Ayrlmak m?

Onu bunu bilmem..
Eğer eşlerden biri hiç sebepsiz yere ya da haksız olduğu halde diğer eşin aile fertlerinden birini veya birilerini sevmiyorsa,saygı duymuyorsa hatta hakaret ediyorsa,görüşmek istemiyorsa mutlaka kompleks yapıyordur,açıkçası kıskanıyordur.
Adamın parası var,aile düzeni var,kendine göre hayatı var,neymiş beyimiz işsizmiş,borçları varmış,kayınpeder ödeyecekmiş. Adam mobilya göndermiş yok efendim güzel değilmiş,kredi çekip yenisini alınacakmış..:umursamaz:
Olabilir insanoğlu elektirk meselesi hoşlanmayabilir babanızdan ama saygı duymak zorunda en başta sizle tanışmanıza vesile olan adam o! Mobilya meselesi ise; tamam zevk meselesi beğenir beğenmez o zaman ödeyemeyeceğin borcun altına girmeyecek!!!!:kızgın:
Eşiniz çok hatalı çooook..:olmaz:
İnşallah aklı başına gelir biranönce!

ben asla affetmem arkadasım ne münasebet babamı hayatımdan çıkaracağım hangi akla hizmet
koca çok bulunur ama baba bulunur mu hiç olacak sey mi kocam babamdan
çok rahatsız oluyosa onu bu durumdan kurtarır yolun açık olsun derdim keyfi bilir

Bir kadın eşinin kendi ailesi hakkında konuşmasına asla izin vermeyecek. ızin verirse susarsa kendi değeri de azalıyor erkeğin gözünde. ılk laf ettiğinde hemen karşılığını verecek.

Ben de asla aileme laf söyletmem kardeşim, var mı bööle bişey. Ben de kaynanamdan nefret ediyorum, araya mesafemi koydum, anlatmıştım daha önce. Ama eşime anneni ihmal etme, istediğinde git, benim gelmemi istediğinde ben de gelirim diyorum. Babamı kaybedeli 10 yılı geçti, o benim bitanemdi ve dünya yüzünde onun kadar beni sevebilecek bir kişi daha yok, asla ama asla babnı ezdirme ona karşı, bi tırnaklarını çıkar bakalım nası oluyomuş dumur olsun

erkeklerın genel huyları hayatındakı kadınların aılelerıne takarlar saygısızca konusurlar hepsının agzının payını ne olursa olsun vermek lazım ha suda bır gercekkı boyle erkeklerın aılelerıne bakacak olursak her turlu yol vardırr

14 aylik koca icin, size Emek vermis babanizi asla kirmayin,incitmeyinde..
Babaniz sizin esinize maddi anlamda destek olmak zorunda degil, ki adamcagiz elinden geleni yapmis.
Yok oyle yagma! Madem kendine guvenmiyordun evlenmeseydin arkadas.. (kocaniz icin diyorum)

Bu kadar piskinlik de PES!! ...
Acik acik konusun bencede, bu boyle gitmez ki...
Hem bunlar ne bicim insanmis? Babanizin yolladigi mobilyalari geri gonderme cesaretinde bulunuyorlar..

Burdan tum bayanlara seslenmek lazim, yeni evleneceklere de:

"Ne olursa olsun karsimdaki kocamdir,askimdir,sevdamdir deyip gozunuzu karartip da Ailelerinizi ezip gecmeyin,hicbir konuda.. Kesinlikle guven olmaz.. Cok az iyi insan vardir koca olarak bu dunyada, deger bilen,saygi duyan ailenize.. "

budur işte imzami atiyorum yazinin altina:delphin:

birincisi babamın yanlışları derken o aileden gördüğü yanlışlar yüzünden biraz bizden çekti kendini...çünkü aile çok farklı arada dağlar uçurumlar var benide üzdükleri için çekti kendini ve babamın maddi durumu çok ii ama eşim onun hatasını bize yardım etmemek olduğunu sölüyo olay bu...eşimin yanlış dediği şey bu...ayrıca benim eşimin ailesinde öle büyük yanlışlar varki hem bana hem ona...ama ben yinede ailendir dedim arkasında durdum...

Bütün mesajları okuyamadım ama şu yazınız her şeye yetti. Ne demek babanız yardım etmiyor diye yanlış yapıyor olsun. Kusura bakmayında eşinizin münasip bir yeri yemiyorduysa evlenmeyecekti arkadaş. Babanıza mı güvenmiş evlenirken. Ailesini geçindirmeye yüreği ve münasip bir yeri yetmeyen erkek evlenmesin.
Ayrıca benim babama laf söyleyecek adamın ben alnını karışlarım hemde şaaakkkk diye. Ne demek hayatından babanı çıkart. Yok yaaaaaaaa, anan güzelmi senin diye sorarlar adama.
Babam baksın, büyütsün sana eş yapsın beni sonrada beyefendi istemiyor diye babamı sileyim ben. Eşine söyle avcunu şöyle kocaman bir yalasın.
Sakın taviz verme güzelim, madem çocukta yokmuş hiç umursama bile, beyefendinin paşa gönlü bilir, babanızı istemeyen insanın yanında durmayın.

Ağlarsa anam ağlar demişlerya, kaynana zulmü yüzünden boşanmış biri olarak, ailesi sahip çıkıyor insana. Beni ruhen çökertmişlerken ana-oğul babam bi gece gelip aldı beni o evden. Küçük kızıydım onun o anda gözlerine baktım ve ağlamaya başladık. Babişkom benim yaa , bi tanedir. Babalara asla sırt dönülmez, laf ettirilmez Burcu, aşk meşk hepsi yalan

öncelikle şu hamilelik mevzusu için özür dilerim fazla gerginim sanırım...ayrıca kızlar tartışmanın nasıl çıktığını anlatayım size...önceki yazılarımdada var eşimle tek sorunumuz maddiyat deil başka hatalarıda vardı ve benim güvenimi çok fena sarstı...dün evliliğimizden konuşmak istedim oda benim mutsuz olduğumu gözlemlemiş bunu anlattı bana hatalı olduğunu fark ettiğini söledi...böle giderse bu evliliğin yürümeyeceğini bildiğini söledi bende ona düşüncelerimi söledim yaptıklarının evliliğimizi sarstığını güvenin kırıldığını zamanla ne olacağını bilmediğimi düşündüğüm herşeyi söledim...önce kabul etti özürler diledi düzelteceğini söledi...fakat sonra yine patladı...düzeltirim ama şartım var ailenle görüşmiceksin babanı hayatımızdan çıkartıcaksın ...odama gittim tartışmayayım die geldi gitti aynı şeyi tekrarladı...bi dioki ben çok düşüncesizim hatalıyım bi dioki bu konuda hatalı deilim düzeltecek bişi yok işine gelirse...e ben bu adamla konuşuyorum olmuyo zamana bırakıyorum olmuyo...anlatıyorum olmuyo bana ikide bir sen benden ayrılamazsın dio...

Bunu görmemiştim burbuğumun yazisini okuyunca gördüm:1shok:
ne demek babani hayatindan çikartacaksin!
ve sen o adamla hala ayni evdesin
kusura bakma ama eşin doğru demiş sen ayrilamazsin
ha ayril demiyorum ama onu öyle bir benzetki bidaha ailenin -a-sini ağzina alamasin:olmaz:
taviz tavizi doğurur unutma:olmaz:
koca sevgili her zaman bulunur ama ana baba bir daha bulunmaz
dünyayi kurban ederim ben aileme:delphin:

dün akşam not yazıp kuzenime gittim biraz eşya aldım yanıma...dayıla konuştum :( biraz kafanı dinle dedi peki dedim...şimdi dinleniyorum...nasıl bir dinlenmekse bu...

Burcu hakkında hayırlısı olsun güzelim..inşallah iyi yapmıssındır evden ayrılarak..
bu fikrin başına büyük dertler açmaz inşallahh.
herşeyi eşinle bir şekilde konuşarak olumlu yada olumsuz halletmelisin.
senin ailen bişeyler yapmak zorundamı ya maddi olarak onun ailesi ne yapcak o zaman??

sarı civciv bende seni bekliyorum dünden beri..evden ayrılmamın sebebi sadece birazcık dinlenmek açıkçası birazda burnunu sürtmek...canımı çok acıttı saygılı olmayı öğrenecek...öğrenmesi lazım bende oturup düşüneyim eksileri artıları oda düşünsün...o kadar ok şey yaşadıkki evlendiğimizden beri oda yoruldu bende...

haklısın burcu çok şey yaşadınız biliyorum..
maddiyattan tut,eşinin sorumsuzlugu, yalancılıgı,bebegini kaybetmen,aileler ve okuyorsunda sen bu adamı çekmek zorunda degilsin..adam akıllı konuş ne olucak ise baştan olsun tatlım..ömrünü tüketir bu adam senin..seviyorsa seni karşına geçer yalanı bırakır...evin sorumlulugunu üzerine alır..ailene laf söz etmeden vazgeçer tatlı tallı kabul eder susar..seni dünyaya getirenlere laf edemez..o kadarr..
sende anlat ona ailemin parası var olabilir ama bana vermek zorunda degilki ben senınle evligim sen bakacaksın o zaman niye evlendik..babamın evinde babam zaten bana bakıyordu dersin tatlım..senin güçlü yapın karşısında komplekse giiryor ve nereden sana saldırıcagını bilmiyor..babanı katıyor önüne..sakına sakın sende babana kızma adam elinden geleni yaptı diyorsun yinede vermiş borç para..bundan sonra dimdik ayakta ikiniz durmaya çalışın..
evet bazılarının 1 tanecik kusuru olur ömür boyu çekersin..bu adamın elle tutulur hangi huyu var burcuu hangi huyunu düzelteceksin...

haklısın burcu çok şey yaşadınız biliyorum..
maddiyattan tut,eşinin sorumsuzlugu, yalancılıgı,bebegini kaybetmen,aileler ve okuyorsunda sen bu adamı çekmek zorunda degilsin..adam akıllı konuş ne olucak ise baştan olsun tatlım..ömrünü tüketir bu adam senin..seviyorsa seni karşına geçer yalanı bırakır...evin sorumlulugunu üzerine alır..ailene laf söz etmeden vazgeçer tatlı tallı kabul eder susar..seni dünyaya getirenlere laf edemez..o kadarr..
sende anlat ona ailemin parası var olabilir ama bana vermek zorunda degilki ben senınle evligim sen bakacaksın o zaman niye evlendik..babamın evinde babam zaten bana bakıyordu dersin tatlım..senin güçlü yapın karşısında komplekse giiryor ve nereden sana saldırıcagını bilmiyor..babanı katıyor önüne..sakına sakın sende babana kızma adam elinden geleni yaptı diyorsun yinede vermiş borç para..bundan sonra dimdik ayakta ikiniz durmaya çalışın..
evet bazılarının 1 tanecik kusuru olur ömür boyu çekersin..bu adamın elle tutulur hangi huyu var burcuu hangi huyunu düzelteceksin...

ya hep böle deil tabiki evliliğimiz..onu çok seviyorum ben arada hataları oluyo onun açısındanda bakmaya çallışıyorum 31 yaşına kadar bekar yaşamış nerde akşam orda sabah daha alışamadı belki evliliğe diorum zaten ailesi hiç bi zaman olmadı şimdi aile kavramını yadırgıyo diorum bazen hakta veriyorum tabiki bunlar hatalarını örtmüyo heleki aileme laf edemez yalan olayı zaten güvenimi feci bi hale getirmişti şimdide bu ...canım çok acıyo benim...ortaya koydular beni ne ailem sahip çıkıyo ne kocam...herkes bi tarafımdan çekiştirir oldu beni...en çok kendime üzülüyorum...evden o yüzden ayrıldım...sevdiğim için affediorum dayanamıyorum ama bu defa grurum feci kırıldı yediremedim kendime...ne olacak bilmiyorum eğer adam olup adım atarsa düzelebiliriz ama adım dahi atmazsa bu iş zaten bitmiş...

böyle şeyler için evinizin huzurunu kaçırmayın neden eşinizi bu lafları söyletecek yüz göz olacak kıvama getirdinizki en baştan hoşlanmadığını anlamadınız mı.bir araya getirmeyin arkadaşım okadar zormu yani sadece bayramlarda gidip elini öpse eşiniz o bile yeter sonuçta eşiniz sizle evli ailenizle değilki onlarla zaman geçirmeye sevmeye mecbur değil.bir araya getirmeyin bence daha fazlada yüz göz olmayın yazık daha yeni evilisiniz.

canim sen hala esini hakli goruyorsun zaten burada kaybediyorsun..sana 1 adim iyi gelirse herseyi unutuyorsun..gecici cozumler sonrasi yine ayni sorunlar sanirim devam ediyor.insanlara fazla merhametli olmaya gelmiyor..ailen seni kenara atmiyor bugune kadar esini hakli gorup aileni 2 plana attigin iicin ailen hakli olarak sana tavir koyuyor..cunku yine olumlu adim atsa ailen onlar arada kalacak uzulecek..bunlar sadece tahmin..sen iyice dusun herseyi olur mu?

birincisi eşimi haklımı görmiyorum sadece olaylara birazda onun açısından bakmaya çalışıyorum ayrıca ailemle görüştüğü falan zaten yok ben ona baskı yapmıyorum görüş et die ama buna rağmen konuşması canımı sıkıyor benim...

burcu daha önce evlilikte yalan konusu için yazmştım ben dünde yine konu açtığını gördüm ama şaşırdım çünkü daha önce açtığın konuda ne kadar kararlı ve kendinden emindin ipler senin elindeydi ayakarlın sanki daha yere sağlam basıyordu ve çok güçkü bir kadın vardı.şimdi sanki daha yroulmuşsun yada artık umudun kalmamış seninde bu evlilikten.umarım herşey düzelir ve senin yaşadığını(yalan konusunsda)yaşayan biri olarak emin ol değişmiyor ben yakın zamanda bikez daha anladım bunu ve pes ettim artık.

Back
X