• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrılmalı mıyım?

erkek arkadaşımla açık açık herşeyi konuşabiliyorum. zaten onalrın durum karışık. sevgilim evlatlık, yani kan bağı durumu yok bunların. şu an okul iş vs yüzünden antalyada yaşıyor gelip gidiyor ala geldiği zaman bile evde kalmak istemiyor.

bir arada yaşamak söz konusu bile olamaz çünkü ben annesine bizzat kendim söyledim eğer kesin olarak birlikte oturucaz diyosanız ben görüşmicem bir daha dedim tamam siz nasıl isterseniz öyle yapın diyor sevgilim zaten bana o konuda inanılmaz katı sen annemlerle oturmak istesen ben senden ayrılırım ben onalrın yüzünü görmeye tahammül edemiyorum bir arada oturmak ne demek diyor. o ihtimal şu an yok yani. olacaksa bile ben asla o evde yaşayamam zaten.

sevgilimle açık açık konuşabiliyorum ailesiyle ilgili teereddütlerimi. korkularımı ve o bana her şekilde hak veriyor çünkü o da onlarla yaşıyor bizdeki aile ilişkisini görüyor imreniyor onlarda kardeş kardeşle küs herkes birbirinin gözünün içine ölsün diye bakıyor herkes birbirine düşman. bizim sülale ise tam tersi, ve sevgilim benim ailem akraba ve kuzenlerimle kendi kuzenlerinden çok görüşüyor yani dediğim gibi sevgilimden yana şüphem yok...

annenın para durumu ile ilgili değil düzen olayı. düzen tertip olayı yok. yoksa emin ol senin benim evimde olmayan eşyalar onun evinde var. zaten evdeki fazlalık eşyalarla 3 4 daire döşenir. hiçbirşeyini atmaya kıyamıyor tipik eski insan. ama sorun bu da değil aslında. estetik çok önemli.

salonun tam ortasında bir sünnet yatağı cibinliği asılı mesela. tavanda odanın ortasında bi korniş, ve o kornişe takılı bir cibinlik böyle, rengi atmış kirden pastan gri olmuş artık üstüne abuk subuk kurdelelerle süslemiş, amacı da yatıya bi misafir gelirse orda yatırır diyeiymiş. senelerdir en çok 2 3 kere yatıya misafirleri geldi belirteyim!

kanepelerin yastıkalarının altı gazete ve poşet dolu ama o kadar çok ki 100 den fazladır koltukların minderleri bir karış havada duruyor ve sen o poşetlerin üzerine oturmak zorundasın çünkü düzeni o evin. ya ne anlatayım kızlar inanın canlandıramazsınız yani:)

bunun yanında sevgilimin kapımı kapatıp kendi evime geçtiğimde beni çok mutlu edeceğine de en ufak bir şüphem yok.... ama işte, bu insanları hayatıma sokma fikrine değer mi? ailemi bu insanlarla karşı karşıya getirmeye değer mi?

ben yukarıda işaretlediğim cümleleri bana söyleyen adama pek güvenemezdim açıkcası..
ne biçim uslup bu ailesi hakkında
:19:

Sevgilin seni çok seviyo sen de onu seviyosan ayrılma.
Anasının evi pis diye mutsuz olmazsınız.

Zaten o da aynı evde oturmak istemiyormuş.
Ama k.peder biraz dişli çıkmış,sorun çıkarabilir bu konuda.
Bunun dışında ayrılmana değmez fayansları cibinlikleri yüzünden :31:

annenın para durumu ile ilgili değil düzen olayı. düzen tertip olayı yok. yoksa emin ol senin benim evimde olmayan eşyalar onun evinde var. zaten evdeki fazlalık eşyalarla 3 4 daire döşenir. hiçbirşeyini atmaya kıyamıyor tipik eski insan. ama sorun bu da değil aslında. estetik çok önemli.

salonun tam ortasında bir sünnet yatağı cibinliği asılı mesela. tavanda odanın ortasında bi korniş, ve o kornişe takılı bir cibinlik böyle, rengi atmış kirden pastan gri olmuş artık üstüne abuk subuk kurdelelerle süslemiş, amacı da yatıya bi misafir gelirse orda yatırır diyeiymiş. senelerdir en çok 2 3 kere yatıya misafirleri geldi belirteyim!

kanepelerin yastıkalarının altı gazete ve poşet dolu ama o kadar çok ki 100 den fazladır koltukların minderleri bir karış havada duruyor ve sen o poşetlerin üzerine oturmak zorundasın çünkü düzeni o evin. ya ne anlatayım kızlar inanın canlandıramazsınız yani:)

bunun yanında sevgilimin kapımı kapatıp kendi evime geçtiğimde beni çok mutlu edeceğine de en ufak bir şüphem yok.... ama işte, bu insanları hayatıma sokma fikrine değer mi? ailemi bu insanlarla karşı karşıya getirmeye değer mi?

anladığım kadarıyla sevgilinin annesi istifçi dedikleri insanlardan yani bu bir psikolojik rahatsızlık...haklısın bu normal değil

burda en öneml olan şey sevgilinin sözlerindeki doğruluk bence sen en azından ailelerin tanışma işini biraz uzat ve sevgiline gerçekten güvenmen lazım sana dedikleri konusunda

böyle bisey icin sevgilinden ayrilmayi düsünmen bile cok tuhafima gitti...

bence annesi depresyonda, bir psikolojik rahatsizligi olabilir..

en iyisi sen ailen ile tanistirma, yazik ailene..allah korusun annen sonra kadinin fayanslarini begenmez senide vermez.

3 yıl bitti onunla, sevgilim gerçekten türünün son örneklerinden biri, güven ile ilgili asla sıkıntı yaşamadım ona karşı, hiç bir konuda....

ilk tanıştığımızda bana ailesiyle ilili sorunalrından bahsettiğinde ben de ona ne biçim konuşmak bu annen baban onlar senın üstelik seni almışlar büyütmüşler sen ne kadar nankör bir adamsın diye çıkıştım ona. ve başka kardeşin de yok onalrla iyi geçinmelisin bak yarın bi gün hasta olucaklar yaşlanıyolar artık bizden başka kimin kapısını çalacaklar bu ne öfke diye hep telkin ettim. ama ailesiyle tanıştıktan sonra kızlar çok ciddiyim görseniz hak verirsiniz ben şimdi o insanlara nasıl tahammül ettiğine gerçekten inanamıyorum sabır taşı olsa çatlar. sadece evin pislik durumu değil, tonlarca sorun ile çocuğun hayatına müdehale edip durmuşlar yıllarca, her konuda ama. kayınpeder ailesi memlekette onlar istanbuldayken bile evine bir eşya alması gerektiğinde parasını hazırlayıp memleketini arayıp baba iznin olursa şunu almak istiyoruz diye onay alan, onay vermezse asla itiraz etmeyen, 2012 yılında karısına benim annem çamaşırları derede yıkardı sende elinde yıka diye düşündüğü için çamaşır makinası almayan, evdeki çöpleri değerlendirmek uğruna banyoda bu yüzyılda hala banyo kazanı kullanan, böyle garip insanlar... sevgilimi de sokakta görseniz var ya, öyle bir aileye ait asla değil ben gözlerime hala inanamıyorum!

ben kaynanasıyla küs olan görüşmeyen lanet eden bir gelin olmak istemiyorum. hiç bir zaman istemedim. sevgilimin 3 yıldır iğne ucu kadar yanlışını görmedim, saygısızlığını görmedim, gören tanıyan herkesin "ama çok iyi parça" diye tabir ettiği efendi dürüst mülayim ve sakin biri, ah şöyle olsa nasıl güzel olur diye içimden geçirdiğim alakasız bişiyi sanki beynimi okurmuşcasına aşkım bak böyle böyle istiyorum diye bana söyleyen kafa yapımın da öyle uyduğu birisi, hatta ben geçimi zor kızımdır ikili ilişkilerde, annemin tabiriyle bana katlanabilecek yeryüzündeki tek erkek:) şaka bir yana, ondan yana çekincem olmadı hiç, ama işte, ailesi beni korkutuyor.

o bana çözümler sunuyor, sana söz veriyorum elimden geldiği kadar düzelticem herşeyi, ama yine de istemediğin sürece ailemle görüşmek zorunda değilsin kendini asla mecbur hissetme. onlarla yaşam çok zor ve ben seni bu yaşama mecbur buıraktığım için kendime çok öfkeliyim, sakın yıpratma kendini gerekirse onalrın herşeyine ben koşarım sen hiç muhattap olma istemiyorsan ama kapımı kapattığımda evimde sen ol istiyorum diyor,ben bu evde 23 yıl nefes almadım seni tanıdığım günden beri hayatım değişti ilk defa oksijen girdi ciğerlerime sen yoksan benim hayatım bile yok diyor, ve en can alıcı cümleyi kuruyor benim de günahım yok bunalrı yaşamaya mecburum peki ben ne yapayım bir de benim açımdan düşün diyor... ona da hiç kıyamıyorum....

şurda iki satır dertleşip deneyimli arkadaşlardan siz seviyorsanız gerisi çözülür sıkma canını diyecek biri çıakrmı acaba diye yazayım dedim. epey yüklendi bir kaç arkadaş, amacım kimseyı kötülemek vs değil öyle bir amacım olsa kullanacağım platform burası olmazdı zaten....

Ben sizin anlatmak istediğinizi anladığımı düşünüyorum.

Bana göre derdiniz karşıdaki evin temiz pis eski yeni olması değil. Siz belli ki mutlu bir aile ortamında büyümüşsünüz, ailenize saygınız sevginiz var. Ve onların karşısına bu tarzdaki insanları dünür olarak çıkartıp çıkartmamak konusunda tereddütleriniz var.

Önce okuduğumda hemen bırakmalısınız diye düşündüm çünkü forumda malum evlenince pek bir anneci oluyor bu erkekler. Ama sonra evlatlık dediniz. Benim anneannemin bir sözü vardır, ayrığı çek köküne bak der. Yani sevgiliniz ne kadar iyi olsada huydur çeker diye düşündüğüm için bırakın sonra oda ailesine düşkün olur diye yok dedim. Ama evlatlık demek başka birşey. Belki kendi ailesi size daha yakın, insanlarsa? O zaman bu adamın kabahati nedir? Bence buna hiç takılmayın. Ben sizin yerinizde olsam durumu aynen böyle anneme babama anlatırdım. Ama sevgilimin evlatlık olduğunu beni hiç üzmediğini ama sizi de çok değerli gördüğüm için onları dünür diye önünüze çıkaramıyorum derdim. Sevgilimlede tanıştırırdım. Onların deneyimleri doğrultusundada kararımı verirdim. Bence çok zor bir durumda değilsiniz üzülmeyin :34:

Ben sizin anlatmak istediğinizi anladığımı düşünüyorum.

Bana göre derdiniz karşıdaki evin temiz pis eski yeni olması değil. Siz belli ki mutlu bir aile ortamında büyümüşsünüz, ailenize saygınız sevginiz var. Ve onların karşısına bu tarzdaki insanları dünür olarak çıkartıp çıkartmamak konusunda tereddütleriniz var.

Önce okuduğumda hemen bırakmalısınız diye düşündüm çünkü forumda malum evlenince pek bir anneci oluyor bu erkekler. Ama sonra evlatlık dediniz. Benim anneannemin bir sözü vardır, ayrığı çek köküne bak der. Yani sevgiliniz ne kadar iyi olsada huydur çeker diye düşündüğüm için bırakın sonra oda ailesine düşkün olur diye yok dedim. Ama evlatlık demek başka birşey. Belki kendi ailesi size daha yakın, insanlarsa? O zaman bu adamın kabahati nedir? Bence buna hiç takılmayın. Ben sizin yerinizde olsam durumu aynen böyle anneme babama anlatırdım. Ama sevgilimin evlatlık olduğunu beni hiç üzmediğini ama sizi de çok değerli gördüğüm için onları dünür diye önünüze çıkaramıyorum derdim. Sevgilimlede tanıştırırdım. Onların deneyimleri doğrultusundada kararımı verirdim. Bence çok zor bir durumda değilsiniz üzülmeyin :34:

o bana çok kez babanın karşısına tek başıma çıkayım seni bir başıma isteyeyim dedi ancak ben istemiyorum o şekliyle de, o insanlara da acıyorum herşeye rağmen kuralına uygun olsun güzellikle olsun herkesin içine sinsin karşı taraf ta üzülmesin benim anne babamın da içine sinsin istiyorum bu yüzden çekincelerim var. ama sağolasın canım iyi moral oldu bile bana bak. çok ihtiyacım var bu konuda desteğe...

Vay be, şu bahsettiğin düzen var ya canım, işte o bahsettiğin ev var ya benzerini ben bir yerden hatılıyorum. Ha birazcık daha düzenlisi ama neden düzenlisi ? işte o kadar eşyayı atmaya kıyamayıp iki daireye sığdırmışlar :D Sorun para yada düzen değil, neymiş efendim çok yoklukla emekle kazanılmış mış mış o yüzden en çöp şeyler bile evde atılmaya kıyılmayan cinsten ama bakıldığında maddi durum gayet iyi.

Canım ben seni gayet iyi anlıyorum. Evet, bazı arkadaşlar ev düzeninden ailesinden yaşayış biçimlerinden kimine demişler, ailen ile kıyaslamana da tepki vermişler. Ama burada kıyaslama değil, düzen konusunda örnek vermek için en yakın örneğin ailenden, mesela parke seçmişsin, yoksa yadırgamak değil.

Senin en büyük problemin ailenle ile bu insanları yüzgöz etmek ama maalesef her aileler bir araya geldiğinde için biraz burkulcak, bunun için yapılcak bir şey yok canım. Ha bunun için ayrılmaya değer mi ? Yani pire için yorgan yakmaya ? Bence değmez..

Yanlız, hakketten gözümde canlandıramadım ya

o bana çok kez babanın karşısına tek başıma çıkayım seni bir başıma isteyeyim dedi ancak ben istemiyorum o şekliyle de, o insanlara da acıyorum herşeye rağmen kuralına uygun olsun güzellikle olsun herkesin içine sinsin karşı taraf ta üzülmesin benim anne babamın da içine sinsin istiyorum bu yüzden çekincelerim var. ama sağolasın canım iyi moral oldu bile bana bak. çok ihtiyacım var bu konuda desteğe...

Gerçekten üzülme ne derdi olanlar var. Hem öyle tek başına falan isteme olmaz. Güzel güzel konuş ailenle. Sonra bir akşam yemeğe çağır sevgilini tanıştır. Bir iki kere görüşsünler zaten ben eminim babanda beğenirse çocuğu oda ailesini o kadar dert etmez. Kan bağı deyip geçmemek lazım çok önemli bence. Hem üzülme bak benim sevgilimin ailesi zengin herşeyleri var kadın bir cins. Geçmşte yaşayamadıklarını 20 30 yaşındaki kızlardan kadınlar alıyor öcünü. Öylesi çıksa daha mı iyi? Boşver bak ben pire için yorgan yakan bir insanımdır ben bile böyle bir durum olsa bırakmazdım sevgilimi.

sevgilinin ailesi gercek ailesi olmasa bile ailesi, yani ilerde bu insanlar cocugunun "babaanne dede " diyecegi kisiler. ne yaparsan yap ne kadar mesafe koyarsan koy, soy adlarini alacaksin akrabalri akraban olacak, onlarin gelini olacaksin bence mantikli düsün , duygular gelip geciyor :10:

bence ayrılık diğer bir seçenek haline geldiyse senin için zaten ortada oturan bir ilişki yok demektir farklılıklar zorlayıcı bazen sinir bozucu olabilir ama sen bu adamı seviyorsan gerçekten seviyorsan onunla anlaşabiliyorsan onun eksi taraflarını tamamlayıcı bir tavır içinde olman gerekir nitekim ailesi hijyen kurallarından uzak,cahil ve fakir de olsa bana ilginç gelen şey sevgilin bukadar düzenli ve hijyen kurallarına uygun ve düzenli yaşarken ailesine hiçmi yol göstermemiş hiçmi yardımcı olmamış yani seni o eve getirmeden önce neden düzenli bir hale getirilmesini sağlamadı yani bir kadın tutup temizletebilirdi hiç değilse

bence ayrılık diğer bir seçenek haline geldiyse senin için zaten ortada oturan bir ilişki yok demektir farklılıklar zorlayıcı bazen sinir bozucu olabilir ama sen bu adamı seviyorsan gerçekten seviyorsan onunla anlaşabiliyorsan onun eksi taraflarını tamamlayıcı bir tavır içinde olman gerekir nitekim ailesi hijyen kurallarından uzak,cahil ve fakir de olsa bana ilginç gelen şey sevgilin bukadar düzenli ve hijyen kurallarına uygun ve düzenli yaşarken ailesine hiçmi yol göstermemiş hiçmi yardımcı olmamış yani seni o eve getirmeden önce neden düzenli bir hale getirilmesini sağlamadı yani bir kadın tutup temizletebilirdi hiç değilse

yapmaz mı hiç neler neler yaptı kırdı döktü yeni eşyalar aldı dolapları indirdi yeniledi düzenledi temizledi ama onlar gelip 2 gün içinde y,ine eski haline çevirdiler neden böyle yapıyorsun nasıl rahatsız olmuyorsun diye annesine sorduğu zaman da annesi benım evimde bişey yok sen fazla temizlik hastasısın karışma bana git kendi evinde yap ne yapacaksan deyip susturup onun yaptığı bütün düzenlerin üzerine kendi düzensizliklerini ekleyip yaşamaya devam ettiler....

onu sevdiğim için bunca zaman elini tuttum ona destek oldum zaten ancak ben şunu düşünmeye başladım iş ciddiye bindikçe tonlarca evlilik kaynana yüzünden bitiyor nişanlılık döneminde ailelerin uyumsuzluğu yüzünden olaylar tatsızlıklar çıkıyor çiftler kendilerini unutup ayrılığın eşiğine geliyor. benim anne babam çok olumlu pozitif insanlar ve geçrkten yi bir anne baba oldular şimdi onlar benim yüzümden üzülürse zarar görürse benim evliliğimin de tadı olmaz onlar bunu haketmedi çünkü... mantıklı bakmaya çalışıyorum kör aşık olup hiçbişeyi görmeden düşünmeden bir evlilik olayına kalkışıp o aşkı yitirmek aileleri üzmek dağıtmak parçalamak isteiyorum çok mu yanlış düşüncem?

körü körüne seviyorum deyip herşeyi göz ardı etsem aşktan gözün gör olmuş al şimdi pişman ol denir, sevdiğin adamla olası riskleri üşünüp çözümü varmı varsa ne yoksa ne yapılmalı diye sorguladığın zaman sevginden emin değilsin demekki sevsen düşünmez sorun etmezdin bunalrı denir anlamadım ben bu işten:)

3 yıl bitti onunla, sevgilim gerçekten türünün son örneklerinden biri, güven ile ilgili asla sıkıntı yaşamadım ona karşı, hiç bir konuda....

ilk tanıştığımızda bana ailesiyle ilili sorunalrından bahsettiğinde ben de ona ne biçim konuşmak bu annen baban onlar senın üstelik seni almışlar büyütmüşler sen ne kadar nankör bir adamsın diye çıkıştım ona. ve başka kardeşin de yok onalrla iyi geçinmelisin bak yarın bi gün hasta olucaklar yaşlanıyolar artık bizden başka kimin kapısını çalacaklar bu ne öfke diye hep telkin ettim. ama ailesiyle tanıştıktan sonra kızlar çok ciddiyim görseniz hak verirsiniz ben şimdi o insanlara nasıl tahammül ettiğine gerçekten inanamıyorum sabır taşı olsa çatlar. sadece evin pislik durumu değil, tonlarca sorun ile çocuğun hayatına müdehale edip durmuşlar yıllarca, her konuda ama. kayınpeder ailesi memlekette onlar istanbuldayken bile evine bir eşya alması gerektiğinde parasını hazırlayıp memleketini arayıp baba iznin olursa şunu almak istiyoruz diye onay alan, onay vermezse asla itiraz etmeyen, 2012 yılında karısına benim annem çamaşırları derede yıkardı sende elinde yıka diye düşündüğü için çamaşır makinası almayan, evdeki çöpleri değerlendirmek uğruna banyoda bu yüzyılda hala banyo kazanı kullanan, böyle garip insanlar... sevgilimi de sokakta görseniz var ya, öyle bir aileye ait asla değil ben gözlerime hala inanamıyorum!

ben kaynanasıyla küs olan görüşmeyen lanet eden bir gelin olmak istemiyorum. hiç bir zaman istemedim. sevgilimin 3 yıldır iğne ucu kadar yanlışını görmedim, saygısızlığını görmedim, gören tanıyan herkesin "ama çok iyi parça" diye tabir ettiği efendi dürüst mülayim ve sakin biri, ah şöyle olsa nasıl güzel olur diye içimden geçirdiğim alakasız bişiyi sanki beynimi okurmuşcasına aşkım bak böyle böyle istiyorum diye bana söyleyen kafa yapımın da öyle uyduğu birisi, hatta ben geçimi zor kızımdır ikili ilişkilerde, annemin tabiriyle bana katlanabilecek yeryüzündeki tek erkek:) şaka bir yana, ondan yana çekincem olmadı hiç, ama işte, ailesi beni korkutuyor.

o bana çözümler sunuyor, sana söz veriyorum elimden geldiği kadar düzelticem herşeyi, ama yine de istemediğin sürece ailemle görüşmek zorunda değilsin kendini asla mecbur hissetme. onlarla yaşam çok zor ve ben seni bu yaşama mecbur buıraktığım için kendime çok öfkeliyim, sakın yıpratma kendini gerekirse onalrın herşeyine ben koşarım sen hiç muhattap olma istemiyorsan ama kapımı kapattığımda evimde sen ol istiyorum diyor,ben bu evde 23 yıl nefes almadım seni tanıdığım günden beri hayatım değişti ilk defa oksijen girdi ciğerlerime sen yoksan benim hayatım bile yok diyor, ve en can alıcı cümleyi kuruyor benim de günahım yok bunalrı yaşamaya mecburum peki ben ne yapayım bir de benim açımdan düşün diyor... ona da hiç kıyamıyorum....

şurda iki satır dertleşip deneyimli arkadaşlardan siz seviyorsanız gerisi çözülür sıkma canını diyecek biri çıakrmı acaba diye yazayım dedim. epey yüklendi bir kaç arkadaş, amacım kimseyı kötülemek vs değil öyle bir amacım olsa kullanacağım platform burası olmazdı zaten....

iki satır dertlenmek mi,nasıl iki satır ki:26:insanların ıncığını cıncığını herşeylerini ortaya döküyorsun.amacım kötülemek değil diyorsun:50:allah aşkına daha ne kadar kötüleyebilirsin:51:daha ne diyebilirdin kötülemek için.insanların bu kadar özelini anlatmanıza ne gerek vardı:50:

haa anlatırım kimse tanımıyor ki,ama burada öyle kişiler deşifre oldu ki inanamazsın:34:

canım ayrılma sevgilinden bu kadar eminsen. ailenin anlayışlı olduğunu söyledin. onlara uygun dille anlat. çlok fazla beklentileri olmasın. sonuçta ailesini seçme hakkı kimseye verilmiyo. benim nişanlımın aileside çok umursamaz arayıp sormaz vs. bizimkiler sordumu aman düşünmeyin onlar öyle diyorum bizimkilerde takmıyo artık bende takmıyorum. bence bişeyleri oluruna bırakma zamanı şimdi. yaşamazsan ne olacağınıda bileemezdin..

ahhh ahhhh be güzel insan yumurta çıkar kabugunu begenmez ya bu ataya saygısızlık tahammül edilecek birşeymi senin sevgilin mısıra sultan olsa ne yazar insansırf pasaklı die (tabi neye göre pasaklı o tartışılır ) anne ve babasına karşı dururmu eger iş yapacak saglıgı yoksa hergün gider temizligini yapar yemegini pişirir veya maddi durum elveriyorsa kadın tutar şimdi kemküm edenler olacak evlatlarınızı karşınıza alın ve gözlerine bakın şuan onlar için vazgeçilmez adeta gıptayla baktıkları varlıklarsınız bir 20 yıl sonrayı hayal edin nedemek istedigim anlayana ...................karışıyormuş karışsın he dersin arkanı döner bildigini yaparsın ne var bunda onlarda iyiligi için karışıyorlar bu yazdıklarını hele sevgilinin düşündüklerini bilseler acaba onlar seni istermi?:50:

Back
X