Yazık yahu kadına, çok üzüldüm. Yaklaşık 60 yaşındaki kadın hala 4 tane çocuğunun çocukları ile uğraşıyor hatta uğraşmadığı için de suçlu görünüyor.
Duruma gelecek olursak haklı olduğunuz tek nokta annenizin çocuğunuzu en son 5 ay önce görmüş olması. O da torunu sonuçta sizi ziyaret edebilir torunu ile 1 saatte olsa ilgilenip sevebilirdi. Burada kesinlikle haklısınız, bu durum beni de kırardı. Ama ben bu durumu da şuna bağlıyorum, kadın zaten hafta içi 2 çocuğa birden bakıyor ablanızda kalıyor hafta sonu kendi evine mi dönüyor o evde mi kalıyor bilmiyorum ama eminim hali kalmıyordur hiçbir şey yapmaya, bir yere gitmeye.
Size yardımcı olmak konusuna gelecek olursak, önce ablanız doğurmuş, 2 çocuğu var ve kadın çalışıyor. Onun öncelikli olması kadar doğal bir durum yok bana kalırsa. Siz doğurmadan önce de muhtemelen ablanızın 2 çocuğu vardı ve ona bakacağını, yardımcı olacağını kestiriyordunuz. Şimdi neden beklenti içindesiniz ki? Çok yoruluyorsanız başka masraflarınızı biraz kısarak iki haftada bir de olsa eve temizlik için birini çağırın. İşler yetişmiyor mu, çok mu yoruluyorsunuz bırakın yapabildiğiniz kadarını yapın. Eşiniz şikayet ederse de kendi de yardım etsin madem. Kaldı ki evdeymişsiniz de çalışmıyorsunuz. Sizin yerinizde olup bir de çalışan kadınlar var, bebeğini bakıcıya bırakan eve gelince yemek, temizlik ve çocukla uğraşan. Gelecek planlarınızı yaparken başkalarına göre yapmadıysanız eğer halinizden de çok şikayet etmemelisiniz.