Ayrıntılı Ultrason Gereklimidir ?

Ayrıntılı ultrason tamamen bebeğin hastalığıyla ilgili olacak, bazen çok erken bilmek gerekiyor, Allah korusun Doğum gerçekleşir gerçekleşmez müdahale edilmesi gereken hastalık çıkabiliyor.

Konu sahibi size değil sözüm kusura bakmayın ama söylemek zorundayim.bi grup var yaptırmali miyim diye forumlarda gruplarda bizim gibi tip eğitimi almamış kişilere soruyor cevap olarak oradaki tip eğitimi almamış kişiler ben yaptırmadım diyor onlar da o zaman ben de yaptırmiyayim diyor bu zincir maalesef çoğalarak büyüyor. Doktorunuza sormanız gereken soruları cahil halka sorarsanız maalesef cahil bir nesil bizi bekliyor. Özellikle aşı konusu inanılmaz yorumlar alıyor şaşıyorum o asısiz çocuklar yarın bir gün benim çocuğumu etkileyecek işte ozaman nasıl olur bilmem. Kaldı ki kendileri aynı aşıları olmuş anne babalar var karşımızda. Konu sahibi size söylemek istediğim ise; her ay düzenli ultrasona giriyorsunuz ya onun 15 20 dk fazlası bir uzman tarafından bakılıyor niye sorun haline getiriyorsunuz bunu acaba? Varsa bi tedirginliginiz hiç ultrasona girmeyin

Hamilelikle ilgili tüm testler gerekli.. İkilisi şekeri uktrasonu falan hepsi.. Ne olursa olsun bir bebek bekleyen aile bebekle ilgili bir sıkıntı varsa bunu bilip ona göre hazır olmalı.. Doktorun istediği testler gereksiz diye düşünen insanlara hayret ederim hep.. Nasıl bebekle ilgili olan bir şey için gereksiz denir... Burası için demşyorum etrafımdaki insanlardan çok duyuyorum ve şaşırıyorum..

Bu tip sorulara doktorun cevap vermesi gerekiyor. Oturup ben sana sezaryen olacaksın illa desem mantıklı mı?

Tüm testlerin yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Bebeğe zararı yok.
Eğer bir problem var ise doğana kadar çözüm bulma ihtimali var.
Bana sağlık ocağı gebelikte tetanoz aşısı olmamı söyledi.
Doktora sordun hayatın ne getireceği belli olmaz olmanda yarar var dedi .
Aşı oldum.

İkisi de yapabiliyor ancak bu işin uzmanı perinatologlardır.
Radyolog da bu konuda geliştirebiliyor hatta radyologların genel olarak gözlerinin daha alışkın olduğunu söyleyen oluyor , bence radyolog perinatologdan ayrımından ziyade yapan kişi önemli benim doktorum 3 isim verdi ankarada ünlü 2si radyolog bir perinatologdu.

Önemli olan evet tecrübe. Bebeğin bağırsağındaki bir karartıyı gaz olarak görende var kitle olarak görende. O yüzden tecrübeli doktor seçilmeli.

Arkadaşlar ayrıntılı ultrason yaptıranlar memnun kaldı mı ? Ne kadar sürüyor ?
ben ikili-üçlü-dörtlü testleri yaptırmadım ama ayrıntılıyı yaptırdım ve herkes muhakkak yaptırılmalı diye düşünüyorum.İkili testte yanılma payı olabiliyor,ayrıca bebeği aldırmayı düşünmüyorsa sadece tedavisi olmayan bir durumu teşhis ediyorlar. Ama ayrıntılı da bebeğe doğar doğmaz müdahale edilmesi gereken durumları da teşhis edebiliyorlar. hepsini geçtim yarım saat boyunca bebeğinin tüm organlarını tüm ayrıntısına kadar görebiliyorsun,üstüne verilen fotoğrafı da kaymağı

Ben yaptırdım.Doktorum farklı bir durum sezmişti ters olan bişeyler vardı.Devlet hastanesinde muayene oluyordum.DR. Fehmi YAZICIOĞLU nda detaylı ultrason muayenesi oldum.Hatta 37. haftada tekrar muayene oldum.Sonuçları gösterdim ve beni yoğun bakımı olan bir hastaneye gitmem konusunda uyardı.Sonuç plesanta bağı farlı yerden bağlıydı ve özel bir hastanede (tam teşekküllü) doğum yaptım.Kızım 28 gün yoğun bakımda yattı.

Nasıl bakış açısı bu?
Nasıl bir cahillik? Bu ne bencillik?
Hastaysa bile bilip üzülmek istedimediniz öyle mi
Ama bebeğinizi hasta olarak doğurmayı göze alıyorsunuz.
O hasta olarak doğmak ister mi?

Bebeğinde bi hastalık varsa doğduğunda tedbirli olmak gerek diye kesinlikle yaptırılmalı bence. Ben yaptırdım içim rahatladı, kızım doğdu şükür ki kızım da bi hastalık çıkmadı. İkinci bebeğimde de yaptırırım ve yaptırırsan 22. haftayı bekle derim her şeyi görülsün.

Nasıl bakış açısı bu?
Nasıl bir cahillik? Bu ne bencillik?
Hastaysa bile bilip üzülmek istedimediniz öyle mi
Ama bebeğinizi hasta olarak doğurmayı göze alıyorsunuz.
O hasta olarak doğmak ister mi?
Aldırıp aldırmama konusu sizi ilgilendiren bir durum değil, insanların inançları, bakım güçleri, tercihlerine göre cahil deme hakkını kendinizde nasıl buldunuz? Sizi daha aydın yapan yanılma payı olan bir teste göre, bir canlının hayatına kolayca son verebilme kararını verebilmek midir?
Anlatmak var anlatmak var, cahil diyerek hakaret vari yaftalarınız sizi bir konuda haklı yapmadığı gibi karşınızdakinden daha bilgili daha eğitimli yapmıyor.

Hakaret ise kib butonu orada.
Hiç test yaptırmasın doktora da gitmesin konu sahibi. Ultrasona da girmesin.
Ne olsa bilip üzülmek istemiyor.
Bilim de neymiş tıp da neymiş deği mi?
Bu çağda hala ayrıntılı us yaptırsam mı yaptırmasam mı demek cahilliktir

Hakaret ise kib butonu orada.
Hiç test yaptırmasın doktora da gitmesin konu sahibi. Ultrasona da girmesin.
Ne olsa bilip üzülmek istemiyor.
Bilim de neymiş tıp da neymiş deği mi?
Kullandığımdan emin olabilirsiniz. 2'li 3'lü testlerin %100 doğruluğu olmadığı gibi testleri yaptırmak tamamen anne babanın insiyatifinde olan birşey.
Bilirkişi olarak sizi atamadılarsa, Çocuk engelli olursa aldırmayacağı için cahil, bencil diyerek küçümsemek sizin haddinize değil.
Profil mesajınız güzelmiş bazen yazdıklarımızı hayatımıza uyarlamak iyidir.

Aşıların ihtiyaç olduğuyla ilgili siz nasıl bukadar emin oldunuz peki.sizin deyiminizle tıp eğitimi aldınız mı ki burda yönlendirme yapiyosunuz.ozaman tıp eğitimi almış birini tavsiye ederim Dr.ümit aktaş . Senin aşı ile ilgili fikirlerini reddediyo

Siz aşı oldunuz mu? Ası hastalıklardan korur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…