• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrılmalı mıyım?

M e g g

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
22.105
85.732
798
Sevgilimle çok güzel bir ilişkimiz vardı 1,5 yıldır. O sünni ben alevi. Ama ben alevilikle ilgili bişi yapmıyorum her müslüman gibi oruç tutuyorum abdest alıyorum görüşümde aynı. Ona uyum sağlıyorum ama o bunu anlamıyor kendime alevi demicekmişim uydurmaymış vs. Saygıszlık yapma dedim ama bildiğini okuyor alevi değilim dediğinde konuşuruz yazma dedi. Sizce ayrılık mı gerekli çünkü bu yaptığı şey çok saçma. Ne yapmalıyım?

Sevgilimle çok güzel bir ilişkimiz vardı 1,5 yıldır. O sünni ben alevi. Ama ben alevilikle ilgili bişi yapmıyorum her müslüman gibi oruç tutuyorum abdest alıyorum görüşümde aynı. Ona uyum sağlıyorum ama o bunu anlamıyor kendime alevi demicekmişim uydurmaymış vs. Saygıszlık yapma dedim ama bildiğini okuyor alevi değilim dediğinde konuşuruz yazma dedi. Sizce ayrılık mı gerekli çünkü bu yaptığı şey çok saçma. Ne yapmalıyım?
Cok sacma, bu hakikaten saygisizlik. Yasin kac merak ettim acikcasi, bana boyle bir konuda bu lafi edecek bir zihniyeti kendime yakistirmazdim.

bence de ayrılmasın canım senin inancına hoşgörülü saygılı değilse ne hayır beklenirki ya çok sinir oluyorum bu ayrımı yapanlara ya :(

Herkes birbirinin görüşüne ,inancına saygı duymak zorunda.
duymuyorsa ilerde çok sorunlar çıkar.

En aleviyim, eşim sünni. Hiç o tarz bir ayrımımız olmadı,en ufak bir ima bile olmadı ki ben zaten oruç tutarım,namaz düzenli olmasa da kılarım.(Babam alevi nnem sünni. Ben biraz da anneme çekmişim sanırım) Size saygı duymuyorsa bence yol görünmüştür

Sevgilin büyük terbiyesizlik yapıyor bana kalırsa. İsterseniz inancınızı tümüyle yaşayabilirsiniz de kimsenin buna karışma hakkı da lüksü de yok kaldı ki siz uyum sağlamak adına adımlar attığınızdan bahsediyorsunuz asıl nasıl büyük bir fedakarlık yaptığınızı görmesi gerekirken bu yapılan saygısızlık

bu çağda alevilik sünnilik olayına girenler böyle bir durumun mantıksızlığını anlamayanlara kızıyorum.bence sevgiliniz haklı alevilik diye bir şey yok .müslümanlık belli.şartları apaçık ortada.

ayrıca belirteyim ki ben gerçekten seviyorsam vız gelir tırıs geçer

Dinine, mezhebine, görüşüne saygı duymayan insanla evlenilmez. Böyle insanların kendilerine bile saygısı olmaz. Erkek arkadaşım Alevi, ben sünni. Inancına sonsuz saygım var, insanlık bunu gerektirir.

Ayrılmalısın.
Seni sen olmaktan vazgeçirmeye çalışan bir adam var karşında.
İnanca saygısı yoksa hiçbir şeye saygısı olmaz ilerde.

Kesinlikle ayrılmalısın. Eğer kendine saygın varsa, ailene saygın varsa hiç bir daha yüzüne bile bakma bu adamın. Senin inancın sadece Allah ile senin aranda kimse karışamaz, kimse tek söz söyleyemez. Seni olduğun gibi sevmeyen, özünü, aslını değiştirmek isteyen bir adam kimbilir ileride neler yapacak.

oruç tutmasan namaz kılmasan bile sana karışamaz bu senin inancın.
bu çağda alevilik sünnilik olayına girenler böyle bir durumun mantıksızlığını anlamayanlara kızıyorum.bence sevgiliniz haklı alevilik diye bir şey yok .müslümanlık belli.şartları apaçık ortada.

kimsenin inancına laf söyleyemezsiniz alevilik diye bir şey yok ne demek ?

oruç tutmasan namaz kılmasan bile sana karışamaz bu senin inancın.

kimsenin inancına laf söyleyemezsiniz alevilik diye bir şey yok ne demek ?

polemiğe girmeye niyetim yok.var diyorsanız vardır.ben yok diyorum yok.size kalmış.sizin hayatınız sizin yaşantınız.ben kendi hayatımı ve düşüncemi yansıttım.bu eşim olur sevgilim olur ona da aynı şeyi söylerdim.tıpkı konu sahibinin sevgilisi gibi.

polemiğe girmeye niyetim yok.var diyorsanız vardır.ben yok diyorum yok.size kalmış.sizin hayatınız sizin yaşantınız.ben kendi hayatımı ve düşüncemi yansıttım.bu eşim olur sevgilim olur ona da aynı şeyi söylerdim.tıpkı konu sahibinin sevgilisi gibi.

konu sahibibnin sevgilisi gibi saygısızsınız.

Abla polemiğe girmeye niyetim yok diyorsun ama "alevilik diye birşey yok" diyorsun.

Back
X