Ayrıntılı ultrasonda bebeğin kalbinde sıvı birikmesi normal mi

Insallah demekten dua etmekten baska ne yapabiliruz ki.peki bu sivi neye sebep oluyormus yani arastirdim biraz ama hidrops fetal diye bi sey cikiyor ama onda iki ve ya daha fazla alanda sivi olmasi gerekiyormus o yuzden hidrops mu bilemiyorum.zaten erken donemde hidrops gelisirse bebek kaybedilebiliyormus falan filan.cok endiseliyim.doktorunuz ne diyor kendiliginden duzelebilen bi sey mi yoksa sivi artisi olup baska yerlerde de ortaya cikabiliyor muymus.ik8 hafta sonra amniyosentez yapilacak ama o zamana kadar kafam da icim de rahat etmeyecek.cok fazla kisi de yok bu durumda olan nasil seyrediyor nasil sonuclaniyor ogrenebilecegim.

Bu sıvı birikimi vücudun farklı yerlerinde olabiliyormus.Bazılarının cigerlerinde, bazılarının vücut derilerinde ve bizimkiler gibi kalbinde olabiliyormus.Kalpteki sıkıntı du ki sıvı artasa bebeğin kalp atışı hizlaniyormus ve eğer çok fazla olursa Allah korusun kalp duruyormus ve dediginiz gibi bebeği kaybetme riski söz konusu. Zamanla azalabilir ya da tamamen yok olabilir de. Yani Allahın işi. Buna anne karnında müdahale etmiyorlar. Eğer doğduğunda sıvı birikimi varsa. O zaman müdahale ediliyormus.Ama tabiki en önemlisi buna neyin sebep olduğunu bilmek. Bebekten kaynaklı bir anomali mi yoksa anneden kaynaklı bir durum mu? Onu da ancak amniyosentez ile bebekten kaynaklı olup olmadığını görebilirsiniz. Bunu yapmadan doktorlar da sebebini bilmiyor. Dedigim gibi ben yaptiramadim.Zaten bu saatten sonra da artık çok geç. İnşallah düzelir. Sizin de inşallah amniyosentez sonucunuzda bebekte bir anomali çıkmaz.Dua edeceğim.Güzel bir şekilde sonuçlanır ve burdan bize de müjdeli haber verirsiniz inşallah. Sizin gebelik şekeri falan var mı? Benim ondan da kaynaklamis olabilir.

Insallah ya.demek ki ondan erken haftalarda olmasi bu sivinin daha riskli.gebelik sekeri oldugunu sanmiyorum.ne diyeyim insallah iyi olur sonuc.benim ilk bebegim downlu hic belirti vermemisti hamilelik boyunca.dogunca anlasildi.6 yasinda simdi bitanecik oglumiyi ki varo yuzden simdi yine mi risk fazla bilemiyorum.her sey olacagina variyor hakkimizda hayirlisi

Evet önceki bebeğiniz de böyle bir durum varsa diğeri de riskli olabilir. İlk cocugunuzda tarama testleri yaptirdiniz mi? Yani birsey çıkmadı mi? Onun nasibi varmış demekki Rabbim öyle istemiş. Hayırlisi diyelim.Ama sonucunuzu merak ediyorum.Bu arada hangi ilde yaşıyorsunuz?

Ikili cok iyi cikmisti ense kalinligi normaldi.o yuzden digerlerine gerek gorulmedi.sadece 25ten sonra fl degeri geriden gelmeye basladi.arastirdigimda nadiren down sendromu belirtisi olabilir yaziyordu.doktor boyunuz kisa oldugu icin bebegin boyu da uzun olmayacagi icindir demisti.baska bi belirtisi de olmadi.ama detayli ultrasona yonlendirmedi doktorum.belki orda cikabilirdi ufak tefek belirtileri.dogdugunda da sukur sansliydik ki bi saglik problemi olmadi.genelde kalp sorunlariyla doguyorlarmis hatta kardiyolg siz sanslisiniz dediginde o an dalga mi geciyor ne sansi demistim icimden☺sonradan anladik tabii kucucukken acik kalp ameliyati oluyorlarmis ve kalp sorunu buyumeyi zihinsel gelisimini cok geciktiriyormus.Allaha sukur gelisimi de iyi.Rabbim saglikli uzun omur versin ogluma.sadece cevreme bakiyorum herkes kontrole gidiyor geliyor sorunsuz dogum yapiyor sorunsuz insan ozeniyor ister istemez.ama demek ki bu sureclerden gecmemiz lazim bizim bilemiyorum artik.insallah bu kez sonunda sag salim kucagima alabilirim.ben burdurdayim siz nerdesiniz

En önemlisi ikili diyorlar ama demekki ona da çok güvenmemek gerekiyor.Ben ikili testi kacirmistim. 4 lu test yaptırdım orada orta riskli çıkmıştı. Tabi bu testlerde yaş etkisi de oluyor. Ben ardından detaylı ultrason cektirdim orda burun kemiği ve diğer uzuvlarda bir sorun cikmamisti. Sadece Doppler akımı biraz yüksekti iki hafta sonra tekrar gel dedi doktor. İki hafta sonra gittim 26.haftada o zaman kalbinde sıvı olusmustu. Yani iki hafta önceki ultrasonda birsey çıkmamıştı.

Evet kendini cok iyi saklamiş tosbikyani bu sivi sizde hic azalmadi mi gerileme yok mu bir aydir.kendi kendine duzelme ihtimali az miymis.kac haftada bir gidiyorsunuz kontrole iki haftaya bir mi.ben dayanamadim bi perinatologdan daha randevu aldim cumaya denizlide.amniyo kesin yaptircam ama sivi ne durumda merak ediyorum.o ne diyecek olur da amniyo sonucu temiz cikarsa ilerisi icin.sizin az kalmis yine ben oglumu 34 haftalikken dogurmustum.ama bu sekilde nasil gecer koca 5 ay surekli ya artarsa dusuncesiyle bilemiyorum.insallah hakkimizda hayirlisi olur

Ben devlet hastanesinde bir petinotologa gidiyorum. Ona da randevu bulmak çok zor. 3 haftada bir ancak alabiliyorum.ilk gittiğim Dr radyologtu yani perinotolog değildi. O bana sıvı birikimi var demişti ama kaç mm olduğunu söylemedi. Bir petinotologa gösterin demsiti.Petinotologa gittim 3 hafta önce 3.66 mm demişti.Yeni randevum yarın inşallah. Yarın söyleyecek doktor artmış mi azalmış mi diye?

Mutlaka yazin ben de
ben de merak ettim.ne diyecek acaba.yarin tekrar iletisim kuralim.insallah azalmistir

Naptiniz gittiniz mi doktora ne dedi merak ettim

Ses cikmayinca endiselendim lutfen iyi seyler soylemis olsun doktor.ikimizin de iyi seyler duymaya ihtiyacimiz var.ben de biraz olsun umutlanmak istiyorum sizinle birlikte.

Cok uzuldum ya cok canim sıkıldı.insallah sonuc iyi olur.dua edecegim bol bol.insallah iyi haberler verirsiniz.moral olarak ben de cöktüm.
Herşeyin hayırlısı.Siz bozmayin moralinizi.Benim şekerim de var ya o da etkiliyor olabilir. Herkesin hamilelik süreci farklı. İnşallah sizin farklı olur.

Herşeyin hayırlısı.Siz bozmayin moralinizi.Benim şekerim de var ya o da etkiliyor olabilir. Herkesin hamilelik süreci farklı. İnşallah sizin farklı olur.
Siz de bozmayin moralinizi.bebek iyi mi hareketsizdi dediniz hareket etti mi.yani aslinda dogsa bile bu haftadan sonra artik yasar diye dusunuyorum.hakkimizda hayirlisi habersiz birakmayin.

Siz de bozmayin moralinizi.bebek iyi mi hareketsizdi dediniz hareket etti mi.yani aslinda dogsa bile bu haftadan sonra artik yasar diye dusunuyorum.hakkimizda hayirlisi habersiz birakmayin.
Teşekkür ederim. Kalp atışı var. Şuan sorun yok. Zaten her ihtimale karşı ciğer geliştirici iğne yapıldı.Bakalim bekleyip görecegiz

Teşekkür ederim. Kalp atışı var. Şuan sorun yok. Zaten her ihtimale karşı ciğer geliştirici iğne yapıldı.Bakalim bekleyip görecegiz
Hadi insallah ya insallah sag salim alirsiniz kucaginiza.insallah iyi olur sonuc.cok sevindim sizin adiniza.sivi hic azalmamis mi ya da artmis mi bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…