• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrımcılığı artık kaldıramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya hani diyolar ya annen yazıktır rahat bırak filan e diger abla neden anneme yazık demiyor?cidden neden tek taraflı fedakarlık?
Anne zaten anne olsa gideyim en azından diğer torunuda bı goreyim bir iki hafta diğer kızında kalayım der yok anam her ailede bı çocuk mutlaka haksızlığa ugruyo
Bide bana haksızlık yapılınca tabi sovuyorum gözüm görmuyo hicbiseyi
Fjfjfjfjfk sinirlendim yine 😹
Konu sahibi şunu atsana konudan 🫠

15 dakika bırakıyorsun konu nerelere geliyor....
Adam boşandı mı sonunda o da var🤔 hala evliyse ve ondan çocuk yaptıysa? ay bilemedim konu sahibi belki kendini açıklamak ister.

Diğer konusunu 3 yıl önce açmış.Ne zaman boşandı da evlendiler de hamilelik,bebek doğdu da 6 aylık oldu. Tarihler olarak çok yakın. Kimsenin günahını almak istemem,ama kendisininin burada herkese açık alanda açtığı konu üzerinden yola çıkarak yazıyorum

Büyük ihtimalle ablanizin maddi durumu daha kötü. Çalışmak zorunda. Kv si uzakta vs. Sizin seçenekleriniz daha çoktur. Eşinizin maaşı iyidir. Kv bakabilecek durumdadır vs. Ayrıca orda bakmaya baslamis onu yarı yolda bırakamaz ki. İlla annenizin bakması gerekiyorsa baştan konuşmak gerekirdi.

Konu sahibi çocuğunuzun babası evli sevgiliniz mi? Sonunda boşanmasını bekleyip onunla evlenip çocuk mu yaptınız ?
Yok daha neler ama kendisi şu an başkasıyla evli
Onun üstüne 2 sevgilim daha oldu hayatımın hatası aman aman. Üstüne sünger çekip kaç kere tövbe pişmanlığı ettim. O konu ciddi pişmanlığım evliyim çocuğum var bu konuda dedikodu malzemesi etmeyin rica ediyorum

Ben degil bizde boyle yapilir genel olarak, ben de öyle büyütüldüm. Cokta saglikli ama tabi ki kiş vakitleri iceriye aliştirilmiş soguktan aşiri korunmuş cocuklarin sonradan boyle yapilmasi uygun olmayabilir bilmiyorum.
Kesinlikle benim de iki çocuğum var doğduklarından bu yana asla üst üste giydirmedim yağmur çamur soğuk hiç fark etmezdi içine ince bir badi ustune mont gezerdik vallahi markete giderdik bazen parka yağmur yoksa en olmadı yarım saat yürüyüş hala da aynı şekilde biri 11 biri 7 yaşında kolay hasta olmazlar üst üste asla giyinmezler ama arkadaşımın oğlu var o çok pimpirikli olduğu için çocuğunu lahana gibi giydirir hava soğuk olsun asla çıkartmaz kış boyu da antibiyotik eksik olmaz evinden eğer özel bir durum yoksa gerçekten alıştırmaya da çok ilgili

ee o değilse kim.tarihler uyuşuyor.3 yıl önce evliydi,çekilmeli bir kaç ay daha sürdüğünü varsayalım,boşandı,siz evlendiniz,hamile kaldınız 9 ay taşıdınız,çocuk doğdu 6 aylık oldu?

Eğer o değilse evli sevgilinizden ayrılır ayrılmaz birini bulup hemen evlenmiş olmalısınız?

Yazık yahu kadına, çok üzüldüm. Yaklaşık 60 yaşındaki kadın hala 4 tane çocuğunun çocukları ile uğraşıyor hatta uğraşmadığı için de suçlu görünüyor.
Duruma gelecek olursak haklı olduğunuz tek nokta annenizin çocuğunuzu en son 5 ay önce görmüş olması. O da torunu sonuçta sizi ziyaret edebilir torunu ile 1 saatte olsa ilgilenip sevebilirdi. Burada kesinlikle haklısınız, bu durum beni de kırardı. Ama ben bu durumu da şuna bağlıyorum, kadın zaten hafta içi 2 çocuğa birden bakıyor ablanızda kalıyor hafta sonu kendi evine mi dönüyor o evde mi kalıyor bilmiyorum ama eminim hali kalmıyordur hiçbir şey yapmaya, bir yere gitmeye.
Size yardımcı olmak konusuna gelecek olursak, önce ablanız doğurmuş, 2 çocuğu var ve kadın çalışıyor. Onun öncelikli olması kadar doğal bir durum yok bana kalırsa. Siz doğurmadan önce de muhtemelen ablanızın 2 çocuğu vardı ve ona bakacağını, yardımcı olacağını kestiriyordunuz. Şimdi neden beklenti içindesiniz ki? Çok yoruluyorsanız başka masraflarınızı biraz kısarak iki haftada bir de olsa eve temizlik için birini çağırın. İşler yetişmiyor mu, çok mu yoruluyorsunuz bırakın yapabildiğiniz kadarını yapın. Eşiniz şikayet ederse de kendi de yardım etsin madem. Kaldı ki evdeymişsiniz de çalışmıyorsunuz. Sizin yerinizde olup bir de çalışan kadınlar var, bebeğini bakıcıya bırakan eve gelince yemek, temizlik ve çocukla uğraşan. Gelecek planlarınızı yaparken başkalarına göre yapmadıysanız eğer halinizden de çok şikayet etmemelisiniz.

Yazık yahu kadına, çok üzüldüm. Yaklaşık 60 yaşındaki kadın hala 4 tane çocuğunun çocukları ile uğraşıyor hatta uğraşmadığı için de suçlu görünüyor.
Duruma gelecek olursak haklı olduğunuz tek nokta annenizin çocuğunuzu en son 5 ay önce görmüş olması. O da torunu sonuçta sizi ziyaret edebilir torunu ile 1 saatte olsa ilgilenip sevebilirdi. Burada kesinlikle haklısınız, bu durum beni de kırardı. Ama ben bu durumu da şuna bağlıyorum, kadın zaten hafta içi 2 çocuğa birden bakıyor ablanızda kalıyor hafta sonu kendi evine mi dönüyor o evde mi kalıyor bilmiyorum ama eminim hali kalmıyordur hiçbir şey yapmaya, bir yere gitmeye.
Size yardımcı olmak konusuna gelecek olursak, önce ablanız doğurmuş, 2 çocuğu var ve kadın çalışıyor. Onun öncelikli olması kadar doğal bir durum yok bana kalırsa. Siz doğurmadan önce de muhtemelen ablanızın 2 çocuğu vardı ve ona bakacağını, yardımcı olacağını kestiriyordunuz. Şimdi neden beklenti içindesiniz ki? Çok yoruluyorsanız başka masraflarınızı biraz kısarak iki haftada bir de olsa eve temizlik için birini çağırın. İşler yetişmiyor mu, çok mu yoruluyorsunuz bırakın yapabildiğiniz kadarını yapın. Eşiniz şikayet ederse de kendi de yardım etsin madem. Kaldı ki evdeymişsiniz de çalışmıyorsunuz. Sizin yerinizde olup bir de çalışan kadınlar var, bebeğini bakıcıya bırakan eve gelince yemek, temizlik ve çocukla uğraşan. Gelecek planlarınızı yaparken başkalarına göre yapmadıysanız eğer halinizden de çok şikayet etmemelisiniz.
Haklısınız insan ama çocuk öyle bir şeymiş ki insan boğuluyormuş ev işi falan hiç dert değil zaten yapılırsa yapıyorz eşimşe olmazsa kalıyor sorun inanılmaz depresif boşluğum

O ablasının sorunu demiyorsa anne git kardeşimede ugra.
Ama yinede biz burdan okudugumuz kadar yorum yapa biliyoruz direk söv filan olmuyor ama ya yaşlı başlı kadın.Burda sövecek hakaret edecek kadarlik bir durum yok zaten olsa bile anneye sövulmez kötu bile olsa annendir senden büyük saygi sende kalsın.
Belki oda hakli biz bilmiyoruz.🤷‍♀️
Tabi başka şeyler belki vardır veya yoktur bilmiyoruz ama adaletsiz bir anne var konuda
Ben biraz fazla sinirli ve annemin birçok zararını adaletsizliğini gördüğüm için anne diyince bile yukseliyorum

Hiç gelmiyorsa haklısınız tabi. Benim doğumumla yengemin doğumu aynı zamanlardaydi. Annem çalışıyordu. Babam yüzünden yıllık izninin çoğunu başka bir şehirde yeğenimin doğumunda geçirdiler. Yengemin annesi de vardı ama evlerine ilk kez gidiyorlardı uzun kaldılar. Annem bana 2-3 gün bile zaman ayiramadi. Arabayı da babam abimler bırakmıştı çok üzülmüştüm. Çünkü evlerimiz uzaktı. Araba olsa annem daha sık gelirdi. Buna rağmen arada da olsa geldi veya beni evine çağırdı. En azından yemek olmuş oluyordu evde onu yiyemesem bile. İlk zamanlar çok zordu ki eşimle beraber bakıyorduk çocuğa iş dışında. ama yine de annesi 40 gün yanında durabilenlere hep çok ozenmisimdir. İkinci çocuğumda bir iki hafta anca durabildi. Ama rahattı gerçekten.
Sizin işi birakmaniza bir şey diyemem o konuda çalışması gereken kişi ablaniz olabilir onu anlarım ama arada gelmesi gerekirdi. Yeğenler kaç yaşında.

Ben annenize üzülmekten sizin konunuza odaklanamadım ya😞yazık günah kadına bir rahat yüzü görmemiş. Herkes oraya buraya çekiştirip çocuk baktırıyor bu ne saçmalık? İyi ki tek çocuğum,iyi ki oğlum tek çocuk.
Annede gitmesin nasilki bu kadına gitmiyor diğerinde yok cekebilir o halde neden uzuldunuz ki

evliyim çocuğum var bu konuda dedikodu malzemesi etmeyin rica ediyorum
sizin açtığınız konulardan sorular sordum uydurduğum bir şey değil.dedikodu sizin arkanızdan konuşulan şeylerdir ben düpedüz size sordum. neyse doğru yere değindim demek dallanıp budaklansın istemiyorsunuz bunu anlayabiliyorum tamam

sizin açtığınız konulardan sorular sordum uydurduğum bir şey değil.dedikodu sizin arkanızdan konuşulan şeylerdir ben düpedüz size sordum. neyse doğru yere değindim demek dallanıp budaklansın istemiyorsunuz bunu anlayabiliyorum tamam

Hani kenardan izliyordun ama bombayı attın simdi🤣

Adam boşandı mı sonunda o da var🤔 hala evliyse ve ondan çocuk yaptıysa? ay bilemedim konu sahibi belki kendini açıklamak ister.

Diğer konusunu 3 yıl önce açmış.Ne zaman boşandı da evlendiler de hamilelik,bebek doğdu da 6 aylık oldu. Tarihler olarak çok yakın. Kimsenin günahını almak istemem,ama kendisininin burada herkese açık alanda açtığı konu üzerinden yola çıkarak yazıyorum

Arkadaşı için açmış o konuyu. Öncesinde evli olduğuyla ilgili konular var. Annesini suçlamasını anlamıyordum ama o konuları görünce hiç hak veremedim.

Tek izin günümde sabahın 6sında kalkıp kocama kahvaltı hazırlamam, eli ayağı tutuyor çok şükür. Onun da böyle bir talebi olmaz zaten.
Bir gün başımı bir yere vurup yanlışlıkla hazırlarsam, sabahın köründe hazırladığım kahvaltı sofrasında bu pantolon neden ütülü değil diye beni azarlayan adamı o pantolonla boğarım.
Ama konu sahibi gitmiş bu tipten çocuk yapmış. Adam yoğun çalışmasa çok ilgili baba olacaktı sanki.

Sorun x kişide değil kocanda deyince biz suçlu oluyoruz, aman siz muhteşem adamlardan çocuk yapın diyorlar.
E bunun bi tık üstü bile mi yoktu yani? Yoktu diyorsan da suçlu annen mi, ablan mı?

Arkadaşı için açmış o konuyu. Öncesinde evli olduğuyla ilgili konular var. Annesini suçlamasını anlamıyordum ama o konuları görünce hiç hak veremedim.

Tek izin günümde sabahın 6sında kalkıp kocama kahvaltı hazırlamam, eli ayağı tutuyor çok şükür. Onun da böyle bir talebi olmaz zaten.
Bir gün başımı bir yere vurup yanlışlıkla hazırlarsam, sabahın köründe hazırladığım kahvaltı sofrasında bu pantolon neden ütülü değil diye beni azarlayan adamı o pantolonla boğarım.
Ama konu sahibi gitmiş bu tipten çocuk yapmış. Adam yoğun çalışmasa çok ilgili baba olacaktı sanki.

Sorun x kişide değil kocanda deyince biz suçlu oluyoruz, aman siz muhteşem adamlardan çocuk yapın diyorlar.
E bunun bi tık üstü bile mi yoktu yani? Yoktu diyorsan da suçlu annen mi, ablan mı?
Biz muhteşem adamlardan bile çocuk yapmaya korkuyoruz millet evrimleşememiş insanımsılardan çatır çatır yapıp sonra anasına ablasına sövüyor. Çok ilginç gerçekten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X