Ayrılmalı mıyım yoksa beklemeli miyim?

Taciz bambaşka bir konu atlatamadığı kısım o ise onun mutsuzluğu bambaşka olacaktı. şu an mutsuz çünkü istemediği hayatı yaşıyor. yaş 40 a doğru gittiğinde ben ne yaşadım diyorsunuz muhteşem bir hayatınız bile olsa. mutsuz depresif sıkıntı da olması çok doğal, biz bir ekibiz yanımda kal yoksa intihar edeceğim demesi ise bence kurnazca , acıyamayacağım.

Neden bana baştan söylemedin hiçbir şeyi?
Cevabı şöyle: dar bir çerçevede, aileden çok uzak, yatılı eğitim yerlerinde büyüdüm. Evlenince bir kadın ne ister, evlilik nasıl bir şeydir, sorumluluk alanları nedir bilmeden evlendim. Meğer evlilik büyük bir sorumlulukmuş ve ben ne kadar cahilmisim
Eşiniz cahil bir şekilde evlenmedi tam tersine her şeyi bilerek evlenmiş. Hade önce cahildi ve bir kadının ne istediğini bilmiyordu, Ee! Şimdi biliyor ve evliliği mutsuzluğunuza ve duygularınıza rağmen sürdürmek istiyor. Bunun içinde sizi manipüle ediyor hemde intihar ederim diyerek tehdit ediyor. Ama siz o kadar empati kuruyorsunuz ki gerçekleri görmek istemiyorsunuz. Eşiniz bariz şekilde bencil biri.

evlilik nasıl oldu ? hangi yolla ? büyük aşk mı ?
Arkadaslarımız bizi tanıştırdı
Ben onu görür görmez onunla evlenmeye karar vermiştim. Çok büyük bir bağlılık yaşamıştım.
evlilik boyunca onun peşinde koşan kişi bendim.
Yani o sevgiye dair büyük laflar eden, ben ise sevgisi için büyük fedakarlıklar yapan kişiydim
Fakat ne zaman ben bunu sorgulamaya başlasam hemen bana yaklaşır ve neye ihtiyacım varsa verirdi. Bu kaçma kovalamaca döngüsü hep sürdü Ne yazikki.

Evliliğimin birinci yarısı böyle geçti ama bir ara akıllandım. Onu hayatımın merkezinden indirip pesinde koşmayı bıraktım. Kendi hayatıma baktım. Bu defa roller değişir gibi oldu. Bana daha özenli hale geldi.

Tacize uğrayınca eşcinsel ya da biseksüel olunmaz, ya öyle doğarsınız ya da heteroseksüel doğarsınız. Eşiniz kendi korkakligindan, kendisiyle yuzlesememekten ikinizin de hayatının 10 yılını ziyan etmiş.

Eşiniz profesyonel destek alsa bile kendisiyle barışması gerektiği anlatılacak, eskisi gibi homofobik, ayrımcı, bağnaz uzmanlar yok artık. Boşanin kendi yolunuzu çizin ikinizde.
Tacize uğrayınca gay olunmaz evet ama insanlar o istismarın olduğu anı tekrarlayabiliyor. Bu istekli veya istismardan keyif aldığı için değil. Psikolojik olarak çok katmanlı bir şeyi böyle dümdüz genelleyemezsiniz.

Arkadaslarımız bizi tanıştırdı
Ben onu görür görmez onunla evlenmeye karar vermiştim. Çok büyük bir bağlılık yaşamıştım.
evlilik boyunca onun peşinde koşan kişi bendim.
Yani o sevgiye dair büyük laflar eden, ben ise sevgisi için büyük fedakarlıklar yapan kişiydim
Fakat ne zaman ben bunu sorgulamaya başlasam hemen bana yaklaşır ve neye ihtiyacım varsa verirdi. Bu kaçma kovalamaca döngüsü hep sürdü Ne yazikki.

Evliliğimin birinci yarısı böyle geçti ama bir ara akıllandım. Onu hayatımın merkezinden indirip pesinde koşmayı bıraktım. Kendi hayatıma baktım. Bu defa roller değişir gibi oldu. Bana daha özenli hale geldi.
muhtemelen ilişkinizdeki dengesizlikte motivasyon kaynağı olmuştur. birinin hayatına girecek , birini kurban seçecekti, ayağına gelmiş kurban tepemezdi. ben sürdüreceğinizi düşünüyorum, kendisini öldürme kısmında riske giremezsiniz, çocuklara babanız erkeklerden hoşlanıyor diyemezsiniz, hiç açıklama yapmasanız berbat yuva yıkan anne olacaksınız. bu adam siz ciddileşseniz başka kozları da oynar. yıllar önce aslında kendinizi kandırmışsınız. muhtemelen daha incitici bir duruma kadar susacaksınız. neticede suçlu sizsiniz o mağdur tacize uğramış. öyle değil mi ?

Eşiniz cahil bir şekilde evlenmedi tam tersine her şeyi bilerek evlenmiş. Hade önce cahildi ve bir kadının ne istediğini bilmiyordu, Ee! Şimdi biliyor ve evliliği mutsuzluğunuza ve duygularınıza rağmen sürdürmek istiyor. Bunun içinde sizi manipüle ediyor hemde intihar ederim diyerek tehdit ediyor. Ama siz o kadar empati kuruyorsunuz ki gerçekleri görmek istemiyorsunuz. Eşiniz bariz şekilde bencil biri.
Bu intihar konusu beni çok üzmüştü
Hatta mesela bu duygularımı sansurleyerek soylemeye başladım bir süre. Ne olur ne olmaz diye.
Sonra bir gün şunu düşündüm, ben de edebilirim kimin garantsii var. O anda ilk defa bunun tehdit amacı taşıyıp taşımadığını sorguladım. Eşimle konuştum bunu ve çok şaşırdı. Yani benim onun hakkında böyle olumsuz şeyler dusunmemi hiç beklemiyormuş. Bir daha gerçek hislerimi bu kadar sansürsüz açıklamayacağım sana ben seni çok yakınım görüyordum dedi.

düşündüm şimdi, bu defa da beni yakın olmamakla tehdit etmiş olabilir. Ya da ne kafamda kuruyorum

Kotu bir tarafi var, dogru sozcugu secemiyorum. Cocuklarinin nasil bir adamla buyumesini istersin gozu kapali arkani donebilirmisin hepsini dusunmelisin. Biraz ayri kalmaniz ve tedavi secenegi gundeme alinabilir cunku Ilk dusundugum cocuklarin yasayabilecekleri olurdu hele ki erkek cocuk ise
Eşi gay veya biseksüel ise bu sapık olduğu anlamına gelmiyor. Siz kabul edin veya etmeyin bu sapıklık değil adama kendi çocuklarına zarar vermesi anlamına gelmiyor.

Lyanna Mormont Lyanna Mormont ’a katılıyorum konu sahibi. Eşiniz kesinlikle bir yardım alıp gerçek düşüncelerini hislerini anlamlandırmalı. Kaç yaşında adam, yapacağını da gizleyebiliyorsa bu süreçte arkasında destek olmak zorunda değilsiniz. Bu onun süreci ve yolculuğu. Bana da suç bastırıyor gibi geliyor.

Yani o zaman bu konuyu onun ve benim ilişkim üzerinden değil de onun ve cocuklarının üzerinden ele almalıyım diyorsunuz yani. Evet böyle bir durumda olan babaları olmasını istemem. Ama burada da bir netliğe ulaşamıyorum çünkü en çok babalığı iyi durumda. Şöyle soyleyim: iki çocuğu ile de ayrı ayrı ilgileniyor. Ödevlerini yaptırıyor, oyunlar oynuyor, onlara kitaplar okuyor, akademik başarıları için tatlı tatlı konuşup ideal geliştiriyor, dil öğrenmeleri, sosyal sorumluluk almaları için aktivitelere götürüyor ve bütün bunların hayatta onu iyi hissettiren tek şey olduğunu söylüyor. Bu on yıl boyunca hep böyle oldu. İşte benim burada iyice aklım karisti
Bosanıp aynı mahallede oturup arkadaş kalabilirsiniz. Üzücü bir durum ama artık evliliğiniz ne derece devam edebilir ki sizi de yer bitirir bu durum.

Bu intihar konusu beni çok üzmüştü
Hatta mesela bu duygularımı sansurleyerek soylemeye başladım bir süre. Ne olur ne olmaz diye.
Sonra bir gün şunu düşündüm, ben de edebilirim kimin garantsii var. O anda ilk defa bunun tehdit amacı taşıyıp taşımadığını sorguladım. Eşimle konuştum bunu ve çok şaşırdı. Yani benim onun hakkında böyle olumsuz şeyler dusunmemi hiç beklemiyormuş. Bir daha gerçek hislerimi bu kadar sansürsüz açıklamayacağım sana ben seni çok yakınım görüyordum dedi.

düşündüm şimdi, bu defa da beni yakın olmamakla tehdit etmiş olabilir. Ya da ne kafamda kuruyorum
ne iş yapıyor bu adam, manipülasyon uzmanı satışçı falan mı ? yakını olarak görseydi hayatındaki en büyük yarayı paylaşırdı. lafı ağzına tıkamadınız mı ? siz bence daha fazla kurcalamayın, bu işin sonunda beni erkeklere iten sensin durumuna kadar varacak.

Eşi gay veya biseksüel ise bu sapık olduğu anlamına gelmiyor. Siz kabul edin veya etmeyin bu sapıklık değil adama kendi çocuklarına zarar vermesi anlamına gelmiyor.

Lyanna Mormont Lyanna Mormont ’a katılıyorum konu sahibi. Eşiniz kesinlikle bir yardım alıp gerçek düşüncelerini hislerini anlamlandırmalı. Kaç yaşında adam, yapacağını da gizleyebiliyorsa bu süreçte arkasında destek olmak zorunda değilsiniz. Bu onun süreci ve yolculuğu. Bana da suç bastırıyor gibi geliyor.

Adam 10 yil taciz bahanesi altinda buyuk birsey gizlemis
Ya birde ben deneyeyim obur tarafta olmak nasil birsey derse?
Bu adamin gozu kapali guvenilecek nesi var? Ben baktiginiz yerden bakmadim bile " anlattigi hikaye " dogrultusunda ilk dikkat edilmesi gereken çocuklar
Kadin ztn vazgecmis herseyden ayda 1 iliski normal zannediyor

Adam 10 yil taciz bahanesi altinda buyuk birsey gizlemis
Ya birde ben deneyeyim obur tarafta olmak nasil birsey derse?
Bu adamin gozu kapali guvenilecek nesi var? Ben baktiginiz yerden bakmadim bile " anlattigi hikaye " dogrultusunda ilk dikkat edilmesi gereken çocuklar
Kadin ztn vazgecmis herseyden ayda 1 iliski normal zannediyor

Bosanmayi dusunurseniz mutlaka ayri avukat ile gorusun, ve cocuklar ile ilgili yolu birlikte cizin. Anlasmali bosanma/ gecimsizlik fln derseniz cok pisman olursunuz gibi geliyor. 10 sene gizlenmis gercekler var dikkatli adim atin bu isin yatili gorusu vs var sakin duygusal bakmayin

muhtemelen ilişkinizdeki dengesizlikte motivasyon kaynağı olmuştur. birinin hayatına girecek , birini kurban seçecekti, ayağına gelmiş kurban tepemezdi. ben sürdüreceğinizi düşünüyorum, kendisini öldürme kısmında riske giremezsiniz, çocuklara babanız erkeklerden hoşlanıyor diyemezsiniz, hiç açıklama yapmasanız berbat yuva yıkan anne olacaksınız. bu adam siz ciddileşseniz başka kozları da oynar. yıllar önce aslında kendinizi kandırmışsınız. muhtemelen daha incitici bir duruma kadar susacaksınız. neticede suçlu sizsiniz o mağdur tacize uğramış. öyle değil mi ?
İlişkimizin ilk döneminde beni tuhaf bir döngüye hapsetti evet. Kaçan kovalanan döngüsü.
Hicbir zaman neşeli, mutlu, kendi gelen kişi olmadı. Her zaman istenen, taltif edilen, talep edilen kişi olma takıntısı vardı. Ne zaman ben ona bunu vermeyi bıraksam koşarak gelirdi. Ben de bu koşturmaca içinde bu sorunlara odaklanamadim bile. Belki de çok işaret vardı ama ilişkimizi bir tulu normallesştirmiyordu hep uclardaydik.

Şimdi ise ben değistim. Açık iletişime geçtim. Şimdi ne oluyor neden bunu yaptın diye doğrudan sormaya başladim. Yaptığı açıklamaların manipülatif taraflarını doğrudan konuştum. Esas konumuz bu değil bu demeye başladım. Ben bunu bekliyorum demeye başladım.
Bu sebepten dolayı artık benim o kurban kişisi olmadığımı düşünmeye başlamış olabilir.
Fakat bu defa da on yilimiza, çocuklarımıza güveniyor olabilir yani yine onu garantileyen durumlar oluşmuş durumda

Buna bizler karar veremeyiz tabiki çok zor bir durum. Fakat eşiniz bana göre eşcinsel ve toplumun tepkisinden korktuğu için sizi kullanıyor. Tacize uğramak ve eşcinsel olmak çok farklı şeyler. Ben burada tabiki kişinin beyanını yok saymam ama bu durumdan dolayı böyle dürtülerim ve eğilimlerim var demek çok doğru bir yaklaşım değil. Eşinizin profesyonel destek alması şart bu dürtülerin bir sonraki aşaması denemek olacak çünkü. Belki de denedi bilemeyiz. Bence siz öncelikle kendinizi ve çocuklarınızı düşünün. Bu onun tek başına çözmesi gereken bir sorun.

Bosanıp aynı mahallede oturup arkadaş kalabilirsiniz. Üzücü bir durum ama artık evliliğiniz ne derece devam edebilir ki sizi de yer bitirir bu durum.
Evet boşansak bile bizden uzak oturamayacağını ısrarla söyledi. Benim hayatım sizsiniz, yoksa hayatta kalmamın bir anlamı yok vs .

Evet boşansak bile bizden uzak oturamayacağını ısrarla söyledi. Benim hayatım sizsiniz, yoksa hayatta kalmamın bir anlamı yok vs .
kuyruklu yalan
ilk işi sizinle beraber çocukları boşayıp kendi hayatına bakacak
ilk gördüğü erkekle deneyecek
üzgünüm ama psikoloji bu
gözünüzü açın

ne iş yapıyor bu adam, manipülasyon uzmanı satışçı falan mı ? yakını olarak görseydi hayatındaki en büyük yarayı paylaşırdı. lafı ağzına tıkamadınız mı ? siz bence daha fazla kurcalamayın, bu işin sonunda beni erkeklere iten sensin durumuna kadar varacak.
Lafı ağzına tıkmam yedi sekiz yılımı almış olabilir. Ben de de sorun var demekki
Önce kendimle kavga ettim
Geceler boyu
Sonra ona yöneldim, açık açık konustum
O da bana çok açık ve duygusal konuştu
Sonra günlerce konuştuk
Her seferinde onunla ve yaşadıkları ile daha çok bağ kurdum. Tuhaf ama onu teselli eder konuma geldim.
Böyle olmaması mi gerekiyor yoksa doğru mu yaptım diye dönüp baktigimda,
Kafam yine karışıyor. Yine başa sariyorum sanırım

Bosanmayi dusunurseniz mutlaka ayri avukat ile gorusun, ve cocuklar ile ilgili yolu birlikte cizin. Anlasmali bosanma/ gecimsizlik fln derseniz cok pisman olursunuz gibi geliyor. 10 sene gizlenmis gercekler var dikkatli adim atin bu isin yatili gorusu vs var sakin duygusal bakmayin
Boşanma sebebini kimseye açıklamam diye düşündüm
Yani sadece geçimsizlik ya da fikir farklılığı gibi yansitabilirim
Çocukların bunu bilmesini hiç isteme

Back
X