ayrım yapan kayınvalide

Ben eşlerin kendi aileleri ile olan bu tür sorunlarını evlerine taşımalarına gıcık olurum. Kaldı ki benim eşimde öyledir. Baktım evin huzuru kaçıyor bende artık bana anlatma, aranızda halledin dedim.
Gerçi benim olayımda eşim aksi olduğu için haksız olan taraftı. Çünkü annesi kendisine bağırıp çağıran çocuğumu daha çok tutar yoksa el üstünde tutanı mı? Sevmeme gibi bir durum yok ama genede kendisini el üstünde tutanı daha çok tutardı. Ben kayınvalideme bu konuda tek laf etmem ve ilişkimi zedelemem. Zaten 25 yılı bitirdim tek bir tartışmamız yoktur. Ana oğul onlar kendileri hallederler.
Bi de kaç yaşına gelmiş adam haksızlık seziyosa ona göre tavır alır
Karıcım beni teselli et neden öteki kardeşimi daha çok seviyo demez bence
Biz kadınlar her türlü kıyası yapmayı kendimizde hak gördüğümüz için fazla didikliyoruz
Bence de herkesin aile ilişkisi kendisini bağlamalı, eşimizin ailesi ile ilişkisi de eşimizi bağlamalı

Benim kayınvalidemde kaynımı çok sever diğer çocuklarını da sever muhakkak ama aynı değil bu her şekilde belli olur yaptıkları davranışları sözleri bile aynı değil eltimi de benden çok sever bilirim vallahi ben yapı olarak mesafeliyim açıkcası sonuçta nasıl davranılırsa öyle davranırsın en güzeli eşimiz sevsin yeterli eşinizin üzülmesine bir şey diyemem eminim eşimde üzülüyor ama takmamaya çalışıyor elden gelen bir şey yok o annenin vicdanına kalmış bir şey bu kadar belli edilmese keşke:KK51:

Bu işler böyledir önce bakarım derler oğul gözüne şirin gözükmek için sonrada tavırlar başlar...kesinlikle kendi başınızın çaresine bakmak zorunda yiz malesef. .

hayatımda bu kadar ayrım yapan bir kadın görmedim resmen içsel olarak diğer oğluna bağlı kadın bir oğlunu anlatırken yavrum canım mesela muratım diye anlatan kadın diğerine sadece oğlum ya da ferhat die seslenio yaptığı şeylerin ise haddi hesabı yok bu kadınla nasıl başedicem...
Sana tavsiyem anne oğul arasında ne yaşanırsa yaşansın sen dışarda kal seyirci ol kocanı annesine karşı herhangi bir dırumdan ötürü savunma . Yarın bi gün canciğer olurlar sen kötü ilan edilirsin, hiç ses etme düşünme bile bu durumu bak keyfine.

Bi de kaç yaşına gelmiş adam haksızlık seziyosa ona göre tavır alır
Karıcım beni teselli et neden öteki kardeşimi daha çok seviyo demez bence
Biz kadınlar her türlü kıyası yapmayı kendimizde hak gördüğümüz için fazla didikliyoruz
Bence de herkesin aile ilişkisi kendisini bağlamalı, eşimizin ailesi ile ilişkisi de eşimizi bağlamalı
sizin konuya bakış açınız niyeyse çok artniyetli sizi kendi halinize bırakıyorum sanırım yazdıklarımızı doğru düzgün okumadan kafanıza göre takılıosunuz çekirge hanım :D

ööhh bu ne perhız bu ne lahana tursusu ozaman derım konu sahıbıne :)
ayrımcılık yapsa sevmese sızden olan cocuga nıye baksın yahu
buna ragmen hala ayrımcılık yapıyor dıyorsan ve evlılıgını senı etkıleyen bı konuysa ozaman cocuguna da sen bakıver konu sahıbı ...ayrımcılık yapan kayınvalıdene bırakma derım

kımseye guvenerek cocuk yapmayın benım annemde var kayınvalıdem de 1 tanesınden bıle yardım ıstemıyorum :)
yurt dısında tek basına yasayıp coluk cocuk buyutenler nasıl yapıyor
ılgınc valla...
suan fıkrım tamamen degıstı konu sahıbının ozellıkle sorun aradıgını dusunuyorum :)
DOĞURDUKTAN SONRA KONUŞALIM BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY DİE Bİ LAF VARDIR KİMSEYE GÜVENEREK ÇOCUK YAPMADIM İNSANLARIN SÖZLERİNE GÜVENMENİN HELE Kİ ANNE BABALARIN YANLIŞ OLDUĞUNUDA SiZDEN DUYDUM ... insan anne babalarına güvenmeyecekte kime güvenecek...ÇOCUĞUMA BAKAMAYIŞIMIN BAKICI BULAMAYIŞIMIN SEBEBİNİ ANLATIYORUM NİYEYSE GÖZLERİNİZ O MESAJLARI OKUMAK İSTEMİO... İNSANLARIN ÇARESİZ kalmasını sanırım anlayamayacak kafadasınz bebeğiniz doğunca ne kadar zor şeyler yaşayacaksınız kimbilir bu kadar kesin net konuşmayın ... şuan fikriniz değiştiği doğru çünkü gaza geldiniz :D

kusura bakmayın ama kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degıl doğurduysan oturup kendım bakacaksın. bır yastan sonra bebek bakmak zor ılgı ister annesı sızsımız kvden dgeıl
OLAYIN yaşla ilgisini çözemedim bu kadın 1 yılda mı çöktü diğer torununa gayet güzel baktı bebekliğinden beri ... kv iki çocuğa sizin evde bakıcam dio siz ne diosunuz biraz okuyunda sonra konuşalım yahu :D

anladığım kadarıyla,sizin çocuğunuz olana kadar,eltinizin 5 yaşındaki oğluna bakıyormuş kayınvalideniz.sonra sizin ki olunca ikisine birden,sizin evde bakmak istemiş.siz hem eltinizin çocuğuna kendi evinizde bakılmasına, hem 2 çocuğa birden bakmasına karşı çıkarak.diğer çocuğun kreşe verilmesine neden olmuşsunuz.
hala ayrımcılıktan bahsediyorsunuz.ayrımcılık yapıyor kayınvalideniz ama sizin lehinize bir ayrımcılık olmuş.

anladığım kadarıyla,sizin çocuğunuz olana kadar,eltinizin 5 yaşındaki oğluna bakıyormuş kayınvalideniz.sonra sizin ki olunca ikisine birden,sizin evde bakmak istemiş.siz hem eltinizin çocuğuna kendi evinizde bakılmasına, hem 2 çocuğa birden bakmasına karşı çıkarak.diğer çocuğun kreşe verilmesine neden olmuşsunuz.
hala ayrımcılıktan bahsediyorsunuz.ayrımcılık yapıyor kayınvalideniz ama sizin lehinize bir ayrımcılık olmuş.
çocuk anaokulu yaşında ama uyusun gitmesin dien benim dimi ne diosunuz siz yahu aceba kaç defa eltinizin çocuğu sizin evde bakıldı ? iki çocuğun aynı evde bakılması hemde kardeş olmayan ? eminim siz kendiniz teklif edersiniz gelin bizim evde bakın die komik :D

sizin konuya bakış açınız niyeyse çok artniyetli sizi kendi halinize bırakıyorum sanırım yazdıklarımızı doğru düzgün okumadan kafanıza göre takılıosunuz çekirge hanım :KK70:
Sizi tanımam etmem neden art niyetli yaklaşayım
Bana göre kayınvalidemin evlat ayrımı varsa bu eşimin sorunu olmalı
Ben sonradan gelip Murat'ı neden çok seviyosun da kocamı az seviyosun
Gel benim çocuğuma bak ama eltiminkine bakma diyemem

ÇEKİRGE HANIM günaydın gün başladı bize :D hep aynı şeyi soyluosunuz sanırım eşinizin sıkıntısı sizi alakadar etmio ama biz boyleyız uzun zamandır birlikteyiz evleneli de çok olmadı sizden ricam kendinizi benim yerime koymanız deil kendiniz gibi düşünmemi istemeyin çünkü böyle yaşantımın olmadığını soyluyorum artniyet bana deil zaten düşünceme size zeytin dalı uzatıyorum sükuta davet ediorum...

çocuk anaokulu yaşında ama uyusun gitmesin dien benim dimi ne diosunuz siz yahu aceba kaç defa eltinizin çocuğu sizin evde bakıldı ? iki çocuğun aynı evde bakılması hemde kardeş olmayan ? eminim siz kendiniz teklif edersiniz gelin bizim evde bakın die komik :KK70:

vallahi ben o devirleri geçtim.benim rahmetli kayınvalidem,yaz aylarında bizimle beraber oturuyordu. ve aylarca görümcemin çocukları bizde kalıyordu.(oğlumdan 7 yaş ve 4 yaş büyük iki oğlu.)her üçüne de bakıyordu kadıncağız.birşey biliyorum ki konuşuyorum değil mi?
şimdi ben kayınvalide oldum.tek oğlum var ama 2 tane olsa ve sizin kayınvalidenn düştüğü duruma düşsem,asla sizin gibilere pabuç bırakmam.evlat,torun ayrımını yaptıran sizsiniz.

siz kabul etmişsiniz bende etmiorum buraya bunu paylaşmaya geldim size zorlada yorum yaptırmıorum belki sizin yaşınızda sizin gibi düşüncem şuan düşünmüorum eminim sizde düşünmediniz ... iyiki 2 tane oğlunuz yok Allah herşeyi hakkıyla bilendir vermediyse sebebi vardır...

DOĞURDUKTAN SONRA KONUŞALIM BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY DİE Bİ LAF VARDIR KİMSEYE GÜVENEREK ÇOCUK YAPMADIM İNSANLARIN SÖZLERİNE GÜVENMENİN HELE Kİ ANNE BABALARIN YANLIŞ OLDUĞUNUDA SiZDEN DUYDUM ... insan anne babalarına güvenmeyecekte kime güvenecek...ÇOCUĞUMA BAKAMAYIŞIMIN BAKICI BULAMAYIŞIMIN SEBEBİNİ ANLATIYORUM NİYEYSE GÖZLERİNİZ O MESAJLARI OKUMAK İSTEMİO... İNSANLARIN ÇARESİZ kalmasını sanırım anlayamayacak kafadasınz bebeğiniz doğunca ne kadar zor şeyler yaşayacaksınız kimbilir bu kadar kesin net konuşmayın ... şuan fikriniz değiştiği doğru çünkü gaza geldiniz :KK70:
dogurdukdan sonra konusalım derken
bence ben dogurdukdan sonrada konusmayalım sız sutumu kesersınız :D bu nasıl bı usluptur yahu
anne babalar yanlıstır demedım kı ben ?
cocuk yapmak ıcın kımseye guvenerek yapma dedım cunku
sadece bızım cocugumuz degıl onların da torunu demen cok komık onlar senın bekledıgın gıbı sevmek bakmak zorunda degıl
cocugunuza nıye sız veya bakıcı bakmıyor durumuyla ılgılenmıyorum cunku ben dırek sonuc odaklıyım ...
eger kayınvalıdenızın ayrımcılık yapması sızı bu denlı yıpratıyorsa ben careler uretırım bukadar basıt en basta cocugu ona bırakmam
cocuguma bakıp ona emek veren bu yastan sonra cocuk sorumlulugu ceken bı kadının arkasından da ayrımcılık yapıyor dıye konusmam !!!
bence sız takkenızı onunuze alın ıyı bı dusunun bız ondan sonra konusalım ...
kayınvalıdenız bence kocanıza ayrımcılık yapmıyor
kadın sızın bu uslubunuza dayanamıyodur yazık...
hem cocugunuza bakıyor hem cemkırmelerınıze maruz kalıyordur burda oturdugum yerde bana bıle yaptınız
dusuncemde ne kadar haklı oldugumu ıspatladınız
tesekkur ederım

siz kabul etmişsiniz bende etmiorum buraya bunu paylaşmaya geldim size zorlada yorum yaptırmıorum belki sizin yaşınızda sizin gibi düşüncem şuan düşünmüorum eminim sizde düşünmediniz ... iyiki 2 tane oğlunuz yok Allah herşeyi hakkıyla bilendir vermediyse sebebi vardır...

bel altı mı vurmaya çalışıyorsunuz?.2. çocuğum yok diye.bu yaptığınızdan sığlığınız belli oluyor.teşekkür ederim.

ÇEKİRGE HANIM günaydın gün başladı bize :KK70: hep aynı şeyi soyluosunuz sanırım eşinizin sıkıntısı sizi alakadar etmio ama biz boyleyız uzun zamandır birlikteyiz evleneli de çok olmadı sizden ricam kendinizi benim yerime koymanız deil kendiniz gibi düşünmemi istemeyin çünkü böyle yaşantımın olmadığını soyluyorum artniyet bana deil zaten düşünceme size zeytin dalı uzatıyorum sükuta davet ediorum...
Ben benim gibi düşünün demiyorum ama fikrimi yazdım diye art niyetli diyosunuz
Tanımam etmem kayınvalidenin de komşusu değilim niye art niyetli olayım
Bende senin gibi düşünemiyorum işte
Herkesin fikri kendine diyelim o zaman :KK28:

kadın bellıkı fazla yorgun psıkolojısıne vurmus bu
bukadar kısı benımle benzer dusuncede ısrarla herkese laf yetıstırıyor
konu acma nedenı akıl almak soyledıklerımızın karsılıgında gercekden ben haksızlık yapıyormuyum demek yerıne hepımıze cemkırıyor
o cocuklar bu ortamda buyuyor demekkı
gercekden uzuldum...

dogurdukdan sonra konusalım derken
bence ben dogurdukdan sonrada konusmayalım sız sutumu kesersınız :KK70: bu nasıl bı usluptur yahu
anne babalar yanlıstır demedım kı ben ?
cocuk yapmak ıcın kımseye guvenerek yapma dedım cunku
sadece bızım cocugumuz degıl onların da torunu demen cok komık onlar senın bekledıgın gıbı sevmek bakmak zorunda degıl
cocugunuza nıye sız veya bakıcı bakmıyor durumuyla ılgılenmıyorum cunku ben dırek sonuc odaklıyım ...
eger kayınvalıdenızın ayrımcılık yapması sızı bu denlı yıpratıyorsa ben careler uretırım bukadar basıt en basta cocugu ona bırakmam
cocuguma bakıp ona emek veren bu yastan sonra cocuk sorumlulugu ceken bı kadının arkasından da ayrımcılık yapıyor dıye konusmam !!!
bence sız takkenızı onunuze alın ıyı bı dusunun bız ondan sonra konusalım ...
kayınvalıdenız bence kocanıza ayrımcılık yapmıyor
kadın sızın bu uslubunuza dayanamıyodur yazık...
hem cocugunuza bakıyor hem cemkırmelerınıze maruz kalıyordur burda oturdugum yerde bana bıle yaptınız
dusuncemde ne kadar haklı oldugumu ıspatladınız
tesekkur ederım

bana yazdığı cevapta ne kadar haklı olduğumuzun ispatı.

Back
X