Az Önce Başıma Gelen Sinir Bozucu Olay

Böyle tartışmaların ve alınma durumlarını yaşamak istemiyorsan al tepsini geç odana.. =) Onlarda ne yerlerse yesin .. Sen onu düşünüyorsun,onlar seni düşünmüyor. Onlar seni düşünmüyorsa ,sende onları düşünmeyeceksin.. Bak gör o zaman tavırları davranışları nasıl değişicek:34:

Böyle tartışmaların ve alınma durumlarını yaşamak istemiyorsan al tepsini geç odana.. =) Onlarda ne yerlerse yesin .. Sen onu düşünüyorsun,onlar seni düşünmüyor. Onlar seni düşünmüyorsa ,sende onları düşünmeyeceksin.. Bak gör o zaman tavırları davranışları nasıl değişicek:34:

haklısın.............:ssz:

Aslında böyle bi durumda anne baba yemeği iki kardeşe vermeli onlarda kahvaltılık yemeli,zaten yaş itibariylede onların kahvaltılık yemesi daha uygun:)
ama kasıtlı yapmamışlardır bence ablan dışardan geldiği için yemek yesin istemişlerdir

Anne,baba,abla bahsettiklerimiz, kayırsalar ne olacak, kayırdıkları ablanız

Çok takılacak bir şey değil, siz onları , onlar sizi seviyor, içinizi kirletmeyin böyle şeylerle, evlat sevilir hem de çok sevilir. Bazen ifadeler farklı olabilir, bazen çocukların özel durumları olabilir büyütülecek bir şey yok bence.

Neden hemen bir art niyet arıyorsunuz ki? Siz yeni kalkmışsınız öğle yemeği mi yiyecektiniz yani, kahvaltılık yerim diyince aileniz bunun mantıklı olduğunu düşünüp tamam demişler daha sonra ablanız gelince de işten geldiği ve kahvaltısını zaten yaptığı için çok doğal ve çok normal olarak yemeği paylaşmışlardır.Eğer siz ben kahvaltıyla doymam deseydiniz ailenizin aa ama olmaz ki biz yemeği yicez sen ne yersen ye demezlerdi.
Bu kadar ufak şeylere takılmazsanız; hayat hem sizin hem de yakınlarınız için daha huzurlu geçecektir :42:

sen o evin kızısın,madem yemek azdı yapaydın koca bir tava melemen,diğer yemekleri de koyup hepiniz bir arada karnınızı doyursaydınız.illa yemekleri anneler mi yapmalı:34:

bence sen hassas bir anina denk gelmissin,

yoksa onlarin öyle senin alinmani gerektirecek sekilde düsündüklerini sanmiyorum.

sen demissin ya siz yiyin ben kahvalti tarzi yapayim diye,ablanda üstüne gelince bölüsmüsler..

sen demeseydin sanada yaparlardi

anne babayla ilgili bu tarz konular açıldığında yanlış anlamıştır öyle olmamıştır falan diyorum,ama kk da öyle konular okudum ki artık inandım demekki farklı anne babalar da varmış dedim.
yine de senin konunda pek kötü niyet göremedim,genel davranışlarını bilmiyorum ama belki senin yemek istemediğini düşündüler,üstünde durmadılar.ablan da misafir konumunda olunca öyle yapmışlardır belki.bilemiyorum yine de doğrusunu sen anlarsın

Bana da tuhaf geldi açıkçası...Ablana yemek ayırmaları değil, az olan bir yemekten senin yememeni kabul etmeleri tuhaf olan...

Bizde bu tür olaylarda, hep annecim yememiştir, bize bölüştürmüştür...
Eğer yemek tek ya da 2 kişilikse, babamı devre dışı bırakmaıştır...
Eğer tek kişilikse hep ben yemişimdir evin en küçüğü olarak:27:

Belki bizde böyle olduğu için, ben garipsedim...
Ve arkadaşım, bu olaya içerlemeni de gayet iyi anladım...

Bazen çocuklar anne babalarından daha ileride , daha olgun ve duyarlı olabiliyor.Çocuksu ,duyarlılığı yeterince olgunlaşmamış anne babaların davranışları evlatlarında çok sevilmiyorum algısı yaratabilir.Ben tabii ki anne babanızın sizi sevdiğini düşünüyorum.Belki yazdığım nedenle ya da siz kendinize çok yettiğiniz için, pratik zekalı olduğunuz belki de idareci bir yapınız olduğundan size daha az özenli davranıyor bunun da sizi kırabileceğini göremiyor olabilirler.

bilmiyorum ama ben de yemek azsa kendim yemem çocuğuma yediririm,dün oğlum köfte istedi benden mesela,yoğurdum köfteyi ve ikimize de iki gün yetecek kadar köfte çıktı buna rağmen ben lokma bile almadım ağzıma iki gecedir sadece oğluma yapıp yediriyorum.anneme gülerek anlattım bugün o da bana ''annelik böyle bir şey işte,anladın mı şimdi'' dedi.yani bilemedim evde ikimize yetecek kadar yemek yoksa oğluma yediririm ben kahvaltı vs.geçiştiririm ya da iki çocuğum varsa onlara bölüştürürüm.anneler çocukları yerken doyar der annem hep
konu sahibi arkadaşım sen yine de annenle babanın bu tavrını kişiselleştirme bence,o an öyle denk gelmiştir.anneler çocuklarını ayırmazlar diye düşünüyorum

Hımm .. ben olsam benze uzulurdum ..
Konu yemek yada kıskanclık falan değil tabiki anlıyorum ama
Siz evdesınız nasılsa ablanız işten gelecek dıye ona daha hassas davranmış anne babanız ..
Kırıcımı evet kırıcı ama olsun ya sımdı ben sızın yerınızde olmak ıcın neler vermezdım,
oturup annizle yemek yıyebılmeniz bıle cok buyuk bır hazine ..

Anne babanızdan gerektıgı degerı ve ılgıyı goremıyor olsanız bile sız verebılcegınız herseyınızı onlar hayattayken verın.
Emın olun pişman olmazsınız.

Bana da tuhaf geldi açıkçası...Ablana yemek ayırmaları değil, az olan bir yemekten senin yememeni kabul etmeleri tuhaf olan...

Bizde bu tür olaylarda, hep annecim yememiştir, bize bölüştürmüştür...
Eğer yemek tek ya da 2 kişilikse, babamı devre dışı bırakmaıştır...
Eğer tek kişilikse hep ben yemişimdir evin en küçüğü olarak:27:

Belki bizde böyle olduğu için, ben garipsedim...
Ve arkadaşım, bu olaya içerlemeni de gayet iyi anladım...

Bazen çocuklar anne babalarından daha ileride , daha olgun ve duyarlı olabiliyor.Çocuksu ,duyarlılığı yeterince olgunlaşmamış anne babaların davranışları evlatlarında çok sevilmiyorum algısı yaratabilir.Ben tabii ki anne babanızın sizi sevdiğini düşünüyorum.Belki yazdığım nedenle ya da siz kendinize çok yettiğiniz için, pratik zekalı olduğunuz belki de idareci bir yapınız olduğundan size daha az özenli davranıyor bunun da sizi kırabileceğini göremiyor olabilirler.
ayyynen oyle kızlar sağolun iyi noktalara parmak bastınız

Hımm .. ben olsam benze uzulurdum ..
Konu yemek yada kıskanclık falan değil tabiki anlıyorum ama
Siz evdesınız nasılsa ablanız işten gelecek dıye ona daha hassas davranmış anne babanız ..
Kırıcımı evet kırıcı ama olsun ya sımdı ben sızın yerınızde olmak ıcın neler vermezdım,
oturup annizle yemek yıyebılmeniz bıle cok buyuk bır hazine ..

Anne babanızdan gerektıgı degerı ve ılgıyı goremıyor olsanız bile sız verebılcegınız herseyınızı onlar hayattayken verın.
Emın olun pişman olmazsınız.

hmmm canım anladıgım kadarıyla bır kaybın var.başın saolsuın:(
haklısın hayat çok kısa ve acımasız sevdıklerımızı bır gun bulamayabılırız ve ufak tefek seylere kırılmak anlamsız kıymet bılmelıyız...

Back
X