Ayrıntılı Ultrason Gereklimidir ?

Yarım saat 40 dk kadar sürüyor.
Gerekli olduğunu ve perinatologun çekmesi gerektiğini düşünüyorum, tüm organlar incelendiği için.
En olmadı bebeğin ağzını burnunu net görmek için bile yaptırırdım yani

Arkadaşlar ayrıntılı ultrason yaptıranlar memnun kaldı mı ? Ne kadar sürüyor ?
Ayrıntılı ultrason bence hamilelik sürecindeki en önemli uygulama. Tecrübeli bir perinatoloğa yaptırmanı tavsiye ederim. 40-45 dakika sürüyor. Bütün iç organlara ve damarlara bakılıyor. İç organ problemlerinin bir çoğu bu yöntemle teşhis ediliyor ve gerekirse anne karnında tedavi ediliyor bir çok hastalık. O yüzden mutlaka yaptırın.

Yarim saat kadar sürüyor. Bebeğin tüm organlarinin ve uzuvlarinin gelişimine bakiliyor. Bence gerekli. Hatta bana muhtemel doğum tarihi bile verildi gelişim durumuna gore. Yaptir bence.

İkili tarama yaptırmamıştım çünkü hastalığı bildiğimizde çözüm yok dedi doktorum sadece devlet gebeliği sonlandırma halkı beriyor dedi . Aldırmayı düşünmediğinizden yaptırmadık hastaysa bile bilip üzülmek istemedik .

Bende yınede bazı seylere hazırlıklı olmak gerek dıye dusunuyorum ama ayrıntılıyı ben olsam mutlaka yaptırırım olakı bır sorunda sectıgım hastanenınde bılgısı olur ve ortamıda bır hastalık varsa bunun tedavısıne yonelık olur

Mesela bana göre de herhangi bir hastalık varsa bilinmesi ve psikolojik olarak hazırlanılması gerekiyor. Ben bütün testleri kaçırmadan yaptırdım. Doğduğunda bir sürprizle karşılaşmaktansa önceden bilip hazırlıklı olmak daha mantıklı. Bu benim fikrim tabiki.

Tabikide gerekli. Ama mutlaka.bir perinatolog yapmalı. Bebegin organları enine boyuna degerlendiriliyor.sakin ihmal.etme

Ben yaptırmamıştım, tüp bebek yöntemi ile hamile kalmıştım genetik incelemeleri embriyo iken yapıldığı ve doktorum da gelişiminde bir sorun olmadığını söylediği için yaptırmadım.doktor yaptırmamı tavsiye etseydi yaptırırdım.

Ikili, uclu vs gibi testlerden daha gerekli oldugu kesin.
Ben yaptirdim ayrintili ultrasonu. Yarim saat falan suruyor. Butun ic organlari va inceleniyor.

bunu da yaptırmayın o zaman, sizin bilip üzülmeniz, bebeğin sağlığından daha önemli çünkü.

yarık dudak vs şekilsel anomalilik olabiliyor, bunlar en net orda goruluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…