• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az kaldı sıyırıcam.

Görümce ne alaka 😂 alsın çocuğuyla birlikte gitsin . Çalışmayan insanların da çocuğuna bakamamasına hayret ediyorum .
Sırf hamileyken geldi benim apartmana taşındı utanmadan da diyor büyüğü okula götürürken bakarsın ondan taşındım diyor utanmadan sanki bana güvenip yaptı eşim de yazık soğukta çocukla okula gidip geliyor dedi evi başına yıktım eşimin bana mı güvendi de yaptı çok meraklıysan sen bak yeğenine diye onca ima ettim bahane türettim hala denk gelince çocuğa bak iması yapıyor deli oluyorum

Allah aşkına büyük olana gayette bakamam demişti.
Ayrıca bir büyükanne torununa 3 ay bakamayacaksa dolasmasin ortalıkta babaaneyim diye.
"Kendi çocuğuna kendi bakamayıp çalışan kadın da ortalıkta dolaşmasın anneyim diye."
Yukarıdaki cümle sizin zihniyetinizin benzer düşüncesi. Belki bu cümleyle yanlış düşündüğünüzün farkına varırsınız diye yazdım yoksa kimsenin anneliğini sorgulamak haddim değil tıpkı kimsenin babaanne torununa sürekli bakmadı diye onun babaanneliğini sorgulamak haddi olmadığı gibi.

Edit:çok zor durumdaysaniz bence de babaanne bakmalı, ben de bakmasını isterdim ama uslubunuzdan dolayı insan rahatsiz oluyor. Sanki mecburmus gibi davraniyorsunuz. Bu rahatsiz edici.

Hayır diyememiştir kadın. Kaç tane anne evladına bu gibi isteklerde hayır diyebiliyor ki? Şimdi siz buna da diyebilirdi, kayınvalidem öyle bir insan değil vs diyeceksiniz gerçi.

Söz vermiş dahi olsa belki zor geldi sonradan bakmak, belki çocuk çok yaramaz hareketli bunalıyor kadın. Belki evini özledi.
Benim annem. Sjdjfjfk
Kayınailem bize gelmişti, biz daha nişanlıyız. Akşam yemek masasındayız, biri torununa mı ne bakıyormuş. Annem ; “çok ayıp, o kadar yedir içir büyüt sonra rahatladım de bide torunu iteklesinler ben bakmam valla, değil mi x hanım? “ demişti dkgjgkfk. Kaynanam da aynen aynı görüşteyim bize de yazık demişti. Biz de eşimle kahkaha atmıştık😆 (asla ailelere baktırırız düşüncemiz yok bu arada onlar da biliyorlar kafa yapımızı)

"Kendi çocuğuna kendi bakamayıp çalışan kadın da ortalıkta dolaşmasın anneyim diye."
Yukarıdaki cümle sizin zihniyetinizin benzer düşüncesi. Belki bu cümleyle yanlış düşündüğünüzün farkına varırsınız diye yazdım yoksa kimsenin anneliğini sorgulamak haddim değil tıpkı kimsenin babaanne torununa sürekli bakmadı diye onun babaanneliğini sorgulamak haddi olmadığı gibi.

Edit:çok zor durumdaysaniz bence de babaanne bakmalı, ben de bakmasını isterdim ama uslubunuzdan dolayı insan rahatsiz oluyor. Sanki mecburmus gibi davraniyorsunuz. Bu rahatsiz edici.
Muhtemelen kadıncağıza (kaynanoş) emrivaki yapılıyor, mutlu değil ama içi rahat bırakamıyor. O yüzden toruna soruyor okuldan kaçta geleceksin diye, buna bile bi ton anlam kötü niyet yüklemiş.

Benim annem. Sjdjfjfk
Kayınailem bize gelmişti, biz daha nişanlıyız. Akşam yemek masasındayız, biri torununa mı ne bakıyormuş. Annem ; “çok ayıp, o kadar yedir içir büyüt sonra rahatladım de bide torunu iteklesinler ben bakmam valla, değil mi x hanım? “ demişti dkgjgkfk. Kaynanam da aynen aynı görüşteyim bize de yazık demişti. Biz de eşimle kahkaha atmıştık😆 (asla ailelere baktırırız düşüncemiz yok bu arada onlar da biliyorlar kafa yapımızı)
O ayrı mesele, onu benim anam da dedi zamanında. Ama ortada halihazırda ele gelmiş bir torun varken bir akşam telefon çalıyor ve “anam benim gadın anam evini barkını bırak, düzenini boz gel de benim oğlana üç ay bakıver” diyor oğluşu. Buna hayır demek çok zor. Bana deseler ben bile hayır diyemem. Ki benim ben torun bakmam diyen annem zamanında mecbur kaldı gitti ablamın kızına baktı. Üzerinden 25 sene geçti hala anlatır şöyle yoruldum böyle yıprandım diye. Baktı mı baktı ama nasıl baktı, neler yaşadı, neler çekti. Burda da gelinin güler yüzlü, kayınvalidesini hoş tutan bir insan olmadığını anladık zaten. İşi düştüğü için katlanıyor kadına.

konu sahibi,
sizin kırgınlığınızı anlıyorum, insan çocuğu olunca güvenilir biri istiyor, e o da illa ki aileden biri. beklediğiniz desteği göremeyince de hayal kırıklığı oluyor. Lakin bakmak zorunda değil işte...
dahası çocuğunuz bakıcı için çok büyük. güvenilir bile olsa 5 yaşında bir çocuğun akrana ihtiyacı var öğleden akşama ne yapacak evde çocuk. ya tv ya tablet... en kısa zamanda tam gün bir anaokulu değerlendirmelisiniz bence.

Muhtemelen kadıncağıza (kaynanoş) emrivaki yapılıyor, mutlu değil ama içi rahat bırakamıyor. O yüzden toruna soruyor okuldan kaçta geleceksin diye, buna bile bi ton anlam kötü niyet yüklemiş.
Ya kendi düzenlerini bozmak istemiyorlar işi garanti olduktan sonra kreşi değiştirecekmis. Tamam mantıklı olabilir. Ama kayınvalide bakmak zorunda değil e sen kendin bizzat düzeni bozmuyorken kayinvalidenin de kendi düzenini bozmadigi için parçalamayi istemek nasıl bir kafa yapısı anlayamadım. Ya kayınvalidesi kaç yaşında bilmiyorum ama ben daha bu yaşımda gerçekten çocuk sesi çekemiyorum. Konu sahibinin yerinde olsam ben de geçici süreliğine kayınvalide baksın düzeni bozmayalim isterim ama kadın bakmıyor diye de parçalamayi istemem diye düşünüyorum..

Yazacaklarım bazı kadınların hoşuna gitmeyecek. Ama yazacağım. Bu konuyu açan kişiye değil toplum için çocuğu görev gibi yapan insanlara yazıyorum bunu. Plansız programsız çocuk sahiplerine.
Bakın kimse ama kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Anneniz bile olsa mecbur değil. Doğum kontrolünü sağlamak, çocuk sahibi olmaya karar vermek şahsi bir durum ve kayın valideniz ya da anneniz bakamam dediğinde bunun onun kararı olduğunu anlamalıyız. Elbette yardım için olur ama insanlardan aylarca hatta senelerce çocuğunuza bakmasını beklemek bencillik.
Bakıcıya para vermem diyorsanız bir çocuk yapın en iyi okula gitsin bakıcısı olsun ayrıca nesil uçurumu yüzünden çocukların aklına tuhaf şeyler girmemiş olsun.
Hayret bir şey ya.

Yazacaklarım bazı kadınların hoşuna gitmeyecek. Ama yazacağım. Bu konuyu açan kişiye değil toplum için çocuğu görev gibi yapan insanlara yazıyorum bunu. Plansız programsız çocuk sahiplerine.
Bakın kimse ama kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Anneniz bile olsa mecbur değil. Doğum kontrolünü sağlamak, çocuk sahibi olmaya karar vermek şahsi bir durum ve kayın valideniz ya da anneniz bakamam dediğinde bunun onun kararı olduğunu anlamalıyız. Elbette yardım için olur ama insanlardan aylarca hatta senelerce çocuğunuza bakmasını beklemek bencillik.
Bakıcıya para vermem diyorsanız bir çocuk yapın en iyi okula gitsin bakıcısı olsun ayrıca nesil uçurumu yüzünden çocukların aklına tuhaf şeyler girmemiş olsun.
Hayret bir şey ya.
YA ALLAH AŞKINA TAM DA BUNU YAZMAYA GİRMİŞTİM😍😍

Başka konu oluyor neymiş bakıcılar çok istiyomus da cebine maaşından para kalmıyomuş, o zaman niye çalışıyomuş. Bakıcılar 300₺ya zaptolmaz çocuklarına baksın bi de üstüne ev işi yapsın istiyolar. Anneler gelsin çocuk baksın ev işi yapsın kendi hayatlarından tamamen vazgeçsin istiyolar. Her gün annem/kv çocuğuma bakmadı ühühü konusu var burda. Çocuk rızkıyla gelir saçmalığından kaynaklı bu. Önünü ardını düşünmeden “halimede var bende niye yohtır” mantığıyla çocuk yapıp sonra e bu çocuğa kim bakacak haydi buyur şindi diye şok oluyorlar.

Benim bebe kapış kapış gidiyor.
Annem "Oğluşumu bağa vir, özledim" diyor, müdahale etmesem yatılı alıkoyuyor, bir aldı mı bir hafta getirmiyor, oğlumun da pek şikayeti yok halinden memnun.
Kvm "Oğlumu yollamadın bana, yolla kızım ya, aa hep annene gönderdin ben de istiyom" diyor, göndermezsem gönül koyuyor ciddi ciddi ve her gönderdiğimde akşam üzeri babası alıp gelirken tencere yemeğini de yanına koyuyor "Oğluma yapmıştım, siz de yiyin" diye.

Bebekliğinden beridir oğlumu alıp alıp götürdüler, baktılar ve bana "Git kocanla gez" "Kocanla baş başa vakit geçirin hadi aa gençsiniz siz" dediler. Torun bakma yarışındalar resmen. 5 tane doğursam 5ine de bakasıları var. Sıfır şaka.

İkisi de inatla ikinci çocuk baskısı yapıyor, "Biz bakarız, vallahi bakarız sen sadece doğur bırak git gezesin mi var gez, işinin başında mı duracan dur, doğur kızım tek çocuk koma, bizi tek torun koma" diyor.
Yine de ikinci çocuğu yapmıyorum biliyor musunuz, planım programım biri için uygun diye. Bu kadar bakma heveslisi bir çevrem olduğu halde.

Diyeceklerim bu kadar.

Annem "Oğluşumu bağa vir, özledim" diyor, müdahale etmesem yatılı alıkoyuyor, bir aldı mı bir hafta getirmiyor, oğlumun da pek şikayeti yok halinden memnun.
Kvm "Oğlumu yollamadın bana, yolla kızım ya, aa hep annene gönderdin ben de istiyom" diyor, göndermezsem gönül koyuyor ciddi ciddi ve her gönderdiğimde akşam üzeri babası alıp gelirken tencere yemeğini de yanına koyuyor "Oğluma yapmıştım, siz de yiyin" diye.

Bebekliğinden beridir oğlumu alıp alıp götürdüler, baktılar ve bana "Git kocanla gez" "Kocanla baş başa vakit geçirin hadi aa gençsiniz siz" dediler. Torun bakma yarışındalar resmen. 5 tane doğursam 5ine de bakasıları var. Sıfır şaka.

İkisi de inatla ikinci çocuk baskısı yapıyor, "Biz bakarız, vallahi bakarız sen sadece doğur bırak git gezesin mi var gez, işinin başında mı duracan dur, doğur kızım tek çocuk koma, bizi tek torun koma" diyor.
Yine de ikinci çocuğu yapmıyorum biliyor musunuz, planım programım biri için uygun diye. Bu kadar bakma heveslisi bir çevrem olduğu halde.

Diyeceklerim bu kadar.
Bütün kk anneleri şu an sana kıskançlık bakışları fırlatıyolla 😂

Diyeceklerim bu kadar.
Hanımefendi hava mi atıyonuz bizlere, olan var olmayan var. Çok ayıp.

Kizlar 1.5 ay önce ise başladım. İki çocuğum var biri 11 diğeri 5 yaşında. İşe baslamadan önce eşim kayinvalidemle konuştu 3 aylığına küçük olan çocuğa bakmasi için sözleşmeli girdim ise yerim garanti olsun tam gün kreşe vercegim. Çocuğum devlet ana okuluna gidiyor ogleden sonra. Sabah kahvaltiyi hazırlayıp cikiyoruz.. Akşam yemegini biz yapıyoruz ona bırakmadık hiç 2 kez falan yemek yapmıştır kendi istegiyle. Akşam işten gelip kahvaltı masasıni topluyorum. Büyük çocuk benimle çıkıyor sabah evden. Küçük olanada sadece kahvaltı yedirip servise veriyor. Kayinpeder yok. Kv de genç. Şimdiye kadar kipirdamayan kadın,
1.5 ayda bu 3.ü seyehati olacak. Sürekli cuma gününden çıkıp kalmalı tatillere gidiyor. Ve şimdi öğrendik yarın yine gidecekmiş. Söylemiyorda, yarın yarim gün okullar biliyosunuz. tesaduf öğrendik gideceğini. Sürekli cuma günleri birini buluyoruz çocuğa öğleye kadar baksın diye. Yarin Biz işteyiz. ablası idare etsin bahcede oynatsin diyor. Bu soğukta dedim. Evde dursunlar diyor. İnanın daral geldi. Birde diyorki 1 hafta bakan olursa ben kalayim gittiğim yerde.kal dedim. Ben bir haftaligina bak diyemem kimseye sürekli bulurum bulunca. Eşim gikini çıkarmıyor parcalicam inanın birinden birini.
Kk da ebeveynlere torun baktıranlar linc yiyor yalnız😂
Konuyu wp gruplarında flaan tartısın bence burası yeri değil🙈
Teoride haklılar bakmak zorunda degl diyenler evet ama pratikte hayat öyle islemiyor herzaman😑
Baktırmayın o yüzden net.
Haa ben bi süre tribimi atarım tabi(linc loading)

Diyeceklerim bu kadar.
nazar olcek nazar :nazar:

Kizlar 1.5 ay önce ise başladım. İki çocuğum var biri 11 diğeri 5 yaşında. İşe baslamadan önce eşim kayinvalidemle konuştu 3 aylığına küçük olan çocuğa bakmasi için sözleşmeli girdim ise yerim garanti olsun tam gün kreşe vercegim. Çocuğum devlet ana okuluna gidiyor ogleden sonra. Sabah kahvaltiyi hazırlayıp cikiyoruz.. Akşam yemegini biz yapıyoruz ona bırakmadık hiç 2 kez falan yemek yapmıştır kendi istegiyle. Akşam işten gelip kahvaltı masasıni topluyorum. Büyük çocuk benimle çıkıyor sabah evden. Küçük olanada sadece kahvaltı yedirip servise veriyor. Kayinpeder yok. Kv de genç. Şimdiye kadar kipirdamayan kadın,
1.5 ayda bu 3.ü seyehati olacak. Sürekli cuma gününden çıkıp kalmalı tatillere gidiyor. Ve şimdi öğrendik yarın yine gidecekmiş. Söylemiyorda, yarın yarim gün okullar biliyosunuz. tesaduf öğrendik gideceğini. Sürekli cuma günleri birini buluyoruz çocuğa öğleye kadar baksın diye. Yarin Biz işteyiz. ablası idare etsin bahcede oynatsin diyor. Bu soğukta dedim. Evde dursunlar diyor. İnanın daral geldi. Birde diyorki 1 hafta bakan olursa ben kalayim gittiğim yerde.kal dedim. Ben bir haftaligina bak diyemem kimseye sürekli bulurum bulunca. Eşim gikini çıkarmıyor parcalicam inanın birinden birini.
Çocuğumuza bakmak zorunda değil. Yaşlandım öleceğim iyice hayatın tadını çıkarayım gezeyim diyor demek☺️ Ben çocuğumu annem ve kayınvalideme güvenerek yapmam mesela.

Back
X