ayrılmalı mıyım nişanlımdan..ya gitmek yada gitmemek..

arzuhal19

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
57
0
36
Ankara
merhaba arkadaşlar..daha önce konu açmıştım çok bunalımdayım 2 yıldır nişanlıyım ve 10 sene çıktık..sorunum nişanlımın ailesi..en başta istemeye geldiklerinde okadar iyilerdiki yok oğlum sevmiş beğenmiş öper tepeme korum şimdiye kadar kime götürmek istediysem gitmedi tek seni istedi kimliğinle gel yeter bana falan laflar..nişan bittikten sonra ise hepsi unutuldu denilenlerin..tek dertleri para oldu aman para harcanmasın aman kız tarafı alsın herşeyi..en başta 10 milyarlık mehir kestilerdi taktıkları ise 5 milyar olsun dedim para için neden mutluluğumuzu yıkalım nişanlımla her insan kendinden sorumludur dedim dert etmedim sonra bana kimliğinle gel diyen insanlar bu sefer bizde eşyaları kız tarafı alır dedi benim ailemde tepki gösteri bana.bunlar ne biçim insanlar dedi.benim ailem kızının eşyasını alacakmış onlarda sadece 5 milyar bilezik takacaklarmış..sonra bunun ardına kıyafet çıktı görümcem kıyafetini kocan alsın dedi nişanlımdan için..oysa kaynanam diğer 3 oğlunada 100 milyarlık ev yapmış eşyalarını almış bir tek benim nişanlıma böyle davranıyor anlamadım üveylikte yok..nişanlımda bütün bu olanlar sonucu küstü annesigili terketti başka şehre gidip işe başladı şimdi diyor onlardan bir tek çöp istemem bunlar sana değil bana yapıldı ben herşeyimi çalışır kendim alırım dedi şimdi 8 ay oldu nişanlım başka şehre gideli..ne onu arayan var ne de beni..sanki yokmuşuz gibi davranıyorlar..üstelik nişanlımın parası var annesigilde onuda vermiyorlar..bizi gözden çıkardılar ayrılmamızı bekliyorlar benim ailem ise bunlar başta böyleyse sonda ne olur acaba yol yakınken dönmek en iyisi belkide diyor..nişanlım ise ailesinden uzak bir şehirde ve onlarsız yaşamayı düşünüyor..hangi anne baba evladının aç açıkta olmasına razı olur? önceden ailesinin olduğu şehirdeyken iyi bir işi iyi bir geliri vardı şimdi ise önce aylardır işsiz gezdi sonra önce aldığının yarısı bile olmayan paraya talim ediyor.üstelik annesinde parası yatarken..ben ise onu seviyorum ama korkuyorum geleceğimizden..ayrı şehirde uzakta olacağız nişanlıma görede onlar bi daha kapımızın eşiğine adım atamayacaklar.çünkü nişanlım diyorki bana para yok diyorlar kendilerine sıfır eşya alıyorlar diyor..ailem ise başı böyleyken sonu nasıl olacak acaba diyor? ne yapayacağımı bilemedim nişanlım arkamda ama ya ileride yuvamı yıkarlarsa diye korkuyorum tecrübeli insanların fikrine ihtiyacım var sizce ne yapmalıyım
birde 2 yıldır ne arıyorlar ne soruyorlar sanki yokmuşuz gibi davranıyorlar açık açık istemiyorlar belki..ama nişanlımla bizde seviyoruz birbirimizi..ne zaman ayrılıktan söz açsam gözleri doluyor sen beni bırakma ben herşeye razıyım diyor..sanki ailesi evlenecekmiş gibi eşya alınacak ablası yengesi eniştesi konuşuyor kıyafet alınacak gene hepsi birden konuşuyor hiç yol bilmeyen insanlar ve çok kıskançlar..ne yapacağım ben ve geleceğim? nişanlım arkamda ama ya evlendikten sonra nasıl olur? yol yakınken dönmek mi yoksa nişanlımın dediğine göre herşeye resti çekip baş başa ailesi olmadan başka bir şehirde hayat kurmak mı? kafam allak bullak..

Bizim Türk milletinin kıyafet takı eşya merakı nereye gidecek çok merak ediyorum...

Bırakın bütün bunları ya. Siz ikiniz yaparsınız. Eşyanızı da alırsınız, düğününüzü de yaparsınız. Onlara yaptılarsa yaptılar, takılmayın böyle şeylere.

canımm nasıl iyi anlıyorum seni yaaa
aynı durumdayız
bizimde sözlümle aynen böyle oldu
abiii ye herşey yapılmış, altın yapılmış, mobilya, altın....
bize geldi hiiiççç
ben zaten hiçbişey istemiyorum ama bizimki tutturdu kredi çekicem herşeyi kendim yapıcam
sonra ödeyeceğiz. bundan da gocunmuyorum, öderim.
ama durumları varrr, neden abi ye herşey yapıldı da benim sevgilim üvey evlat muamelesi görüyor.
bende son zamanlarda bu durumla uğraşıyorum canım.

Aynı konuyu zaten açmışsınız tekrar neden açıyorsunuz ordan devam edin. Zaten birazdan konu kapatılır....

canımm nasıl iyi anlıyorum seni yaaa
aynı durumdayız
bizimde sözlümle aynen böyle oldu
abiii ye herşey yapılmış, altın yapılmış, mobilya, altın....
bize geldi hiiiççç
ben zaten hiçbişey istemiyorum ama bizimki tutturdu kredi çekicem herşeyi kendim yapıcam
sonra ödeyeceğiz. bundan da gocunmuyorum, öderim.
ama durumları varrr, neden abi ye herşey yapıldı da benim sevgilim üvey evlat muamelesi görüyor.
bende son zamanlarda bu durumla uğraşıyorum canım.

aynı durumdayız işte..ben altın eşya sözünde durmadıklarına değil neden ayırımcılık yapıyorlar ona kızıyorum üstelik şuan nişanlımın çektiklerini görsen annesgilde alacağı var 10 milyara yakın ben kul hakkı yemem diyen kadın onun üstünede yattı benim nişanlım ise beş parasız yarı aç yarı tok eşek gibi çalışıyor bir ata evladına bunu nasıl reva görür ailem ise bazen bırak diyor ne kadar zor bir durum yaşamayan bilemeyebilir allah ikimizinde yardımcısı olsun

para için huzur bozulurmu ya.. eşimin ailesi benim ailem.. Allah onlara gani gani versin..
Ben evlenirken bohça bile istemedim.. hiç ince hesaplarda boğulmadım.. hiçbişeyde gözüm olmadı.
ANneanneme sordular altın ne kadar istersiniz diye..
Bizim altınımız da gümüşümüz de kızımızdır ona iyi bakın bişey istemeyiz dedi büyüklerim.
ailem için ne kadar değerliysem, eşimin aileside bir o kadar değer veriyor bana şu anda..
biz herşeyi kendimiz aldık, beraber ödüyoruz. bende öyle istedim. kimsenin fazlasında da gözüm yok, Rabbim fazla fazla versin, herkesin gönlüne göre versin..

Son düzenleme:
Bence ennn güzeli çiftler herşeyi kendileri yapsın.. varsın 2 çekyat alıp otursunlar ama huzurlu olsunlar.. yok senin ailen yok Benim ailem Bitmez Bu tartişmalar... neden aileler aliyor ki, kendiniz alın kendiniz ödeyin.. en güzeli valla ohh mis.. hem daha tatlı olur daha kıymetli olur.. varsın eksik olsun, ama gerek yok maddi şeyler yüzünden huzur Bozmaya.. Benim kaynanadan kayınbabadan hiçBi Beklentim yok, manevi destek olsunlar yeter valla.. sözlüm çalişiyor aldiği 3 kuruş parayi Bana veriyor Biriktiriyorum , kimseye yük olmadan nişan yapalım diye..

nişanlın senin için neleri göze almış, ailesini arkasına almış, herşeyden vazgeçmiş. ve ikiniz için çaba gösteriyor. 10 yıllık ilişkiyi ailesi seni istemiyor, nişanlına üvey evlat muamelesi ediyor diye bitirmen vefasızlık olur. bu adam için zorluklara değer diyorsan devam et. nişanlının gösterdiği cesareti de her erkek göstermez değerini bil.

elbetteki ailelerin desteği çok önemli, lakin asıl önemli nüans nişanlının gösterdiği tutumdur ki buda taktir edilmelidir.

Bence ayrılma zaten tepkisini vermiş

merhaba arkadaşlar..daha önce konu açmıştım çok bunalımdayım 2 yıldır nişanlıyım ve 10 sene çıktık..sorunum nişanlımın ailesi..en başta istemeye geldiklerinde okadar iyilerdiki yok oğlum sevmiş beğenmiş öper tepeme korum şimdiye kadar kime götürmek istediysem gitmedi tek seni istedi kimliğinle gel yeter bana falan laflar..nişan bittikten sonra ise hepsi unutuldu denilenlerin..tek dertleri para oldu aman para harcanmasın aman kız tarafı alsın herşeyi..en başta 10 milyarlık mehir kestilerdi taktıkları ise 5 milyar olsun dedim para için neden mutluluğumuzu yıkalım nişanlımla her insan kendinden sorumludur dedim dert etmedim sonra bana kimliğinle gel diyen insanlar bu sefer bizde eşyaları kız tarafı alır dedi benim ailemde tepki gösteri bana.bunlar ne biçim insanlar dedi.benim ailem kızının eşyasını alacakmış onlarda sadece 5 milyar bilezik takacaklarmış..sonra bunun ardına kıyafet çıktı görümcem kıyafetini kocan alsın dedi nişanlımdan için..oysa kaynanam diğer 3 oğlunada 100 milyarlık ev yapmış eşyalarını almış bir tek benim nişanlıma böyle davranıyor anlamadım üveylikte yok..nişanlımda bütün bu olanlar sonucu küstü annesigili terketti başka şehre gidip işe başladı şimdi diyor onlardan bir tek çöp istemem bunlar sana değil bana yapıldı ben herşeyimi çalışır kendim alırım dedi şimdi 8 ay oldu nişanlım başka şehre gideli..ne onu arayan var ne de beni..sanki yokmuşuz gibi davranıyorlar..üstelik nişanlımın parası var annesigilde onuda vermiyorlar..bizi gözden çıkardılar ayrılmamızı bekliyorlar benim ailem ise bunlar başta böyleyse sonda ne olur acaba yol yakınken dönmek en iyisi belkide diyor..nişanlım ise ailesinden uzak bir şehirde ve onlarsız yaşamayı düşünüyor..hangi anne baba evladının aç açıkta olmasına razı olur? önceden ailesinin olduğu şehirdeyken iyi bir işi iyi bir geliri vardı şimdi ise önce aylardır işsiz gezdi sonra önce aldığının yarısı bile olmayan paraya talim ediyor.üstelik annesinde parası yatarken..ben ise onu seviyorum ama korkuyorum geleceğimizden..ayrı şehirde uzakta olacağız nişanlıma görede onlar bi daha kapımızın eşiğine adım atamayacaklar.çünkü nişanlım diyorki bana para yok diyorlar kendilerine sıfır eşya alıyorlar diyor..ailem ise başı böyleyken sonu nasıl olacak acaba diyor? ne yapayacağımı bilemedim nişanlım arkamda ama ya ileride yuvamı yıkarlarsa diye korkuyorum tecrübeli insanların fikrine ihtiyacım var sizce ne yapmalıyım
birde 2 yıldır ne arıyorlar ne soruyorlar sanki yokmuşuz gibi davranıyorlar açık açık istemiyorlar belki..ama nişanlımla bizde seviyoruz birbirimizi..ne zaman ayrılıktan söz açsam gözleri doluyor sen beni bırakma ben herşeye razıyım diyor..sanki ailesi evlenecekmiş gibi eşya alınacak ablası yengesi eniştesi konuşuyor kıyafet alınacak gene hepsi birden konuşuyor hiç yol bilmeyen insanlar ve çok kıskançlar..ne yapacağım ben ve geleceğim? nişanlım arkamda ama ya evlendikten sonra nasıl olur? yol yakınken dönmek mi yoksa nişanlımın dediğine göre herşeye resti çekip baş başa ailesi olmadan başka bir şehirde hayat kurmak mı? kafam allak bullak..

oooff offff çokk zor bii durum anlyrumm..aynısı olmasada benzerini bende yaşaıyrm.abimin düğünü olduğunda iğnesinden ipliğine kadar herşey yapldı.şimdide benmm düğünm olacak babam nişanıma bile karışmadıı hiç bir şey takmadıı meselaa... vee yapmamm ben bişey dioomuşş...bnde diormki kendi kndme bişeyler yapsa alsa bbamm erkek tarafınada yklenmemiş olurum hem evlnnce borç bana kalıcak zaten diorm..neden sıkıntı yaşayalm die kendi kendme düşünyrmm.. vee nişanlım isee asla bişeyy alma buraya gelnce ben alıcam sen kendi borçlarınıı kapa diee..otarfa yüklnmk istemyrm açkcası

cnm çok benzerleri benim başımada geldi.istemeye 30 kişi geldiler sorasında hiç bişey yok.ne bi bohça yapıldı kına alışverişine bile gelmediler annemle biz yaptık.evliyim şu an ve evimde bi tek iğneleri yok düğün desen bi çeyrek altın bile takmadılar eşim aldı takıları onlara verdi onlarda bana taktı abisi dahil.sırf millete rezil olmmak için.

ama keşke tek problem bu olsaydı manevi bişey bile görmedim.hiç yanımızda olmadılar.annesi babası abisi çalıştığı ve anne babası emekli olduğu halde hala eşimden para istiolar ev kiralarını bile eşim ödesin istiolar yani beterin beteri var yüzsüzlükle para için bizle kavga ediolar eşim vermio die .benim anladığım nişanlın senden yana onu bırakman için hiç bi sebp yok ben ailesini Allaha havale ediorum nişanlından aldıkları vermedikleri parada başınınzın gözünüzün sadakası olsun.2 sene nişanlı kalmışınız bi sene daha kalın birikim yapın.ama dikkatli ol. nişanlının ağzını ara.evlendikten sora ailesine dönmesin yüzünü herşeyi unutup.evlendikten sora aile biraz kıymetli oluo çünkü.yani ailesini tamemen sildiğine emin ol.nişanlın ztn çok byük cesaret göstermiş.sende onun elini bırakma.ailenede durumu açıkla.biz onun ailesini öldü kabul ettik ben ona güveniorum felan de ailene.

Nice iğneden ipliğe şanlı şöhretli düğün yapanların evliliği bitti.
Nişanlın senin uğruna ailesini hiçbir şey istemeden terk etmiş, sen ayrılmaktan söz ediyorsun.
Maddiyat o kadar önemli değil, sıfırdan başlayıp her şeyini yapanlar çok.
Nişanlın daha iyi bir iş bulur, sen çalışırsın elele verir başarırsınız.
Her şey yerine gelir de giden sevgi yerine gelmez.
Onu üzme ve geleceğin için umutlu olmalısın.

nişanlın bence çok gururluymuş..paranın peşinde değilmiş..bence menfaati için ailesiyle yaşamamış..bende ona destek ol ayrılma..

Back
X