• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az kaldı sıyırıcam.

Kizlar 1.5 ay önce ise başladım. İki çocuğum var biri 11 diğeri 5 yaşında. İşe baslamadan önce eşim kayinvalidemle konuştu 3 aylığına küçük olan çocuğa bakmasi için sözleşmeli girdim ise yerim garanti olsun tam gün kreşe vercegim. Çocuğum devlet ana okuluna gidiyor ogleden sonra. Sabah kahvaltiyi hazırlayıp cikiyoruz.. Akşam yemegini biz yapıyoruz ona bırakmadık hiç 2 kez falan yemek yapmıştır kendi istegiyle. Akşam işten gelip kahvaltı masasıni topluyorum. Büyük çocuk benimle çıkıyor sabah evden. Küçük olanada sadece kahvaltı yedirip servise veriyor. Kayinpeder yok. Kv de genç. Şimdiye kadar kipirdamayan kadın,
1.5 ayda bu 3.ü seyehati olacak. Sürekli cuma gününden çıkıp kalmalı tatillere gidiyor. Ve şimdi öğrendik yarın yine gidecekmiş. Söylemiyorda, yarın yarim gün okullar biliyosunuz. tesaduf öğrendik gideceğini. Sürekli cuma günleri birini buluyoruz çocuğa öğleye kadar baksın diye. Yarin Biz işteyiz. ablası idare etsin bahcede oynatsin diyor. Bu soğukta dedim. Evde dursunlar diyor. İnanın daral geldi. Birde diyorki 1 hafta bakan olursa ben kalayim gittiğim yerde.kal dedim. Ben bir haftaligina bak diyemem kimseye sürekli bulurum bulunca. Eşim gikini çıkarmıyor parcalicam inanın birinden birini.
Kreşe gönder kafan rahat etsin. belki istemiyor eşinden çekiniyor

kadına kimbilir neler diyordur.kadın kaçmak için bahaneler buluyor bence.çocuğa bakmazsa ona babanne bile denmezmiş baksanıza.paralayacakmış kadını.bu üslupta biri o kadına neler yapıyordur kimbilir
Daha 2 sene önceki konusunda kayınvalidesiyle 2 yıldır görüşmediğini yazmış, eşinin kv ile telefonda görüşmesi ile ilgili konu açmış. Kim bilir kadın yine araları bozulmasın diye sesini çıkaramıyor, muhtemelen ters davranıldığı için de sorularını çocuğa soruyor. Bunlar böyledir, kendi rahatları için eş ailesine aman mesafeli olayım, aman evime girip çıkamasınlar diye planlar kurup, işleri düşünce teşekkür edeceklerine en ufak durumda yine fırsat bu fırsat ara bozmaya niyetlenirler. Bazı kişiler baştan söyleseydi diyorlar ama insanı öyle bir duruma sokuyorlar ki resmen mecur bırakılıp sesini çıkaramıyorsun. Kadın gençmiş de geziyormuş da ,ohh iyi yapıyormuş. Konu sahibi ilerde torun baksın ,gezmesin. Çünkü mantığı bu.

Bakmak zorunda olmadığına katılıyorum
Bende emekliliğimde çocuk baktığımı hayal edemem
Ama baştan bakamam demeliydi, veya başka birini bulana kadar idare ederim diyebilirdi
Bana güvenmeyin ben gezecem deseydi sorun olmazdı
Hem söz verip hemde sürekli ortadan kayıpolması hoşmu gerçekten bende olsam çok bozulurum
Onun haricinde 5 yaş çocuğu artık yarım gün değil tam gün gitse daha verimli olur konusahibi. Siz çalışsanızda çalışmasınızda.
Belliki kv bakmayacak, yarım gün için bakıcı arayana kadar tam gün gideceği okulla anlaşın.

Zorunda degil ama 5 yasinda çocuğa oğleye kadar da bakar insan yaa. Kim olsa bakar yani bir torunu. Kızıma annem bakiyor. Haftasonu calişmadıgım için kizimla evdeyiz , annem haftasonu görmeyince bile özleyip pazar 1 saat de olsa getirsen sevsem falan diyor.
Torun yani , bana garip geldi cidd3n

K.valideler anca kendilerine bakılsın isterler..iş bakmaya gelince ya trip yapar,yada bahane bulup kaçar..sizinkide bakmak istemiyor rahatına düşkün belli
Rahatına düşkün olması suç mu? Zaten ne zorluklarla evladını büyütmüş dinlenmekte hakkı tembellikte hakkı yaşlanınca bakım istemekte hakkı. Kayınvalide ya da annemiz hizmetçi bakıcı değildir. Keşke bunu bir anlayabilsek

Son düzenleme:
Çoğunluk neden konu sahibini suçlu bulmuş anlamadım. Babaanne olmasını da boşver. Biri bana 3 Ay bakacağım, sen çalış dese, ona güvenerek o ise başlasam, bu da kaşı gözü oynata oynata koyverse, şuraya buraya gidecem, birini bul dese, kusura bakmayın, ağzıma geleni sayarım. Bu kişi bir de babaanne düşünün. 3 ay ya, 3 aylığına söz vermişsin, düzgünce yapsana. Ne bencil bir kadınmış yahu

Çoğunluk neden konu sahibini suçlu bulmuş anlamadım. Babaanne olmasını da boşver. Biri bana 3 Ay bakacağım, sen çalış dese, ona güvenerek o ise başlasam, bu da kaşı gözü oynata oynata koyverse, şuraya buraya gidecem, birini bul dese, kusura bakmayın, ağzıma geleni sayarım. Bu kişi bir de babaanne düşünün. 3 ay ya, 3 aylığına söz vermişsin, düzgünce yapsana. Ne bencil bir kadınmış yahu
Ona güvenerek mi doğurmuş? Yok işi garanti değilmiş te bla bla. Versin kreşe işten çıkarsa da alır tekrar. Tüm amacı para harcamadan işinin görülmesi. O kadar katınvalideye düşkündü de niye bunca yıl kadına işkence yaptı oğluyla konuşmasını bile istemedi? Lafff. Kadın çok iyi yapmış helall olsunnn. Bir düşülsğn şu kaynanaların annelerin yakasından. Hem maaşlarına göz dikeriz hem emeklerine

Benim arkadaşımın kaynanası da böyle idi aslında kadın istemiyordu bakmak oğluna ima ediyordu ama oğlu yalvara yalvara baktiriyordu.
Kadın da kaçmak için fırsat kollardi.
Kadın il merkezinden ilçeye gelirdi bir saat.
Yol parasi vs vermezlerdi.
Gelini para versem bakıcı tutarım derdi.
Düşün yani kadın açıkça söyleyemiyor söylese de anlamıyorlar oğlu ile gelini.
Kadın da çoğu zaman bunları ekerdi.
Kadına insan jest yapar hicbirsey yok.
Bedava köle sanki.
Şimdi ikinci çocuğu yapamadılar sırf kaynana bakmıyor diye.
Git bakici tut.
Millet de bu yaşlıları enayi yerine koyma derdinde.

Ceycey isimli bir arkadaş bana saldırmış, zaten engelliymis ben de demek ki kafa yapımız taban tabana zıt. Bir düşün demiş kaynanalarin yakasından. Birincisi kaynanama değil çocuk baktırmak, doğumda bile cagirmadim. Krali gelse minnet etmem. Ama şöyle de bir şey var. Gelinimle anlaşamıyoruz diye, torunumu ve oğlumu da mağdur etmem. Gelin ne tür bir hinlik düşünürse düşünsün, isterse para vermemek için bana baktırsin, üç ay seve seve bakarım. Üstelik kaynana kişisi ben bakarım sen çalış demiş yani güvence vermiş Ölmem üç ayda kendi torunuma bakacam diye. İnsanlara saldırmayın boşuna cey cey hanım. Kimse sizin gibi düşünmek zorunda değil. İyi ki de değil. Sizin kafa amerikan aile yapısında bile yok. Hahsjsjsj

Ceycey isimli bir arkadaş bana saldırmış, zaten engelliymis ben de demek ki kafa yapımız taban tabana zıt. Bir düşün demiş kaynanalarin yakasından. Birincisi kaynanama değil çocuk baktırmak, doğumda bile cagirmadim. Krali gelse minnet etmem. Ama şöyle de bir şey var. Gelinimle anlaşamıyoruz diye, torunumu ve oğlumu da mağdur etmem. Gelin ne tür bir hinlik düşünürse düşünsün, isterse para vermemek için bana baktırsin, üç ay seve seve bakarım. Üstelik kaynana kişisi ben bakarım sen çalış demiş yani güvence vermiş Ölmem üç ayda kendi torunuma bakacam diye. İnsanlara saldırmayın boşuna cey cey hanım. Kimse sizin gibi düşünmek zorunda değil. İyi ki de değil. Sizin kafa amerikan aile yapısında bile yok. Hahsjsjsj
Birincisi engelli falan değilim. 2.cisi engelli olmak ayıplanacak bir şey mi sizin için. Site yönetimine şikayet ettim sizin

hanımlar üç aymış yahu idare edilebilir konuda konu sahibi de yazmış iş garanti olunca kreşe yazdıracağım diye tam günde değil yemek yapmıyorda ben büyüklerimizi anlayamıyorum. İstemiyorsa istemiyordur demişsiniz de üç ay gel bizde kal dese seve seve kalır yardımı dokunacğı zaman söz verdiyse idare edilebilir. yıl değil ki üç ay..

En ilginci bizim ailede, anneanne/babaanne kizinin cocuguna bakiyor 1 kiz 1 oglu var 2 tarafta aksam yemegine geliyor 1 tabak kaldirmadan evinde 1 kahvalti hazirlamadan yillar geciyor sonra oglunun cocugu doguyor kizinkini krese goturuyor bebege bakiyor iki tarafta yemege gelmeye devam ediyor. Kizinkine bakiyormus oglununda bebegine bakmak zorundaymis. Evdeki cocugu camiye biraksinlar tabi yeterki oglununkinede baksin super gucleri varya ..
Bakmak zorunda degil ama artik konusmanin zamani gelmis soz verdigini istemiyorsa soylemesi gerektigini kibarca konusun.

Alt katımda bir teyze var kalp hastası ameliyatlı yürüme sorunu da var. Kirada ve 3 kuruş emeklisi var. Çocukları hep ona torun baktırma derdinde. Ayrıca 3 kuruşunda da gözleri var gelirleri iyi olmasına rağmen. Kadın geçinemiyor ama bir sürü çocuğu gelini 200 er lira verelim ayda da annemiz rahat etsin demiyor. Evlerinde iş bekleyenleri var 3 gün kaldığında. Her zaman gelinler evlatlar haklı değil bu sitede. büyüklerimiz de üzülüyor anlatırken gözleri doluyor yazık yaaa😕

Back
X