neye harcadınızki o kadar parayı, daha önemlisi eşiniz nasıl farketmedi aldığınız şeylerden yaptığınız harcamalardan değirmenini suyu nasıl dönüyor diyedemi sormadıYol yakınken söyleyin eşinize, başkasından borç almak vs de olmaz,borcu borçla kapatmak yapılan en büyük yanlış çünkü..
harcadıklarının gerçekten lazım olduğuna inanıyorsan o daha azarlıyorsa ve içinde onunla ilgili bir şey varsa içinde misal çorap aldın al çorabı elinden iade edicem çorapsız git de bi yakının düğünü var yada özel günü gardroptaki en eski pis kırışık kıyafeti al bir elinde de aldığın düzgün kıyafet olsun bana bunu mu yakıştırıyorsun de bence aldıklarının içinde eşine ait gömlek çorap pantolon filan olması daha artı yarın işe giderken en eski gömleği ile yeni aldığını yan yana göster bunu mu yakıştırıyorsun bunu mu de.
harcadıklarının gerçekten lazım olduğuna inanıyorsan o daha azarlıyorsa ve içinde onunla ilgili bir şey varsa içinde misal çorap aldın al çorabı elinden iade edicem çorapsız git de bi yakının düğünü var yada özel günü gardroptaki en eski pis kırışık kıyafeti al bir elinde de aldığın düzgün kıyafet olsun bana bunu mu yakıştırıyorsun de bence aldıklarının içinde eşine ait gömlek çorap pantolon filan olması daha artı yarın işe giderken en eski gömleği ile yeni aldığını yan yana göster bunu mu yakıştırıyorsun bunu mu de.
Kızlar çok fazla harcama yapıyorum son 5-6 aydır kredi kartı olsun nakit olsun, kocamın haberi yok( pintidir kendi biraz) ama artık üstesinden gelemiyorum ödemelerinde, kocamda öğrendi öğrenecek, napıcam ben
Canim benim cocuk gibi arkadasn is cevirecegine, serefli bir kadin gibi harcamak istedigin miktarda catir catir kavga et gerekirse.
Bu ne yaa, hem calis kazan, hem de hirsiz kedi gibi arkadan is cevir.
Bende çeyiz alışverişi yapmaktan kendimi alamıyorum . Sanki evlenince hiç dışarı çıkıp alışveriş yapmayacakmışım gibi depoluyorum resmen her ay maaşımın yarısında çoğu gidiyor. Ancak ben hep tek çekim alıp riske atmamaya çalışıyorum . Belli bir limite göre harcayıp sonra duruyorum . Almak istediklerimi sıraya koyuyorum, parasını ödedikten sonra bir sonrakini alıyorum. Yani düşünerek hesaplayarak hırsı bir kenara bırakarak almaya çalışırsanız sıkıntı yaşamazsınız inşaAllah. Allah yardımcınız olsun
Parasal konularda en azından bilgi verilmesi taraftarıyım.
Şahsen ben hoşlanmam eşim benden habersiz devasa bir harcama yapsa.
Eşiniz öğrenmeden siz söyleyin ya da bir şekilde artık alışverişi bırakıp ödemeleri temizleyin.