kızlar dört ayı geçkin süredir ilişkim vardı. ben 32 o 36.
mesleklerimiz benzer, eğitim durumları vs hemen hemen eşit. evlerimiz çok yakın ve sürekli birbirimizin evine girip çıktığımız, aileler ile yavaştan tanışmaya başladığımız, ortak arkadaşlarımızın fazlaca biriktiği bir ilişkiydi.
dün ayrılmak zorunda kaldım.
üç kız arkadaşım, bir de o, bir kafe barda oturuyorduk.
ona evle ilgili bir şey sordum, evine bir şey yapacaktık onunla ilgili.
"e bunu yazdım sana hayatım, hallettim ya" dedi. "yok yazmadın, yaaa kime yazıyorsun sürekli unutuyorsun bana söylediğini sanıyorsun" falan dedim. gülüşerek.
"ne neee kime yazacağım" falan dedi gülerek, "al telefonumu al her şeyi açık, şifremi biliyorsun al kontrol et" dedi.
"delirme ayıp" falan dedim. "al dedim al" falan deyip masada telefonu uzattı, whatsapp açık şekilde.
direkt çıkış yaptım whatsapptan, hani telefon kurcalayacak ortam değildi.
çıktım gülerek ve ana ekranda 'tinder' simgesi gördüm.
önceden yoktu eminim.
hatta masadaki kızlardan birinin eski erkek arkadaşı, ayrılır ayrılmaz tinder yüklemişti.
benim x ise " bu ne ayıp bir şey, ayrılmanın da adabı vardır. bir haftada hemen tinder'dan kız mı aranır, değmezmiş" vs diyerek onu eleştirmişti.
hani kimse zaten "ben pislik bir adamım, aldatma potansiyelim var" demez. ama benimki başkalarını eleştirirken çok yukarıdan konuşurdu. asla yapmaz gibi düşündürürdü.
herneyse tinder'ı ekranda görünce, telefonu uzattım. kulağına eğilip, "istersen git sessizce, ben bunu hazmetmem biliyorsun" dedim. "ne diyorsun ben yüklemedim sen yüklemişsindir" dedi. (tövbe tövbe)
"ben bilmem tinder minder" dedi.
(ben masadakiler duymasın istemiştim o yüzden sessiz söylemiştim)
bir anda bağırmaya başladı. sandalyeyi devirdi falan gitti.
sonra üç beş mesaj atmış "bende tinder minder yok" diye. baktım yazmaya devam ediyor, "kendini engelletme" yazdım sadece. "yazma bana sakın" deyip engellemiş. her yerden engellemiş :)
engellemese de ölsem yazmazdım allah düşürmesin de,
sanki biraz üzüldüm, kırıldım be.
hem suçlu hem güçlü olmasına...hem böyle sanki hayatından çöp atar gibi rahatlıkla benden vazgeçmesine, bir açıklama yapmamasına...
not: tinder giriş yapılmış halde değildi, yani mail adresi girin falan diyordu ilk sayfası henüz. muhtemelen yükledi girmedi, kendinden dolayı girmemiştir biri görür diye. benle ilgisi yok yani.