Tatlı Tarifi Ayva Tatlısı - (Resimli)

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
Malzemeler;
2 adet ayva
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker (yarım çay bardağından biraz az)
1 adet çubuk tarçın
4-5 adet karanfil
Yarım su bardağı su

Servis için;
Kaymak
Krem şanti
Antep fıstığı

Hazırlık aşamasında ayvaların kararmaması için;
Yarım limon



İlk olarak derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun. Bu aşamada çıkarttığınız çekirdekleri ayrı bir yerde biriktirin, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanıcaz. Hazırlamış olduğunuz ayvaları limon suda bekletin, ayvaların kararmaması için bu önemli. Tüm ayvalar için aynı işlemi yaptıktan sonra pişirme kabınıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Yarım su bardağı suyu da tencereye ekledikten sonra su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Tatlı olana kadar tencerenin kapağını kapalı tutun. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Kaymak veya krem şanti ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

$Ayva Tatlısı.webp
 
bu tatlıda ayva yerine elma kullansak olur mu ki acaba? evde ayva yok sürüsüne bereket ekşi yeşil elma var çünkü. ya da ekşi yeşil elma ile nasıl bir tatlı yapılabilir? yardımcı olabilir misiniz?
 
Ayva yerine armut kullananı duydum ama ekşi elma olarak birşey diyemicem canım
 
çok teşekkür ederim. yemek yapma işi benim hayatıma yeni girdi. etrafımdakileri denek olarak kullanmadan önce sorayım dedim. olmadı deneyeyim bu tarife göre, oluyor mu olmuyor mu söylerim artık :D
 
Cevabını mutlaka bekliyorum tadı hoş olursa bende denerim
 
Back
X