Ayvayı yedim ki ne yedim

Har vurup harman savuran insandan(kadin/erkek farketmez) hic hoslanmam...

Benim kocam yapsa guzelce bir kalaylardim..
Hele birde gizli yapcak sonrada odemeler gelince bizim ihtiyaclardan kisacak gokyuzune uzanan borclar yapti diye..
Ayy valla elimde kalir..

Bu ay ki eve vercem katkıdan biraz az vereyim dedim, kuşkulandı
Kredi kartı kullanmayı bırakacaksınız o zaman. Kartı gözünün önünde kesin ve sakin bir konuşma yapın. Daha fazla saklamayın... Eğer toplu para bulup kapatamayacaksanız bir şekilde öğrenecek. Bari sizden duysun...
Ama nedense sizin borç öyle aşırı değilmiş gibi geldi bana...

Daha çocuk sahibi olmadan tedavi ol,sonra o çocuğu da kendin gibi savurgan yetiştireceksin...bence eşin gayet anlayışlıymış,ne kocalar var eşinin her kuruşuna göz koyan...maaşını da ortak hesaba aktar...erkek olsam senin gibi biriyle evlenmezdim,büyük konuşmayayım...evi dişi kuş yapar,senin yuva yapasın yokmuş...git tedavi ol...

Peki eşin üzerindeki yeni kıyafetleri sormuyor mu ne zaman aldın diye. Hep makyaj malzemesi gibi anlamayacağı ürünler mi alıyorsun?

Kocanız israfa karşı, planlı harcamayı ilke edinmiş biri ise onun yolundan gidin sırtınız yere gelmez.

Bosayacaksa para yüzünden hic durmasin.
Bende bir ara boyleydim.
Ama felaket birseydi.
Bir çanta gordum bir gömlek gördüm onu illa alicam yoksa uyuyamazdim :)
Hele makyaj malzemeleri ve takılar.
Kaç tanesini kullanmadan dagittim.
Hala onlari kullanıyorum bir süredir hic almiyorum.
Allaha şükür cimri bir Babam yok hatta fazlaca savurgan da gözü görmüyor :)
Sizde Acik Acik söyleyin kendime engel olamiyorum daha dikkatli olacagim bu ay boyle oldu düzeleceğim artik.
Yumuşar belki

Kızlar çok fazla harcama yapıyorum son 5-6 aydır kredi kartı olsun nakit olsun, kocamın haberi yok( pintidir kendi biraz) ama artık üstesinden gelemiyorum ödemelerinde, kocamda öğrendi öğrenecek, napıcam ben
borç miktarın ne kadar novell?
bu da önemli.eşinin tolore edebileceği bir miktardır umarım.
bir de eşine birikim yapıyorum filan demişssin.
hem borç var hem de ortada birikim yok.
açıklaması zor bir durum.
ama her musibette bir hayır var.
bi şekilde ortaya çıkmalıydı belki de.
çünkü sen anladığım kadarıyla kendini frenleme konusunda yetersizssin.
senin paran istedğin gibi harca diyenler olmuş ama yanlış öneri.
eşin yapsa aynı şeyi nasıl karşılardın.
elbette harca, ama ihtiyacın ölçüsünde harca.
borcunu ödenebilir makul bir düzeyde tut,aile bütçene de zarar verme.
sen çoooktan bu sınırları aşmışssın.
eşim pinti diyorsun ama pinti olsa kuruş kuruşuna takip ederdi seni.
değil böyle binlerle harcamak,aldığın bir liralık bişeyin bile hesabını sorardı sana.
suçu eşine atma ,kendine dürüst ol bence.
açıkcası eşine durumu olduğu gibi açıklamaktan başka çare yok.
hadi bi yerden borç alsan kapatsan borcunu,o borcu nasıl ödeyeceksin.
ailenden filan alabilirsin belki ama eşin tüm bunları öğrendiğinde daha sert tepki verir.
en iyisi dürürstce ve açıkca durumu izah et,bereberce yaptığın şu borçları kapatın.
sen de kendine bi çeki düzen ver.
imkanın yok ise herşeye benim de olsun diye uzanma.
herkesin herşeyi yok malesef,olamaz da.

Sonuçta kendi paran neden gizli harcıyorsun anlamıyorum.
Eşin bir zahmet cimriliğini kendi kazandığı para için yapsın illa yapacaksa.

Amaan, borç yiğidin kamçısıdır.
Eşinin öğrenmesinden niye korkasın yav? Topla kendini, koskoca kadınsın. cool ol.
Git delikanlıca söyle, bu ara biraz borç yaptım, zamanla ödicem diye.
Niye derse, ruhumun ihtiyacı vardı de geç.
Koca kadınsın ne korkuyon ya allalla.
Çalışıyomuşsun, yavaş yavaş ödersin.

Bi de şu forumdaki körükçüleri hiç anlamıyorum, abi ne meraklıyız milletçe kamu spotu vermeye? Olan olmuş zaten kadının derdi var, bütün sayfalar "ooo yanmışın sen, of şimdi b.oku yedin, geçti bolunun pazarı ayağını yorganına göre uzatıcaktın, gizli iş çevirenin sonu böyle olur..." larla dolu.
Asdasf. Haçan bi durun da, bu neyin deşarj olmasıdır.

Aman hayat size guzel bdn istesem de harcayamiyorum ay sonunda ne yapariz diye.
Borclariniz artmadan soyleyin esinize yada kredi cekin borclari 0layin sonra o kredi borcunu odemek icin de kredi cekersiniz zaten olunce kredi borcunu ailenden istemiyorlar sigortali oldugun icin boyle boyle bir omur yasar gidersiniz.
Ekonomist olamamis bir ekonomistin tavsiyeleriydi bunlar, lutfen dikkate almayin.

Nasi basarİyonuz gizli harcamayı ya ben oyle bisey yapsam dakikasında yakalanırım hemen sorar bunu ne zaman aldın hemen farkeder ne aldığımı imkansız yani habersiz almam

Gardolabınızı, makyaj malzemelerinizi, hurçlarınızı filan açıp yeniden toparlayın, kullanmadıklarınızı vermek üzere ayırın. Çocukların oyuncaklarını bölüp bölüp saklarlar, bir süre sonra yeniden önüne koyunca çocuk sevinir ya, evdeki eşyaları, gardolabı boşaltıp ayırmak insanda o etkiyi yaratıyor, alınıp alınıp kullanılmayan parçalar öne çıkıyor, insan yeni birşeyler almış gibi hissediyor.

Bir de ev harcamalarından kısın, temizlik, gıda malzemelerinde birkaç ay bimden a-101'den takılın. Çok anormal bir harcama yapmadıysanız, kış sonuna toparlarsınız borçlarınızı.

Kızlar çok fazla harcama yapıyorum son 5-6 aydır kredi kartı olsun nakit olsun, kocamın haberi yok( pintidir kendi biraz) ama artık üstesinden gelemiyorum ödemelerinde, kocamda öğrendi öğrenecek, napıcam ben

şuan aynen benim durumumdasın bende öyle harcamalar uçtu gitti ama ben gecen ay karar aldım kendi kendime harcama yapmıycam ve kredi kartımı 6 aylığına kapattırdım bankayla görüştüm 6 aydan önce benim talebimlede olsa asla açılmasın diye imza verdim çünkü biliyorum tutamam kendimi en azından 6 ayda kartın borcunu temizlemeyi düşünüyorum bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…