Ayrıntılı Ultrason Gereklimidir ?

Ayrica umit aktas kimmiş diye baktım da şu TV'lerde kendi ürünlerini pazarlayanlardan değil mi. Geçenlerde onlardan biri öldüaşıya karşı olur tabi kendi ürünlerini satmak için.
 
Ben ikili ve üçlü nasıl sonuçlar verdiğini biliyorum. Bu sonuca göre bir canlının hayatına son verilebilir demedim. Bunu nereden anladınız bilemiyorum.
O sonuçlarda yüksek risk çıksa bile kesinlik payı yoktur. Sadece bir orandır.
Risk çıktığı takdirde amniyosentez ( düşük riskinden dolayı çok tercih edilmez) veya anne kanından fetal DNA analizi yapılır. Anne veya bebek için hiçbir riski yoktur.
% 99 .9 lara varan sonuç elde edilir. Birçok kromozom anomalisi tespit edilir. Hem vücut hem eşey kromozomlarına ait eksik veya fazla olma durumu bulunabilir. Bilginiz olsun.
 
Nasıl bakış açısı bu?
Nasıl bir cahillik? Bu ne bencillik?
Hastaysa bile bilip üzülmek istedimediniz öyle mi
Ama bebeğinizi hasta olarak doğurmayı göze alıyorsunuz.
O hasta olarak doğmak ister mi?
Konu sahibini 2'li testi yaptırmamasının sebebini çocuk engelli olursa nasılsa aldırmayı düşünmüyorum diye açıklamış, sizde o mesajı alıntılayıp yukarıdaki şeyleri yazmışsınız, ne yazdıysanız onu anladım, yorum katmadım, cahil diyerek aşağılayamazsınız dedim tekrar ettiniz. Yok yani, ben de konuya kendi yorumumu yaparken, ayrıntılı ultronu yaptırmasından yana yaptım zaten, çünkü sorduğu testin engelle alakası yok bebeğin sağlık durumunu öğrenecek, mesele fikrinizi beyan etmeniz değil ki, beyan şeklinizdi. Dün de bu açıklamaları yaparak, Testleri neden yaptırması gerektiğini anlatabilirdiniz, hakaret etmek zorunda değildiniz.
 
2li test sonucuna göre zaten kürtaj olunmazki basit bir bilgi bu.
Konu sahibi ayrıntılı us için bile tereddütlü olması beni çok rahatsız etti. Bu yüzden bebek hasta olmak ister mi dedim. Ki artık anne karnında bile ameliyat mümkün. Bu çağda tıp bu kadar ilerlemişken böyle olmamalıyız.
Ve 2li test sonucu sadece Down sendromu için değil başka hastalıklar içinde fikir verir. Çok ağır özürlülük halleri bunlar.
Konu sahibinin üzülmeyelim diye yaptırmadık kısmını okuyunca kan beynime sıçradı.
Umarım yaptırma kararı almıştır.
 
Geçen hafta kontrole gittiğimde doktoruma dedim ki ben testleri yaptırmayı düşünmüyorum, bak dedi anlatılanlara bakma 2'li test bebeğin özür durumundan çok gebelikle ilgili bilgi verir. Haftaya daha ayrıntılı anlatcam, tamam o zaman dedim kararımı doktorun açıklamasına kadar erteledim. Benim ve her hamilenin bu tereddütünün sebebi, insanların benim çocuğuma engelli dediler ama sağlıklı doğdu diye anlatması, 6-7 kişiden duydum aynı hikayeyi, e o zaman da madem doğru çıkmıyor, aldırmayı da düşünmüyorum yaptırmayayım madem diyorsun. Doğru doktor önemli faktör burda, doğru açıklama, doğru yönlendirmeyle anne zaten herşeyi yapmaya hazır.
Konu sahibi için 2'li testin zamanı çoktan geçti 12-14 hafta da yapılıyor o ama ayrıntılı ultrasonu bence de inşallah yaptırır.
 
Engelli dediler de hangi testin sonucuna göre dediler bu testler bir süreç birini yaptırırsınız sonra diğeri.
Maddi durumunuz müsaitse anne kanından fetal DNA analizi yaptırın. Çok geniş kapsamlı bakılıyor. Ben yaptırmıştım.
Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.
 
Müsait, bir araştırayım nerelerde var, hangi dönemde yapılıyor. Teşekkür ederim öneri için.
 
Müsait, bir araştırayım nerelerde var, hangi dönemde yapılıyor. Teşekkür ederim öneri için.
Kanınız alınıp yurtdışına gidiyor. Burada yapılan bir test değil. Bazıları daha geniş kapsamlı araştırırken ona da dikkat edin. Rica ederim.
 
Bulunduğum ilde en iyi hastanenenin en iyi doktorlarından birine gidiyorum . İkili tarama sonucunda sonuçlar olumsuz olursa yağabileceğimiz hiçbir şey yok sadece devlet size gebeliği sonlandırma hakkı veritiyor dedi . Ayrıntılı ultrason konusundada yapıcak bişey yoksa anlamsız değil mi ? Plesantayla ilgili bir sorunda günlerce üzüldün beneğimide zdüm sonuçta kimse hiçbir öüdahalede bulunmadı . Tıp fakültesine prof . Gittim beklemekten başka hiçbir şey gelmez elimizden dedi sonuçta plesantam yukarı çıktı . Keşke aşağıda olduğunu hiç bilmeseydim ayrıca cahil bilgisiz ilgisiz birisi de değilim .
 
Siz aşı oldunuz mu? Ası hastalıklardan korur.
Her söylenen doğru değil ilaç firmaları kar elde etmek için çeşit çeşit aşılar cikariyolar hatta okullarda grip asisini zorunlu bile yapiyolar.Araştırın Dr ümit aktaş bu konuya eğilen biri mesela
 
Konu sahibi sakince size anlatmaya çalışacağım. Bu sebepten bir daha uyarı almak istemiyorum.

İkili test sonucunda yüksek risk çıksa bile bu tek başına birşey ifade etmez. Ama önemlidir. İlave testler yapılır. Bi tek siz sadece down sendromu mu düşünüyorsunuz bir çok kromozom anomalisi var.

Ayrıntılı us ile ilgili tereddütünüzü anlayamıyorum. Bebeğin iç organları, damar yapısı ve özellikle kalbine bakılır. Sizin de rahminizin kan damarları ve kan akışına bakılır.

Örneğin bebeğin bir kalp rahatsızlığı var siz bunu bilirsiniz. Doğum yapacağınız hastane bile buna göre belirlenir. Yenidoğan yoğun bakımının imkanları böyle bir durumda önemlidir. Doğduktan kısa süre ameliyat olan bebekler var.

Ne demek yapacak birşey yoksa anlamsız değil mi? Bazı hastalıklar için yapılacak şey vardır bazıları için yoktur.

30 sene önce gebelerin rutin us ile bile takip edilmediği dönemden ne farkımız kalır?

Kısa süre önce bdvde bir konu vardı. Bebeği Di georgian sendromu ile doğmuş. 72 gün küvezde kalıp hayatını kaybetmiş. Hiç eve gelememiş bebek. Konu sahibi gebelik esnasında yapılması gereken testleri yaptırmamış.

İyi bir perinatologla görüşün haftanız geçmeden ayrıntılı us ve diğer testlerinizi yaptırın.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…