Ayrılma kararı

İstemiyorsa zorlamayın bence, yarın birgün boşanır damada da yazık kimse ayrılmak için evlenmiyor karşı tarafıda düşünmek lazım

hayatımda bundan daha saçma bişey duymadım. evliyim ve eşimle beraber yaşamıyorum, sebep? düğün yapmadım. gerçekten inanılmaz. bu kafa ile evlenmesin zaten.

hayır evlenmiş boşanmış sayılacaksın zaten ne diye kendine eziyet eder ki insan? bi sonraki ilişkide ya evliydik ama aynı evde hiç yaşamadık filan mı diyecek acaba.

gerçekten çok garip bi milletiz.

Nesi garip acaba merak ettim ?
Siz hiç nişanlı iken tayin , yırtdışı vs gibi sebeplerle erken nikah kıymış çift tanımadınız mı ? Normalde nikah düğünle beraber olacaktı ama düğünden önce nikah yaptıkları için bekliyorlar Düğüne kadar fiilen de evlenmek için .

Evliliğin İptali Davası için Kanunun Belirlediği Mutlak Sebepler
  • Evlilik yapılan kişinin zaten evli olduğunu gizlemesi ya da evlenilen kişinin hali hazırda evli olduğunun ortaya çıkması durumlarında evliliğin iptali davası açılabilir.
  • Evlilik yapılan bireyin sürekli ayırt etme gücünden yoksun olması durumunda evlilik nasıl ipta edilir diyen bireyler, evliliğin iptali davası açabilirler.

• Evlilik nasıl iptal edilir diyen bireylerin evlendiği kişinin, evlilik önünde engel teşkül edecek derecede akıl hastalığı bulunması durumunda evlilik iptali davasıaçılabilir.

• Evlenilen kişinin evliliği engelleyecek derecede hısım olması durumunda bu durum evliliğin iptali davası için mutlak sebep olarak sayılmaktadır.
Evlilik nasıl iptal edilir diyen bireyler açısından Medeni Kanun’da belirtilmiş olan evlilik iptali için mutlak sebepler bunlardır. Şimdi Evliliğin iptalini sağlayacak olan nispi sebepler hakkında bilgi vereceğiz.

Evliliğin İptali için Kanunun Hükmettiği Nispi Nedenler
  • Evlilik yapılırken evlenen bireylerden birisinin ayırt etme gücünden geçici yoksun olması durumunda evlilik iptal davası açılabilir. Bu durum nispi sebepler arasında sayılmaktadır.
  • Evlilik yapılırken yanılmış olma hali evlilik iptali için nispi sebepler arasında yer alır. Evlilik yapılırken yanılmış olma hali iki şekilde ortaya çıkabilir. Birincisi kişi hiç evlenmek istememiş ya da evlendiği kişi ile evlilik yapmak istememiş olduğu halde yanılgıyla evlenmiş olabilir. İkincisi ise evlendiği kişide olduğunu düşündüğü bir özellik hakkında yanılgıya düşmüş ve evlenmiştir.
  • Evlilik nasıl iptal edilir diye merak edenler açısından bir diğer nispi sebep ise karşı taraf tarafından aldatılmış yani kandırılmış olmadır. Evlilik iptali isteyen birey namusu ya da haysiyeti ile ilgili olarak doğrudan evlendiği kişi tarafından ya da 3. bir kişi tarafından kandırılmış olabilir. Bir diğer aldatma yani kandırılma konusu ise evlenen kişilerden birisinin diğer eşi, hayati öneme sahip bir hastalığı olup olmadığı konusunda aldatması nispi neden olarak sayılır.
  • Evlenen kişilerden birisi ya da bir yakını tehdit şantaj gibi yollarla evliliğe ikna edilmiş ise nispi sebep olarak evlilik nasıl iptal edilir diyen bireyler açısından öne sürülebilir.
Evlilik İptali için Süre / Zaman Aşımı Var mıdır?
Evliliğin iptali davalarında süre aşımı söz konusu olabilmektedir. Bu durumda öne sürülecek iptal sebebine göre farklılık gösterir. Örneğin evliliğin iptali davası için mutlak sebeplerden birisine sahip olunması durumunda evlilik iptali için zamanaşımı söz konusu olmamaktadır. Nispi nedenlerde ise 6 aylık bir zaman aşımı süresi mevcuttur.

bilmeden yorum yapmayın lütfen.
öyle evliyim ama aynı evde hiç yaşamadık, hadi iptal edelim diye bişey yok.

burada mutlak sebeplerden hiç biri yok. belki nispi sebeplere bakılabilir. onda da süre 6 aymış.

Bizim konumuz bu değil zaten .

Kimseye evlendi ama aynı evin içinde Yaşamadı o ilişkide cinsellik yaşanmadı bunun kanıtlama Peşinde de değiliz .

Tatlım çok iyi anladım işte...
Nikahı yaptınız ama iş bi düğüne kaldı çevrede resmiyete dökmek için.
Ben de diyorum ki, aynısını ben de yapmıştım, ama düğün olmadan şahitlerle evliliğin gerçekleşmediğini kanıtlayıp nikahı iptal edebilirsiniz.
ben de elalem ne der demiştim ama eğer soru işareti varsa aklında cidden dğmez, sonradan boşanacağına baştan halledin...
Şu an ama ayrılmayı da düşünmüyor tam olarak ne ayrılmak istiyorum ne de hemen evlenmek istiyorum diyor .

Evliligin hukumsuzlugu,yoklugu,butlan halleri bellidir ve bunlarin icinde gelin hanimin kafasinin karismasi diye bir madde yok ,haklısınız.

Eşlerin ayni evde yasayip yasamamalarinin,dugun yapip yapmamalarinin önemi yok. Bunların arkasına sıgınıp iptal davası açamaz taraflar.
Iptal Davası diye birşey sormadık ki

bazı arkadaşlar öyle düşünmüyor sanırım. evlilik = düğün demek değil.

öğrenmeye açık bi insanım ve araştırdım öğrendim. siz bilmiyorsunuz, siz de öğrenin. hakim bey bakın biz seks yapmadık deyince tık diye boşanmak gibi bi hukuk kuralı, kanunu ben görmedim. varsa getirin önüme.
Konuyu getirmişsiniz inanmıyorum ya .... Boşanmak için Sevişme Şart mı diye sormadım dikkat ederseniz nikah iptalini de sormadım .

Nesi garip acaba merak ettim ?
Siz hiç nişanlı iken tayin , yırtdışı vs gibi sebeplerle erken nikah kıymış çift tanımadınız mı ? Normalde nikah düğünle beraber olacaktı ama düğünden önce nikah yaptıkları için bekliyorlar Düğüne kadar fiilen de evlenmek için .

neredeyse bir yıl olmuş.

Back
X