Doğuma Hazırlık Ayrıntılı (detaylı) ultrason nedir? Yaptıranlar Yardım Lütfen!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Sadece günlerdir yaşadığım sıkıntıyı içimden atmak için yazıyorum.
11 hafta 5 günlükken çok yorucu geçen ve işlerim dolayısı ile fazla iyi beslenemeyip aperatiflerle geçirdiğim bir haftanın sonun da 800 km 8 saatlik uzun bir araba yolculuğun da araba kullanarak bir haftanın ve stresin ardından yolculuğumun bittiği aynı gün akşam saat 17 de doktorumda ki randevuma kıl payı yetiştim.O gün bebeğime ikili test yapacakları için ertelemek istemedim açıkcası.
Neyse doktorum ultrason da bebeğimin ense kalınlığını ölçtü burun kemiğini hareketlerini inceledi.Ense kalınlığı 1.3 mm çıktı burun kemiği de çok güzel oluşmuş ve bebeğim çok hareketliydi.
Doktorum ultrason sonuçlarının çok iyi çıktığını söyleyip beni kan testine yolladı.
Bu arada Acıbadem hastanesin de işinin uzmanı bir doktora gidiyorum ve kendisine güveniyorum.
Kanım alındı ve 1 hafta sonra sonuç çıkar dediler.Ultrason sonuçlarım dolayısıyla kan testini düşünmeden rahat bir hafta geçirdim.1 haftanın sonun da ikili kan testi sonuçlarım hiçte tahmin ettiğim gibi çıkmadı. Risk düşündüğümden fazla çıktı.Oysa ikili test ultrason sonuçları değerlendirilerek yapılıyordu.Yaşım 39 bitti tek sorun bu.Doktorum amniyosentez önerdi ama eşim ve ben kabul etmedik düşünmek istediğimizi söyleyip yıkılmış bir halde doktorun yanından ayrıldık. Günlerce düşünmekten uykularım kaçtı ve en sonun da İstanbulda ki prenatolog yani doğum öncesi tanı uzmanı olan ve İstanbulun en iyi araştırma hastanesinin başhekimi arkadaşıma muayene olmak için uçağa anladığım gibi İstanbula geldim ve 1 saat süren çok ayrıntılı ultrason muayenesi oldum.Şu anda 15 haftalığız yapılan muayene de bebeğimin herşeyi incik cıncık incelendi kalp damarlarına kadar burnuna ensesine beynine vs herşeye mm ölçümle bakıldı.
Arkadaşım sağolsun tek tek herşeyi göstererek anlattı ve bebeğimin fiziksel muayenesinde iç organlarında beyin kafatası gelişimin de herşeyin çok iyi olduğunu % 85 bişey olmadığını ancak geriye kalan % 15 i göz ardı etmememi ve Amniyosentez yada Nifty kan testi yaptırmamı önerdi.
Bana sorduğu tek soru "Bu testleri yaptırsan ve sonuçta bebeğin de bir sorun çıkarsa aldırmayı düşünüyormusun" dedi.
Bende "Hayır düşünmüyorum"dedim.
"O zaman evine git ve hamileliğinin tadını çıkart stres yapma" dedi.
Bende şu anda tarifsiz bir his var ne üzgünüm nede mutlu ultrason da OĞLUM o kadar hareketli ve güzeldi ki bu konularda kütük olan eşim bile "Maşallah bebeğimiz çok sağlıklı tıpkı anası gibi hareketli birde aklı sana benzerse profesör olur" diyor.
Ama ben çok acayip bir ruh hali içindeyim?

Merhaba,

öncelikle hayırlı olsun, sağlıkla mutlulukla geçirmenizi dilerim. lütfen kafanıza takmayın. sanırım sizde doktorsunuz. buradanda takip ettiğim kadarıyla yaş riski 35 ve sonrasında hep çıkıyor. yanlış anlamadıysam sizde sadece yaş olarak çıkmış benim gittiğim perinatalog biz bunu risk olarak saymıyoruz demişti. sonuçta sadece risk hesaplama ile yapılıyor bu test. bende 29 haftalık hamileyim ve bendede yaş riski sınırın üzerindeydi ama sonuçta 370te 1 di. bende gittim perinatolaga fakat 19-24 haftalar arasında organ gelişimi tamamlanınca yapılıyor. bende sıkıntı görülmemişti, dediğim gibi doktorlar sorumluluk almak istemiyorlar bu sebeple mutlaka nifty harmony gibi testler öneriyorlar. benim doktorumda direkt böyle bir test var bilgilendirme yapmak zorundayım demişti. hiç kafanızı takmayın bende sıkıntı yapmıştım rüyalarıma giriyor ağlıyordum sonra perinatolaga gittikten sonra boşver tadını çıkar dedim şimdi alışveriş yapmaya başladım, inşallah sağlıkla dünyaya gelecek. sevgiler

Merhabalar. Sıkıntılı, engelli bir bebek denilip de sağlıklı doğan okadar çok çocuk varki. Arkadaşınızın uzun yaptığı muayenedede sıkıtı çıkmamış nasılsa. Gönlünüzü ferah tutun kendinizide bebeğide strese sıkıntıya sokmayın. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize. Ama sağlıklı olan bir bebeğin de doğumda yada sonrasında bir sıkıntı yaşamayacağı garantisini bize kim verebilir ki taktir Allahın rahat olun

canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun :)
hiç canını sıkma çünkü sonucun yüksek çıkma sebebi yalnızca yaş.. annem 37 yengem 38 eşimin teyzeside 35 yaşında tekrar anne oldular.. hepsindede risk çok fazla çıktı. hepsinede amniosentez önerildi.. yengem ve eşimin teyzesinn %80 civarı riskli çıktı kesin down lu dendi.. hiç birinin aldırmaya niyeti yoktu.. özellikle yengemin stresten kanamaları geldi ve çok kötü bir hamilelik geçirdi...
şimdiyse sonuç :
kardeşim 14 yaşında kocaman genç kız oldu sapasağlam maşşallahhh
kuzenim henüz 10 yaşında aşırı kuduruk bir oğlan yengeminse tek soylediği yaşın gençken yap sonra hızına yetişemiyorsun demek oluyor :)
eşimin teyzesinin kzıda 5 yaşına geldi cadımı cadı tatlımı tatlı
hepicigi sapasağlam maşşallahhhh :)
kendini hiç sıkma bebegin ve senin için çok stres yapma. mutlu huzurlu bir şekilde hamileliğini geçir..
benimde birazcık riskli çıkmıştı sebebiyse kilomdu malum 110 kilo koca göbüşlü bir gebişim :) drum riskin yüksekliğine bakmadı bana şunları söyledi : ense kalınlığı iyi burun kemiği oluşmuş, o kan verdikya ordaki değerlere baktı hcg ye falan kan değerlerinde iyi herşey normal. bbu riskse kilondan oda sorun değil hamileliğin boyunca düzenli güzel beslen dedi. 3lü tarama testinide yaptırmadı sadece aftmom diye bişeye baktı. 20. haftada yapılan ayrıntılı ultrasonda güzel çıktı.
sende kan sonuçlarına bak araştır eğer kan sonuçlarında güzelse tamamdır hiç korkma:)
birde ayrıntılı ultrasonu 20. haftada tekrar yaptır. normalde okdar erken yapmıyorlar kesin bişey söylemek için erken çünkü.. tekrar hayırlısı olsun canım

Güzel yorumun samimiyetin ve sevgin için çok teşekkür ederim.
Ben doktor değilim Grafikerim ancak zamanın da jinekolojik çalışmalar da çok bulundum. Doğum öncesi anne karnında riskli tespit edilip yaşamına son verilen minick bebeklerin otopsilerinde çalıştığım için ve bir önceki bebeğimi kaybettiğim için biraz tedirginim.
Genelde düşümemeye çalışıyorum ama aklıma gelince de ruhen çöküyorum.
Eşim sağolsun çok destek oluyor "ne olursa olsun o bizim bebeğimiz ve iyi olacak" diye teselli ediyor hep.
Aslın da eşim benden daha panik evhamlı biridir fakat nedense bebeğimizin iyi olduğu konusunda pek emin ve rahat davranıyor hadi hayırlısı inşaAllah.
Çok öpüyorum canım.

Evet canım benim de tek tesellim taktiri ilahi yani Allah teâlânın hikmeti neyse o.
Ayette de buyrulduğu gibi "Sizin için her hayrda bir şer, her şer de bir hayr vardır.Siz bunu bilemezsiniz yanlız Allah bilir"
Sevgilerimle. ..

Yorumun için teşekkür ederim canım.
Benim de ailemde ileri yaş gebeliği yaşayıp sorunsuz bebek doğuranlar var.
Ancak insan ister istemez düşünmeden edemiyor.Heleki bir önceki bebeğimin sebepsiz ölümü beni biraz daha tedirgin ediyor.
Ayrıntılı ultrason işinin uzmanı olan bir doktor tarafından kaliteli aletler olursa 15.haftadan itibaren yapılabilir fakat ultrasonun 22 . Hafta da tekrar yapılması gerek.
Doktor arkadaşım açdoğum öncesi anne karnındaki bebeklerin durumunu erken tespit etme konusunda uzman bir doktor. Amerika ve Avrupa da ki jinekoloji dergilerin sürekli yazıları ve araştırmaları çıkıyor.Ayrıca bu konuda ülkemiz de bir çok seminer de çalışmalarını açıklar.
Arkadaşım anne karnında Spina bfina yani omuru açık olan bir bebeği tespit edip Dünya da ilk defa anne karnında ki bebeği ameliyat ederek iyileştiren hekim ünvanına sahip.
Kendisine çok güvenirim çünkü para kendisi için her zaman üçüncü planda kalır.
Müthiş pozitif güler yüzlü sakin ve işini seven bir doktordur.
Bana iki yol sundu ya amniyosentez yada git evine keyfine bak.
Bende bu akşam evime geldim keyfime bakmaya çalışacağım tabi başarırsam.
Sevgilerimle.

Keyifle hamileliğini geçirmeni diliyorum, inşallah ikinizde sağlıkla bu yolculuktan çıkacaksınız. sevgiler

İstanbul da bütçesi yaptıran vqr mi acaba ??birde nasıl bakılıyor ayrıntılı karindan mi alttan mi

Yaptırdınız mı peki nasıl dı tehlikeli bir şey mi çok bastırıyorlarmı??

kızlar benim doktor 19.haftada muayeneye gittiğimde aft diye bi test yapalım dedi kan alıp ben yaptırmadım detaylı usg istiyorum çünkü. ama doktor bundan hiç bahsetmedi. sizce ne yapsam kafamıza göre gidip yaptırabiliyormuyuz bu detaylıyı??

Ben de gelecek hafta içinde yaptıracağım.umarım sorunsuz atlatırız.

Merhaba kızlar. Ben 2li testler için doktora gittim kan aldırdım o gün içinde birde ultrasonla baktı . Üstüme ultrasonu koydu sanki birşey olmuş gibi birşey demeden gitti. Hiç kalbi atıyor sorun yok yaşıyor gibi birşey demedi. Benim ilk gebeliğim zaten ne nasıl yapılır napılcak bilmiyorum üstüne birde korktum. Kanı aldır 2 gün sonra ultrasona gel dedi ve ben tabiki gitmedim.okadar çok gerildimki. Bu doktor bursa devlette en övülen doktordu birde. Tamam özel ilgi beklemiyorum ama en azından bir sorun görünmüyor diyebilirdi birde bir karış surat. Her neyse ben testi tamamlatmadım. Özelde doktora gittim. O testi muhakkak tamamlat dedi. Ama ense kalınlığında falan sıkıntı yok dedi.Ama ben resmen gitmek istemiyorum. 2li testi tamamlatamadım. Sizce gitsemmi çok önemlimi yada 4lü testimi yaptırsam. Kaç haftada yapılıyor 4lü test onuda bilmiyorum. Off hiç birşey bilmemekte çok zor açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…