ayrılmış ailenin çocugu olmak

çocuğumuz sevgiyle ilgiyle büyüyor, babası için bizlerden de tek bir kötü söz duymadı, görüşmeleri annenin çabalarıyla oldu, zamanla göreceğiz bizde herşeyin hayırlısı

o zaman hiç korkmayın bence babayı anneye tercih eder mi diye
ne anneler var çocuğun üzerinde sigara söndürüyor da çocuk yine annem de annem diyor

bir gün ortadan yok olacaksa bile
babasıyla geçirdiği her gün değerlidir çocuk için
şu anda zaten bilinçli durumda çocuk
şimdi görüşmelerini azaltsanız veya şimdi görüşseler ve adam ortadan yok olsa yine birbirine yakın travmalar yaşayacak

baba dün gördü bugün yine laf arasın da akşam alırım yine demiş, onun bu rahtlığını da istemiyoruz bunca zaman baba eğil miydin aklın nerdeydi diyoruz, sonra çocuğu düşünüyoruz.

sizi gayet iyi anladım, sanırım mahkeminin verdiği günler harici yavrumuza fikrini sorup o şekilde görüşmeleri,

işte o duygu yokmu babam beni istemiyo, görüşmedikleri zamanlar da bilgisayardan resmini açıp "bak baba sana resmini göndermiş, seni çok özlemiş" derdik ilgilenmez, bakmaz dı küsmüştü sanırım babasına

canım ben aslında çocuk psikoloğu ne diyecek merak ettim
bu arada pedagog yazılmış ama psikoloğa akıl danışmak daha uygun galiba (kızımın yuvasındaki psikolog anlatmıştı bize farkı, şimdi uzun uzun yazmayayım)
görüştüğünüzde buraya da yazsan neler dedi
belki burada çocuğumu babasıyla görüştürmek istemiyorum diye yazan üyelere bile yardımı olur

çocuk psikoloğu ok. görüştüğümüzde tabii ki yazarım, çocuk için en doğrusunu istiyoruz, sürekli acaba ne hissediyor diye düşünüyoruz küçükler ama hiçte küçük düşünmüyorlar

canım ben sana kendi durumumuzu anlatayım belki fikir verebilirim size

2 oğlum var biri 6 aylıktı biri 2,5 yaşındaydı boşandığımda.. eski eşim ailesiyle yaşıyor o yüzden yatılı veriyorum. onbeş günde bir hafta sonu alıyor cuımartesi sabahtan pazar akşam 18 de bırakıyor.
biz anlaşmalı boşandık yoksa hakim çocuklar küçük diye yatılı vermezdi ben eski kayınvalidemin iyi bakacağından eminim içim rahat o yüzden.

bi ara çocuklar daha sık görsün baba hasreti çekmesin dedim babasıda görmek istedi her hafta sonu alıyordu çocukjlar çok severek gitmelerine rağmen huylarında düzenlerinde değişiklik oldu. kreş öğretmenide olumsuz davranışları var diye uyardı..

o yüzden mahkeme kararına uymayı tercih ettim. ne zaman gideceğiz anne diye sorduklarında parmak hesabıyla gösterip anlatıyorum.

asla babalarını kötülemiyorum ve onların yanında konuşmuyoruz ailecek babanın olumsuz yönlerinden.. babamı özledim dediklerinde 'babanızda sizi özlemiştir. sizi çok seviyor diyorum' bunun çok faydasını gördüm çocuklarım sakin ve ılımlı çocuklar.
arada telefonla seslerini duymak istiyor msj çekiyor çocuklar müsaitmi diye arayıp telefonda konuşuyorlar.
oğullarımda bazen isteyebiliyor telefon açalım anne diye.. ben arıyorum çocukları görüştürüyorum. bütün bunların çok olumlu etkileri var.

bayramlarda,babalar gününde babasının doğumgününde yada kuzenlerinin doğumgününde gönderiyorum çocukları.. zaten mahkeme dini bayramların 2. gününe görüşebilirler diye izin verdi.

iki haftada bir sabahtan akşama kadar kaliteli vakit geçiriyorlar ve bu çocuğun psikolojisi için çok iyi oluyor. gelişigüzel zamanlarda almasın çocukta bilsin babasıyla nezaman görüşeceğini süpriz olmasın yani.

benimde korkularım vardı az görüştükleri için çocukla çok iyi vakit geçiriyorlar çocukların her istedği oluyor beni bırakıp babalarıyla yaşamak isterlerse diye halada aklıma geliyor bazen. ama hiç bir evlat annesinden vazgeçmez eğer annesi sevgi dolu bir anneyse.. ancak psikolojik sıkıntıları olan bir anneyse falan çocuk böyle birşey düşünebilir belki. bu korkularım en aza indi..

ben birazda kaderciyim elimden gelen herşeyi yapıyorum eğitimleri ve gelişimleri için emek veriyorum..onları dünyaya getirdim bu benim asli görevim ilerde babamla yaşayacağım derse pedagogla görüşürüm mutlaka bunu düşünmek bile beni çok üzüyor ama diretirlersede elimden birşey gelmez saygı duymak durumundayız.. ama çocuğun yaşadığı evde huzur varsa annesi varsa bence böyle birşeye gere duymaz..

babalarıyla hediye alma oyuncak ve kıyafet alma işini görüştüm. çünkü çocuklar kıyaslamaya başladılar anne sen az alıyorsun babam hep alıyor diye..

çocukların doyumsuz olmamaları ve kişilik gelişimleri için oğullarımızın iyiliği için hareket etmeliyiz diye ılımlı bir konuşma yaptım hak verdi..

yemek seçme,televizyon telefon tablet gibi cihazları kullanma,uyku saati gibi konularda hemfikiriz.

mesela geçenlerde babası kızmış birşeye annem seni döver falan demiş banada babam seni dövecek falan diyordu...

yada babası annende buna izin vermez demiş sen annemle konuşmuyorsunki nerden bileceksin demiş oğlum şuanda biri 2,5 yaşında biri 4 yaşında..

babası aradı durumu anlattı.. bizde görüşmediğimizi belli etmiyoruz arada sohbet arasında dipnot düşüyoruz babanla görüştüm o da bu fikirde falan gibi:) çocuklar çok zekii:)

herşey zamanla düzelecek.. kardeşinize yazdıklarımı anlatırsanız faydalı olur inşallah.. bütün boşanan anneler emin olun bu yollardan geçiyor..

boşanınca pedagogla görüştüm çocuklarıda götürdüm.. bana dediği şuydu ; ilk boşanan siz değilsiniz son da olmayacaksınız.. babası yok değil var ve iki haftada bir evli olduğunuzda bile geçiremeyeceği kadar kaliteli vakit geçiriyorlar emin olabilirsiniz dedi.. ve bizi kavga ederken görmüyor..yaşadığı evde huzur var babasına gittiği zamanda o evde huzur var...

karşı taraf çekişmeli dava sürecinde çocuğu kullanabilir.. kardeşiniz bu oyuna gelmesin ve çocuklar bu duruma dahil edilmesin.
sormak istediğiniz birşey olursa seve seve cevaplarım.. ben böyle güçlü kadınları ve ona destek veren güzel yürekli kardeşleri aileleri görünce çok mutlu oluyorum..

sevgiler :)

Uzun uzun anlattığın için çok teşekkürler,
biliyorum bu yollardan geçen herkez aynı şeyleri düşünüyor, yeğenim canım kızım o benim, anne babanın çocuk için kararlı bi şekilde güzelce konuşmaların da fayda var, çocuğa uygulanan kurallar ve düzen , sonuçta baba kız yeni tanışıyor gibiler,
bu gece kardeşler toplantısı var anlaşılan bizde, tekrardan soğlasın

ne kadar güzel bir kardeşsiniz siz öyle kardeş can dır diye boşa dememişler..
bende gücümü ailemden aldım yoksa hiç cesaret edemezdim.. şimdi hergün teşekkür ediyorum kendime bu çok güzel bir duygu..

Mahkeme kararına uyun ama hediyelere vs karışmayın.

Babası tekrar kaybolursa baba uzağa işe gitti deyin mesela sordukça.

Hediyelere de karışmayın şımartacak kadar çok bir süreç olmaz zaten. Böylece yeğeniniz babaso tarafından aevilip önemsendiğini, nazının geçtğini görecek. Babası için değerli olduğunu böyle anlayacak. Bence engel olmayın...

sağolasın,
kardeşime bu konuda tüm aile destek olduk karşı taraf yıldırmak için çok çabaladı, eve kilitledi kundaktaki bebekle, çocuğu kaçırdı neler yaşattı ama çok şükür geri de kaldı o günler.
Şimdi tek derdimiz çocuk. Artık baba kavramını biliyor ve babasını tanısın istiyoruz, iyiyi doğruyu bilsin annesini suçlamasın ilerde, tabi bu aşamada çocuğu her türlü zararlardan korumak, kendini güvende hissetmesini sağlamak, hepimiz için hayırlısı . Bu gün babası caymazsa görüşsünler, bakalım, kardeşimle de bu konuyu, bu akşam çocuk için enine boyuna konuşup bi düzen oturtucuz inş, hayırlısıyla, sizlerin de tecrübesiyle

işe gitti artık işe yaramamaya başlamıştı dalgasını bile yapıyodu " alala ne işmiş ne kadar uzun, annem hemen gidip geliyo" falan

haklısın da yeğenim ve oğluma büyük ablamız bakıyor, kreş yarım gün, mesala oğlumla abla gibi ilgilenirken, şimdi sanki daha farklı, biz çocukları ayırmıyor öyle oyuncağa falan boğmuyoruz, paylaşmayı öğretiyoruz, şimdi çocukların ilişkisi bile bozulacakmış gibi geliyor

çocuğumu kaçırdı kardeşin yine vijdanlı davranmış çocuğu görüştürüyor benim her görüştüğünde aklım kalırdı orda acaba yine kaçırır mı diye

çocuğumu kaçırdı kardeşin yine vijdanlı davranmış çocuğu görüştürüyor benim her görüştüğünde aklım kalırdı orda acaba yine kaçırır mı diye
o zaman dava açılmamıştı, mahkeme de de o hareketini yazılı bi şekilde eşini geri döndürmek için olduğunu belirtti. Artık öyle bi şansı olmadığını iyi biliyor, o durumdayken ceza alamayacak olduğunu iyi bildiği gibi, şuan öyle bi şeye cesaret edemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…