• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrılmış ailenin çocugu olmak

semerta

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.286
136
688
Sinop
Arkadaşlar merhaba;
Konu yeğenim, 3 yaşını kasım da doldurmuş tam bir sene boyunca babasının arayıp sormadığı, güzeller güzeli yegenim,

Anne babanın boşanma davası sürüyor, çekişmeli dava,

Kızımız, babasını dün ikinci kez gördü, giderken nazlanıyo falan ama döndüğün de gayet keyifli oluyor.
Buluşmaları annenin çabaları ve kızımızın bu güne kadar babayı sevmiyorum, özlemiyorum sözleri kendi kendine uydurduğu "baba beni özlemişşş" şarkısıyla alevlendi,

kızımız halinden memnun görünse de annesi teyzesi olarak bizi endişelendiren konular var, Sizlerin de fikrini almak istiyorum,

*çocuğa kıyafetler ya da oyuncaklarla gönderiyor, bu konuya sınır getirmek istiyoruz aldığı oyuncakların kendi evinde kalması gelip gittikçe oynaması, doyumsuz bi çocuk olsun istemiyoruz.
*kıyafet konusunda örneğin, ikinci bi çanta istemez "anne çantam var ya" der, ama babasıyla gittiği alışverişte 3. çantasını aldırmış,

*görüşmelerine bi sınır konulması, kafasına göre sürekli görmesini istemiyoruz, biliyoruz ki yine ortadan kaybolacak. kreşe gidiyor ve uyku düzeni vs etkileniyor

Bi taraftan babasıdır diyoruz, bi taraftan 1 senedir arayıp sormadı hiç bi ihtiyacını karşılamadığı gibi babalığını hissettirmedi diyoruz.

en doğrusu bi uzman desteğidir elbette, ama anne şuan çok endişeli. Huyu değişir, sürekli babayı isterse, gibi gibi gibi

Arkadaşlar merhaba;
Konu yeğenim, 3 yaşını kasım da doldurmuş tam bir sene boyunca babasının arayıp sormadığı, güzeller güzeli yegenim,

Kızımız, babasını dün ikinci kez gördü, giderken nazlanıyo falan ama döndüğün de gayet keyifli oluyor.
Buluşmaları annenin çabaları ve kızımızın bu güne kadar babayı sevmiyorum, özlemiyorum sözleri kendi kendine uydurduğu "baba beni özlemişşş" şarkısıyla alevlendi,

kızımız halinden memnun görünse de annesi teyzesi olarak bizi endişelendiren konular var, Sizlerin de fikrini almak istiyorum,

*çocuğa kıyafetler ya da oyuncaklarla gönderiyor, bu konuya sınır getirmek istiyoruz aldığı oyuncakların kendi evinde kalması gelip gittikçe oynaması, doyumsuz bi çocuk olsun istemiyoruz.
*kıyafet konusunda örneğin, ikinci bi çanta istemez "anne çantam var ya" der, ama babasıyla gittiği alışverişte 3. çantasını aldırmış,

*görüşmelerine bi sınır konulması, kafasına göre sürekli görmesini istemiyoruz, biliyoruz ki yine ortadan kaybolacak. kreşe gidiyor ve uyku düzeni vs etkileniyor

Bi taraftan babasıdır diyoruz, bi taraftan 1 senedir arayıp sormadı hiç bi ihtiyacını karşılamadığı gibi babalığını hissettirmedi diyoruz.

en doğrusu bi uzman desteğidir elbette, ama anne şuan çok endişeli. Huyu değişir, sürekli babayı isterse, gibi gibi gibi

ben tecrübeli değilim ama
anne ve babanın çocuk yetiştirmedeki tutarlı davranışları çok önemli
şimdi babası yanında olamıyor diye maddi yönden fazla fazla davranırsa çocuk da bunu kullanır
ayrıca düzenli görüşmee çok önemli mahkeme herhangi bir görüşme sıklığı belirlediyse ona göre görüşsnler çocuga da bu uygun bir dille anlatılmalı

işte 1 yıldır görüşmediler, mahkeme ayda 2 gün cumartesi günleri için görüşme kararı verdi, bu şekil de çok mu katı olunur bilemiyorum ki

ilgin için sağolasın, en azın dan tekrar çekip gittiğin de tekrar kocaman bi boşluğa düşmüş olmaz

rica ederim
sürekli görüp görüp sonra hiç görüşmemelerindense
düzenli olarak ayda 2 kere dolu dolu vakit gecirmeleri daha yararlı olur diye düşünüyorum

en doğru kararı mahkeme verecektir.
her ne koşulda olursa olsun siz de kafanıza göre görüşme belirleyemezsiniz. babanın çocuğa hediye almasını da engelleyemezsiniz.
kadın adamdan boşanıyor, çocuk babadan değil.
kaldı ki karşı tarafa çok fazla oyuncak alma, bu konuda böyle böyle düşünüyorum diyebilir ablanız.
katı kurallar koyarsanız babayı hırslandırırsınız bence.
özellikle çocuk için iletişimi yumuşak tutmakta fayda var.

en doğru kararı mahkeme verecektir.
her ne koşulda olursa olsun siz de kafanıza göre görüşme belirleyemezsiniz. babanın çocuğa hediye almasını da engelleyemezsiniz.
kadın adamdan boşanıyor, çocuk babadan değil.
kaldı ki karşı tarafa çok fazla oyuncak alma, bu konuda böyle böyle düşünüyorum diyebilir ablanız.
katı kurallar koyarsanız babayı hırslandırırsınız bence.
özellikle çocuk için iletişimi yumuşak tutmakta fayda var.

çocuk için zaten endişemiz, iletişime geçen de biz olduk, bizler katı kurallardan ziyade çocuk için en iyisi nedir ne değildir onun derdindeyiz,

Baba pek güvenilir değil bence de. Umarım ortadan kaybolup çocuğu boşluğa itmez.
Umarım bu nedenle endişeliyiz, mahkeme kararına uyalım diyoruz bi taraftan, diğer taraftan çocuk halinden memnun görünüyo biraz esnetelim diyoruz bilemiyoruz işte zormuş bu işler, işin içinde minicik bi kalp var

Umarım bu nedenle endişeliyiz, mahkeme kararına uyalım diyoruz bi taraftan, diğer taraftan çocuk halinden memnun görünüyo biraz esnetelim diyoruz bilemiyoruz işte zormuş bu işler, işin içinde minicik bi kalp var

çocuk bence istediği zaman babasını görebileceğini bilmeli ama burdaki babanın ortadan kaybolma durumu varmış bilemedim bende.. mahkeme kararı doğrultusunda davranmanız daha doğru olacaktır sanırım..

çocuk bence istediği zaman babasını görebileceğini bilmeli ama burdaki babanın ortadan kaybolma durumu varmış bilemedim bende.. mahkeme kararı doğrultusunda davranmanız daha doğru olacaktır sanırım..
1,5 sene cezaevine girme ihtimali varmışşş, borç yüzünden

ki bu 1 sene görmeyişi de tamamen kendi isteğiydi, onu tutan ya da engelleyen yoktu, ve bu babanın 2 hafta kadar süreyle çocuğu alıkoymuşluğu var boşanma gerçekleşmediği için mahkeme babasıdır olabilir demişti

1,5 sene cezaevine girme ihtimali varmışşş, borç yüzünden

o zaman da orda ziyaret edilebilir yada bir şekilde bu süre yurtdışında vs gibi geçiştirilebilir ama tabi bir pedagog yardımı almanız daha mantıklı bu durumda çocuk çok ufak neyi nasıl söylemek gerektiğini bizde sizde bilemiyebilirsiniz..

bence önemli olan çocuğun istediği zaman babayı görebileceği duygusunun yerleşmesi ..yada işte mahkemenin belirlediği tarihlerde .. yani şu gün vs gibi .. görebilecekmiyim endişesi taşımaması umarım anlatabilmişimdir:)

Arkadaşlar merhaba;

arkadaşım aynen yazdıklarını yaşamış biri olarak yazıyorum
ben doğduktan sonra ayrılmış annem-babam
aynen senin yeğenin gibi 15'te bir babamı görürdüm küçükken
gezdirir, bazen kıyafet bazen oyuncak alırdı bana
sağlıkmış, okulmuş başka hiçbir şeyimle ilgilenmezdi

bence yanlış düşünüyorsunuz
çocuğun babasını eğitemezsiniz
ilişkilerine çok müdahale etmemelisiniz (sonra çıkar annen sana oyuncak almamı istemedi der, daha beter olur durum)
annem babamdan nefret ederdi (bunu büyüyünce öğrendim, hatta ne kötü şeyler yaşatmış anneme bunları da büyüyünce öğrendim) yine de annemin ağzından babama yönelik en küçük kötü söz duymadım

siz çocuğu eğitip, öğreteceksiniz
ona sevginin ne olduğunu, paranın sevgi demek olmadığını
bazen kızmanın bile sevgi yüzünden olduğunu
3 yaşındaki çocuk bunların çoğunu anlayabilir

onunla konuşacaksınız, onu dinleyeceksiniz, paylaşacaksınız

ayrıca anne ile geçirdiği zamanı güzelleştireceksiniz
annesiyle mutlu olacak çocuk
annesi onun için değişilmez olacak

benim babamın maddi durumu anneminkinden bin kat iyiydi
nereye istesem götürür, ne istesem alırdı
ama bir gün, tek bir gün ben babamla yaşayacağım demedim, tek bir gün babamı anneme tercih etmedim

Çocuk babasını görmek istediğinde hayır olmaz bugün görüş günü değil mi diyeceksiniz? Bu çocuk için çok hoş bir durum değil bence

arkadaşım aynen yazdıklarını yaşamış biri olarak yazıyorum
ben doğduktan sonra ayrılmış annem-babam
aynen senin yeğenin gibi 15'te bir babamı görürdüm küçükken
gezdirir, bazen kıyafet bazen oyuncak alırdı bana
sağlıkmış, okulmuş başka hiçbir şeyimle ilgilenmezdi

bence yanlış düşünüyorsunuz
çocuğun babasını eğitemezsiniz
ilişkilerine çok müdahale etmemelisiniz (sonra çıkar annen sana oyuncak almamı istemedi der, daha beter olur durum)
annem babamdan nefret ederdi (bunu büyüyünce öğrendim, hatta ne kötü şeyler yaşatmış anneme bunları da büyüyünce öğrendim) yine de annemin ağzından babama yönelik en küçük kötü söz duymadım

siz çocuğu eğitip, öğreteceksiniz
ona sevginin ne olduğunu, paranın sevgi demek olmadığını
bazen kızmanın bile sevgi yüzünden olduğunu
3 yaşındaki çocuk bunların çoğunu anlayabilir

onunla konuşacaksınız, onu dinleyeceksiniz, paylaşacaksınız

ayrıca anne ile geçirdiği zamanı güzelleştireceksiniz
annesiyle mutlu olacak çocuk
annesi onun için değişilmez olacak

benim babamın maddi durumu anneminkinden bin kat iyiydi
nereye istesem götürür, ne istesem alırdı
ama bir gün, tek bir gün ben babamla yaşayacağım demedim, tek bir gün babamı anneme tercih etmedim
çocuğumuz sevgiyle ilgiyle büyüyor, babası için bizlerden de tek bir kötü söz duymadı, görüşmeleri annenin çabalarıyla oldu, zamanla göreceğiz bizde herşeyin hayırlısı

Yalnız bu baba da öyle müthiş bir baba değilmiş yani
Örnek baba falan da degilmis
Bence annesiyle yetinmesi öğretilmeli çocuğa
En iyisi Pedagog yardımı almak

Çocuk babasını görmek istediğinde hayır olmaz bugün görüş günü değil mi diyeceksiniz?
:) işte, çok saçma diğmi, bilemiyoruz nasıl bir yol izleyeceğimizi, konu arasın da bahsettim, baba cezaevine girecekmiş yakın bi zamanda hani o sürece kadar sık sık görüşür alışır bağlanır sonra yine babam beni istemiyor hissine kapılsın istemiyoruz,

Yalnız bu baba da öyle müthiş bir baba değilmiş yani
Örnek baba falan da degilmis
Bence annesiyle yetinmesi öğretilmeli çocuğa
En iyisi Pedagog yardımı almak

yok canım ne örnek babası:)
çocuk dedesine " baba, ay ne babası karıştırdım dedecim" diyodu sinyalleri böyle böyle veriyodu baba özleminin

Back
X