Ayvayı yedim ki ne yedim

bende 6 7 ay oncesıne bu durumdaydım kartlarımı yapılandırdım taksıt taksıt odüyorum. kartlarımıda kapattım borc bıtene kadar kullanmayacam. sende boyle yapabılırsın.

bir yerde okumustum bazen kıyafetlerınızı saklayın alısverıs yapma ıstedıği olunca çıkartın o kıyafetler yenı alınmış gibi gelıyormus ınsana dıye ama hiç denemedim.

borcun miktarı nedir ayrıca

bir kaç ay kendini sıkı yönetime sokacaksın, harcama yapmayıp ödeyeceksin :) keşke harcayacağın zaman karttan altın falan alsan :)) hem harcama hem birikim

.ilk önce kredi kartlarının hepsini kapattır. ve ödemeye başla, sadece elindeki parayla harcamayı öğren.

eşin gerçekten pinti olsaydı kendi kazandığın paraya da el koyar, eline de kredi kartı vermezdi.

bence eşine durumu izah et. sana gerçekten bir sınırlama getirsin. ihtiyacın var demek ki

bu senin paran değil mi harca harcayabildiğin kadar diyenlerin kocaları da "amaaan benim para değil mi harcarım anasını satiim" dese ne derlerdi acaba?

bir şey diyemezlerdi ama ay sonuna doğru aç kalırlardı... bir süre sonra da aldıkları kıyafetleri kemirmeye başlarlardı...

harcama hastalığım hiç olmadı o yüzden anlayamıyorum seni
bu korku sana ders olacakmı yoksa iki ay sonra yine dibe mi vuracakmısın acaba
iradene sahip olabilirsin bence
dünya 3 günlük değil, yarınını, çocuğunun yarınını düşünmek zorundasın

Alışverişe harcadığınız parayı psikologa verin. Hem boş yere harcayacak paranız kalmaz, hem de bu bağımlılıktan kurtulursunuz.

İşte sırf bu yüzden kredi kartı kullanmıyorum bir şey alacağım zaman da eşimin kredi kartını isteyip onunla alıyorum. Gerçi öyle çok harcayan biri de değilim. Ama mağazaya girdiğimde çocuklara, kendime eee tabiki eşime derken epeyce bir yüklü tutuyor. Ne kadar harcadığımı da söylemek zorunda kalmıyorum çünkü karttan çekilirken ona mesaj gidiyor şu kadar çekilecek onaylıyor musunuz diye.

Almanın sonu yok güzelinde sonu yok.Hiç abartmıyorum yazdan beri kendime hiç bir şey almadım gerek yok bişeyler bakıyorum diyorum ki evde zaten var ne gereği var almıyorum kıyamıyorum şık giyinirim dikkat ederim giyimime ama evdekilerle uydururum bişeyler.bence dikkat edin benim arkadaşım 1000 lira ile ev geçindiriyor 3 yaşında oğlu var kadın ev aldı kredi ödüyor sadece eşi çalışıyor bende onu örnek alıyorum.Savurganlık kadın olsun erkek olsun ciddi problemlere yol açar evlilikte basit gibi duruyor ama değil

Kızlar çok fazla harcama yapıyorum son 5-6 aydır kredi kartı olsun nakit olsun, kocamın haberi yok( pintidir kendi biraz) ama artık üstesinden gelemiyorum ödemelerinde, kocamda öğrendi öğrenecek, napıcam ben

en kötü ihtimal annenden borç al.ona ödersin azar azar.ve birdahada bukadar açılma.tamam bikaç bişe alırsında sen biraz abartmışsın...

Etiketi ile duran bi sürü kıyafet var bende olsun diye alıyorum, dolap bekliyo, saçmalığın farkındayım, almazsam aklıma takılıyo

Bit pazarında satışa koyun en azından biraz parasını toplarsınız. Eşiniz fark etmiyor mu dolabınızın dolup taştığını.

Etkili olabilir Nasıl ki yaz bitip kışlıkları çıkarttığımızda , ya da tam tersi olduğunda yeni şeyler giyecekmişiz gibi geliyor.Onun gibi olur :)

olan olmuş artık..
bundan sonrası için borçları kapatana kadar sık dişini biraz...

Kizlar para icin bosayacaksa hic durmasin diyorsunuzda..
Gitsin bosasin demiyorum ama dusunsenize karsida dusuncesiz bir kadin var..

Yani adam belki yatirim yapmak istiyor eli sıkı tutumlu birisi asiri gereksiz harcamalara karsi..
Ama evlendigi kadinda tam tersi nereye nekadar para gidiyor umrunda degil yeter ki gordugu sey onun olsun..
Birde kocadan gizli kredi kart var tabi..
Bunu adam yapsaydi burda linc edilirdi...

Valla buyuk konusmim ama ben tutulmu tarafim ve boyle bir kocam olsa bosarim..

peki eşiniz aldıklarınızı fark etmedimi
ben toka alsam eşim fark eder sorar ne zaman aldın diye

''amaan çalışıyorsun kazanıyorsun senin paran'' diyenleri anlamıyorum ben.. kocası böyle borç yapsa yine aynı şeyi söyleyebilecek misiniz hanımlar ? hayat müşterek...

Ben de sanki herkesin eşi minimum 5-10 bin kazanıyor o parayla bütün evi geçindirebiliyor biz kadınlar da sadece giyim ve kozmetik alışverişi için çalışıyoruz mantığını anlamıyorum ne demek eve harcama paranı sadece kendine sakla var mı böyle bir dünya. Ha kazanan yok mudur elbette vardır ama Türkiye şartlarından haberdar değil galiba bazı kadınlar ya da herkesin kocası cidden çok zengin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…