenizle de aranıza mesafe koyun. 2 çocuğuma da bakıcı baktı, minnetsiz. Herhangi bir eksikliği ya da sorunu yok evlatlarımın. Bakıcı olayını bu kadar öcü gibi algılamayın lütfen…

Canım seni ben anlarım. Aile evine döneceksin. Nafaka al çocuk için mutlaka. Sonra bir bakıcı tut. Ev hanımları oluyor bir çocuklu ya da çocukları büyük kendi evinde sen mesaide iken bakacak. Sen de akşam gidip alıp baba evine bebeğini götürüp bakacaksın. ( erkek tarafı bakmıyor dersin ) çocuğuna yansıtma babasının kötülüğünü sonuçta babası. Zamanı gelince anlar zaten. Zamanla ailen de çocuğuna alışır çok severler zaten merak etme. Sakın milletin gazına gelip ev tutma. Tek yaşayan kadının evine gelmeye çalışan çok olur. ( ailenle mi yaşıyorsun tek mi? Evine geleyim, bi kahve içeyim. Reddetsen dünyanın en kötü insanısın vs vs ) zamanla düzelecek herşey merak etme
Ne cahilce bir öğüt, tek yasayan kadının evine gelmeye çalışan olur vs vs.Torununu istemeyen bir aile de kalsın öyle mi. Sizin gibi zihniyetler yüzünden kadınlar bu halde. Kadın kadının düşmanı diye boşuna dememişler. Acıyorum sizin gibi sinmiş, ezik kadınlara, en azından öğüt vermeyin de cahilce düşüncenizi kendinize saklayın.

Ne cahilce bir öğüt, tek yasayan kadının evine gelmeye çalışan olur vs vs.Torununu istemeyen bir aile de kalsın öyle mi. Sizin gibi zihniyetler yüzünden kadınlar bu halde. Kadın kadının düşmanı diye boşuna dememişler. Acıyorum sizin gibi sinmiş, ezik kadınlara, en azından öğüt vermeyin de cahilce düşüncenizi kendinize saklayın.
Bunlar benim çevremde bizzat gördüğüm yaşanılan şeyler hayat toz pembe değil.cahil düşünce Ortadoğulu erkekler. Ben değilim

Kiralar 1500 üstü bakıcılarda öyle ailem dediğim insanlar maaşına eksi düşersin asla gecinemezsin diyorlar biz senin sıkıntılarını çekmek zorunda değiliz diyorlar. Biz yaşlandık rahat edeceğiz derken gelme diyor annem gerekirse ayaklarına kapan dedi .Beni yaralayan bu boşuna okumuşum diyorum. Ondan iyisi bulunmaz herkes es dost seni suçlu bulur .
Hala ailem ailem diyorsun, es dost vs. Diyorsun.Sen de ne ezikmissin ya, sen bu gidişle eşine yalvarir gidersin kapısına, sana da bu son yorumum olsun.En azından şuraya yazıpta ne yapalim diye insanların sinirini bozma.

Agziniza sağlık...
Yeter Artık yeter...kadınlar kadınlara cesaret vermek yerine korkutuyor, kurtulma şansı varsa biraz cesareti varsa hemen söndürmeye calisip bir pranga da kadınlar takıyor.
Yok sana dul derler, yok evine gelirler, yok kahveni içerler, yok seni tenhada s. Tövbe tövbe ya.
Hiçbirşey yapamazlar hiçbirşey.
Güçlü olursak birbirimizi kollarsak sesimizi çıkarırsak hicbir şey yapamazlar.
Kadının önündeki engel yine kadın. Elalem ne der baskısı.
Yetti artık bu cahiliye devri.

Bunlar benim çevremde bizzat gördüğüm yaşanılan şeyler hayat toz pembe değil.cahil düşünce Ortadoğulu erkekler. Ben değilim
Erkekler evine geleyim diyebilir olabilir yani bekar kız da olsa diyebilir yalnız diye ama iş kadında biter. Ha siz kendinize güveniyorsanız bilemem 😅 ben bana sapıklık yapacak birini hemen şikayet ederim mesela polise ya siz ? Susar oturur musunuz? Bunları boşanmış kadınların yaşadığını biliyoruz hepimiz ama önemli olan savaşmak!

Hayat hiç bir şekilde toz pembe değil tabiki, ama bu konuda Ortadoğu erkeklerini bu hale getiren de geçmişten bu yana onları doğuran, eğiten,sizin tarzinizda düşünen kadın zihniyetler olmuş. Sonra da cahil toplum tarafından asimile olunmuş.Neyse sizler ve konu sahibi kendinizi ezdirmeye devam edin, kadinsiniz ya, bu da size son yorumum olsun.

Back
X